WSP [Bekijk forum]  >> WSP Forum [Bekijk forum]  >> Politiek & Maatschappij [Bekijk forum]
 [1]   [2]   [3]   [4]   [5]   [6]   [7]   [8]   [9]   [10]   [11]   [12] 

Ga naar: "Voordelen van voedselbank nader belicht"

osker: Voordelen van voedselbank nader belicht (ma aug 27, 2012 6:01 pm)

De voedselbank staat naar mijn idee ten onrechte in een kwaad daglicht. Het hebben van een voedselbank heeft veel voordelen:

1. Goed voedsel wordt niet weggegooid
2. Grote bedrijven worden gestimuleerd goed te doen en terug te geven aan de samenleving
3. Vrijwilligers kunnen hun tijd zinvol en bevredigend besteden, niets is fijner dan de medemensch te helpen
4. Je zorgt ervoor dat mensen eten krijgen, als je ze meer geld geeft kopen ze er waarschijnlijk sigaretten voor
5. Mensen moeten wellicht een bepaalde schaamte overwinnen om de voedselpakketten aan te pakken en dat is prima. Geld op de rekening storten is te vrijblijvend, dit is hopelijk het zetje dat ze nodig hebben om weer gewoon in hun eigen onderhoud te voorzien.

Ik pleit derhalve voor verdere versobering van de uitkeringen en een uitbreiding van het voedselbankprogramma met vouchers voor sportclubs voor de kinderen, huurbonnen voor de woningbouwvereniging, als er babies zijn pampers (en condooms), OV chipkaart enz. Ik denk dat afgestemd op de gezinsomvang er veel beter gestuurd kan worden met de voedselbankprogramma's en dat zo miljoenen te bezuinigen is op uitkeringen.

medita: Re: Voordelen van voedselbank nader belicht (ma aug 27, 2012 7:04 pm)

Tevens een lager minimumloon...kan er nog minder worden weggegooid ....en minder gerookt uiteraard.
Gaaf!!!
:eek:

osker: Re: Voordelen van voedselbank nader belicht (ma aug 27, 2012 7:25 pm)

Kijk eens hoe mooi. Dit laten de mensen achter in het boek met reacties.

bedankt voedselbank, ik ben nu een paar keer geweest en ben erg tevreden want alle beetjes helpen.Vind het erg fijn dat jullie iets aan de armoede doen. Bedankt voor alles!



ik ben hier voor de eerste keer, ben helemaal blij en gelukkig. Ga nu even tussen de kleding kijken. Alle medewerkers, bedankt!



Ben nu voor de vierde keer hier en erg blij dat dit er is, al is de stap wel groot als je 33 jaar zelfstandige huisvrouw bent geweest!



Ik ben vandaag voor de laatste keer bij de Voedselbank, kom hier al vier jaar maar kan mezelf nu weer redden. Vond het erg leuk hier. Bedankt, mensen van de voedselbank!



Hallo, Mijn mening is dat er nog te weinig aandacht wordt besteed aan de Voedselbank. Het is een perfecte redding voor de armere gezinnen; dus vooral doorgaan, ik hoop dat er meer mensen zich aanmelden i.p.v. zich schamen, we zijn allemaal mensen. fam......



Ik zit tijdelijk zonder inkomen, wacht op uitkering en hopelijk een nieuwe baan. Geweldig dat dit bestaat! Ook nog koffie en koek, tijden niet meer gehad.......!!



Wij vinden het ten eerste een hartstikke goed initiatief, we worden bij aankomst en uitreiken van de pakketten altijd super vriendelijk behandeld, zonder voedselbank zouden wij geen eten hebben!!! (echtpaar)



Wat ik van de voedselbank vindt? wij zijn blij dat jullie er zijn anders hadden wij het niet gemakkelijk en moesten wij ons maar zien te redden.



Ik ben erg blij dat de voedselbank bestaat, .Ik had nooit verwacht dat ik het nodig zou hebben, schaam mij ook, maar omdat ik in de schuldsanering zit en rond moet komen met een paar tientjes in de week, ben ik erg blij dat ik hier terecht kan! Bedankt! !!



Hallo lieve mensen, Elke keer als ik naar de voedselbank mag dan ben ik gelukkig, waarom? In de pakketten zit altijd wel iets voor de kinderen zo hebben ze het idee dat ze verwend worden. Je hoeft minder vaak nee te zeggen. Zo overleven wij de maand. lieve mensen, heel hartelijk bedankt voor alles!



De voedselbank is heel goed, goede pakketten de kinderen zijn hier heel blij geworden door snoep en speelgoed.



Hallo, Hartstikke goed hier! Afgelopen maand goed doorstaan! Vooral door al de extra dingen die je niet zelf meer kunt kopen, mijn zoontje wordt goed verwend hier! Hartstikke tof!



Voedselbank vrijwilligers: heel hartelijk bedankt! Ik vind het heel bijzonders dat jullie vrijwilligers dit werk voor ons doen. Jullie accepteren ons en helpen ons met een blij gezicht. ik voel mij hier welkom, en dat kopje koffie doet mij goed heel erg bedankt!



Als een redder in nood, zo zie ik jullie! Het is goed hier, wordt altijd vriendelijk behandeld, ben dolgelukkig met het eten. Bedankt!!



Ben heel blij en dankbaar, dat ik zoveel boodschappen mag meenemen. Het helpt echt. alle waardering voor uw inzet. Gods Rijke zegen toegewenst.



Wat zou ik moeten eten als er geen voedselbank was? dat mensen zo negatief over ons zijn. ze begrijpen niet hoe erg het is door omstandigheden afhankelijk te moeten zijn. Bedankt voor alle eten ben dankbaar!



Mijn kinderen en ik zijn ontzettend blij met alle lekkere verwennerijen. elke keer is het weer een verrassing. Geweldig dat jullie zo betrokken en behulpzaam zijn. Bedankt lieve mensen!



Na twee jaar is het gelukt om weer echt zelf alles te kunnen runnen. met een baan van 20 uur en werk als tupperware-demonstratrice kan ik het weer helemaal zelf. Mijn kinderen en ik hebben ontzettend genoten van alle lekkere, leuke dingen die we gekregen hebben in die moeilijke tijd, maar bovenal jullie betrokkenheid heeft ons erg goed gedaan. Jammer om afscheid te nemen maar goed zelf verder te gaan. Voor jullie alle goeds en zegen met dit werk. lieve groeten van.....



Ik vind het erg fijn boodschappen te krijgen, ik heb weinig geld en dit is voor mij echt een uitkomst!



Hoi, Ik kom hier nu anderhalf jaar, ik mag hier graag even zitten koffiedrinken en mensen ontmoeten, herkenning en geen schaamte, respect voor iedereen die niet kan werken, Jullie helpen mij "overleven" veel liefs....



Ik vind erg goed voedselbank, heb er veel aan ik ben alleenstaande moeder en ben vaak ziek, 2 weken geleden was ik ziek toen kon ik niet komen toen werd het gebracht heel erg lief van jullie ben erg dankbaar geef jullie een dikke 10! ....



Ik vind het goed dat de voedselbank bestaat, de medewerkers zijn altijd even vriendelijk, ben heel tevreden over de pakketten zijn er erg blij mee. Ook kleding en koffie zijn we blij. heel erg bedankt!



Hartstikke goed hier! Afgelopen maanden goed doorstaan! Vooral de extra dingen die je niet meer kunt kopen. Zoontje wordt goed verwend. Zelfs aan sinterklaas en kerst wordt gedacht heel erg bedankt. Hartstikke tof!!!!



Hallo lieve mensen van de voedselbank, Elke keer als ik naar de voedselbank mag dan ben ik gelukkig Waarom? Omdat de mensen hier zo geweldig lief en aardig zijn. Ze geven je het gevoel dat je VIP bent. Koffie met iets lekkers, en je loopt de deur uit met allerlei lekkere dingen. Er zit altijd wel iets bij voor de kinderen. Zo hebben ze het idee dat ze verwend worden. Je hoeft iets minder vaak nee te zeggen. Zo overleven wij de maand en ik kan zelfs andere mensen blij maken als ik iets over heb. Lieve mensen heel hartelijk bedankt voor alles!!!!



Allereerst ben ik ontzettend dankbaar dat er een voedselbank is. Ook is het geweldig hoe Jo en de rest van het personeel zich enorm inzet. Het lijkt mij ook niet altijd makkelijk met zoveel mensen. Verder vindt ik het personeel erg vriendelijk en fijn dat koffie en thee klaar is. Ook de ongeschreven regels die wel of niet uitgesproken is verdient respect er moeten regels zijn ook voor bescherming van jong en oud maar veiligheid voor ieder. Mijn dankbaar heerst nummer 1, dank en respect voor al die vrijwilligers die zich zo enorm inzetten.



De voedselbank is een goed initiatief. Het voedsel is een welkome aanvulling



Wij vinden het leuk en goed, beetje klein, groetjes



het is super dat dit bestaat. Het is altijd leuk en gezellig.



Ik ben blij dat jullie mij zo goed helpen. Ik ben alleen komen te staan en als ik alle vaste lasten zou moeten betalen dan houd ik per maand van mijn uitkering 0,47 eurocent over om te eten. Jullie weten ook dat dit natuurlijk niet kan. Ik ben blij zolang als nodig is dat julie mij elke 2 of 3 weken van voedsel kunnen en mogen voorzien! Lof aan alle vrijwilligers.



Dank dat jullie er zijn.



Ik heb hier nooit klachten en ben zelf blij dat ik bij de voedselbank ben. Ik krijg een uitkering en gelukkig woon ik in Zwolle, mooi dichtbij de voedselbank. De mensen van de voedselbank waren altijd vriendelijk en aardig



Wat zou ik moeten eten als de voedselbank er niet was? Dat mensen zo negatief hierover doen, ze snappen niet wat het is om afhankelijk te zijn van giften van welwillende medeburgers en winkeliers. Nog heel veel dank hiervoor.



Het is fijn dat jullie er zijn alleen is het erg jammer dat het nodig is, in zo'n rijk land als Nederland.Naar het buitenland doen ze het voorkomen dat het hier zo goed gaat. laten we maar weer veel van ons horen hopelijk worden we dan gehoord.



Ik vind de voedselbank heel goed. Het is steeds weer een verrassing wat je mee krijgt. Daar heb ik alle waardering voor. Hartelijk bedankt daarvoor Geweldig.



Ik vind het gesellig. Het is een uitje want anders kom je nergens. Blij dat het er is ik ga met plezier naartoe het is belangrijk je ontmoet ermensen je praat met elkaar daarom ben ik vroeg voor 2 uur ik kom graag hier.



Ik woon in Wapenveld. Ik ben nu twee keer gekomen. De Heer is goed, helpen met mensen. Heel aardig. Bedankt voor het helpen.



Wat fijn dat er naar ons mensen wordt omgekeken. Zoveel boodschappen die we krijgen en kleding. Geweldig zoals we ontvangen worden. Hele fijne vriendelijke mensendie ons helpen. We zijn heel dankbaar.



Ik vind de ontvangst en behandeling erg vriendelijk, Mensen die hier werken zijn erg behulpzaam. Trouwens koffie en keek zijn heerlijk. Bedankt~!



In de Naam van God, Jezus. Ik wil de mensen die hier werken heel erg hartelijk danken en ook de sponsors ben ik erg dankbaar voor al het eten. Samen eten samen leven samen sterk.



Ik vind het bijzonder dat jullie vrijwilligers vanuit jullie hart dit werk voor ons doen. Jullie accepteren ons en helpen ons met een blij gezicht. Ik voel me hier welkom. En het gastvrije onthaal voor een kopje koffie doet mij goed. Heel erg bedankt!

Brouwer2012: Re: Voordelen van voedselbank nader belicht (ma aug 27, 2012 7:43 pm)


De voedselbank staat naar mijn idee ten onrechte in een kwaad daglicht. Het hebben van een voedselbank heeft veel voordelen:

1. Goed voedsel wordt niet weggegooid
2. Grote bedrijven worden gestimuleerd goed te doen en terug te geven aan de samenleving
3. Vrijwilligers kunnen hun tijd zinvol en bevredigend besteden, niets is fijner dan de medemensch te helpen
4. Je zorgt ervoor dat mensen eten krijgen, als je ze meer geld geeft kopen ze er waarschijnlijk sigaretten voor
5. Mensen moeten wellicht een bepaalde schaamte overwinnen om de voedselpakketten aan te pakken en dat is prima. Geld op de rekening storten is te vrijblijvend, dit is hopelijk het zetje dat ze nodig hebben om weer gewoon in hun eigen onderhoud te voorzien.

Ik pleit derhalve voor verdere versobering van de uitkeringen en een uitbreiding van het voedselbankprogramma met vouchers voor sportclubs voor de kinderen, huurbonnen voor de woningbouwvereniging, als er babies zijn pampers (en condooms), OV chipkaart enz. Ik denk dat afgestemd op de gezinsomvang er veel beter gestuurd kan worden met de voedselbankprogramma's en dat zo miljoenen te bezuinigen is op uitkeringen.



Creepy voorstel dat teruggaat naar de middeleeuwse bedeling. Ooit gehoord van zelfrespect en integriteit van een persoon? Vast niet.

osker: Re: Voordelen van voedselbank nader belicht (ma aug 27, 2012 7:52 pm)



De voedselbank staat naar mijn idee ten onrechte in een kwaad daglicht. Het hebben van een voedselbank heeft veel voordelen:

1. Goed voedsel wordt niet weggegooid
2. Grote bedrijven worden gestimuleerd goed te doen en terug te geven aan de samenleving
3. Vrijwilligers kunnen hun tijd zinvol en bevredigend besteden, niets is fijner dan de medemensch te helpen
4. Je zorgt ervoor dat mensen eten krijgen, als je ze meer geld geeft kopen ze er waarschijnlijk sigaretten voor
5. Mensen moeten wellicht een bepaalde schaamte overwinnen om de voedselpakketten aan te pakken en dat is prima. Geld op de rekening storten is te vrijblijvend, dit is hopelijk het zetje dat ze nodig hebben om weer gewoon in hun eigen onderhoud te voorzien.

Ik pleit derhalve voor verdere versobering van de uitkeringen en een uitbreiding van het voedselbankprogramma met vouchers voor sportclubs voor de kinderen, huurbonnen voor de woningbouwvereniging, als er babies zijn pampers (en condooms), OV chipkaart enz. Ik denk dat afgestemd op de gezinsomvang er veel beter gestuurd kan worden met de voedselbankprogramma's en dat zo miljoenen te bezuinigen is op uitkeringen.



Creepy voorstel dat teruggaat naar de middeleeuwse bedeling. Ooit gehoord van zelfrespect en integriteit van een persoon? Vast niet.
Moet je de reacties van al die dankbare mensen eens lezen, dan piep je wel anders.
Ik vind juist die vooringenomenheid van links dat het een inbreuk is op de integriteit van mensen getuigen van arrogantie. De klanten zijn er juist enorm blij mee.

Brouwer2012: Re: Voordelen van voedselbank nader belicht (ma aug 27, 2012 8:02 pm)




De voedselbank staat naar mijn idee ten onrechte in een kwaad daglicht. Het hebben van een voedselbank heeft veel voordelen:

1. Goed voedsel wordt niet weggegooid
2. Grote bedrijven worden gestimuleerd goed te doen en terug te geven aan de samenleving
3. Vrijwilligers kunnen hun tijd zinvol en bevredigend besteden, niets is fijner dan de medemensch te helpen
4. Je zorgt ervoor dat mensen eten krijgen, als je ze meer geld geeft kopen ze er waarschijnlijk sigaretten voor
5. Mensen moeten wellicht een bepaalde schaamte overwinnen om de voedselpakketten aan te pakken en dat is prima. Geld op de rekening storten is te vrijblijvend, dit is hopelijk het zetje dat ze nodig hebben om weer gewoon in hun eigen onderhoud te voorzien.

Ik pleit derhalve voor verdere versobering van de uitkeringen en een uitbreiding van het voedselbankprogramma met vouchers voor sportclubs voor de kinderen, huurbonnen voor de woningbouwvereniging, als er babies zijn pampers (en condooms), OV chipkaart enz. Ik denk dat afgestemd op de gezinsomvang er veel beter gestuurd kan worden met de voedselbankprogramma's en dat zo miljoenen te bezuinigen is op uitkeringen.



Creepy voorstel dat teruggaat naar de middeleeuwse bedeling. Ooit gehoord van zelfrespect en integriteit van een persoon? Vast niet.
Moet je de reacties van al die dankbare mensen eens lezen, dan piep je wel anders.
Ik vind juist die vooringenomenheid van links dat het een inbreuk is op de integriteit van mensen getuigen van arrogantie. De klanten zijn er juist enorm blij mee.

Edit: zie rode vetgemaakte tekst = creepy

osker: Re: Voordelen van voedselbank nader belicht (ma aug 27, 2012 9:44 pm)







Creepy voorstel dat teruggaat naar de middeleeuwse bedeling. Ooit gehoord van zelfrespect en integriteit van een persoon? Vast niet.
Moet je de reacties van al die dankbare mensen eens lezen, dan piep je wel anders.
Ik vind juist die vooringenomenheid van links dat het een inbreuk is op de integriteit van mensen getuigen van arrogantie. De klanten zijn er juist enorm blij mee.

Edit: zie rode vetgemaakte tekst = creepy
Het punt is dat het huidige programma, ondanks de vooringenomen arrogantie van links voordat het gestart werd, prima en tot volle tevredenheid van iedereen functioneert. Het ironische is dat dat succesvolle programma maar door 60.000 mensen gebruikt wordt terwijl er een veelvoud een uitkering heeft. Daarom is het dus zaak in deze barre tijden de uitkering in euro's te verlagen en de mensen de componenten van hun huishoudboekje in de vorm van vouchers terug te geven. Voor clienten maakt het niet uit (of ze nu 400 euro krijgen op hun bankrekening of een voucher voor de huurbaas) maar voor de motivatie om zelf in het levensonderhoud te voorzien uiteraard wel. Voorts weet je zo zeker dat de hulp aan belangrijke zaken (goede voeding, huisvesting, sport voor de kinderen) en niet aan een doosje sigaretten uitgegeven wordt.

pakmelk: Re: Voordelen van voedselbank nader belicht (ma aug 27, 2012 10:50 pm)

Ik heb eenmaal gebruik gemaakt van de voedselbank, en voor mij was het helemaal niks. Niet voor herhaling vatbaar, al had ik er wel 'recht' toe..

Toch vind ik het fenomeen voedselbanken helemaal niet verkeerd, en inderdaad om de redenen die osker aanvoert; het voorkomt dat een hoop voedsel wordt weggegooid, en omdat er voedsel gegeven wordt (en geen geld) weet je dat het inderdaad niet aan roken/drugs/gokken ect ect gespendeerd wordt.

Ook voor voedselproducerende bedrijven is het een uitkomst.

Hier niet ver vandaan zit de Pijenenburgfabriek (van de ontbijtkoeken).. nu gaat er tijdens de productie af en toe iets mis, bijvoorbeeld dat er slechts 120 gram, ipv 125 gram in een verpakking zit. Voorheen werd dit dan de container in gedumpt, tegenwoordig wordt het gegeven aan de voedselbanken alhier.

Een zeer goede oplossing.

vuggie: Re: Voordelen van voedselbank nader belicht (ma aug 27, 2012 11:12 pm)

Maar toch ook, mijn broer vloekt de kerk het liefst de hemel in en toch gaat hij bij diezelfde kerk wekelijks langs om bij de voedselbank zijn pakketje op te halen.

En dan geeft hij mijn vader alles mee wat vers en/of niet kant en klaar is en ook nog wat hij niet lust, mee.

Goede verse groentes, aardappels en fruit, blikken HAK en de nodige snacks komen zodanig bij mijn ouders en soms bij mijn gezin terecht omdat weggooien zonde is en goedkoper dan gratis niet bestaat.

Doch ironisch is het wel. Gul zijn met wat je krijgt omdat je in je armoe er toch nog in slaagt je neus op te halen en zeer kieskeurig te zijn wat voedsel betreft.

pakmelk: Re: Voordelen van voedselbank nader belicht (ma aug 27, 2012 11:20 pm)

hmz, ik weet niet of dat perse de neus ophalen is vuggie.. als iemand in mijn familie het erg slecht zou hebben (financieel) zou ik ook mijn laatste brood afgeven, om hem/haar te helpen..zelfs als dat betekent dat ik zelf dan met honger naar bed ga.


 [1]   [2]   [3]   [4]   [5]   [6]   [7]   [8]   [9]   [10]   [11]   [12]