WSP [Bekijk forum]  >> WSP Forum [Bekijk forum]  >> Politiek & Maatschappij [Bekijk forum]
 [1]   [2]   [3] 

Ga naar: "Eindelijk eens een goede Fatwa!"

pakmelk: Eindelijk eens een goede Fatwa! (ma nov 26, 2012 6:07 pm)

Dit mag ook vermeld worden:

Suleiman al-Daya, een islamitische geestelijke in Gaza heeft een fatwa uitgesproken die mij zéér aanstaat, en als hier navolging in komt wel eens dé opening (voor een vreedzame coexistentie tussen israel en palestine) kan zijn in lange tijd.

'verbreken van de wapenstilstand is zondig'

Bam. Laat nu eens zien hoe volgzaam je bent betreffende je religie, en hou je aan deze fatwa.

http://www.trouw.nl/tr/nl/4728/Islam/article/detail/3353861/2012/11/26/Geestelijke-Gaza-noemt-verbreken-wapenstilstand-zondig.dhtml

guus kuhne: Re: Eindelijk eens een goede Fatwa! (ma nov 26, 2012 8:38 pm)

Pakmelk,heb je je eigen bron gelezen ? zo ja, dan zul je begrepen hebben dat er een veelheid aan fatwa's wordt uitgesproken en dat lang niet iedereen zich aan die fatwa's houdt. Overigens hoop ik dat iedereen zich aan DEZE fatwa zal houden. Nog een tip: lees de laatst verschenen column van Thomas von der Dunck in de Volkskrant even, dan ga je misschien ietsje anders denken over de handelwijze van Israel.

pakmelk: Re: Eindelijk eens een goede Fatwa! (ma nov 26, 2012 8:44 pm)

Hoe denk ik nu dan over de handelswijze van Israel guus? Jij schijnt dat te weten, ben wel naar benieuwd naar jouw inzichten hierover.

guus kuhne: Re: Eindelijk eens een goede Fatwa! (ma nov 26, 2012 9:53 pm)

Uit jouw postings over Israel ( en niet alleen die van jou, hoor!) krijg ik altijd de indruk dat Israel ALLES mag en de Palestijnen mogen niets.Nou...heel , heel misschien mogen ze ademhalen, maar daar houdt het ongeveer wel op... Begrijp me goed,ik hoop van ganser harte dat mijn indruk FOUT is, en dat jij de Palestijnen ook een goed leven toewenst.

pakmelk: Re: Eindelijk eens een goede Fatwa! (ma nov 26, 2012 10:38 pm)


Uit jouw postings over Israel ( en niet alleen die van jou, hoor!) krijg ik altijd de indruk dat Israel ALLES mag en de Palestijnen mogen niets.Nou...heel , heel misschien mogen ze ademhalen, maar daar houdt het ongeveer wel op... Begrijp me goed,ik hoop van ganser harte dat mijn indruk FOUT is, en dat jij de Palestijnen ook een goed leven toewenst.

ja, jij hebt wel vaker zo'n rode waas voor de ogen, waardoor je niet meer ziet wat ik schrijf.

Israel doet zeker niet alles goed, en natuurlijk gun ik de palestijnen een fatsoenlijk leven. Ik vind echter wel dat wanneer de een de ander met raketten beschiet, je terug mag antwoorden, en dat hoeft niet met gelijke wapens. Gelijke wapens zou insinueren dat oorlog eerlijk is, en dat is ie nooit.

boris: Re: Eindelijk eens een goede Fatwa! (ma nov 26, 2012 10:45 pm)

Tsja ...fatwa's....gaan er 13 van in een dozijn....

guus kuhne: Re: Eindelijk eens een goede Fatwa! (di nov 27, 2012 12:08 am)Uit jouw postings over Israel ( en niet alleen die van jou, hoor!) krijg ik altijd de indruk dat Israel ALLES mag en de Palestijnen mogen niets.Nou...heel , heel misschien mogen ze ademhalen, maar daar houdt het ongeveer wel op... Begrijp me goed,ik hoop van ganser harte dat mijn indruk FOUT is, en dat jij de Palestijnen ook een goed leven toewenst.

ja, jij hebt wel vaker zo'n rode waas voor de ogen, waardoor je niet meer ziet wat ik schrijf.

Israel doet zeker niet alles goed, en natuurlijk gun ik de palestijnen een fatsoenlijk leven. Ik vind echter wel dat wanneer de een de ander met raketten beschiet, je terug mag antwoorden, en dat hoeft niet met gelijke wapens. Gelijke wapens zou insinueren dat oorlog eerlijk is, en dat is ie nooit. Laat ik je allereerst even gerust stellen, Pakmelk: ik heb nooit een rood waas voor mijn ogen. had ik dat wel, dan zou ik moeite hebben met typen, en dat heb ik dus niet. Tekenend voor de situatie in Gaza vind ik dat er aan Palestijnse zijde doden vallen en aan Israelische zijde niet of nauwelijks. Dat zegt iets over de gelijkwaardigheid van de wapens: die geljkwaardigheid is er niet. Luister goied : ik ben het ook NIET eens met de raketaanvallen van Hamas. Nooit geweest ook. Maar wat moeten de Palestijnen dan wel doen ? Praten helpt al jaren niet, sterker: heeft nog nooit geholpen. De Palestijnen zijn wanhopig en woedend en dat is een verdomd gevaarlijke combinatie. een begin van een oplossing zou kunnen zijn dat Israel nu eindelijk STOPT met het bouwen van nederzettingen. Een heel erg klein begin !

c-more: Re: Eindelijk eens een goede Fatwa! (di nov 27, 2012 12:45 am)

Hamas is een nazistische organisatie die geen belang heeft bij vrede, en alleen zal stoppen als de joden verdreven of vernietigd zijn. Die stukjes grond interesseert ze geen hol. Dat is alleen maar om naieve westerse progressievelingen aan hun kant te krijgen

guus kuhne: Re: Eindelijk eens een goede Fatwa! (di nov 27, 2012 12:49 am)

En wat Israel doet,c-more ? Hoe kwalificeer je Israel ?

c-more: Re: Eindelijk eens een goede Fatwa! (di nov 27, 2012 12:56 am)


En wat Israel doet,c-more ? Hoe kwalificeer je Israel ?


Het bouwen van nederzettingen krijgt van mij geen schoonheidsprijs maar is niet de kern van het probleem. Israel verdedigd, in het brede verhaal, het recht van bestaansrecht van het jodendom. Vanaf dag één sind de oprichting van Israel zijn de arabische landen die nabij Israel liggen, inclusief de "palestijnen", bezig dit bestaan om zeep te helpen.


 [1]   [2]   [3]