WSP [Bekijk forum]  >> WSP Forum [Bekijk forum]  >> Politiek & Maatschappij [Bekijk forum]
 [1]   [2]   [3]   [4]   [5]   [6]   [7]   [8]   [9]   [10]   [11]   [12] 

Ga naar: "Vuurwerkverbod"

panda: Vuurwerkverbod (wo dec 19, 2012 8:21 pm)

De Dierenpartij gaat opnieuw voor een vuurwerkverbod. Het voorstel is uiteraard kansloos, maar ik ben het met de Dierenpartij eens. Niet alleen hebben dieren veel last van het lawaai, maar het is bovendien stuitend hypocriet dat Nederlanders lopen te janken over de vrije wapenverkoop in de VS maar tegelijkertijd tegen een verbod op vuurwerk zijn. Vuurwerk wordt immers ook door een significant deel van de jeugd gebruikt als aanvalswapens: zo kunnen veel mensen in de foute buurten van grote steden de hele maand december slechts met gevaar voor eigen leven de straat op, omdat de jeugd iedereen met rotjes beschiet en alles opblaast wat opgeblazen kan worden. En anders dan in de VS waar streng wordt opgetreden tegen misbruik van vuurwapens (zomaar op mensen schieten levert al snel een groot aantal jaren gevangenisstraf op), wordt de vuurwerkterreur in Nederland nog altijd min of meer gedoogd zodat eerbare burgers in Nederland rond de jaarwisseling feitelijk gewoonweg vogelvrij zijn verklaard.

Vroemm: Re: Vuurwerkverbod (wo dec 19, 2012 8:24 pm)

Eens met de stelling.
Ook ik ben de vuurwerkterreur zat.

guus kuhne: Re: Vuurwerkverbod (wo dec 19, 2012 8:34 pm)

Ik ben de vuurwerkterreur al mijn gehele leven zat....en nog iets: was het geen crisis ? Waarom wordt er dan dit jaar WEER meer vuurwerk gekocht?

osker: Re: Vuurwerkverbod (wo dec 19, 2012 8:35 pm)

Ik ben tegen meer slecht hand te haven verboden.

bschuit: Re: Vuurwerkverbod (wo dec 19, 2012 8:41 pm)

Op zich niks mis met vuurwerk, maar de huidige mentaliteit onder de Nederlandse bevolking (inwoners) zowel jong als oud,is dermate ziek dat het nu domweg totaal verboden zou moeten worden.... En maar hopen op betere tijden,maar ja nu weer een pvda in de regering dus de 'alles mot kennuhhhh' mentaliteit zal wel weer flink aangewakkerd worden.

guus kuhne: Re: Vuurwerkverbod (wo dec 19, 2012 8:45 pm)

Klets geen onzin,Bschuit: die 'mentaliteit'bestaat al meer dan 30 jaar! En hoe vaak heeft de PVDA de afgelopen 30 jaar in het kabinet gezeten ? Ik erger mij mijn gehele leven al aan vuurwerk, en dan vooral het idiote knalvuurwerk

osker: Re: Vuurwerkverbod (wo dec 19, 2012 8:50 pm)

Ik vind vuurwerk leuk. Een duizendklapper om middernacht, een paar leuke vuurpijlen en als alles rustig is uren later nog een mooie duizendklapper. Heerlijk. Middernacht 1 januari is een hoogtepuntje.

bschuit: Re: Vuurwerkverbod (wo dec 19, 2012 8:53 pm)


Klets geen onzin,Bschuit: die 'mentaliteit'bestaat al meer dan 30 jaar! En hoe vaak heeft de PVDA de afgelopen 30 jaar in het kabinet gezeten ? Ik erger mij mijn gehele leven al aan vuurwerk, en dan vooral het idiote knalvuurwerkHet is toch echt iets van de laatste jaren dat (oudere) mensen bestookt worden met vuurwerk als ze gewoon op straat lopen. Zelfde verrotte mentaliteit als het inelkaar slaan van zorgverleners,conducteurs,politie,ambulance-broeders,grensrechters, etc, etc, etc, etc... Voornamelijk in steden met een overschot aan pvda PRACHT-WIJKEN...

PeterJKH: Re: Vuurwerkverbod (wo dec 19, 2012 8:57 pm)

Ik hoor hier van alles over vuurwerkterreur, maar ik vraag me dan af: welke? Ik heb nog geen vuurwerk gehoord dit jaar, en ik woon toch in een levendige wijk, zeker geen villawijk, aan de rand van het stadscentrum met veel jongeren.

Vroemm: Re: Vuurwerkverbod (wo dec 19, 2012 8:59 pm)


Ik hoor hier van alles over vuurwerkterreur, maar ik vraag me dan af: welke? Ik heb nog geen vuurwerk gehoord dit jaar, en ik woon toch in een levendige wijk, zeker geen villawijk, aan de rand van het stadscentrum met veel jongeren.


Hier is het elke avond feest met vuurwerkbommen.


 [1]   [2]   [3]   [4]   [5]   [6]   [7]   [8]   [9]   [10]   [11]   [12]