WSP [Bekijk forum]  >> WSP Forum [Bekijk forum]  >> Politiek & Maatschappij [Bekijk forum]
 [1]   [2]   [3]   [4]   [5]   [6] 

Ga naar: "Wanneer stopt de linkse indoctrinatie op school?"

panda: Wanneer stopt de linkse indoctrinatie op school? (zo jan 06, 2013 5:16 pm)

GeenStijl heeft weer eens een paar voorbeelden gepubliceerd van de linkse indoctrinatie op de middelbare scholen:
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/01/we_dont_need_no_education_we_dont_need_no_thought_control.html

Voor de ideologische analfabeten onder ons: vrijheid en gelijkheid zijn universele waarden en alle moderne ideologieen geloven dat zij het beste de vrijheid en gelijkheid van burgers garanderen. Door dan op te schrijven dat 'in werkelijkheid' bv. het liberalisme en fascisme ongelijkheid leveren of prediken en alleen de sociaal-democratie werkelijk vrijheid en gelijkheid beoogt, zegt de auteur in feite dat liberalen en fascisten poep praten en dat alleen sociaal-democraten de waarheid spreken. Het zegt aldus veel meer iets over de politieke positie van de auteur dan dat het iets over de ideologieen zegt. En dat terwijl je ook heel goed neutraal de verschillende ideologieen kunt uitleggen (bv. http://www.bol.com/nl/p/political-ideologies/1001004004873395/). Door echter bewust neutrale en wetenschappelijk verantwoorde literatuur te verruilen voor zeer uitgesproken linkse literatuur is het evident dat de auteurs van dergelijke boekjes en de scholen die ze gebruiken bewust de leerlingen een linkse kijk op de maatschappij willen meegeven, maar vinden we dat een goede zaak? Ik bedoel: zelfs als je zelf gelooft dat de sociaal-democratie de beste ideologie is, vind je het dan wenselijk om kinderen voor te liegen om te voorkomen dat ze rechtse opvattingen krijgen? Moet de middelbare school kinderen politiek neutrale kennis meegeven, op basis waarvan de kinderen zelf hun opvattingen kunnen ontwikkelen, of moet de middelbare school bovenal kinderen afleveren die links gaan stemmen omdat ze hebben geleerd dat alleen linkse opvattingen de juiste zijn en dat alleen linkse politici (bv. Al Gore) de waarheid spreken?

Vroemm: Re: Wanneer stopt de linkse indoctrinatie op school? (zo jan 06, 2013 5:28 pm)

En dat was weer een mooie les agitprop. Dank

panda: Re: Wanneer stopt de linkse indoctrinatie op school? (zo jan 06, 2013 5:34 pm)

Een ander veel geprezen boekje over ideologieen is http://www.bol.com/nl/p/ideology-vsi-ncs-p/1001004001957407/. In dit werk wordt de zaak wel in hoge mate benaderd vanuit de postmoderne filosofie "alles is tekst", waardoor de ideologische strijd in hoge mate wordt gereduceerd/geanalyseerd als vrij letterlijk een woordenstrijd over bv. de juiste betekenis van woorden als 'vrijheid' en 'gelijkheid'.

Raya: Re: Wanneer stopt de linkse indoctrinatie op school? (zo jan 06, 2013 6:11 pm)

Beste Panda,

Als de scholen zo links zijn en kinderen linkse dingen leren, hoe kan het dan dat er zoveel rechtse mensen zijn en we nu in een enorme crisis zitten?

bschuit: Re: Wanneer stopt de linkse indoctrinatie op school? (zo jan 06, 2013 6:49 pm)


Beste Panda,

Als de scholen zo links zijn en kinderen linkse dingen leren, hoe kan het dan dat er zoveel rechtse mensen zijn en we nu in een enorme crisis zitten?
Omdat de sociaal-democratie 50 jaar lang dacht dat geld aan boompjes groeit.... Vandaar dat samsom en zn kliek nu snel de neo-liberale stijl omarmt heeft... Vandaar dat we bijna failliet zijn en Samsom nu een ordinaire rechts neo-liberale pias is,maar ja,de pvda is tegenwoordig meer een belangenvereniging voor de ons kent ons kliek in de randstad,met name Amsterdam...

Elke keer dat die Samsom de naam van Den Uyl in zn mond neemt draait die goede man zich tien keer om in zn graf.......

Maak me trouwens veel meer zorgen om de de propaganda/indoctrinatie van en door de (meeste) publieke omroepen,waar de vrije politieke keus van de normale burgerbevolking omzeep geholpen wordt door zeer gekleurde meningsvorming. Ze staan nog net niet met rooie bloemetjes te zwaaien en kindjes in mao-uniformpjes.

Savage Elve: Re: Wanneer stopt de linkse indoctrinatie op school? (zo jan 06, 2013 6:55 pm)

Volgens de liberalen is er nog maar een Enige Waarheid over en dat is het (neo-)liberalisme. Al het andere is ideologie.
In de jaren '90 verklaarde Fukuyama met 'The end of History' het neo-liberalisme als enige overgebleven van de Grote Ideologie├źn en dus de Ultieme Ideologie.
Het neoliberalisme is dus fundamentalistisch en absoluut, net als de grote monotheïstische godsdiensten.

Raya: Re: Wanneer stopt de linkse indoctrinatie op school? (zo jan 06, 2013 7:00 pm)

We hebben rechtse feiten en de echte feiten.

Beabhop: Re: Wanneer stopt de linkse indoctrinatie op school? (zo jan 06, 2013 7:10 pm)


Beste Panda,

Als de scholen zo links zijn en kinderen linkse dingen leren, hoe kan het dan dat er zoveel rechtse mensen zijn en we nu in een enorme crisis zitten?
Welke enorme crisis?

Raya: Re: Wanneer stopt de linkse indoctrinatie op school? (zo jan 06, 2013 7:12 pm)Beste Panda,

Als de scholen zo links zijn en kinderen linkse dingen leren, hoe kan het dan dat er zoveel rechtse mensen zijn en we nu in een enorme crisis zitten?
Welke enorme crisis?

Waarvoor de laagstbetaalden steeds harder op een houtje moeten gaan bijten.

Beabhop: Re: Wanneer stopt de linkse indoctrinatie op school? (zo jan 06, 2013 7:25 pm)

Vuige zgn sociaal democraten denken na de moord op Fortuyn ( het door uit angst voor volkswoede de zijdeur van de kerk verlaten te hebben )(wel weer onderhand de macht weder verkregen te hebben.)
Dat supreem voelende partijtje gaat het ergste nog krijgen. Gros Nederland is pvda moe. Alleen de zuigelingen hangen nog steeds aan den borst. Gaat net als cda zuigelingen. :gniffel:


 [1]   [2]   [3]   [4]   [5]   [6]