WSP [Bekijk forum]  >> WSP Forum [Bekijk forum]  >> Politiek & Maatschappij [Bekijk forum]
 [1]   [2]   [3]   [4]   [5] 

Ga naar: "'Toename christenvervolging Afrika door opkomst islam'"

c-more: 'Toename christenvervolging Afrika door opkomst islam' (di jan 08, 2013 10:17 am)

De opkomst van de islam heeft ervoor gezorgd dat in Afrikaanse landen steeds vaker christenen worden vervolgd. In Noord-Korea blijft de christenvervolging daarnaast onverminderd groot.

Dat zegt de internationale christelijke organisatie Open Doors die dinsdag de top 50 van de meest christen-onvriendelijke landen publiceerde.

Hoogste nieuwe binnenkomer in de top 10 van de lijst is Mali waar na de staatsgreep van maart vorig jaar moslimfundamentalisten en touaregrebellen het leven van volgelingen van Jezus onmogelijk maken. 'Christenen mogen er simpelweg niet meer zijn,' zegt de directeur van de organisatie.

Afrika
Volgens Open Doors neemt vervolging van christenen in het hele Afrikaanse continent toe. Aan de ene kant door gerichte aanslagen zoals de Boko Haram die pleegt in Nigeria en aan de andere kant door een meer subtiele maatschappelijke en politieke infiltratie van islamisten.

Die trend is ook te zien in de landen van de zogenoemde Arabische Lente die volgens de directeur voor christenen een 'Arabische winter' is geworden
Syrië
Syrië is de grootste stijger in de top 50 omdat christenen werden gezien als aanhangers van het regime van Assad en nu veel te lijden hebben onder het geweld van de rebellen.

Noord-Korea is nog altijd het land waar christenen het meest worden onderdrukt. Het bezitten van een Bijbel kan in de communistische staat al leiden tot de doodstraf en ook strafkampen voor de hele familie is daar voor veel christenen een onvermijdelijk lot.

Open Doors bepaalt de ranglijst aan de hand van cijfers over strafvervolging van christenen door de staat in combinatie met informatie over vervolging door familie, sociale omgeving of de samenleving in het algemeen.


http://www.elsevier.nl/Buitenland/nieuws/2013/1/Toename-christenvervolging-door-opkomst-islam-in-Afrika-1140868W/

Het wordt tijd dat de EU en VN niet alleen met het vingertje zwaaien als iemand een anti-islam scheet laat, zoals Schulz laatst met dat Mohammed filmpje, maar dit geweld tegen minderheden in islamitische landen streng afkeurt en desnoods sancties en embargo's op gaat leggen. De tijd van politiek-correct wegkijken voor zulke vreselijke misstanden moet maar eens afgelopen zijn.

pakmelk: Re: 'Toename christenvervolging Afrika door opkomst islam' (di jan 08, 2013 10:22 am)

Islam is vrede, en ieder die het tegendeel beweert dient gestenigd!

c-more: Re: 'Toename christenvervolging Afrika door opkomst islam' (di jan 08, 2013 10:28 am)


Islam is vrede, en ieder die het tegendeel beweert dient gestenigd!


Opvallend is natuurlijk ook dat de christenhaat bij extreem-links evengroot is als bij fundementalistische moslims.

Martin: Re: 'Toename christenvervolging Afrika door opkomst islam' (di jan 08, 2013 10:44 am)

Niet dat de twee bovenstaande beweringen ook maar enigszins op de werkelijkheid zijn gebaseerd, maar een (ongetwijfeld extreem-linkse islamofiele) kniesoor die daar op let.

medita: Re: 'Toename christenvervolging Afrika door opkomst islam' (di jan 08, 2013 10:53 am)

Doodstraf om het hébben van een bijbel.
Onvoorstelbaar.
Dat willen ze hier bijna invoeren(bvs)ter bescherming van geloofsboeken,bv. als je het lef hebt om een geloofsboek DonaldD te noemen..
Omgekeerde wereld.
:rolleyes:

HvR: Re: 'Toename christenvervolging Afrika door opkomst islam' (di jan 08, 2013 12:06 pm)


Niet dat de twee bovenstaande beweringen ook maar enigszins op de werkelijkheid zijn gebaseerd, maar een (ongetwijfeld extreem-linkse islamofiele) kniesoor die daar op let.Vertel..... ?

Martin: Re: 'Toename christenvervolging Afrika door opkomst islam' (di jan 08, 2013 12:18 pm)Niet dat de twee bovenstaande beweringen ook maar enigszins op de werkelijkheid zijn gebaseerd, maar een (ongetwijfeld extreem-linkse islamofiele) kniesoor die daar op let.Vertel..... ?


Vertel bijvoorbeeld eens waaruit zou blijken dat "de christenhaat bij extreem-links even groot is als bij fundementalistische moslims."
Ik ben benieuwd.

c-more: Re: 'Toename christenvervolging Afrika door opkomst islam' (di jan 08, 2013 12:25 pm)
Niet dat de twee bovenstaande beweringen ook maar enigszins op de werkelijkheid zijn gebaseerd, maar een (ongetwijfeld extreem-linkse islamofiele) kniesoor die daar op let.Vertel..... ?


Vertel bijvoorbeeld eens waaruit zou blijken dat "de christenhaat bij extreem-links even groot is als bij fundementalistische moslims."
Ik ben benieuwd.

Dat blijft uit het feit dat communistische staten evenveel problemen hebben met christenen als de door links geadoreerde islamitische heilstaten. Noord-Korea staat nota bene bovenaan qua christenvervolgingen. Extreem-linkser vind je ze niet in de wereld. In Cuba hebben christenen het niet makkelijk, en Colombia staat er nu ook in dankzij de extreem-linkse Farc.

Raya: Re: 'Toename christenvervolging Afrika door opkomst islam' (di jan 08, 2013 6:08 pm)

Die Farc is anders knap rechts geworden.

c-more: Re: 'Toename christenvervolging Afrika door opkomst islam' (di jan 08, 2013 6:13 pm)


Die Farc is anders knap rechts geworden.

Nee hoor, die terroristen zijn nog steeds extreem-links.


 [1]   [2]   [3]   [4]   [5]