WSP [Bekijk forum]  >> WSP Forum [Bekijk forum]  >> Politiek & Maatschappij [Bekijk forum]
 [1]   [2]   [3]   [4]   [5]   [6]   [7]   [8]   [9]   [10]   [11]   [12]   [13]   [14]   [15] 

Ga naar: "Honden en katten levend in de frituur: dat moet stoppen"

chapiro: Honden en katten levend in de frituur: dat moet stoppen (zo jun 23, 2013 1:30 pm)

Vandaag start het hondenvleesfestival Yulin Dog in China. De verwachting is dat er zo'n 15.000 honden worden gedood. Meestal op een zeer pijnlijke manier. Het zal misschien een klein berichtje opleveren in de krant. Want laten we eerlijk zijn: een mensenbaby in een riool in China levert meer empathie op dan de dagelijkse consumptie van honden- en kattenvlees aldaar. .

De legende wil dat het eten van hondenvlees boze geesten verjaagt en ziekten. Ook wordt gedacht dat hondenvlees de seksuele prestaties van mannen stimuleert en het wordt binnen de traditionele Chinese geneeskunde dan ook gebruikt om impotentie te behandelen. De Aziatische handel in katten- en hondenvlees is enorm.

Alleen al in China worden jaarlijks meer dan tien miljoen honden en vier miljoen katten op wrede wijze vermoord door mensen die geloven dat hoe banger een dier is en hoe meer pijn het heeft, hoe beter het vlees smaakt. Maar gelukkig zijn er ook binnen China steeds meer mensen die zich verzetten tegen de manier waarop dieren worden gedood en tegen het eten van honden- en kattenvlees. Zij hebben daarbij steun nodig van anderen buiten China.

Tranen stroomden over minjn wangen
Ik weet nog dat ik eind jaren negentig voor het eerst beelden zag van de manier waarop katten en honden - maar ook eenden, varkens, eigenlijk alles wat vliegt, zwemt, loopt, kruipt en beweegt - in China en ook Zuid-Korea worden gehouden, gedood en gegeten. Ik had destijds al heel wat op mijn netvlies staan wat dierenleed betrof. Dit overtrof echter alles. De beelden van de ogen van de levende honden die in het kokende water werden gegooid, de levende katten in de frituur, hun janken en huilen heeft mij nachten lang wakker gehouden. Als professionele dierenbeschermer was ik kwaad en verdrietig. De tranen stroomden over mijn wangen. Dat gevoel van onmacht tegen de barbaarsheid van het martelen van dieren heb ik nog steeds. De immorele en zinloze wreedheid is niet te begrijpen.

In Nederland is vooral in de intensieve veehouderij sprake van geweld tegen de dieren. Toch, het dier kent hier wel enige bescherming. Onvoldoende weliswaar, maar de eigenwaarde van de dieren is erkend. In China en Zuid-Korea zit het martelen in de cultuur. De poten en staarten van katten en honden worden gebroken, ze zitten gepropt in gazen kooien, worden met opzet gemarteld omdat het vlees dan lekker smaakt door de adrenaline en ze gaan dikwijls levend het kokende water of de olie in. Ook worden ze levend gevild. Geen dier is veilig, het is een hel voor dieren.

Het is onjuist, en cultuurrelativering, om te zeggen dat de plaats van dieren in Nederland en China gelijk is of dat beide landen even wreed met dieren omgaan. We doen de grote tragedie en het enorme lijden van dieren in China en andere Aziatische landen hier echt tekort mee. Te roepen dat de dieren het hier ook slecht hebben, helpt bovendien de discussie hoe we landen als China en Zuid-Korea tot humanere slachtmethoden krijgen niet verder.

Zinloos om voor dieren op te komen?
En tegen de wijze mensen die roepen dat het in een land dat zich geen zorgen maakt om mensenrechten zinloos is om voor dieren op te komen, zeg ik: We kunnen niet eerst al het mensenleed oplossen en dan pas iets aan dierenleed gaan doen.

Wat kunnen we wel doen? We kunnen de activisten daar steunen. Westerse landen kunnen via diplomatieke weg dit onderwerp onder de aandacht brengen van de Chinese machthebbers. Bedrijven die handelen in China en Zuid-Korea kunnen een rol spelen om sociale veranderingen ook in de omgang met dieren te bespoedigen. Chinezen die in het Westen leven, kunnen hun familie en vrienden laten horen dat er ook humaan met dieren moet worden opgesprongen.

Daarnaast ligt er een schone taak voor de media: de dieren in Aziƫ, laat ze zien. Schrijf erover, maak reportages. Het is een van de grootste problemen van deze tijd, hoe de mensheid wreed met dieren omgaat. Dierenleed is niet iets voor bladzijde dertien van de krant, of de pagina 'opmerkelijke verhalen'. We hoeven en mogen er niet om lachen.

Breng dus dit nieuws. Omdat de wereld het moet weten, omdat (sociale) media kans bieden op verandering en omdat iedere stap een stap is op weg naar een betere wereld. Ook voor dieren.

Bernd Timmerman is historicus, socioloog, dierenrechtenactivist en oud-directielid van de Dierenbescherming .
http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/3462921/2013/06/21/Honden-en-katten-levend-in-de-frituur-dat-moet-stoppen.dhtml
------------------------------------
Laat een ieder die enigszins invloed kan uitoefenen, (politiek etc.), meehelpen om deze walgelijke praktijken te stoppen. Dit is te erg om te beschrijven!!!!

Einstein: Re: Honden en katten levend in de frituur: dat moet stoppen (zo jun 23, 2013 1:36 pm)

Bizar ! :eek:

The animals are often beaten to death with bamboo poles because of the belief that the adrenalin surging around their bodies adds to the resulting meat's flavour. Campaigners say the dogs are often strays, or abducted from their owners, but officials insist they are bred on farms.

http://www.independent.co.uk/news/uk/crime/animal-welfare-activists-criticise-yulin-dog-meat-festival-in-china-8668879.html

Biertje: Re: Honden en katten levend in de frituur: dat moet stoppen (zo jun 23, 2013 1:50 pm)

Verbaast mij niets. Oosterse mentaliteit is knoerthard

Joyce: Re: Honden en katten levend in de frituur: dat moet stoppen (zo jun 23, 2013 1:55 pm)

Verschrikkelijk, wat luguber.

chapiro: Re: Honden en katten levend in de frituur: dat moet stoppen (zo jun 23, 2013 2:00 pm)


Verbaast mij niets. Oosterse mentaliteit is knoerthard

Als je leest dat deze gruwelijkheden niet alleen de vermeende smaak van het vlees dient te verhogen voor de verkoop (geld), heeft deze waanzinnige barbarij ook te maken met de vermeende potentie.
Waarom potentie, het vlees van een zwaar gemarteld dier zou de lust op wekken?
Bezopen, terwijl China al een kinderstop heeft ingevoerd.
Misschien is het zaak van de Chinese overheid en de rest van de wereld om deze barbaren eens te wijzen op het dierenleed dat zij veroorzaken en te vertellen dat de fauna ook gevoelswaarde kent.
Vroeger sprak men over het gele gevaar. Hoe waar is dit tegenwoordig voor niet menselijke wezens in China.
Wat een gotspe!! :twisted:

Joyce: Re: Honden en katten levend in de frituur: dat moet stoppen (zo jun 23, 2013 2:05 pm)

Berengal, olifantentanden om het ivoor, neushoorns om de zgn
potentie, wasvissen eten, allemaal grove misstanden die in het
Oosten, vooral in China normaal worden gevonden.

Helaas worden dieren wereldwijd niet belangrijk gevonden anders
zou de hele wereld alle banden, voor zover mogelijk, moeten
verbreken met dit verschrikkelijke land.

Ook mensen worden bruut hun woning uitgezet als er een dam of
een weg wordt gebouwd.

Gevoel met andere levende wezens lijkt daar niet te bestaan.

chapiro: Re: Honden en katten levend in de frituur: dat moet stoppen (zo jun 23, 2013 2:22 pm)


Berengal, olifantentanden om het ivoor, neushoorns om de zgn
potentie, wasvissen eten, allemaal grove misstanden die in het
Oosten, vooral in China normaal worden gevonden.

Helaas worden dieren wereldwijd niet belangrijk gevonden anders
zou de hele wereld alle banden, voor zover mogelijk, moeten
verbreken met dit verschrikkelijke land.

Ook mensen worden bruut hun woning uitgezet als er een dam of
een weg wordt gebouwd.

Gevoel met andere levende wezens lijkt daar niet te bestaan.

Ik weet het Joyce.
Maar er gloort hoop, inzake de dieren.
Binnen afzienbare tijd komt er een technisch instrument op de markt waardoor je met dieren kunt communiceren.
Ik stel voor om dit apparaat als eerste aan dierenkwellers uit te delen.

"Apparaatje om met dieren te communiceren.

Volgens de Amerikaanse bioloog Dr. Con Slobaodchikoff zal het binnen 5 tot 10 jaar mogelijk kunnen zijn om met een klein vertaalapparaatje te weten te komen wat dieren zeggen. Een soort Google Translate voor dieren of 'dog whisperer' op zakformaat dus.

Op tv hadden Flipper, Lassie, Mr Ed, Garfield, dr. Dolittle, en Tarzan geen problemen met de communicatie tussen mens en dier maar in de realiteit is dat toch een stuk lastiger. Nog wel want binnen 10 jaar zou daar volgens Amerikaanse bioloog Dr. Con Slobaodchikoff verandering in moeten komen met een apparaatje dat niet groter zal zijn dan een smartphone
Onderzoek naar communicatie van prairiehonden

Hij doet onderzoek naar taal bij dieren en onderzocht de complexe communicatie van prairiehonden. Door geluiden op te nemen die de beesten produceren en vervolgens hun gedrag te registreren kan er onderzocht worden wat er gecommuniceerd wordt. Ter controle wordt het opgenomen geluid ook afgespeeld om te kijken of dat tot dezelfde reactie leidt.

Zinsopbouw en dialecten bij dieren

Uit het onderzoek blijkt dat prairiehonden een zinsopbouw hebben waarbij ze bijvoorbeeld aangeven wat type dier ze zien, welke kleur het heeft en hoe groot het is. Ook ontdekten de onderzoekers dat er, net als bij mensen, verschillende dialecten zijn en dat er sprake is van een sociaal praatje. Het onderzoek omvat alleen nog prairiehonden maar de bioloog geeft aan dat katten en honden ook een vrij complexe taal spreken. Een apparaatje waarmee we alleen met prairiehonden kunnen communiceren zal in de praktijk wat minder interessant zijn dan communicatie met onze eigen huisdieren. Hoewel, mensen met katten weten vaak wel hoe ze door hun kat worden gezien.

Betere verstandhouding met dieren

De Amerikaanse professor hoopt dat dit leidt tot een betere behandeling van dieren, omdat mensen zullen inzien dat het levende en vooral denkende wezens zijn. Hij hoopt dat we beter samen zullen werken met dieren in plaats van ze uit te buiten. Goed nieuws voor dieren dus zo'n vertaalappaartje, minder goed nieuws voor de dogwhisperer/horse whisperer."
http://www.computeridee.nl/nieuws/apparaatje-om-met-dieren-te-communiceren

Raya: Re: Honden en katten levend in de frituur: dat moet stoppen (zo jun 23, 2013 2:39 pm)

Ach, wij slachten ook van die lieve lammetjes en kalfjes. En dan al die kuikentjes en schattige biggetjes.

Het is maar net wat WIJ als huisdier beschouwen en daarom voor ONS onaanvaardbaar om te slachten. Is dat niet een beetje hypocriet?
Dierenleed is natuurlijk weer een ander verhaal. Kijk maar eens hoe al die varkens hier in het westen worden vervoerd...

Brouwer2012: Re: Honden en katten levend in de frituur: dat moet stoppen (zo jun 23, 2013 2:47 pm)

Kistkalveren, legbatterijen, nertsenfokkerijen, propvolle asiels, verwaarloosde dieren op een boerderij, en niet te vergeten de 'vakantiehond-aan-een-boom'. Nee hoor, wij eten geen honden en katten, maar lief voor onze dieren zijn wij absoluut niet. Tikkeltje hypocriet dit topic.

Einstein: Re: Honden en katten levend in de frituur: dat moet stoppen (zo jun 23, 2013 3:08 pm)

Onvergelijkbaar. Dit zijn idiote slachtmethodes. Dieren worden gestresst , om het vlees lekkerder te laten smaken.

Let op: schokkende foto.
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/600777_385346371572053_337270046_n.jpg

Lichtpuntje..

We are all devastated by the Yulin dog festival going ahead despite our efforts but there are signs of change. The precedent to cancel such an event had been set in 2011 but because that region is autonomous they couldn't stop it if it were deemed traditional. They have however shut down a big illegal slaughterhouse and rescued 48 (I know out of 15,000..).. but more interestingly they have decreed they won't issue new slaughterhouse licenses or renew old ones.
https://www.facebook.com/UnitedAnimalEarth/posts/467775326631745


 [1]   [2]   [3]   [4]   [5]   [6]   [7]   [8]   [9]   [10]   [11]   [12]   [13]   [14]   [15]