WSP [Bekijk forum]  >> WSP Forum [Bekijk forum]  >> Politiek & Maatschappij [Bekijk forum]
Ga naar: "CDA ontevreden over aanpak derivaten"

Raya: CDA ontevreden over aanpak derivaten (ma nov 25, 2013 10:48 pm)

Gepubliceerd: 25 november 2013 19:51
Laatste update: 25 november 2013 19:54


CDA ontevreden over aanpak derivaten

Het CDA is niet tevreden over aanscherpingen die minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) heeft aangekondigd op het gebruik van derivaten in de (semi)overheidssector. In een brief aan de Tweede Kamer van maandag neemt de minister enkele ideeën over van CDA'er Pieter Omtzigt, maar andere aanbevelingen legt hij naast zich neer. ''Onverstandig'', zegt Omtzigt.

Bedrijven en organisaties in de semi-overheid zijn de afgelopen jaren in problemen gekomen door de aanschaf van derivaten, riskante beleggingsproducten. Soms, zoals bij woningcorporatie Vestia, gingen ze daarbij voor miljarden het schip in.
<>

http://www.nu.nl/economie/3637983/cda-ontevreden-aanpak-derivaten.html

Fijn weer! De belastingbetalers en huurders hebben voor miljarden op kunnen draaien voor de verliezen met derivaten. En aanpakken, ho maar! Daar zijn alleen de banken en de bestuurders zelf stinkend rijk van geworden.

Het gokken met oveheidsgeld en semi-overheidsgeld dient met onmiddellijke ingang verboden te worden en zij die er wel mee gaan gokken persoonlijk aansprakelijk gesteld en ontslagen met een verbod op het ooit nog bekleden van een functie bij de overheid of semi-overheid of enig andere instelling welke omgaat met publiek geld.

Nederlander1965: Re: CDA ontevreden over aanpak derivaten (di nov 26, 2013 10:18 am)

Mee eens. Het is een schande dat derivatenhandel met belastinggeld mogelijk is. De aanpak ervan blijft ver achter, hetgeen te verklaren is uit de enorme financiële voordelen die banken en financiële topfiguren uit deze casinohandel weten te halen.
Laat het eens tot je doordringen : MILJARDEN gingen verloren ! Ongekend dat dit zomaar kon en dat er nog niemand achter de tralies zit of kaalgeplukt is. In de 18e eeuw hadden burgers daar minder geduld mee : toen gingen de regenten die hun zakken vulden
met inboedel en al de grachten in. Nu is het helaas gelegaliseerd en blijft de overheid ook nog eens ver achter bij de aanpak van deze
windhandel.

Ik vrees dat de lobby van de banken, die schandelijk veel geld verdiend hebben aan deze oplichterij, erg sterk is en de minister van Financiën (die al decennia lang een loopjongen van de financiële wereld is) daarom slechts schijnmaatregelen neemt.