WSP [Bekijk forum]  >> WSP Forum [Bekijk forum]  >> Politiek & Maatschappij [Bekijk forum]
Ga naar: "Hans de Boer is de nieuwste rattenvanger van Hamelen"

Rightnow: Hans de Boer is de nieuwste rattenvanger van Hamelen (di sep 23, 2014 9:17 pm)

Stink er niet in, beste rechtse partijstrategen: in het verlokkend spel van Hans de Boer van VNO-NCW. Neem liever een voorbeeld aan de speech van Ed Miliband van vandaag, die als uiteindelijk doel stelt: een economie van en voor IEDEREEN dus zonder de altijd maar verliezende bijstandtrekker en de werkloze die eeuwig moet worden opgejaagd zonder veel perspectief op werk. Het betoog van De Boer is hoogstens effectief om de werkgevers-achterban te lijmen, met de velen die achteloos op hun meest onnadenkende reflexen vertrouwen.

Zulke reflexen als van de goed gesitueerden - reflexen die we allemaal kennen maar die (1) nooit een meerderheid van mensen achter EEN strategie kunnen krijgen, wat in het stemhokje toch zaak is, en (2) voorbijgaan aan sociale zekerheid als iets waar velen graag een stuk inkomen voor laten schieten (anders had je niet zoveel verzekeringen die veel minder efficient en effectief werken dan een sociaal zekerheidsstelsel).

Niet doen dus, dit meelopen achter Hans de Boer. Dit is enkel maar geschreeuw om de werkgevers achter zich aan te krijgen maar partij-politiek vergif.

Biertje: Re: Hans de Boer is de nieuwste rattenvanger van Hamelen (wo sep 24, 2014 6:15 am)

Zijn idee over dat de werknemer voortaan de werkgeverslasten gaat afdragen zodat de administratie van de werkgever heel simpel wordt, wordt een mislukking want wie gaat al die werkloos geworden salarisadministrateurs in dienst nemen? Heel goed, de overheid.