WSP [Bekijk forum]  >> WSP Forum [Bekijk forum]  >> Politiek & Maatschappij [Bekijk forum]
Ga naar: "Eerste teken van interesse in voedsel: voedsel-nationalisme."

Rightnow: Eerste teken van interesse in voedsel: voedsel-nationalisme. (do okt 23, 2014 8:37 pm)

Tot nu toe werd voedsel gezien als iets onvermijdelijks wat je onbewust naar binnen werkt, 3-5 keer per dag, net zo iets dus als dat je naar het toilet moet.

Er is echter bij wel een stijgend aantal mensen een toenemend belang in "goed eten". Er is iets aan de hand en nu zie je als eerste "symptoom" iets heel onlogisch - misschien als tijdelijke fase, maar toch: voedselnationalisme. Kijk in grote landen om ons heen: de Britten, Fransen en Duitsers willen voedsel uit eigen land en vermijden voedsel uit Nederland. TTIP komt te laat: we willen misschien uiteindelijk geen Amerikaans voedsel, zelfs niet als het zowel beter als goedkoper is. Er is wel een land waar Amerikaans voedsel zeer populair is, namelijk in Amerika zelf!

De Verenigde Staten wil dan ook iets nieuws invoeren waardoor Amerikaanse consumenten toch opschrikken: labeling naar land van herkomst zodat het labeltje vertelt dat hun voedsel uit Mexico komt of uit Canada. Dat vreet een echte Amerikaan namelijk niet. Het is zo stupide en ook zo oneerlijk tegenover de Mexicanen en de Canadezen waarmee ze ooit een handelsakkoord hadden gesloten met als doel een gelijkwaardige uitwisseling en Mexico en Canada staan nu ook op hun achterste benen: http://www.international.gc.ca/media/comm/news-communiques/2014/10/20a.aspx?lang=eng

Opmaat voor TTIP - het handelsverdrag waar geen enkele Nederlandse burger nog over wil weten - totdat het in werking is getreden uiteraard.

Biertje: Re: Eerste teken van interesse in voedsel: voedsel-nationali (do okt 23, 2014 9:48 pm)

Ik vindt Engels en Amerikaans eten niet te vreten en bovendien ongezond. By the way, mogen wij aan de Coca-en Pepsi Cola een etiketje hangen dat per liter 48 suikerklontjes in zit verwerkt of worden ze dan boos?

Raya: Re: Eerste teken van interesse in voedsel: voedsel-nationali (do okt 23, 2014 9:57 pm)

Niet van wil weten of niet van mogen weten.

Ook dit heeft zich weer vooral in het geniep afgespeeld.

Lancelot: Re: Eerste teken van interesse in voedsel: voedsel-nationali (do okt 23, 2014 10:00 pm)


Ik vindt Engels en Amerikaans eten niet te vreten en bovendien ongezond. By the way, mogen wij aan de Coca-en Pepsi Cola een etiketje hangen dat per liter 48 suikerklontjes in zit verwerkt of worden ze dan boos?

Welnee, dat maakt cola zo lekker!