WSP [Bekijk forum]  >> WSP Forum [Bekijk forum]  >> Politiek & Maatschappij [Bekijk forum]
Ga naar: "Consumptief krediet wordt flink minder populair."

Rightnow: Consumptief krediet wordt flink minder populair. (do dec 04, 2014 11:25 am)

Altijd wordt er maar gezegd dat leven op de pof goed is voor 'de economie' maar: daar heb je banken voor nodig en te gemakkelijk berusten in "maandlasten-denken" wat ons de afgelopen vijf jaar alleen maar duur is komen te staan.

Dus moet het zo zijn dat alleen nog het aankopen van een eigen huis en een auto, de grote uitgavenposten, erg interessant zijn voor jonge mensen om voor te gaan lenen. Maar alles welberekend en goed inzichtelijk volgens degelijke ouderwetse bankiersnormen.

Het Amerikaanse type spenderen-op-de-pof heeft voor steeds meer mensen afgedaan. Er moet een beter economisch vliegwiel zijn dat van nature duurzamer is, voor de kritische consumenten van 2014. Iets wat past bij Uber diensten, bij Twitter en Facebook, bij slimmer wordende kopers die zich niet meer door de DSB types laten ringeloren.

Martin59: Re: Consumptief krediet wordt flink minder populair. (do dec 04, 2014 6:45 pm)

Een auto moet je niet op de pof kopen. Op het moment dat je hem de garage uitrijdt, is hij de helft waard van wat je er voor betaald hebt. Als je die nieuwe auto in de prak rijdt, dan krijg je van de verzekering nooit genoeg terug om een vervanging (andere nieuwe) te betalen. Maar je betaalt die nieuwe auto nog wel steeds af ...

Als je hem dus niet zelf direct kan betalen, dan moet je 'm niet kopen. Een goede 2e hands is dan gewoon een veel betere keuze. Daar zijn de dure km's al van afgereden.

Bij een huis ligt dat anders, dat behoud veel meer van z'n waarde.

Biertje: Re: Consumptief krediet wordt flink minder populair. (do dec 04, 2014 11:20 pm)


Bij een huis ligt dat anders, dat behoud veel meer van z'n waarde.
Behalve als de rente gaat stijgen.

Martin59: Re: Consumptief krediet wordt flink minder populair. (vr dec 05, 2014 12:50 pm)Bij een huis ligt dat anders, dat behoud veel meer van z'n waarde.
Behalve als de rente gaat stijgen. Ja ... ik schreef* dan ook " dat behoudt veel meer van z'n waarde ", wat dus impliceert dat de waarde niet vast staat, maar er wel gewoon iets van waarde blijft.

Bij auto's kent de waarde maar één richting: naar beneden**. Volkomen los van de rentestand.* Sorry, "dat behoudt" is derde persoon enkelvoud en moest dus met een "t". :oops:

** M.u.v. uitermate bijzondere auto's, maar dat zijn niet het soort auto's waar de gemiddelde lenende burger ooit mee te maken krijgt.