WSP [Bekijk forum]  >> WSP Forum [Bekijk forum]  >> Politiek & Maatschappij [Bekijk forum]
 [1]   [2] 

Ga naar: "Nieuwe oorlog in Europa?"

Anonymous: Nieuwe oorlog in Europa? (di jul 07, 2015 2:14 pm)

Europa ziet zich volgens een Oostenrijker geplaatst voor een nieuwe oorlog?

Een Oostenrijkse politicus (Robert Marschall) waarschuwt dat Europa een nieuwe oorlog te wachten staat. Naar zijn mening wordt de oorlog niet door Poetin maar echter door de NAVO uitgelokt. Het doel - dat het bondgenootschap met zijn uitbreidingspolitiek najaagt - is om Rusland aan te vallen.

De Oostenrijkse politicus behoort tot een kleine politieke partij die de uittreding van Oostenrijk uit de Europese Unie bepleit. Hij had de NAVO (tijdens een interview met de Duitse tak van de Russische krant Спутник) verweten dat de uitbreiding van haar grenzen geen vreedzame doelstelling is.

Daarentegen is het bondgenootschap uit op een militaire aanval tegen Rusland, stelt Marschall. Dat is naar zijn inzicht het enige doel van de fusie. Hij kenschetste de uitbreiding van de NAVO als een groot gevaar dat niets te maken heeft met een verdedigingspolitiek.

Rusland is sceptisch ingesteld tegenover de verschuiving van de NAVO richting het Oosten. Veel republieken van het voormalige USSR hebben zich inmiddels bij de NAVO aangesloten. Zij zullen elkaar ondersteunen in geval van een militaire confrontatie. Volgens vele Russen wordt de NAVO aangewend als een instrument om de westerse invloedssfeer uit te breiden.

De Oostenrijkse politicus stelt dat de Europese Unie zijn onafhankelijkheid verloren heeft gelet op de stationering van buitenlandse militaire eenheden in EU-lidstaten.

Zijn vaderland Oostenrijk spoort hij aan zijn neutraliteit te waarborgen en niet betrokken te raken bij de militaire conflicten van het bondgenootschap.

De meeste mensen in Oostenrijk willen (volgens Marschalls mening) geen deel uitmaken van de oorlog in de Oekraïne. Dit zou ook een reden zijn om uit de EU te willen uitstappen. Onlangs (tijdens een referendum) hadden ruim 261 duizend Oostenrijkers zich uitgesproken voor de uittreding van hun land uit de EU.

Europa drohe ein neuer Krieg – davor warnt jetzt ein österreichischer Politiker. Und der Krieg geht seiner Meinung nach nicht von Putin aus, sondern von der Nato. Das Ziel, das die Allianz mit ihrer Expansion verfolge, ist seiner Meinung nach ein Angriff auf Russland.
Steile These aus Österreich: Der Politiker Robert Marschall von der kleinen EU-Austrittspartei hat der Nato im Interview mit dem deutschen Ableger des russischen Onlinemagazins „Sputnik“ vorgeworfen, dass ihre Grenzerweiterung alles andere als friedliche Ziele habe.
Vielmehr plane das Bündnis einen Überfall auf Russland, behauptet Marschall. Dies ist in seinen Augen gar das einzige Ziel des Zusammenschlusses. Die Nato-Expansion bezeichnete er als große Gefahr, die mit einer Schutztaktik nichts gemeinsam habe.
Die Osterweiterung der Nato in den vergangenen Jahren ist von Russland mit Skepsis beobachtet worden. Zahlreiche Ex-Sowjetrepubliken traten dem westlichen Verteidigungsbündnis bei. Sie versprechen sich gegenseitig Beistand im Falle eines Angriffs. In der Wahrnehmung vieler Russen nutzt der Westen die Nato als Instrument, um seinen Einflussbereich auszudehnen.
Präsenz ausländischer Militärkräfte
Im Interview mit "Sputnik" verknüpft Marschall nun seine Kritik an der Nato mit seinem politischen Kernthema: der Kritik an der Europäischen Union. Die EU sei kein unabhängiges Bündnis, argumentierte der Politiker weiter, da sie die Präsenz ausländischer Militärkräfte in ihren Mitgliedsstaaten zulasse.
An sein Heimatland Österreich appellierte er ferner laut „Sputnik“, die Neutralität zu wahren und sich keinem militärischen Bündnis anzuschließen. Die Nato sei so eines und auch die EU, so der Politiker weiter.
Die Ukraine-Krise als EU-Austrittsgrund?
Die Menschen in Österreich wollen sich Marschalls Meinung nach unter anderem nicht am Ukraine-Konflikt beteiligen, wie Marschall dem Magazin weiter sagte. Darin sieht er einen weiteren Grund, um aus der EU austreten zu wollen.
Zuletzt hatten bei einem Volksbegehren rund 261.000 Österreicher für einen Austritt ihres Landes aus der EU ausgesprochen. Damit wurde die Hürde für ein Volksbegehren übersprungen, weshalb sich das Parlament nun mit dem Anliegen auseinandersetzen muss. Das ist in Österreich so üblich, hat aber keinerlei zwingende Konsequenzen - dass das Volksbegehren zu einer verbindlichen Volksabstimmung führen wird, gilt als extrem unwahrscheinlich . http://www.focus.de/politik/ausland/eu/droht-europa-ein-neuer-krieg-oesterreichischer-politiker-nato-plant-angriff-auf-russland_id_4796982.html?fbc=fb-shares

Stelling : De uittreding uit de EU en de ontbinding van de NAVO zijn volgens deze Oostenrijkse politicus randvoorwaarden voor het voorkomen van een nieuwe aanvalsoorlog in Europa.

Rightnow: Re: Nieuwe oorlog in Europa? (di jul 07, 2015 2:40 pm)

Redelijk gedrag - DAT is de randvoorwaarde om oorlogen te voorkomen. Dat is dus wat NAVO landen moeten doen en in verband daarmee zijn hier op het forum wel suggesties gedaan: provocaties door westerse actievoerders moeten dus niet door de overheid als "strijd voor de goede zaak" worden gezien maar als levensgevaarlijke inmenging in andermans aangelegenheden: de wetten van niet-NAVO landen moeten door Greenpeace worden gerespecteerd, net als persoonlijk eigendom en gebruikelijke bronnen van inkomen.

Het ONTBINDEN van de NAVO, in plaats van onderzoek van nieuwe provocaties van deelnemende landen, leidt juist tot dominantie van China, Rusland, of nog andere grote landen, en tot meer brutaliteiten wanneer het normale evenwicht wegvalt en onheuse bejegening niet wordt bestraft. Zo zijn wij hier geschrokken van de Russische reactie in Oekraine, maar heus, ook wij beseffen wel dat we er zelf om hebben gevraagd.

Anonymous: Re: Nieuwe oorlog in Europa? (di jul 07, 2015 3:01 pm)

Voor het voorkomen van een oorlog moet de agressor, in dit geval Rusland, inbinden. Heel eenvoudig.

Lancelot: Re: Nieuwe oorlog in Europa? (di jul 07, 2015 4:00 pm)

Je hebt geen stelling geplaatst maar een feit. Het is immers zo dat deze politicus van mening is dat uittreding uit de EU en ontbinding van de Navo randvoorwaarden zijn van het vookomen van een oorlog. Een stelling zou zijn: de Oostenrijker Marshall is van het padje af.

Janno: Re: Nieuwe oorlog in Europa? (di jul 07, 2015 4:06 pm)

Het komt heel erg over als pro-Russische propaganda.
Als het loopt als een eend, kwaakt als een eend en eruit ziet als een eend...

Ineke: Re: Nieuwe oorlog in Europa? (di jul 07, 2015 4:25 pm)


Het komt heel erg over als pro-Russische propaganda.
Als het loopt als een eend, kwaakt als een eend en eruit ziet als een eend...Juist.......... :wink:

portman: Re: Nieuwe oorlog in Europa? (di jul 07, 2015 5:30 pm)


Het komt heel erg over als pro-Russische propaganda.
Als het loopt als een eend, kwaakt als een eend en eruit ziet als een eend...

Nogal bedenkelijke site inderdaad.

Marcel: Re: Nieuwe oorlog in Europa? (di jul 07, 2015 6:29 pm)


Het komt heel erg over als pro-Russische propaganda.
Als het loopt als een eend, kwaakt als een eend en eruit ziet als een eend...


Verbaast je dat?

Janno: Re: Nieuwe oorlog in Europa? (di jul 07, 2015 9:10 pm)Het komt heel erg over als pro-Russische propaganda.
Als het loopt als een eend, kwaakt als een eend en eruit ziet als een eend...


Verbaast je dat?
:noo:

claartje: Re: Nieuwe oorlog in Europa? (di jul 07, 2015 9:33 pm)


Het komt heel erg over als pro-Russische propaganda.
Als het loopt als een eend, kwaakt als een eend en eruit ziet als een eend...

Het eendenhoofdkantoor:
http://webwereld.nl/social-media/86374-in-het-hol-van-het-russische-trollenleger


 [1]   [2]