WSP [Bekijk forum]  >> WSP Forum [Bekijk forum]  >> Politiek & Maatschappij [Bekijk forum]
Ga naar: "Politici zijn daarvoor te eerlijk; burgers geloven bullshit!"

Rightnow: Politici zijn daarvoor te eerlijk; burgers geloven bullshit! (ma okt 31, 2016 3:09 pm)

Politici, niet in staat hun nek uit te steken met een grote visie, of de moed op te brengen die tegelijkertijd de eigen loopbaan zal be-eindigen. Maar het zijn idealistische mensen die zo ver uitsteken boven het gepeupel dat op hen stemt.

Een van de dingen die zo absurd is, zijn de sprookjes waarin burgers geloven, gewoon omdat ze te lui zijn om ze te checken, en omdat het verhaaltje ze ergens aanspreekt - omdat het ze zo goedkoop ergens bevestiging van kan geven. Burgers ontbreekt het aan de gelegenheid om alles te checken maar mogen van mij best eens wat nuchterder zijn.

De maatschappij zou er van opknappen. Hier een overzichtje van bullshit op internet:

http://urbanlegends.about.com/
http://socialnewsdaily.com/55145/the-15-most-ridiculous-hoaxes-spread-through-social-media/
http://list25.com/25-greatest-scientific-hoaxes-in-history/

Zelfs voor standpunten waar een goed argument voor kan bestaan, geven mensen de voorkeur aan bovenstaand type "argumentatie" vanwege het interessante karakter van deze onzin. Stelling 1: politici moeten de bullshit gebruiken waarin "het volk" gelooft, of waarmee de interesse van "het volk" kan worden gewekt. Stelling 2: de Amerikaanse verkiezingen zijn een goed voorbeeld van hoe het gebruik van niet-relevante informatie over de veronderstelde onbetrouwbaarheid van de tegenpartij, veel meer zoden aan de dijk zet dan zakelijke opsomming van beleidspunten.