WSP [Bekijk forum]  >> WSP Forum [Bekijk forum]  >> Politiek & Maatschappij [Bekijk forum]
 [1]   [2]   [3]   [4]   [5]   [6]   [7]   [8]   [9] 

Ga naar: "Hoe zijn jullie opgegroeid?"

Lies: Hoe zijn jullie opgegroeid? (za apr 01, 2017 7:33 pm)

Ik als een wildebras en altijd buiten, met de nodige beschadigingen. Maar ik had dan ook gelukkig geen té voorzichtige ouders.

Maar gaat het tegenwoordig wel goed vroeg ik mij gisteren af na het zien van dit filmpje: 'Fathers can dance too'

https://www.youtube.com/watch?v=iTgdf8r2Q_k

http://www.youtube.com/watch?v=iTgdf8r2Q_k

en onderstaand artikel: VeiligheidNL: 'Laat jong kind met zakmes spelen'

http://www.ad.nl/nieuws/veiligheidnl-laat-je-kind-wilder-spelen~a326a027/

Expertisecentrum VeiligheidNL lanceert vandaag een landelijke campagne waarin het ouders oproept hun kinderen wilder te laten spelen en meer risico's te laten nemen.

(...)

,,Door het spelen met gevaarlijke voorwerpen als een zakmes leert het kind risico's inschatten. Hij leert: een mes kan scherp zijn, daar moet ik voorzichtig mee omgaan. Bij het klimmen in een boom: als je vaker op hoogte speelt, leer je de hoogte/diepte beter in te schatten. Door nieuwe activiteiten uit te proberen en angsten te overwinnen, wordt een kind mentaal en fysiek sterker. Op school zal hij zelfverzekerder zijn en minder gepest worden."

(....)

,,Wij hebben inderdaad lang geroepen: we moeten onze kinderen beschermen, maar zien nu - door de internationale publicaties over de voordelen van risicovol spelen - dat we daarin in zijn doorgeschoten. Verandering is bovendien nodig: als we niks doen, hebben we straks een generatie te zware, breekbare veertigers achter de computer."

Dick: Re: Hoe zijn jullie opgegroeid? (za apr 01, 2017 7:44 pm)

Ivanhoeoeoeoeoeoeoe!!!
Dat speelde we vroeger op de hei!!!!
Mijn moeder maakte zich geen zorgen om een vieze bebloede knie.
Wat ze niet weet is dat we van bruggen af doken zo de plomp in.
Kinderen worden tegenwoordig te beschermd opgevoede.

Napoleon: Re: Hoe zijn jullie opgegroeid? (ma apr 03, 2017 8:06 am)

Lekker veel buiten gespeeld. Voetballen, soldaatje spelen etc....Een heerlijke tijd en ik zou niet graag hebben geruild met jongeren van tegenwoordig.

Raya: Re: Hoe zijn jullie opgegroeid? (ma apr 03, 2017 8:13 am)

Computers waren er nog niet. Althans niet voor de gewone man. De gas- en electriciteitsmeter werkten op muntjes. Zaterdags in de keuken in de teil en later met een handdoek naar het badhuis om te douchen. En inderdaad, veel buitenspelen. Verstoppertje, krijgertje, soldaatje en cowboytje. Vuil worden hoorde er gewoon bij, net als schaafwonden. Je bouwde zo wel weerstand op.

Spelen op straat werd wel steeds moeilijker, naarmate het autobezit toenam. Voor stoepranden had je natuurlijk wel een speelveld nodig...

Rightnow: Re: Hoe zijn jullie opgegroeid? (ma apr 03, 2017 10:47 am)

Maar we zijn niet meer bereid om genoegen te nemen met de risico's die toen voor lief werden genomen. Ik ben benieuwd hoeveel kinderen er toen omkwamen bij ongelukken! Het verschil in risico zal schokkend klein kunnen zijn, maar: kunnen we met dat risico leven? Met welke risico's kunnen we nog WEL leven, vraag ik mij wel eens af.

Raya: Re: Hoe zijn jullie opgegroeid? (ma apr 03, 2017 11:03 am)


Maar we zijn niet meer bereid om genoegen te nemen met de risico's die toen voor lief werden genomen. Ik ben benieuwd hoeveel kinderen er toen omkwamen bij ongelukken! Het verschil in risico zal schokkend klein kunnen zijn, maar: kunnen we met dat risico leven? Met welke risico's kunnen we nog WEL leven, vraag ik mij wel eens af.


Toen ik klein was, waren auto's nog een uitzondering. Twee of drie auto's in een lange straat. Je kon nog rustig en veilig oversteken en met de fiets naar school. Dat moet je kinderen nu niet meer zonder gedegen 'onderwijs' niet meer laten doen. Ik kan mij heel goed voorstellen dat ouders er niet meer gerust op zijn. Er is ook niet voor niets al decennia lang actie voor meer speelplekken voor de jeugd, welke zij veilig kunnen bereiken.

Rightnow: Re: Hoe zijn jullie opgegroeid? (ma apr 03, 2017 3:24 pm)

Het verkeer is dan ook de grootste bron van ongelukken voor jonge mensen. Voor meisjes en jonge vrouwen nog des te meer omdat die verder buitengewoon voorzichtig te werk gaan als je het vergelijkt met jonge mannen die vele malen meer risico lopen om te verongelukken - zie bij voorbeeld http://www.aihw.gov.au/WorkArea/DownloadAsset.aspx?id=6442459123

Wij mannen zijn veel meer waaghalzen en ook ik heb in mijn jeugd een gevaarlijk ongeval gehad waar ik dan weliswaar zonder blijvende kleerscheuren mee weg ben gekomen. Meisjes zouden het risico niet hebben genomen en zulke verkeerssituaties al bij voorbaar uit de weg zijn gegaan.

Lies: Re: Hoe zijn jullie opgegroeid? (di jul 25, 2017 8:39 am)

En nu? We proberen al jaren de jongens op meisjes te laten lijken en omgekeerd, en dan krijg je weer een waarschuwing dat dit het ook niet is.

We moeten jongens laten stoeien en druk doen, waarschuwt SIRE

http://nos.nl/artikel/2184897-we-moeten-jongens-laten-stoeien-en-druk-doen-waarschuwt-sire.html

"Jongens en meisjes zijn gelijkwaardig, maar niet hetzelfde", zegt SIRE-directeur Van der Helm. "Met deze campagne willen we een discussie op gang brengen die er hopelijk voor zorgt dat jongens de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen op de manier die het beste bij hen past."

Op school worden jongens volgens wetenschappers drie keer zo vaak berispt voor hetzelfde gedrag als meisjes en drie keer zoveel jongens als meisjes volgen speciaal onderwijs voor kinderen met gedragsproblemen.

Wisp: Re: Hoe zijn jullie opgegroeid? (di jul 25, 2017 12:59 pm)

Het lijkt me tijd worden om SIRE op te heffen.
Niet dat ze ongelijk hebben
Maar dit soort campagnes lijken me geldverspilling

Rightnow: Re: Hoe zijn jullie opgegroeid? (di jul 25, 2017 1:32 pm)

Omdat ze op de Staatstelevisie adverteren, komt de gedachte op dat het overheidspropaganda is. Waarom is het dan een stichting? En betalen we ongewild mee via de belasting? De overheid heeft tenslotte ook altijd veel geld laten lopen in de zakken van het linkse actiewereldje dus waarom niet de zakken van SIRE gespekt, die niet direct als links overkomen?


 [1]   [2]   [3]   [4]   [5]   [6]   [7]   [8]   [9]