WSP [Bekijk forum]  >> WSP Forum [Bekijk forum]  >> Politiek & Maatschappij [Bekijk forum]
Ga naar: "Wat te doen in de stille lente van 2020"

Rightnow: Wat te doen in de stille lente van 2020 (do maart 19, 2020 3:04 pm)

We hebben nog geen idee hoe we de komende maanden door zullen brengen maar ondertussen worden er al gedachten gedeeld:

Steun anderen

Als je kunt, gebruik dan je geld om vrienden, familie en je bredere gemeenschap te helpen, zegt Michelle Fait, een in Seattle gevestigde financiële levensplanner die zich richt op de planningsbehoeften van alleenstaande professionele vrouwen.

"Als je gezond bent en het niet in de weg staat van lokale begeleiding voor jouw regio, blijf dan klant bij je lokale bedrijven", zegt ze, inclusief restaurants, cafés en haarstylisten, en geeft royaal fooien. "Deze mensen kunnen de inkomsten en inkomsten die ze verliezen als mensen thuisblijven niet goedmaken." Als je geïsoleerd bent, stelt Fait voor om geld te doneren aan voedselbanken.

Overweeg om familie en vrienden in risicovolle omgevingen, zoals ziekenhuizen en verpleeghuizen, te (helpen) voorzien van apparaten om in contact te blijven met mensen zodat ze niet volledig geïsoleerd raken. Maak op zijn minst tijd vrij voor persoonlijk contact met de mensen die je niet zo regelmatig zult zien.
Was je handen

Er is maar zo veel dat je kunt doen tijdens een situatie als deze, merkt Tracy Sherwood, een in de staat gevestigd CFP in New York, op. Blijf dus ijverig uw handen wassen.

"Het is belangrijk om wereldwijd op de hoogte te zijn van het virus, in de Verenigde Staten en lokaal in uw gemeenschap", zegt Sherwood. "Probeer echter kalm te blijven, het perspectief te behouden en te herkennen wat je in de hand hebt."
https://www.cnbc.com/2020/03/12/what-to-do-with-your-money-during-the-coronavirus-outbreak.html?__twitter_impression=true

Lies: Re: Wat te doen in de stille lente van 2020 (vr maart 20, 2020 9:04 pm)

Hieronder Jan Rotmans met vijf kansen die we kunnen pakken
https://www.nporadio1.nl/de-nieuws-bv/onderwerpen/532247-5-kansen-die-we-nu-kunnen-pakken

Gestorvenen overschaduwen de lichtpunten, maar als het virus over waait na de zomer gooien we ons op zelfredzaamheid.

Lies: Re: Wat te doen in de stille lente van 2020 (za maart 21, 2020 9:54 am)

Steun anderen, maar ondertussen: "Wir haben alle um unsere Jobs eine Scheißangst"

Emotionaler Hilferuf eines Bäckers
https://www.ndr.de/nachrichten/info/Emotionales-Baecker-Video-geht-viral,ndrinfo3644.html

Rightnow: Re: Wat te doen in de stille lente van 2020 (wo maart 25, 2020 5:56 pm)

Het wordt een lastige tijd, ook NA de coronacrisis. Commentatoren kijken daar bezorgd tegen aan: https://www.breitbart.com/clips/2020/03/24/fncs-carlson-middle-class-china-big-tech-areas-for-focus-post-coronavirus/

Biertje: Re: Wat te doen in de stille lente van 2020 (di maart 31, 2020 2:23 pm)


Het wordt een lastige tijd, ook NA de coronacrisis. Commentatoren kijken daar bezorgd tegen aan: https://www.breitbart.com/clips/2020/03/24/fncs-carlson-middle-class-china-big-tech-areas-for-focus-post-coronavirus/“The next concern going forward is China,” Carlson said. “Now, China ultimately is responsible for this virus, literally, which they hid and lied about, and they’re lying about even now. But the threat extends far beyond the current pandemic. It is entirely possible, sadly, that the Chinese coronavirus makes China stronger in the end, even as it weakens us in America. China already has a larger manufacturing base than we do and has a far larger population. Soon it will have the biggest economy on earth. How long before their’s is the world’s reserve currency? That would be the end of American economic dominance, almost instantly. It’s entirely possible that we could wake up a few years from now and find China in charge.”
Hoe meer de democratische controle over de rechtstaat en democratische processen afzwakt en zelfs verdwijnt , des te meer er gelogen en bedrogen wordt, LEkker alleen China de schuld geven is spotgoedkoop
Het kapitalisme ondergraaft zichzelf want er is geen causaal verband meer tussen productiviteit, risico's en het besteedbaar inkomen. Daar kan je China niet de schuld alleen van geven, wel dat zij technologie steelt. En waarom krijgt Boeing ineens 60 miljard? Nou, omdat ze al jaren desinvesteert, geen goed vliechtuig meer weet te bouwen en liever denkt aan de aandeelhouders .