Het is nu ma aug 02, 2021 1:45 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
 [ 95 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Volgende
Accepteer dat iedereen anders is en smakelijk eten!
Floortje
BerichtGeplaatst: wo jan 01, 2014 4:14 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:18 pm
Berichten: 7328
Er zijn vele mooie zinnen gesproken, maar de paus was zichzelf toen hij de wereld een gelukkig 2014 toewenste in zijn Nieuwjarstoespraak:

Paus Franciscus heeft tijdens zijn eerste nieuwjaarstoespraak in Vaticaanstad opgeroepen tot verdraagzaamheid. "Accepteer dat iedereen anders is", zei hij tegen de tienduizenden toehoorders op het Sint Pietersplein in Rome.

De mis van 1 januari staat altijd in het teken van wereldvrede. "We dragen met zijn allen de verantwoordelijkheid om voor elkaar te zorgen, hoe verschillend we ook zijn."

Geweld
Wat geweld betreft, is het geduld van de paus op. Dat moet voor eens en voor altijd ophouden, zei Franciscus. Hij werd regelmatig onderbroken door applaus. "Hebben mensen geen hart meer? Wat doen ze elkaar in de wereld aan. Daar moet een eind aan komen."

Hij eindigde zijn toespraak voor een duizendkoppige menigte zo:
"En we beginnen thuis, hè [...]


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Accepteer dat iedereen anders is en smakelijk eten!
Reacties: 126


Omhoog
  
 

Populisme ten top, Wilders wil het ridderen van van Gerwen
Peter van der Vliet
BerichtGeplaatst: do jan 02, 2014 2:45 am 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma mei 07, 2012 12:58 am
Berichten: 296
de politie wordt bekogeld door (voornamelijk) blank tuig, brandweer wordt lastiggevallen bij blussen, blinde mensen door vuurwerk, veel te veel handen kwijt door illegaal vuurwerk en het twitter account van Wilders zwijgt.

Van Gerwen wint het café-spelletje darten (wel goed gedaan van hem maar dat is een ander verhaal) en direct heeft Wilders daar de mond van vol. De koning moet hem ridderen voor het succesvol gooien van pijltjes.

Waar is je verontwaardiging voor alle terreur van deze jaarwisseling? Nee, het feit dat Den Haag en van Aartsen 2 ton uitgeven aan een nieuwjaars receptie is twitterwaardig.

100 jongeren rellen in bijna volkomen blank Veen en geen woord van Wilders, maar als dat 100 moslim jongeren wagen geweest dan was Geert allang langsgeweest en had zijn twitter account ontploft met afkeurende tweets van zijn hand.

Bij de slimste mens vanavond hadden ze gelijk, het populisme (van beide kanten van de politieke wereld) heeft Nederland er niet beter op gemaakt. Om problem [...]


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Populisme ten top, Wilders wil het ridderen van van Gerwen
Reacties: 62


Omhoog
  
 

Boycot Haagse borrel verdient respect en navolging
Nederlander1965
BerichtGeplaatst: do jan 02, 2014 4:14 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma jun 17, 2013 6:37 am
Berichten: 4467
http://www.telegraaf.nl/binnenland/2218 ... aag__.html

Een terechte boucot. Het is van de gekke date en gemeente 200.000 euro belastinggeld uitgeeft voor iets totaal onzinnigs als een nieuwjaarsborrel ! Dit soort onzinnige snobbistische toestanden horen direct afgeschaft te worden, zeker in een tijd
waarin mensen steeds meer met bezuinigingen en financiele problemen te maken krijgen.

Dit soort borrels zijn er meestal alleen ter meerdere eer en glorie van de burgemeester en zijn vazallen en hebben meestal geen enkel nut. Ook de vele bijeenkomsten voor ambtenaren, waar Den Haag 70.000 euro's aan verkwist, zijn nutteloos.

Op ons kantoor wordt ook jaarlijks een nieuwjaarsbijeenkomst gehouden. Niemand zit er op te wachten. De directeur van ons kantoor houdt een obligaat zwatelpraatje over het afgelopen jaar en of we komen jaar allemaal weer wat harder willen werken. De managers staan er quasi-geïnteresseerd naar te luisteren (goed voor de carrière !) en het personeel maakt vooral grapjes [...]

_________________
“Een staat kan zijn dwazen overleven, en zelfs degenen die vervuld zijn van ambitie, maar niet het verraad van binnenuit. Een vijand voor de poorten is minder angstaanjagend, want hij is bekend en draagt zijn vaandels openlijk tegen de stad. De verrader beweegt zich echter vrijelijk te midden van het volk binnen de poorten, zijn sluwe praatjes verspreiden zich ongemerkt door alle steegjes, worden tot in de regeringspaleizen zelf gehoord, want de verrader lijkt geen verrader… Een moordenaar is nog minder te vrezen. De verrader is de drager van de pest.” -Cicero-


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Boycot Haagse borrel verdient respect en navolging
Reacties: 181


Omhoog
  
 

Er zijn alleen maar oplichters werkzaam bij Astro TV
Dick
BerichtGeplaatst: do jan 02, 2014 6:22 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:01 pm
Berichten: 2963
Hoog tijd om deze oplichters krachtig aan te pakken.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/2218 ... ers__.html

http://www.trosradar.nl/uitzending/arch ... /astro-tv/

_________________
Laat zien
Afbeelding


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Er zijn alleen maar oplichters werkzaam bij Astro TV
Reacties: 12


Omhoog
  
 

Traditie is iets anders dan een geweldsexplosie creëren.
Floortje
BerichtGeplaatst: do jan 02, 2014 8:18 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:18 pm
Berichten: 7328
2 januari 2014 - Arrondissementsparket Zeeland-West-Brabant

Vandaag zal de meerderheid van de verdachten die in Veen op 31 december zijn aangehouden op vrije voeten komen. De inverzekeringstelling van negen verdachten wordt morgen getoetst door de rechter-commissaris. Deze verdachten blijven in elk geval vast tot morgen. Gisteren werden al negen mensen op vrije voeten gesteld. Dat is vandaag besloten door de officier van justitie.

Onderzoek
De betrokkenheid van de negen personen die vast blijven is zodanig duidelijk geworden dat zij naar de mening van het OM langer vast zouden moeten blijven zitten. Van deze negen verdachten zijn er twee minderjarig. Voor alle vrijgelaten personen geldt dat zij nog steeds verdachten zijn. Voor elk van hen zal nader worden uitgezocht welke betrokkenheid ze hebben gehad bij de gewelddadigheden. Naar verwacht zal dit onderzoek nog enige tijd duren. Het Openbaar Ministerie heeft besloten de overige verdachten op vrije voeten te stellen. Zij dienen zic [...]


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Traditie is iets anders dan een geweldsexplosie creëren.
Reacties: 34


Omhoog
  
 

Burgeroorlog tussen sjiieten en soennieten ?
Dick
BerichtGeplaatst: do jan 02, 2014 8:56 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:01 pm
Berichten: 2963
Bomaanslag in Beiroet en een hele grote aanslag in Irak.
Hoe zal dit aflopen ?

In Balad Ruz, een stad in het noordoosten van Irak, zijn zeker 19 doden gevallen bij een bomaanslag. Een vrachtwagen vol explosieven ging af bij een autoboulevard. Enkele tientallen mensen zijn gewond geraakt.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is niet opgeëist, maar zelfmoordaanslagen zijn meestal het werk van al-Qaida. De Iraakse tak van al-Qaida steunt de soennieten in Irak. Die voelen zich gediscrimineerd door de regering, die geleid wordt door sjiieten.

De spanning tussen sjiieten en soennieten is vorige week hoog opgelopen door de arrestatie van een soennitische politicus, op beschuldiging van terrorisme.http://nos.nl/artikel/592944-bloedbad-o ... -irak.html

_________________
Laat zien
Afbeelding


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Burgeroorlog tussen sjiieten en soennieten ?
Reacties: 83


Omhoog
  
 

Oud-prostituee ontmoet wellicht ex-hoerenloper in ASO-partij
Floortje
BerichtGeplaatst: vr jan 03, 2014 1:49 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:18 pm
Berichten: 7328

Oud-prostituee Metje Blaak wordt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam lijsttrekker in stadsdeel Centrum voor de partij Amsterdam Sociaal (ASO).

Ook is Blaak lijstduwer voor de ASO-lijst in Amsterdam. Blaak wilde al langere tijd de politiek in. Tegen stadsomroep AT5 zegt ze: "Ik had verleden jaar al het plan om zelf een partij op te richten, maar toen kwam ik Bas (Merkx, voorzitter van ASO) op mijn pad. Hij gaat voor hetzelfde als ik."
Blaak wil vooral de politiek in om Amsterdam menselijker te maken. Ze wil mensen dichter bij elkaar brengen.

Nette man dus die Bas. Hij wil ook mensen dichter bij elkaar brengen en als oud-prostituee moet je daar ervaring in hebben opgedaan. Als ze haar werk heeft gedaan in Amsterdam, dan lijken me de debatten er niet gemakkelijker op worden. Je moet maar reden hebben om op eieren te lopen als oud-hoerenloper. :)


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Oud-prostituee ontmoet wellicht ex-hoerenloper in ASO-partij
Reacties: 18


Omhoog
  
 

Culturele kaalslag uitgebleven
osker
BerichtGeplaatst: vr jan 03, 2014 6:45 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 8:48 pm
Berichten: 15678
Toen een aantal jaar geleden de bezuiniging op cultuursubsidies aangekondigd werd was het land te klein. Linkse doemdenkers spraken over de grote kaalslag en wat blijkt nu? Er is een klein aantal instellingen omgevallen maar de instellingen met bestaansrecht zijn gewoon blijven bestaan. Ze werden gedwongen een verdienmodel te ontwikkelen, te snijden in vet dat met de subsidie ontstaan was en de instellingen als ondernemingen te leiden.
Het is precies uitgepakt als ik voorspelde.

_________________
"the nine scariest words in the English language are 'I'm from the government, and I'm here to help.'"
Ronald Reagan


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Culturele kaalslag uitgebleven
Reacties: 108


Omhoog
  
 

Moet leeftijscontrole alcoholverkoop een prioriteit krijgen?
Soro
BerichtGeplaatst: za jan 04, 2014 11:38 am 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:25 pm
Berichten: 3984
Woonplaats: Margraten
De leeftijdsgrens (mijn inziens terecht) is verhoogd naar 18 jaar.

de verwachting is dat dit verbod op grote schaal overtreden gaat worden.

de vraag is of de overheid prioriteit moet geven aan de opsporing van de overtreding van dit verbod ?

Ik vind van wel. Zeker in het begin. Wat vind U ?

_________________
Le terrorisme n'a pas de religion

http://www.lecfcm.fr/?p=2694


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Moet leeftijscontrole alcoholverkoop een prioriteit krijgen?
Reacties: 76


Omhoog
  
 

De zorg is en blijft duur, en daarom
pakmelk
BerichtGeplaatst: za jan 04, 2014 4:46 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo mei 20, 2012 10:43 am
Berichten: 7148
Zal er meer en meer naar eerlijk verdeelsysteem gegaan moeten worden met betrekking tot de kosten.


Ik vind het niet meer dan eerlijk dat ik meer moet betalen bij de mac Donalds voor 3 hamburgers, dan Piet moet betalen voor 2 hamburgers. Niemand hier zal dat gek vinden, en zal het daarmee eens zijn.

Nu is het een gegeven feit dat vrouwen ouder worden dan mannen. Ook is het een feit dat ouderen meer kosten maken wat betreft zorgkosten.

Het is aldus eerlijk dat vrouwen, die in hun leven 3 hamburgers gebruiken, meer zorgpremie en afdrachten zouden moeten betalen dan mannen, die in hun leven 2 hamburgers gebruiken. Dat vrouwen daarnaast ook nog eens meer profiteren van pensioenfondsen, en dus eigenlijk een lagere uitkering per jaar zouden moeten krijgen (of een hogere premie), laten we nog maar even buitenwege.


Stelling:

Vrouwen moeten meer zorgpremie betalen dan mannen om de sekse-ongelijkheid te verminderen.


Poll: Vrouwen moeten meer zorgpremie betalen » Click here to vote!

Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: De zorg is en blijft duur, en daarom
Reacties: 53


Omhoog
  
 Categories
Politiek & Maatschappij

Archief 2021
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2020
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2019
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2018
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2017
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2016
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2015
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2014
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2013
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2012
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling