Het is nu ma aug 02, 2021 2:30 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
 [ 32 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4  Volgende
Is huidige democratie de beste vorm van stadsamenleving?
Poendert
BerichtGeplaatst: vr jan 02, 2015 2:31 pm 

Geregistreerd: di dec 13, 2011 3:42 pm
Berichten: 23560
Onze huidige democratie ging uit van de gedachte dat elk mens gelijkwaardig behoort te zijn. Naast de meeste stemmen gelden. Leuk in een samenleving waar de neuzen min of meer dezelfde kant opstaan. Maar wat gebeurt er in een gespleten samenleving.
Iedere idioot mag stemmen. De stem van de slimme telt net zo zwaar als die van de grootste stommeling, de misdadige graaier contra moeder Theresa.
Moeder Theresaclub wint, maar eerlijk als ze zijn schrijven ze na 4 jaar verkiezingen uit, maar eens zullen ze de verkiezingen verliezen en dan krijgen de graaiers het lange tijd voor het zeggen.
Maar onherroepelijk komen die graaiers via de door hun media bespeelde stommelingen eens aan de beurt, en veranderen we in een dictatuur die we wel democratie blijven noemen.(voorbeeld Europese grondwet? Oekraine?)
Voorbeeld. De ene helft van de bevolking is pro doodstraf. De andere helft anti.
Anti wint deze verkiezingen, er worden enkele afschuwelijke aanslagen gepleegd, de daders komen in de bak met s [...]


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Is huidige democratie de beste vorm van stadsamenleving?
Reacties: 163


Omhoog
  
 

Inwoner gemeente --tot --land grootste stem in bestuur.
Poendert
BerichtGeplaatst: zo jan 04, 2015 4:46 pm 

Geregistreerd: di dec 13, 2011 3:42 pm
Berichten: 23560
Kiesstelsel moet op de schop. De inwoners van een gemeente moeten de grootste invloed krijgen in al hun bestuur. Via gemeente, regio, provincie, land, moet het bestuur worden vastgesteld. We zijn hopeloos afgedwaald van het democratische pad.
Dus bv iedere stemgerechtigde 10 stemmen. 1 voor het gemeente bestuur, 2 voor het bestuur van de regio, 3 voor de provincie, en 4 voor het landsbestuur.
Of eventueel een andere volgorde.
Het huidige stemmenstelsel zorgt voor veel tweedracht en wrijving. Catalonië heeft bezwaar tegen Spanje, Vlaanderen tegen Wallonië, Zuid-Tirol richting Italie, en bv O-Oekraine richting Kiev.
Dit nieuwe systeem zal zorgen voor een eerlijker verdeling van de macht. Een landstreek die zich achtergesteld voelt kan zich via semmen afscheiden van zijn vermeende onderdrukker, en de onderdrukker zal trachten het de onderdrukte na het zin te maken, uit angst voor die afscheiding.


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Inwoner gemeente --tot --land grootste stem in bestuur.
Reacties: 7


Omhoog
  
 

Ideologie is nuttig in onze democratie
Rightnow
BerichtGeplaatst: zo jan 04, 2015 8:24 pm 
Online
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di apr 15, 2014 4:28 pm
Berichten: 7410
Woonplaats: Mijn eigen Vinexwijk
Mijn stelling is dat het hebben van een ideologie vooral nuttig is. Zeker is het niet zo goed als de ideologie wordt verabsoluteerd of dat het in een soort fundamentalisme ontaardt.

Zo ben ik zelf vooral conservatief maar ik herken wel elementen in mijn denken die misschien niet typisch conservatief zijn en meer aan liberalisme en sociaaldemocratie doen denken. Ook kan ik vast wel op veel punten iets anders oordelen dan anderen die ook een conservatieve gedachtengang aanhangen. Neemt niet weg dat een hoofdlijn in het denken, de conservatieve ideologie, heel nuttig is als herkenningspunt in het politieke landschap.

Raya schreef:
In deze wereld ging die discussie toch echt meer over democratie, waarin werd geopperd dat de democratie van nu in feite een particratie en zelfs op punten een technocratie is. Waarin geen sprake was van een politiek crisis maar van een bestuurscrisis omdat de partijen geen ideologische partijen meer zijn maar bestuurspartijen, die (te) dicht bij elkaar liggen. En daarbij [...]

_________________
Een uitvoerende macht die zich niet gecontroleerd weet, gaat daar op een gegeven moment gebruik van maken.


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Ideologie is nuttig in onze democratie
Reacties: 19


Omhoog
  
 

Links+pro zal via reclame vaklui volgende verkiezing winnen.
Poendert
BerichtGeplaatst: ma jan 05, 2015 1:05 pm 

Geregistreerd: di dec 13, 2011 3:42 pm
Berichten: 23560
Er zijn weer verkiezingen in het verschiet, en weer zal de linksdraaiende Sektor, de verkiezingen winnen, zodat er eenzelfde situatie ontstaat waarin het voor bepaalde krachten goed vissen wordt. Met de mond zullen veel populistisch genoemde standpunten van het klootjesvolk worden overgenomen(weet u nog Rutte, Er komt geen windmolen bij, er gaat geen cent meer naar Grielkenland, enz)
De stelling is: Deze voortdurend terugkerende winsten gestuurd vanuit de linkse hoek, vinden hun oorzaak in hun zeer vakbekwame propaganda machine en media.
De partijen PVDA, D66, CDA, VVD, CU, Groenlinks, hebben veruit de beste reclamemakers en propagandisten in hun gelederen. Vakmanschap is meesterschap.
Daar kan de andere kant, te weten PVV,SP, enz niet aan tippen.
Dus mensen, blijf braaf stilzitten, ook straks weer wordt u, mede door onze media in een al vastgesteld model, geknipt en geschoren. Er verandert niks.


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Links+pro zal via reclame vaklui volgende verkiezing winnen.
Reacties: 108


Omhoog
  
 

Tsjechische president: vergelijkt parade in Kiev met nazi’s
Gerard_Len
BerichtGeplaatst: di jan 06, 2015 4:50 pm 

Geregistreerd: di dec 13, 2011 3:42 pm
Berichten: 23560
Parade voor Bandera, herinnert me aan Hitler's tijdperk

De Europese autoriteiten weigeren om parades voor fascistische oorlogsmisdadigers uit de Tweede Wereldoorlog als Stefan Bandera te veroordelen. De actuele president van Tsjechië heeft zijn ongenoegen daarover geuit.

Foto van parade:
http://rt.com/files/news/35/a8/70/00/rtr4ju22.jpg

De geuite extreem rechtse symbolen evenals slogans tijdens de parade, herinneren hem aan Hitler’s Duitsland: verklaarde de president afgelopen zondag. Volgens hem is er iets mis met de Oekraïne en de EU. Ik surfte op het internet en stuitte op een video van de demonstratie op Kiev’s Maidan gehouden op 1 januari: vertelde hij. De portretten van Stefan Bandera deden me denken aan Reinhard Heydrich – een belangrijke architect van de Holocaust en de nazistische bestuurder van het bezette Tsjechië. De parade kwam overeen met de nazistische fakkeltochten, waarbij slogans geuit werden zoals: Dood aan Polen, Joden en communisten zonder genade, zei d [...]


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Tsjechische president: vergelijkt parade in Kiev met nazi’s
Reacties: 32


Omhoog
  
 

Het deflatiespook
osker
BerichtGeplaatst: di jan 06, 2015 5:24 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 8:48 pm
Berichten: 15678
Deflatie is een gevaar voor onze welvaart.
Deflatie is het omgekeerde van inflatie. Producten worden goedkoper.
Goed nieuws zou u denken, maar niets is minder waar.
Deflatie is een gevaar voor onze welvaart.
In tijden van deflatie stellen consumenten aankopen uit, met hoopt immers dat de goederen nog goedkoper worden en wacht met het uitgeven van geld. Consumenten bestedingen zijn de motor achter de economie en als die teruglopen betekent dat minder productie, minder werk, minder inkomen.

Bedrijven zullen zien dat de vraag stagneert en zullen geen nieuwe investeringen doen. Lagere vraag naar geld betekent dat banken minder geld nodig hebben en dus nog minder rente op uw spaargeld zullen geven. Daar zitten we dan als spaarzame Nederlanders, we willen niet uitgeven omdat producten steeds maar goedkoper worden en we krijgen niets aan rente vergoed op al dat gespaarde geld.

Een ander groot nadeel van deflatie is dat uw (hypotheek) schuld groeit. In tijden van inflatie (stijgende prijzen) [...]

_________________
"the nine scariest words in the English language are 'I'm from the government, and I'm here to help.'"
Ronald Reagan


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Het deflatiespook
Reacties: 101


Omhoog
  
 

Pauw of Jinek?
panda
BerichtGeplaatst: di jan 06, 2015 8:03 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za mei 05, 2012 6:55 pm
Berichten: 4701
Pauw vond ik een stuk minder dan Pauw & Witteman: ook al viel het me altijd op dat bij P&W het bijna altijd Pauw was die de leiding nam, leek zijn scherpte zonder Witteman verdwenen en ook waren de gasten minder interessant want veel kleinkunstartiesten en weinig politiek actuele gasten.

Nu mag Jinek het even van Pauw overnemen en gisteravond was de eerste uitzending. De recensies zijn tamelijk negatief maar ikzelf vond het niet tegenvallen: Jinek wordt verweten de kritische journalist te spelen in plaats van het te zijn, maar ik vond het niet irritant en de gasten kregen in ieder geval de ruimte om hun verhaal te doen (dat is al heel wat). En van die gasten vond ik Spekman (PvdA) sterk. Jinek prees hem omdat hij het aandurfde om kritische vragen te komen beantwoorden vanwege de slechte peilingen, maar dat was natuurlijk een beetje dom gedacht van Jinek: juist vanwege die slechte peilingen is de PvdA-campagne voor de Provinciale Verkiezingen al begonnen en Spekman liet zien d [...]


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Pauw of Jinek?
Reacties: 73


Omhoog
  
 

Verkeersdrama in 2015
panda
BerichtGeplaatst: di jan 06, 2015 10:50 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za mei 05, 2012 6:55 pm
Berichten: 4701
Het wordt er niet leuker op om in 2015 in Nederland je te moeten verplaatsen (en stilstaan ook niet, trouwens). De gemeenten in de Randstad willen meer trajectcontroles en hogere parkeertarieven. De CO2-uitstoot moet omlaag, dus mensen met een auto worden sowieso de stad uitgepest. En dan wil men ook nog een maximumsnelheid van 25 km/u op het fietspad!
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/a ... aden.dhtml

Stelling: telkens als je denkt dat het niet gekker kan, doen de politici in Nederland er nog een schepje bovenop.


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Verkeersdrama in 2015
Reacties: 31


Omhoog
  
 

Kiloknallers uitstekend voor minima.
Poendert
BerichtGeplaatst: wo jan 07, 2015 12:51 pm 

Geregistreerd: di dec 13, 2011 3:42 pm
Berichten: 23560
Vorig jaar werden volgens de telegraaf 07-01-2015, 19% meer kiloknallers in supermarkten verkocht. Een kiloknaller bestaat uit goedkoper vlees dat voor minder dan 4,12 euro wordt verkocht.
Iedereen bij zijn volle verstand, zal dit een uitstekende zaak vinden voor de minima, dus mensen die geen geld genoeg hebben om vlees te kopen voor gangbare prijzen, komen via deze weg toch met hun kinderen aan hun noodzakelijke portie vitamine Bs, Ds, mineralen enz.
Elk normaal denkend mens zal deze trend richting een breder voedselaanbod, ook voor de minima met gejuich verwelkomen.
Zoniet "Wakker Dier" en consorten, want die zitten samen met nog wat verdwaasden alweer in de gordijnen.
Dus dit soort clubs kijkt hoofdzakelijk naar de prijs en het indammen van dierlijke producten. Diervriendelijkheid of volksgezondheid komt daar dan weer in de mist achteraan.
De stelling is: Kiloknallers zijn een goede zaak voor de volksgezondheid, zeker voor de klasse die niet het geld hebben, om vleesver [...]


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Kiloknallers uitstekend voor minima.
Reacties: 82


Omhoog
  
 

romantisch of rolbevestigend ?
Soro
BerichtGeplaatst: do jan 08, 2015 1:02 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:25 pm
Berichten: 3984
Woonplaats: Margraten
phpBB [media]


Deze film word aangekondigd als zou het een romantisch zijn. Ik vind het duidelijk een rolbevestigende film. De man bepaalt, de vrouw volgt.

Ik heb geen dochters, maar als ik dochters zou hebben zou ik niet willen meewerken aan deze enscenering.

Hoe denkt u hierover ?.

_________________
Le terrorisme n'a pas de religion

http://www.lecfcm.fr/?p=2694


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: romantisch of rolbevestigend ?
Reacties: 33


Omhoog
  
 Categories
Politiek & Maatschappij

Archief 2021
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2020
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2019
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2018
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2017
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2016
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2015
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2014
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2013
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2012
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling