Het is nu do aug 06, 2020 3:58 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
 [ 85 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Volgende
Buma : democratie hervormen
Nederlander1965
BerichtGeplaatst: za feb 01, 2014 9:21 am 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma jun 17, 2013 6:37 am
Berichten: 4467
http://www.telegraaf.nl/binnenland/2226 ... l#reacties

Buma wil de democratie hervormen door haar verder uit te hollen. Een kiesdrempel en nog meer gebondenheid aan de fractiediscipline. Zaken die horen bij een nog krachtigere particratie.

Het beginsel dat kamerleden hun werk doen "zonder last of ruggespraak" is allang een holle frase in ons land. De partijleer
en de fractiediscipline zijn moordend en een kamerlid dat daar tegenin gaat wordt vriendelijke doch dringend verzocht
op te krassen en de zetel af te staan aan de partij. Je kunt rustig zeggen dat dus niet de gekozene de dienst uit maakt, zoals het hoort, maar de partijraden en de fracties. Feitelijk telt de Kamer in deze tijd maar 2 leden : de PvdA en de VVD en de rest doet er niet toe, hoewel een en ander wat getemperd wordt door de afwijkende samenstelling van de Eerste Kamer, hetgeen echter een tijdelijke situatie is.

De particratie is een ernstige aantasting van de democratie, die in de loop van de tijd in veel [...]

_________________
“Een staat kan zijn dwazen overleven, en zelfs degenen die vervuld zijn van ambitie, maar niet het verraad van binnenuit. Een vijand voor de poorten is minder angstaanjagend, want hij is bekend en draagt zijn vaandels openlijk tegen de stad. De verrader beweegt zich echter vrijelijk te midden van het volk binnen de poorten, zijn sluwe praatjes verspreiden zich ongemerkt door alle steegjes, worden tot in de regeringspaleizen zelf gehoord, want de verrader lijkt geen verrader… Een moordenaar is nog minder te vrezen. De verrader is de drager van de pest.” -Cicero-


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Buma : democratie hervormen
Reacties: 40


Omhoog
  
 

Kardinaal Eijk blokkeert bezoek paus
Soro
BerichtGeplaatst: za feb 01, 2014 11:38 am 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:25 pm
Berichten: 3984
Woonplaats: Margraten

De kardinaal zou bang zijn geweest voor een gebrek aan animo voor de paus bij het Nederlandse publiek, schrijft de krant........................In de vergadering van vorige maand liet Eijk echter weten dat ''de Heilige Vader en ik hebben besloten dat het niet door kan gaan.'' Punt is verbaasd en teleurgesteld over het afketsen van het pausbezoek, zegt algemeen secretaris Eric Fennis van het bisdom Haarlem-Amsterdam.http://www.nu.nl/binnenland/3690530/kar ... -paus.html


Ik heb het gevoel dat hier meer achter zit. Het argument dat er te weinig animo zou zijn lijkt me aperte onzin. Het is een populaire Paus in mijn ogen. Is er eindelijk een redelijke paus en dan krijgen we dit. Zou Franciscus in de ogen van Eijk soms te progressief zijn ?

Hoe denkt u hierover ?

_________________
Le terrorisme n'a pas de religion

http://www.lecfcm.fr/?p=2694


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Kardinaal Eijk blokkeert bezoek paus
Reacties: 42


Omhoog
  
 

Gendertheorie en homoseksualiteit
osker
BerichtGeplaatst: zo feb 02, 2014 6:16 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 8:48 pm
Berichten: 15678
Mgr. Anatrella: Homoseksualiteit is één van de effecten van de gendertheorie. Deze bepaalt seksualiteit niet vanuit de twee enige seksuele identiteiten die bestaan (man en vrouw) maar in functie van de seksuele gerichtheid, die meer in aantal zijn en gevarieerd en een conflict aan het licht brengen dat in mindere of meerdere mate gewijzigd werd door partiële impulsen en primaire identificaties.

Wanneer men spreekt over homoseksualiteit, dient het individuele aspect onderscheiden te worden van het sociale, meer bepaald voor wat het huwelijk betreft tussen personen van hetzelfde geslacht en de adoptie van kinderen.

Op individueel vlak, heeft homoseksualiteit altijd bestaan en zal zij ongetwijfeld altijd min of meer blijven bestaan. De meerderheid van de serieuze onderzoeken wijzen uit dat er geen genetische of neurofysiologische oorsprong van deze bijzondere neiging is. Het is eerder verwonderlijk dat de menselijke natuur op basis van de karakteristieken die eigen zijn aan man [...]

_________________
"the nine scariest words in the English language are 'I'm from the government, and I'm here to help.'"
Ronald Reagan


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Gendertheorie en homoseksualiteit
Reacties: 302


Omhoog
  
 

F*cking bankers....
HvR
BerichtGeplaatst: zo feb 02, 2014 8:02 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:02 pm
Berichten: 10605

Banken in het financiële centrum van Londen omzeilen het door Brussel gelaste verbod op bonussen door topbestuurders maandelijks extra geld toe te stoppen in de vorm van toelagen.

Naar verluidt strijken de topbankiers op deze manier jaarlijks alsnog acht of negen keer hun basissalaris op.
Volgens bronnen omzeilen in ieder geval Barclays en Goldman Sachs op deze manier het verbod.

Volgens de Sunday Times ontving topman Michael Sherwood van Goldman Sachs in Londen vorige week een bonus van 11,6 miljoen pond (14,1 miljoen euro).
Zelfs Royal Bank of Scotland, dat voor 81 procent in handen is van de Britse overheid zou overwegen de truc te gebruiken, aldus de krant.


http://www.nu.nl/economie/3691096/banke ... ussel.html


Het probleem blijft, dat er nog steeds niets structureel veranderd is binnen de (Europese) financiele wereld.

Deze mannen zijn zo brutaal, alleen pek en veren lijken mij nog afdoende. Iets anders helpt blijkbaar niet....


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: F*cking bankers....
Reacties: 50


Omhoog
  
 

Gehandicapten zijn minder waard
Brouwer2012
BerichtGeplaatst: ma feb 03, 2014 11:44 am 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za mei 05, 2012 7:48 am
Berichten: 12403
In de Verenigde Staten is men al een tijdje aan het discussieren over de verhoging van het minimuloon. Dat is daar stukken lager dan bij ons en velen (waaronder serveersters - de reden dat de tips zo belachelijk hoog zijn, 15-20%) worden ruim onder dat minimumloon betaald. Econoom Peter Schiff vindt dat het loon niet omhoog moet, want 'je bent waard wat je waard bent'. Een groep die volgens hem niet zoveel waard is, zijn mensen met een verstandelijke beperking: 2 dollar per uur.

In Nederland werken mensen met een verstandelijke beperking - voor zover zij dat kunnen uiteraard - meestal in een sociale werkvoorziening of in een vorm van beschut werken, een werkplek buiten zo'n voorziening maar wel met extra begeleiding. Sommigen van hen functioneren daar prima, halen een marktgerelateerde productie (in- of ompakken van bijvoorbeeld bier voor Heineken of het produceren van caravanramen). Anderen halen die productie niet en werken in een lager tempo.

Wat vind jij? Zijn gehandicapten minde [...]


Poll: Gehandicapten zijn minder waard » Click here to vote!

Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Gehandicapten zijn minder waard
Reacties: 75


Omhoog
  
 

Opstelten vs de burgemeesters (wietteelt)
panda
BerichtGeplaatst: ma feb 03, 2014 9:32 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za mei 05, 2012 6:55 pm
Berichten: 4701
Na een 'verlinksing' in de jaren '60- en '70 met een grote afkeer van discipline en autoriteit (mede als gevolg van de oorlog) en nadruk op individu en vrijheid is er inmiddels een 'verrechtsing' in de maatschappij en politiek gaande die af wil van die 'vrijheid blijheid'-cultuur waarmee wij zijn opgegroeid. Van het niet meer respecteren van de politieagent tot drankmisbruik en de vrije beschikbaarheid van porno: men vindt dat we zijn 'doorgeschoten' en wil weer terug naar de oude tijden van disciplinering en respect voor het gezag. Men wil zwaardere straffen en in plaats van tolerantie en regulering wil men verbod en represssie.

Maar ik vind dat we daarmee steeds vaker het kind met het badwater aan het weggooien zijn. Een voorbeeld is de wietteelt die nog altijd niet is toegestaan en dus ook niet gereguleerd en dus een belangrijke bron van inkomsten voor de georganiseerde misdaad is. De burgemeesters van de wietgemeenten vragen nu aan Opstelten om die 'achterkant' van de verder getol [...]


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Opstelten vs de burgemeesters (wietteelt)
Reacties: 43


Omhoog
  
 

Zijn ze in Egypte net zo kortzichtig als hier ?
Soro
BerichtGeplaatst: wo feb 05, 2014 1:28 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:25 pm
Berichten: 3984
Woonplaats: Margraten
Uit het nieuws blijkt dat in Egypte alles wat Al Jazeera is tot terrorisme wordt gerekend en dus vervolgd moet worden. Ook hier in Nederland gaan er stemmen op in dezelfde richting. Zijn ze nu in Egypte net zo kortzichtig als hier waar min of meer dezelfde geluiden gehoord worden of hebben ze daar het licht gezien ?

Ik vind het erg kortzichtig om alles wat Al Jazeera is gelijk tot terrorisme te bombarderen, hoe denkt u hierover ?

_________________
Le terrorisme n'a pas de religion

http://www.lecfcm.fr/?p=2694


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Zijn ze in Egypte net zo kortzichtig als hier ?
Reacties: 75


Omhoog
  
 

Amsterdam spoelt 100.000 euro door de plee
Nederlander1965
BerichtGeplaatst: wo feb 05, 2014 2:26 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma jun 17, 2013 6:37 am
Berichten: 4467
http://www.telegraaf.nl/binnenland/2227 ... ijl__.html

Tja, daar heb je weer een schokkende verkwisting. Honderdduizend door de belastingbetaler opgehoeste eurootjes voor een minimale verandering in het logo van de gemeente.....Het is niet te geloven dat dit mogelijk is. Zoveel geld vergooien voor
iets volslagen onbelangrijks als huisstijl....
Dit alles onder de smoes dat het weer wordt terugverdiend op papier en enveloppen. Oncontroleerbaar, tenzij we over een paar jaar zien dat er 100.000 minder is gespendeerd aan deze zaken. Ik vrees dat dit niet het geval zal zijn.

Dit alles nog afgezien van het feit dat zo'n logo natuurlijk nooit 100.000 hoeft te kosten. Stel dat een ontwerpen
EUR 25 per uur verdient, dat zijn dus 4.000 manuren....voor een logo dat de eerst de beste leerling van de 1e klas van
het Grafisch Lyceum ook kan maken voor een paar tientjes.

Ook opvallend is de zin dat de gemeente Amsterdam zich fel heeft verzet tegen het opheffen van de deelgemeenten.
Logisch, want v [...]

_________________
“Een staat kan zijn dwazen overleven, en zelfs degenen die vervuld zijn van ambitie, maar niet het verraad van binnenuit. Een vijand voor de poorten is minder angstaanjagend, want hij is bekend en draagt zijn vaandels openlijk tegen de stad. De verrader beweegt zich echter vrijelijk te midden van het volk binnen de poorten, zijn sluwe praatjes verspreiden zich ongemerkt door alle steegjes, worden tot in de regeringspaleizen zelf gehoord, want de verrader lijkt geen verrader… Een moordenaar is nog minder te vrezen. De verrader is de drager van de pest.” -Cicero-


Laatst bijgewerkt door Nederlander1965 op wo feb 05, 2014 2:29 pm, in totaal 1 keer bewerkt.

Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Amsterdam spoelt 100.000 euro door de plee
Reacties: 69


Omhoog
  
 

Werelwijde maffia
Raya
BerichtGeplaatst: wo feb 05, 2014 4:06 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 56053

Gepubliceerd: 5 februari 2014 13:22
Laatste update: 5 februari 2014 13:50'Valutafraude net zo groot als Libor-schandaal'

De fraude met wisselkoersen is van een vergelijkbare omvang als de manipulatie van het rentetarief Libor. Dat heeft Martin Wheatley, directeur van de Britse toezichthouder FCA, dinsdag gezegd in het Britse parlement. De beschuldigingen van valutafraude zijn zo zwaar dat het Wheatley 'verraste', zo schrijft de Britse zakenkrant Financial Times.

De FCA-voorman onderstreepte in zijn toespraak voor een commissie van het Lagerhuis de ernst van het ontluikende valutaschandaal, die een nieuwe dreun zou betekenen voor de toch al beschadigde reputatie van bankensector. Toezichthouders wereldwijd zijn inmiddels onderzoeken begonnen naar het manipuleren van wisselkoersen. Daarbij wordt nu al naar minimaal vijftien mogelijk betrokken banken gekeken.

Understatement
Advocaten betrokken bij de onderzoeken zeggen dat de valutafraude wellicht zelfs groter is d [...]


_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Werelwijde maffia
Reacties: 58


Omhoog
  
 

Oud CPN hoofdkwartier/ cultuurhuis faiilliet
osker
BerichtGeplaatst: wo feb 05, 2014 10:47 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 8:48 pm
Berichten: 15678
Felix Meritus is kaput. Nu maar wachten hoeveel belastinggeld weggepist gaat worden om deze linkse hobby overeind te houden.


_________________
"the nine scariest words in the English language are 'I'm from the government, and I'm here to help.'"
Ronald Reagan


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Oud CPN hoofdkwartier/ cultuurhuis faiilliet
Reacties: 26


Omhoog
  
 Categories
Politiek & Maatschappij

Archief 2020
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2019
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2018
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2017
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2016
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2015
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2014
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2013
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2012
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling