Het is nu ma aug 02, 2021 2:16 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
 [ 86 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Volgende
Hypotheken ongemoeid?
Indy
BerichtGeplaatst: vr maart 01, 2013 4:42 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma mei 14, 2012 7:06 pm
Berichten: 294
Het kabinet wil weer zware bezuinigingen, grotendeels via de belastingen en de nullijn voor [semi]overheidspersoneel en verpleging, opleggen.
Het woord Hypotheekaflossing is ook nu weer niet in beeld.
En als de hypotheekschuld, zowat de grootste ter wereld, fiks zou slinken, dan zou er heel wat zand uit de motor van de financiële instellingen zijn gespoeld, ten gunste van de economie.
Ik vraag me af, waarom er wel steeds beroerde maatregels kunnen worden getroffen op allerlei gebied maar niet op de hypotheekrenteaftrek.
Alleen omdat de VVD dat niet wil? Lijkt me sterk.
Zou het soms zo zijn dat de groep met grote aflossingsvrije hypotheken van tonnen of soms meer dan een miljoen beschermd wordt door de politieke vriendjes in Den Haag?
Mensen met enorme hypotheken laten Jan met de Pet hun schulden bekostigen.
Schaamteloos!


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Hypotheken ongemoeid?
Reacties: 49


Omhoog
  
 

Jiddisch in het Nederlands
Brouwer2012
BerichtGeplaatst: za maart 02, 2013 9:10 am 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za mei 05, 2012 7:48 am
Berichten: 12403
Ik plaats mijn vraag hier, enerzijds omdat dit het forumdeel is waar iedereen kijkt en anderzijds omdat taal toch een wezenlijk onderdeel van de maatschappij is.

Ik heb een vraag met betrekking tot het gebruik van Jiddische woorden in het Nederlands. Tijdens mijn lessen krijg ik regelmatig vragen als 'waar komt dat woord vandaan'. Mijn cursisten vinden niet alleen de betekenis van woorden, maar ook de herkomst interessant en daarom wil ik voor mijn cursisten een lijstje maken van dergelijke woorden. Uiteraard heb ik via Google gezocht en Wiki gaf me al een aardige opsomming. (Ik heb nooit geweten dat ikzelf zo veel oorspronkelijk Jiddische woorden gebruik! :) ) Ik vond ook een lijstje met 'Waterloopleinwoorden', maar wat ik daarbij niet weet, is of dat allemaal echt Jiddische woorden zijn, 'gewoon' plat Amsterdams of vaktaal van de marktkooplui.

Daarom het verzoek aan alle Amsterdammers / joodse forummers / marktlui en andere taalliefhebbers, wil je eens naar dit lijstje kijken en mij [...]


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Jiddisch in het Nederlands
Reacties: 25


Omhoog
  
 

Duitsland zal veto gebruiken voor Bulgarije en Roemenië
pakmelk
BerichtGeplaatst: zo maart 03, 2013 1:55 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo mei 20, 2012 10:43 am
Berichten: 7148
Duitsland zal veto gebruiken voor Bulgarije en Roemenië in Schengen

Duitsland wil niet dat Bulgarije en Roemenië lid worden van het Verdrag van Schengen. Het zal desnoods met een veto tegenhouden dat dat gebeurt, zo liet de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Hans-Peter Friedrich (CSU) zondag optekenen door het Duitse blad Spiegel. .

Donderdag vergaderen de Europese ministers van Binnenlandse Zaken over toetreding van de twee landen tot de paspoortvrije zone. 'Als Roemenië en Bulgarije in stemming komen, zal dat op een Duits veto stuiten', liet Friedrich weten. Ook andere landen twijfelen aan het meedoen vanwege de corruptie en slechte rechtsstaat in beide landen.
http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenla ... ngen.dhtml


Ik vind het een zeer goede zaak dat Nederland niet meer alleen staat met betrekking tot 'onze' bezwaren voor toelating van Roemenie en Bulgarije.

Keer op keer blijkt uit rapportages dat deze landen zich niet aan afspraken houden, dat ze door en door corrupt zijn [...]


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Duitsland zal veto gebruiken voor Bulgarije en Roemenië
Reacties: 8


Omhoog
  
 

Hoera voor Zwitserland!
oombas
BerichtGeplaatst: zo maart 03, 2013 2:15 pm 

Geregistreerd: di dec 13, 2011 3:42 pm
Berichten: 23560
Een overgrote meerderheid van de Zwitsers lijkt zich vandaag per referendum uit te spreken voor de strengste bonuswetgeving ter wereld.
Het wordt verankerd in de grondwet.
Ondanks de grote campagne die het bedrijfsleven heeft gevoerd om Zwitsers op andere gedachten te brengen.
Tientallen miljoenen opstrijken om ergens NIET te gaan werken.

Het referendum is een initiatief van Thomas Minder, zelf zakenman. Hij wijt de financiële crisis aan de bonuscultuur. In Zwitserland was de afgelopen weken publieke verontwaardiging over het bedrag dat de topman Daniel Vasella van Novartis meekreeg: 60 miljoen euro. Nadat dat nieuws bekend werd, kon het wetsvoorstel plots op veel meer steun rekenen.Zo'n referendum moesten we hier ook maar eens houden.Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Hoera voor Zwitserland!
Reacties: 66


Omhoog
  
 

Het democratisch tekort van onze technocratie
panda
BerichtGeplaatst: zo maart 03, 2013 2:17 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za mei 05, 2012 6:55 pm
Berichten: 4701
Zojuist was er in het programma ‘Boeken’ een gesprek met de politiek filosoof Thomas Decreus. Ik denk dat hij een juiste visie heeft op het democratisch gebrek van de huidige politiek (in Nederland en de andere Europese staten). Ik geef hieronder mijn samenvatting van zijn analyse en vul die tegelijkertijd aan met mijn eigen opvattingen en inzichten.

Om te beginnen is het wezenskenmerk van democratie niet de verkiezingen maar de mogelijkheid kritiek uit te oefenen en verzet te plegen. Verkiezingen leveren in feite een aristocratie in plaats van een democratie op: het brengt een elite voort die gekozen is om te leiden. De macht ligt niet in handen van het volk maar in een door het volk gekozen elite: ons systeem zou je een electieve aristocratie kunnen noemen. In dat verband denk ik ook aan de Frankfurter Schule die begin 20ste eeuw betoogde dat onze parlementaire democratie in zichzelf reeds het kapitalistisch systeem weerspiegelt: de verkiezingen zijn slechts een concurrentiestrijd [...]


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Het democratisch tekort van onze technocratie
Reacties: 5


Omhoog
  
 

Dit is echt vreselijk, daar zijn geen woorden voor.
Soro
BerichtGeplaatst: zo maart 03, 2013 8:09 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:25 pm
Berichten: 3984
Woonplaats: Margraten

Twee van de zeven gestolen schilderijen uit de Kunsthal in Rotterdam zouden zijn verbrand.

De moeder van de Roemeense hoofdverdachte zou dat gedaan hebben, meldde de televisiezender Antena3 zondag. Het zou gaan om de werken van Matisse en Gauguin.


http://www.nu.nl/cultuur-overig/3357816 ... brand.html

Deze cultuurbarbaren verdienen de hoogste straf. Deze kunstwerken zijn onvervangbaar.
Hoe denkt u hierover ?

_________________
Le terrorisme n'a pas de religion

http://www.lecfcm.fr/?p=2694


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Dit is echt vreselijk, daar zijn geen woorden voor.
Reacties: 126


Omhoog
  
 

0-lijn in de zorg
pakmelk
BerichtGeplaatst: ma maart 04, 2013 8:10 am 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo mei 20, 2012 10:43 am
Berichten: 7148
Buma niet tegen bevriezen zorglonen

Dat zei CDA-fractieleider Sybrand van Haersma Buma zondag in het televisieprogramma Buitenhof. Het kabinet wil met die maatregel ongeveer 1 miljard euro bezuinigen.

''Het is een lijn die ik snap'', zei Buma. Hij tekende er wel bij aan dat er dan niet nog eens een keer een lastenverzwaring over heen moet gaan. Het kabinet wil dat de nullijn in de zorg vrijwillig wordt ingevoerd voor een periode van 2,5 jaar.

SP-leider Emile Roemer zei in hetzelfde programma niets te willen weten van de nullijn in de zorg. Het is volgens hem dramatisch voor het consumentenvertrouwen en de binnenlandse bestedingen.


Bezuinigen

De regering van VVD en PvdA wil volgend jaar netto 4,3 miljard bezuinigen. Zo hoopt ze in 2014 het begrotingstekort weer onder de 3 procent te krijgen.

Het kabinet moet voor de bezuinigingen steun krijgen van andere partijen omdat het geen meerderheid heeft in de Eerste Kamer.

Volgens Buma is het van belang dat het kabinet eerst met de soci [...]


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: 0-lijn in de zorg
Reacties: 75


Omhoog
  
 

Meer over het antisemitisme
panda
BerichtGeplaatst: ma maart 04, 2013 11:48 am 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za mei 05, 2012 6:55 pm
Berichten: 4701
Niet alleen is het antisemitisme een complex fenomeen met vele aspecten, maar er woeden ook nog altijd felle discussies tussen historici over de aard en oorsprong van het antisemitisme. Daarbij zijn de historici het onderling zeer oneens over bv. de vraag of het moderne racistische antisemitisme (de Jood als woekeraar) wezenlijk anders is dan het oude theologische anti-judaïsme (de jood als Godsmoordenaar), of het fascisme inherent racistisch is (de bakermat van het fascisme, Italië, lijkt altijd vrij te zijn geweest van oorspronkelijk racisme) en hiermee samenhangend of antisemitisme een typisch Duits verschijnsel was (omdat de Duitsers zich altijd hebben gecomplimenteerd om hun raszuiverheid).

Momenteel is er een collegereeks over de geschiedenis van het antisemitisme op de universiteit Leiden: https://studiegids.leidenuniv.nl/course ... isemitisme.
Misschien dat we daar antwoorden vinden, maar wij kunnen de colleges helaas niet volgen (tenzij je € 250 betaalt en dan mag je nog ni [...]


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Meer over het antisemitisme
Reacties: 126


Omhoog
  
 

Een fantastisch idee van Robert M.
pakmelk
BerichtGeplaatst: di maart 05, 2013 2:55 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo mei 20, 2012 10:43 am
Berichten: 7148
Robert M,

de (allochtone-)* megapedofiel wil euthanasie plegen.

Wat een geweldig idee. In plaats van xx jaren cel en talloze jaren TBS, wat beiden natuurlijk enorm veel geld kost, zouden we voor een paar tientjes van deze man verlost kunnen zijn, en dit nog wel geheel vrijwillig van zijn kant.

Dit lijkt mij de allerbeste optie op diverse fronten:

1) Hij vindt zijn vrede
2) Het kost de maatschappij een fractie tov het tbs traject
3) De kans op herhaling/recidivi is nihil.

Stelling:
Robert M moet heel snel zijn zin krijgen in deze!

*speciaal voor Raya ;)


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Een fantastisch idee van Robert M.
Reacties: 60


Omhoog
  
 

Referendum Europa
panda
BerichtGeplaatst: di maart 05, 2013 8:02 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za mei 05, 2012 6:55 pm
Berichten: 4701
Omdat Europa best belangrijk is, is hier een nieuw draadje over Europa.

Vanmiddag heeft het EU-burgerforum de 40.000ste handtekening gekregen. Dat lijkt me een historisch moment. Immers, er is nog maar net een wet waardoor niet alleen partijen maar ook burgers een debat in het parlement kunnen aanvragen (die wet moet trouwens nog wel door de Eerste Kamer maar dat zal wel lukken) en vandaag hebben burgers voor het eerst zo'n debat aangevraagd (daarvoor zijn namelijk 40.000 handtekeningen nodig). En daarmee is meteen ook de eerste stap gezet naar een referendum over de EU, want het onderwerp van het debat is de wens een referendum over de EU te organiseren. En dat lijkt me ook een belangrijk onderwerp (een stuk belangrijker dan bv. de bonussen van bankiers om maar wat te noemen).

Groot was dan ook mijn verbazing dat het Journaal om 18.00 uur hier met geen woord over repte. Afgezien van die 40.000 handtekeningen is er vandaag eigenlijk niets noemenswaardigs gebeurd, want het hele Journ [...]


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Referendum Europa
Reacties: 71


Omhoog
  
 Categories
Politiek & Maatschappij

Archief 2021
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2020
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2019
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2018
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2017
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2016
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2015
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2014
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2013
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2012
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling