Het is nu ma aug 02, 2021 2:58 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
 [ 20 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Le Pen aangeklaagd om IS-tweets
ejpd
BerichtGeplaatst: vr maart 02, 2018 7:42 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma mei 20, 2013 7:32 pm
Berichten: 643
https://nos.nl/artikel/2220046-franse-j ... weets.html

"Volgens AFP luidt de aanklacht "het verspreiden van gewelddadige boodschappen die terrorisme of pornografie aanmoedigen of ernstige schade aanrichten aan de menselijke waardigheid". Daarop staat een maximale straf van drie jaar cel en 75.000 euro boete."

Stelling:
In Frankrijk bestaat geen enkel respect meer voor de vrijheid van meningsuiting.


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Le Pen aangeklaagd om IS-tweets
Reacties: 25


Omhoog
  
 

Vossenlintworm moet worden bestreden
Rightnow
BerichtGeplaatst: ma maart 05, 2018 1:45 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di apr 15, 2014 4:28 pm
Berichten: 7410
Woonplaats: Mijn eigen Vinexwijk
Hij schijnt wereldwijd een probleem te zijn, de Echinococcus multilocularis. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24135428 en als u wilt weten of het een probleem is, vraag het dan onze Oosterburen.

Voor mensen is deze vossenlintworm dodelijk; bestrijden is moeilijk of onmogelijk (zonder scans van de lever). Waarom geen actieplan tegen het oprukken van deze gevaarlijke besmetting van vossen, honden en katten in ons land? Graag zonder monopolie van Big Pharma deze keer!

_________________
Een uitvoerende macht die zich niet gecontroleerd weet, gaat daar op een gegeven moment gebruik van maken.


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Vossenlintworm moet worden bestreden
Reacties: 5


Omhoog
  
 

Dierenleed Oostvaardersplassen.
kwaaisteniet
BerichtGeplaatst: ma maart 05, 2018 6:24 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za maart 07, 2015 12:38 am
Berichten: 4374
Woonplaats: 't Ongewisse
Zoals de laatste dagen in het nieuws blijken er weer heel wat dieren in nood gekomen te zijn door de winterkou. Talloze lieden meenden er goed aan te doen om de dieren die nauwelijks nog voedsel in het terrein kunnen vinden te moeten gaan bijvoeren, ook al werd dat ontraden door deskundigen en was het zelfs verboden. De politie kneep een oogje dicht en de provincie gooide het beleid plotslaps om omdat bijvoeren toch wel nodig was.
Ik weet niet of iemand wel eens langs dit gebied rijdt of het zelfs bezoekt, maar als ik dat zo als oppervlakkige beschouwer waarneem, dan zie ik een kale vlakte met vele duizenden dieren in de vorm van grootgrazers. Paarden, koeien, edelherten e.d.
Ik heb diep medelijden met deze dieren, omdat er vrijwel geen voedsel voorhanden is en er ook vrijwel geen bescherming in de vorm van bossages e.d. aanwezig is.
In mijn idee zal meer dan driekwart van de dieren op de één of andere wijze afgevoerd moeten worden. Bovendien zullen er bomen en bossen aangelegd moete [...]


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Dierenleed Oostvaardersplassen.
Reacties: 15


Omhoog
  
 

CEO's worden te laag beloond.
kwaaisteniet
BerichtGeplaatst: do maart 08, 2018 10:52 am 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za maart 07, 2015 12:38 am
Berichten: 4374
Woonplaats: 't Ongewisse
Voor het geval je het nog niet wist staat CEO voor algemeen directeur. Dus de algemeen directeuren worden volgens kampioen grootverdiener Jeroen van der Veer te laag beloond. Zo wordt de heer Hamer, CEO van ING veel te laag beloond met € 2.000.000 per jaar. Andere Europese bedrijven met eenzelfde omvang betalen vrij veel meer, aldus de verklaring van Van der Veer.
Het is natuurlijk wel begrijpelijk dat als je zijn zeer hoge beloning bij Shell in aanmerking neemt dat hij zich bezwaard voelt dat andere min of meer vergelijkbare hoge functies in het bedrijfsleven of de dienstverlening geen vergelijkbare hoge beloning verdienen.
Nou geloof ik niet dat het op dat niveau iets uitmaakt of je een miljoen meer of minder verdient. Dat heeft nauwelijks invloed op het leven van deze mensen, je kunt het immers niet zo snel opmaken als je zoveel meer verdient. Wat dat betreft is het een overbodige aktie. Verder staat een dergelijke extra verhoging wel heel erg in schril contrast met de overige wer [...]


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: CEO's worden te laag beloond.
Reacties: 46


Omhoog
  
 

Wat willen we met Europa?
Hume
BerichtGeplaatst: zo maart 11, 2018 10:01 am 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo feb 02, 2014 4:10 pm
Berichten: 10294
De wereld verandert snel.
Buren van Europa zijn vijanden geworden.
Amerika dreigt met een handelsoorlog
De populisten willen de EU slopen
Junker en zijn commissie blijven een bureaucratisch moloch
en het parlement blijft een reizend circus.
Te veel landen verschillen te veel van elkaar voor beslissen met unanimiteit.
Daarom de tijd dringt om de EU grondig te veranderen.
Saint- Etienne geeft een aanzet tot een discussie.
Ik weet nog niet wat voor Nederland het beste is..

‘Onmachtig Europa kan een reus worden’
Eindelijk weer eens een boek over Europa waar je niet bij in slaap valt: in Frankrijk reageren sommige critici bijna lyrisch op het laatste werk van Christian Saint-Étienne (66). In Osons L’Europe des nations (zoiets als: Wie is er bang voor het Europa der staten?) presenteert deze liberale econoom een uitdagend plan voor een kern-Europa van negen landen. Een federatie die, zegt hij, niet alleen het probleem van de euro oplost maar tegelijk van het oude continent ee [...]Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Wat willen we met Europa?
Reacties: 778


Omhoog
  
 

Illegale boskap in Roemenië.
kwaaisteniet
BerichtGeplaatst: ma maart 12, 2018 2:51 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za maart 07, 2015 12:38 am
Berichten: 4374
Woonplaats: 't Ongewisse
In Roemenië zijn nog heel wat bosgebieden. Dat hebben de Zwitsers ook in de gaten gekregen. Zoals bekend worden in Zwitserland veel huizen van hout gebouwd. Maar in Zwitserland zijn niet veel bosgebieden meer over die geschikt zijn om te kappen voor hun eigen houtproductie.
Je raadt het al de Zwitsers zijn daarom maar naar Roemenië getrokken om daar het benodigde hout te kappen.
Dit gebeurt echter met vervalste papieren alsof de Roemeense regering hen daartoe toestemming gegeven zou hebben. Dat klopt dus van geen kanten. Ze kappen dan illegaal hele bosgebieden en gaan er weer vandoor.
De Roemenen blijven met de kaalgekapte gebieden zitten.
Denk nu maar niet dat ze deze kaalslag op de één of andere wijze gaan herbebossen.
Het is een hele schande.
Ten eerste moet men natuurlijk over echte officiele papieren beschikken voordat er tot kap kan worden overgegaan.
Vervolgens moet er na de kap minimaal een herbebossing door de firma die gekapt heeft, plaats vinden. En als ook nog illega [...]


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Illegale boskap in Roemenië.
Reacties: 3


Omhoog
  
 

Trump ontslaat Rex Tillerson
kwaaisteniet
BerichtGeplaatst: di maart 13, 2018 4:03 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za maart 07, 2015 12:38 am
Berichten: 4374
Woonplaats: 't Ongewisse
Het hing al enige tijd in de lucht, maar nu is de kogel dan door de kerk. Tillerson is ontslagen door Trump en wordt vervangen door de huidige directeur van de CIA Mike Pompeo, die al enige tijd smachtend in de wachtkamer zat.
Rex Tillerson is een bedachtzame man die z'n verstand gebruikt bij alles wat hij doet. Dat past totaal niet bij de impulsieve en onbesuisde manier waarop Trump leiding geeft.
Het is bijzonder jammer dat een kundige en verstandige minister als Tillerson het veld moet ruimen. Van Mike Pompeo weten we nog niet veel. Het is dus maar afwachten hoe deze vorm gaat geven aan het belangrijke ministerie van buitenlandse zaken van America.


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Trump ontslaat Rex Tillerson
Reacties: 15


Omhoog
  
 

Russen slaan klauwen uit.
kwaaisteniet
BerichtGeplaatst: di maart 13, 2018 4:29 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za maart 07, 2015 12:38 am
Berichten: 4374
Woonplaats: 't Ongewisse
Inmiddels heeft het hele gezin van de Russische ex-spion Skripal de zware bestraffing ontvangen van de Russische geheime dienst zoals dat bij Russische diensten gebruikelijk is bij overlopers en dubbelspionnen. Er is een zeer dodelijk zenuwgas gebruikt dat uitsluitend in een Russisch laboratorium is geproduceerd. Eerder werden mevr. Skripal en hun zoon al omgebracht en nu was dhr Skripal en zijn dochter aan de beurt. Zo gaat dat in Russische kringen.
Door de 'aanslag'met dit zeer dodelijke zenuwgas hebben ook andere mensen er nadelige gevolgen van. Een politieagent die op de de wegkwijnende Skripal en zijn dochter is afgegaan ligt ook in het ziekenhuis met ernstige gevolgen. Andere mensen die in de buurt van het zenuwgas zijn geweest is aangeraden om hun kleding te verbranden etc.
Nu weten we en horen we van een aantal ernstige en dodelijke vergiftigingen die in Engeland plaats vonden. Maar dat is maar het topje van de ijsberg. In Rusland zelf zou het om honderden gevallen van onwelg [...]


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Russen slaan klauwen uit.
Reacties: 129


Omhoog
  
 

Democraten&Dictatuur 66
Biertje
BerichtGeplaatst: za maart 17, 2018 10:40 am 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 23127
Ollongren roept gemeenten op om zetelroof te bestrijden. D66 geeft hiermee aan dat ze een januskop heeft, de januskop van Democratie en Dictatuur. Eerst eigenhandig het raadgevend referendum in de kachel stoppen, dan beweren dat D66 wel voor een correctief referendum is en nu de rechten inperken van de gekozen volksvertegenwoordiger. Eerst beweren dat een volksvertegenwoordiger zonder last en dus zonder partijkartel of kadaverdiscipline zijn/haar werk moet kunnen en nu zeggen dat elke volksvertegenwoordiger moet luisteren naar de baas en doen wat de baas zegt. Terwijl het aantal dat mensen dat lid is van een politieke partij steeds verder afneemt. Ik heb zelf door het aantrekken van een uitstekende controller aan den lijve mogen ondervinden dat het bevorderen dat iedereen zijn zegje moet kunnen doen ongeacht of dat wel of niet in de partijlijn is of in de bedrijfscultuur past, dat dit altijd verfrissende ideeën oplevert en goed is voor de teamgeest. We zijn gelijkwaardig maar hebben n [...]

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Democraten&Dictatuur 66
Reacties: 3


Omhoog
  
 

Erdogan verjaagt inwoners Afrin.
kwaaisteniet
BerichtGeplaatst: zo maart 18, 2018 4:17 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za maart 07, 2015 12:38 am
Berichten: 4374
Woonplaats: 't Ongewisse
De Turkse troepen hebben met behulp van andere Syrische rebellengroepen de Syrische stad Afrin ingenomen en daarbij zijn 150.000 inwoners op de vlucht geslagen. Het is een hoogst ergerlijke zaak die de Turken o.l.v. Erdogan daar aan het uitrichten is. Het is ook onbegrijpelijk dat Amerika, die de Koerdische troepen van YPG ondersteunt niet verhindert dat Erdogan zich op deze irreële, ongefundeerde en beestachtige wijze misdraagt. Bovendien acht ik het een zaak van de Veiligheidsraad.
Ik zou op korte termijn graag een bijeenkomst van de Veiligheidsraad over deze zaak willen zien. Dit kan zo niet doorgaan.


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Erdogan verjaagt inwoners Afrin.
Reacties: 10


Omhoog
  
 Categories
Politiek & Maatschappij

Archief 2021
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2020
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2019
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2018
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2017
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2016
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2015
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2014
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2013
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2012
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling