Het is nu ma aug 02, 2021 2:46 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
 [ 26 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende
Kan het nieuwe kabinet nog meer uitgeven?
kwaaisteniet
BerichtGeplaatst: wo nov 01, 2017 7:55 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za maart 07, 2015 12:38 am
Berichten: 4374
Woonplaats: 't Ongewisse
Ja hoor, dat kan. Het kan zelfs vrij gemakkelijk. Het is namelijk onnodig om de winstbelasting verder te verlagen. Dat levert meteen al zo'n 3 miljard op. De voorgenomen verlaging wordt ingegeven om de concurrentieslag met Engeland bij te kunnen houden.
Maar dat is volkomen overbodig. Het bedrijfsleven loopt gillend weg uit Engeland omdat Engeland uit de EU wil stappen. Zelfs als ze subsidie op de bedrijfswinsten zouden geven zullen bedrijven toch kiezen om zich in de EU te vestigen.
Het is nodig dat de EU landen elkaar in de gaten houden om de winstbelasting op een redelijk niveau te houden. Immers de eventueel gemiste inkomsten zullen door de burgers opgebracht moeten worden, in welke vorm dan ook. En dat is onredelijk.
Het bedrijfsleven heeft er alle belang bij dat er goede voorzieningen en faciliteiten zijn in een en dus ook in ons land. Goede infrastructuur, goede veiligheid, goed opgeleid personeel, goede gezondheidszorg, goede huisvestingsmogelijkheden, etc. Daarom is het ni [...]


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Kan het nieuwe kabinet nog meer uitgeven?
Reacties: 11


Omhoog
  
 

Media geven vrij spel voor misleiding van Amnestie.
Rightnow
BerichtGeplaatst: wo nov 01, 2017 9:44 pm 
Online
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di apr 15, 2014 4:28 pm
Berichten: 7410
Woonplaats: Mijn eigen Vinexwijk
Twee pagina's van Google gaven mij zojuist bijna honderd procent positieve her-bevestiging van wat ik zo pas op TV had gezien: Amnesty International vond dat Nederland internationale afspraken schond inzake menswaardige behandeling van gevangenen. U kent mij, ik ben louter skeptisch over onze linkse media dus ik heb heel goed gekeken en toch nog EEN van de 22 hits was van een ander allooi: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1001042 ... istenbajes

En dat terwijl ik tegelijk wist vanuit de televisierapportage dat ik moeite had met Amnesty's presentatie die bij mij al te veel losse eindjes had! Waarom immers uitwijden over de zieligheid van fysiek en intimiderend onderzoek voor mensen die inderdaad van zware misdrijven worden verdacht. Was er geen beter verhaal om de eenzaamheid en het effect daarvan te illustreren, dan was ik misschien eerder geinteresseerd geworden.

Nu is weer gedemonstreerd hoe onzinnig we bezig zijn als we ons als "midden" van de politiek afficheren: is het m [...]

_________________
Een uitvoerende macht die zich niet gecontroleerd weet, gaat daar op een gegeven moment gebruik van maken.


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Media geven vrij spel voor misleiding van Amnestie.
Reacties: 3


Omhoog
  
 

Nieuwe politiek, nieuw elan.
kwaaisteniet
BerichtGeplaatst: do nov 02, 2017 12:51 am 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za maart 07, 2015 12:38 am
Berichten: 4374
Woonplaats: 't Ongewisse
De presentatie van het nieuwe kabinet met de nieuwe tweede kamer met de fractievoorzitters van de coalitie in de kamer gaven een heel verfrissende uitstraling. Er volgde een levendig debat met verrassende spelers die ook heel aardig op elkaar inspeelden. In mijn idee hoort politiek er zo uit te zien. Er waren ook diverse grappige momenten waarbij de één nog treffender anderen tegemoet trad dan de ander. Ik wil kersverse VVD fractievoorzitter Dijkhof wel waarschuwen dat hij andere kamerleden beter niet kan kleineren, want zo houd je de politiek niet in hoog aanzien. Verder was hij ook bijzonder ad rem.
Laten we hopen dat het kabinet en de coalitiepartners in staat zullen blijken om goede ideeën van andere partijen over te nemen, in te passen, en niet al te star aan het eigen regeringsprogramma vast te houden waar het onnodig is.


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Nieuwe politiek, nieuw elan.
Reacties: 4


Omhoog
  
 

Filosofie over het referendum.
kwaaisteniet
BerichtGeplaatst: do nov 02, 2017 1:08 am 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za maart 07, 2015 12:38 am
Berichten: 4374
Woonplaats: 't Ongewisse
Binnenkort, in maart, zal er een nieuw referendum gehouden worden over verdergaande bevoegdheden van de AIVD.
Alhoewel ik de precieze voorstellen nog niet heb bestudeerd is er al wel een heel dispuut ontstaan of de regering en of de tweede Kamerfracties wel iets zullen doen met de uitkomst van het raadgevend referendum.
Nu is het bestaande referendum slechts raadgevend. Het is aan de politiek om te besluiten wat te doen met de uitkomst.
Het maakt niet eens zo heel veel uit wat de uitkomst zal worden. Belangrijk is wat de motivatie is voor mensen die er bezwaren over uiten. Dat kunnen heel valide zaken zijn. Het is niet ondenkbaar dat er nog verbeteringen mogelijk en zelfs wenselijk zijn die voortkomen uit zo'n referendum. Daarom is het nuttig om goed te luisteren naar de bevolking en er terdege rekening mee te houden bij het bepalen van de besluitvorming.


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Filosofie over het referendum.
Reacties: 61


Omhoog
  
 

Wie regeert en wie leidt de oppositie?
Hume
BerichtGeplaatst: vr nov 03, 2017 9:55 am 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo feb 02, 2014 4:10 pm
Berichten: 10294
Bij de regeringsverklaring van Rutte III , was het moeilijk te achterhalen wie nu eigenlijk regeert?
Rutte houdt een pleidooi voor het afschaffen van de dividend belasting en hij baseert dat op internationale contacten.
Klaver leidt de oppositie ,of was dat Roemer of Asscher?
Wilders en Beaudet raken afgezaagd en draaien hun grammofoonplaat af.
Af en toe een vrolijk circus ,maar de kiezer weet niet, wie het voor het zeggen heeft de komende jaren.


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Wie regeert en wie leidt de oppositie?
Reacties: 8


Omhoog
  
 

Dat ziet er nogal grappig uit met minister Grapperhaus.
kwaaisteniet
BerichtGeplaatst: vr nov 03, 2017 5:23 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za maart 07, 2015 12:38 am
Berichten: 4374
Woonplaats: 't Ongewisse
De voormalige advocaat hield er nogal forse uitspraken in columns e.d. op na betreffende collega politici. Maar goed, dat zij hem vergeven. Nu hij minister is zal hij vermoedelijk wel oppassen om dergelijke vergaande uitspraken te doen.
Iets anders is dat er nog een klachtenprocedure tegen hem loopt bij de Raad voor Discipline, een raad voor tuchtrecht voor advocaten. Voor een minister van Justitie kan dat nogal precaire gevolgen hebben. Vooral als hij veroordeeld wordt. Hoe dit zaakje gaat uitpakken is nog onbekend, maar bepaald niet zonder risico.
Dat hij toevallig een volle neef is van vastgoedfraudeur Jan V, bekend van de zogenaamde Klimopzaak, waarvoor hij zeven jaar cel kreeg, kan hij natuurlijk niets aan doen. Wat wel lastig kan zijn is dat hij intussen weer contact met deze neef onderhoudt. Als minister van justitie is dit ook een zeker gevaar. We zullen zien hoe dit allemaal afloopt.


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Dat ziet er nogal grappig uit met minister Grapperhaus.
Reacties: 11


Omhoog
  
 

De neofascisten rukken op in Italië en Europa
Hume
BerichtGeplaatst: ma nov 06, 2017 2:54 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo feb 02, 2014 4:10 pm
Berichten: 10294
Neo-nazies en neo-fascisten komen steeds meer de kast uit, na Duitsland nu ook in Italië
en eigenlijk overal in Europa.
Blijkbaar hebben de vluchtelingen en de aanslagen deze groep salonfähig gemaakt.

Deze Mars op Rome is het geesteskind van Roberto Fiore, de extreemrechtse politicus die twintig jaar lang in ballingschap leefde vanwege betrokkenheid bij een extreemrechtse bomaanslag in 1980. Pas toen het vergrijp in 1999 verjaarde, keerde hij terug naar Rome om het neofascistische Forza Nuova te stichten.

Fiore wilde eigenlijk een week eerder marcheren omdat het toen, op 28 oktober, precies 95 jaar geleden was dat Benito Mussolini zijn zwarthemden opriep richting Rome te trekken om er een fascistische dictatuur te stichten. Maar dat was ontoelaatbaar, vonden 45 parlementariërs, de burgemeester van Rome en de minister van Binnenlandse Zaken, die Fiore uiteindelijk verplichtte de mars uit te stellen. '28 oktober had ons allemaal een prachtige datum geleken', zegt Fiore daarove [...]Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: De neofascisten rukken op in Italië en Europa
Reacties: 29


Omhoog
  
 

Wil Nederland bondsland worden van EU-superstaat?
baedeker
BerichtGeplaatst: ma nov 06, 2017 10:40 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 10555
De Europese Superstaat
De technocratische en minder democratische Europese superstaat, onder anderen gewenst door de Franse EU-grondlegger Jean Monnet, bestaat tot op zekere hoogte al. Met de gelddrukkerij van de Italiaanse president van de Europese Centrale Bank Mario Draghi als bekendste voorbeeld. Ook leven zo’n vijfhonderd miljoen mensen onder de jurisdictie van het Europese Hof van Justitie. De productie van geld en de niet-strafrechtelijke rechtspraak zijn zo onder EU-controle. De volgende stappen zijn EU-belastingen en EU-staatsleningen, een EU-leger en een Europees Openbaar Ministerie dat strafrechtelijke vervolging kan instellen. Wat betekent dit uiteindelijk?

Meer transfers van rijkere naar armere landen, Nederlandse soldaten die onder niet-Nederlands bevel oorlogen kunnen worden ingestuurd, en bijvoorbeeld een arrestatieteam van Finnen, Grieken en Portugezen dat op bevel van een Franse officier van justitie een Nederlands huis mag binnenvallen en Nederlanders mag arresteren [...]

_________________
Je verwacht een fatsoenlijke overheid, en dan krijg je 10 jaar systemisch racisme bij de belastingdienst, en een afbraak van democratie en rechtsstaat. Je verwacht dat de verantwoordelijken verantwoordelijkheid nemen, maar die stoppen het in de doofpot, en stellen zich gewoon weer kandidaat, alsof er niets aan de hand is. Je verwacht verstandige kiezers die dit afstraffen, maar dan heb je kartelgastjes die op het crimineeltje stemmen, of op vriendjes van het crimineeltje, om Rutte er mee weg te laten komen. What's next?


Poll: Moet Nederland bondsland worden van EU-superstaat? » Click here to vote!

Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Wil Nederland bondsland worden van EU-superstaat?
Reacties: 141


Omhoog
  
 

2 graden opwarming is prima, 3 nog beter
Gestopt
BerichtGeplaatst: di nov 07, 2017 12:58 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo aug 11, 2013 3:10 pm
Berichten: 2058
Woonplaats: nuenen
Voordelen:
Meer opbrengst van de landbouw
Minder stookkosten
Meer omzet horeca
Meer rokjesdagen
Meer winkel, fiets en wandeldagen
Meer werkgelegenheid (o.a. dijken ophogen)
Meer groen

Nadelen?
Of het in de sahara nou 50 graden is of 52 maakt niets uit.
Orkanen in de VS, dan hebben ze wat te doen i.p.v. de rest van de wereld te bombarderen

Die opwarming zal sowieso wel doorgaan dus laten we het positief bekijken

_________________


De EU moet geen associatieverdrag sluiten met een land dat passagiersvliegtuigen uit de lucht schiet


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: 2 graden opwarming is prima, 3 nog beter
Reacties: 36


Omhoog
  
 

2400 euro bijverdienen bovenop de bijstand
Biertje
BerichtGeplaatst: wo nov 08, 2017 6:35 pm 
Online
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 23127
Prima besluit van de Gemeente Amsterdam. Met beleidsmatig stilzitten los je niets op.

Citaat:
Behalve het financiële extraatje van maximaal 200 euro per maand hoeft een deel van de proefpersonen zich ook niet te houden aan alle regels die gelden voor bijstandsontvangers, zoals verplicht solliciteren. Een tweede groep krijgt extra begeleiding, zoals meer huisbezoek om te vragen hoe het gaat. En een derde groep groep blijft onder het normale regime vallen
Iemand die al jaren in de bijstand zit wordt niet aangenomen, zo simpel is het. Verplicht solliciteren kan ook leiden tot werkverschaffing voor ambtenaren. Wie zit daar op te wachten?


https://www.rtlz.nl/algemeen/binnenland ... e-bijstand

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: 2400 euro bijverdienen bovenop de bijstand
Reacties: 0


Omhoog
  
 Categories
Politiek & Maatschappij

Archief 2021
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2020
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2019
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2018
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2017
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2016
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2015
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2014
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2013
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2012
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling