Het is nu ma aug 02, 2021 1:10 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
 [ 93 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Volgende
De zelfverrijking.
pakmelk
BerichtGeplaatst: zo dec 02, 2012 8:14 am 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo mei 20, 2012 10:43 am
Berichten: 7148
Heb je het over zelfverrijking denken de meeste mensen direct aan bankiers en hun inderdaad schandalige gegraai.

Het gaat echter véél verder, getuige de soepzooi bij scholenreus Amarantis.

Directieleden met 2 leasewagens, taxivergoeding en ov-vergoeding.. alsof 1 persoon 4 keer naar het werk moet. Salaris krijgen terwijl je jaren daarvoor al gestopt bent. Salarissen bovendien ruim boven de fatsoensnorm.

Gevolg; een berg schulden achterlaten en instellingen (scholen, woningcooperaties) in puin en feitelijk failliet achterlatend.

De verantwoordelijken? Die houden hun huisjes in verre warme oorden gewoon, en hoeven feitelijk nooit te boeten voor hun wanbeleid. Wat een verschil met een eerlijke mkb-er wiens bedrijf door omstandigheden toch failliet gaat, en daardoor de rest van zijn leven financieeel aan de grond zit.

Hoe kan dit soort zaken toch gebeuren, en beter nog; wat moet er gebeuren om te voorkomen dat dit soort gladjanussen gewoon door kunnen gaan met hun gegraai?
Dit soort [...]


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: De zelfverrijking.
Reacties: 130


Omhoog
  
 

'Wet jeugdzorg moet fors worden aangepast'
pakmelk
BerichtGeplaatst: zo dec 02, 2012 4:53 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo mei 20, 2012 10:43 am
Berichten: 7148
DEN HAAG - Het wetsvoorstel over de jeugdzorg moet door staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) fors worden aangepast, vindt de PvdA.

Tweede Kamerlid Loes Ypma van die partij liet zondag weten niet te kunnen instemmen met het huidige voorstel, dat nog door de vorige staatssecretaris werd opgesteld.

Volgens Ypma zorgt het voorstel er nu nog voor dat gemeenten straks last hebben van de regels. Zo is het bijvoorbeeld lastig om een gezin dat hulp nodig heeft één coördinerende hulpverlener toe te wijzen, iets wat VVD en PvdA in het regeerakkoord wel afspraken.

Het is voor gezinnen, maar ook voor de hulpverleners, beter als één persoon de zorg regisseert, vindt Ypma. Ze deed als wethouder in Woerden een eigen onderzoekje, waaruit bleek dat gezinnen tussen de 9 en 17 hulpverleners over de vloer kregen. ''Zij zien door de bomen het bos niet meer.''
Bovendien is het voor al die hulpverleners frustrerend, omdat veel langs elkaar heen wordt gewerkt en omdat het lastig is om informa [...]


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: 'Wet jeugdzorg moet fors worden aangepast'
Reacties: 19


Omhoog
  
 

NS al geveld door "extreem winterweer"...
PeterJKH
BerichtGeplaatst: ma dec 03, 2012 12:31 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma mei 07, 2012 10:05 am
Berichten: 4955
Er zijn al 10 sneeuwvlokken gevallen, nátte sneeuw welteverstaan, en omdat de temperatuur boven nul is en de buien rond het middaguur boven Nederland verdwenen zijn, is het beetje sneeuw dat hier en daar enigszins blijft liggen, halverwege de middag al weer weggedooid.

Bij de NS is het echter gelijk groot alarm. De dienstregeling aangepast, minder treinen, want help, een half dagje wat natte sneeuw. Stel amateurs! Als het niet zo schandalig was dat de reiziger er (wederom) de dupe van is, was het bijna vermakelijk geweest.

Dit heeft niks te maken met voorbereid zijn op winterweer. Dit is gewoonweg het af laten weten zodra de winter begint.

Het wordt tijd de NS echt de pin op de neus krijgt van de overheid en een vervoersverplichting krijgt, die pas ophoudt als het minstens 10 graden onder nul is en de sneeuwstormen door het land razen. Wat er nu gebeurt, is echt absurd en zet reizend Nederland onnodig in de kou.


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: NS al geveld door "extreem winterweer"...
Reacties: 79


Omhoog
  
 

Wat mij betreft moet hier het volwassen strafrecht gelden
Soro
BerichtGeplaatst: ma dec 03, 2012 5:49 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:25 pm
Berichten: 3984
Woonplaats: Margraten

Er zitten momenteel drie verdachten van 15 en 16 jaar uit Amsterdam vast; zij werden maandagochtend opgepakt. Het rechercheonderzoek naar het grove geweld op het Amsterdamse voetbalveld is nog in volle gang. De politie denkt mogelijk nog meer jongens op te pakken.http://www.nu.nl/binnenland/2972986/mis ... leden.html

_________________
Le terrorisme n'a pas de religion

http://www.lecfcm.fr/?p=2694


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Wat mij betreft moet hier het volwassen strafrecht gelden
Reacties: 44


Omhoog
  
 

14 Jarig meisje gruwelijk onthoofd in Afghanistan.
boris
BerichtGeplaatst: ma dec 03, 2012 7:27 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo aug 22, 2012 12:11 pm
Berichten: 182

Een 14-jarig meisje is vorige week in Afghanistan onthoofd omdat ze een huwelijksaanzoek weigerde. Gastina, een meisje in het zevende jaar van haar school, werd door twee broers aangevallen toen ze op weg was om drinkwater te halen in de provincie Kunduz. Een woordvoerder van de politie in Kunduz vertelde The Daily Beast dat het meisje geen enkele kans had. 'Ze lieten haar niet eens om hulp roepen'. Volgens Nadiya Guyah, namens de provincie verantwoordelijk voor vrouwenzaken, werd Gastina 'op gruwelijke wijze onthoofd'.

Twee broers zijn opgepakt na de moord, die vorige week dinsdag plaatsvond. Een van de twee had Gastina meerdere malen ten huwelijk gevraagd, maar ze weigerde. De broers en hun familie bedreigden de familie van de 14-jarige Gastina al langer, omdat ze een weigering niet zouden accepteren.

De twee wachtten Gastina op terwijl ze drinkwater ging halen bij een bron op ongeveer 500 meter van haar huis in de provincie in het noorden van Afghanistan. Met een [...]Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: 14 Jarig meisje gruwelijk onthoofd in Afghanistan.
Reacties: 50


Omhoog
  
 

Verkoop alcohol en rookwaren alleen > 18 jaar; wel of niet
Soro
BerichtGeplaatst: ma dec 03, 2012 8:51 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:25 pm
Berichten: 3984
Woonplaats: Margraten
Citaat:
De minimumleeftijd om tabak te mogen kopen gaat waarschijnlijk omhoog van 16 naar 18 jaar. Staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid) werkt aan een voorstel om het tabaksbeleid aan te scherpen. Het tabaksbeleid wordt dan gelijkgetrokken met het voorgenomen alcoholbeleid, waarbij jongeren ook pas vanaf 18 jaar alcohol zouden mogen kopen.


Lees verder
http://www.ouders.nl/mred2012-roken18jaar.htm

Door voortschrijdend inzicht ben ik hier een voorstander van geworden.
Het bovenstaand artikel verwoordt hoe ik er over ben gaan denken.

_________________
Le terrorisme n'a pas de religion

http://www.lecfcm.fr/?p=2694


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Verkoop alcohol en rookwaren alleen > 18 jaar; wel of niet
Reacties: 24


Omhoog
  
 

Russische militairen krijgen warmere kleding
pakmelk
BerichtGeplaatst: ma dec 03, 2012 9:19 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo mei 20, 2012 10:43 am
Berichten: 7148
MOSKOU - De militairen van de Russische strijdkrachten moeten de Siberische winters beter kunnen trotseren. Zij krijgen warmere dienstkleding. Hiertoe is besloten na enkele gevallen van levensgevaarlijke longaandoeningen. Er zijn zelfs berichten over sterfgevallen wegens te dunne uniformen. Dit heeft de krant Isvestija maandag gemeld.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/2112 ... ren__.html

Vast een resultaat van global warming. ;) maar daar wil ik het niet over hebben.

Ik vind dit een vreemd bericht. Vreemd dat het russische leger blijkbaar niet ingericht is tegen de russische winter, dit terwijl Rusland de lessen uit het verleden toch zeer goed zou moeten kennen. Hele legers van andere mogendheden zijn doodgevroren in de Russische winters, wat oorlogen heeft doen winnen. Je zou toch mogen verwachten dat ze zelf dan tot in het puntje ingericht zijn om zélf die winters te kunnen trotseren.


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Russische militairen krijgen warmere kleding
Reacties: 15


Omhoog
  
 

Drones, 1 op de 50 doden zijn daadwerkelijk terroristen
KiaM
BerichtGeplaatst: ma dec 03, 2012 10:16 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr apr 27, 2012 6:52 pm
Berichten: 6030


Just one in 50 victims of America’s deadly drone strikes in Pakistan are terrorists – while the rest are innocent civilians, a new report claimed today.


Researchers added that traumatic effects of the strikes go far beyond fatalities, psychologically battering a population which lives under the daily threat of annihilation from the air, and ruining the local economy.

They conclude by calling on Washington completely to reassess its drone-strike programme or risk alienating the very people they hope to win over.

The study is the product of nine months' research and more than 130 interviews, it is one of the most exhaustive attempts by academics to understand – and evaluate – Washington's drone wars.Wordt het niet eens tijd dat er een internationaal standpunt tegen het inzetten van die drones komt?

_________________


Laat zien
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Drones, 1 op de 50 doden zijn daadwerkelijk terroristen
Reacties: 212


Omhoog
  
 

Peter R. de Vries neemt het op voor doodrappers lijnrechter.
Dick
BerichtGeplaatst: di dec 04, 2012 2:20 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:01 pm
Berichten: 2963

Waar heel Nederland haar afschuw uitspreekt over de drie Marokkaanse voetballers die dit weekend een grensrechter doodtrapten, neemt een BN'er het voor de jongens op. Op Twitter meldt hij dat grensrechters zelf ook niet vrijuit gaan.

"Feit is ook dat veel clubgrensrechters stuitend partijdig zijn en grenzeloos onsportief. Zie het elke week", tweet de misdaadjournalist. "Veel clubs voeden onsportieve clubgrensrechters niet op, maar moedigen het aan en lachen er om. Onderdeel van het probleem", laat Peter R. in een tweede tweet weten.

Desondanks keurt De Vries iedere vorm van geweld af. "Partijdige, onsportieve grensrechters verdienen natuurlijk nooit en te nimmer geweld, maar respect komt van twee kanten...", luidt zijn laatste tweet.

Het kan wel zo zijn dat sommige lijnrechters partijdig zijn, maar geen enkele daad rechtvaardigt deze af [...]

_________________
Laat zien
Afbeelding


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Peter R. de Vries neemt het op voor doodrappers lijnrechter.
Reacties: 592


Omhoog
  
 

Swaziland en Zambia minder corrupt dan Griekenland.
pakmelk
BerichtGeplaatst: wo dec 05, 2012 2:19 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo mei 20, 2012 10:43 am
Berichten: 7148Dit wil dus zeggen dat afschrijven van de leningen (wat zeker gaat gebeuren) gewoon compleet en totaal nutteloos zal blijken.

Over 2 jaar schrijven Nederland en de andere landen hun leningen aan de Grieken af, kosten voor ons; 4,3 miljard (zo ongeveer hetzelfde als de aanschaf van de JSF)..

en over 6 jaar zullen we dan opnieuw diep in de buidel moeten.


Stelling: corrupte landen als Griekenland moeten eens op de zelf veroorzaakte blaren gaan zitten en niet geholpen worden door landen die de zaakjes heel wat beter op orde hebben!


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Swaziland en Zambia minder corrupt dan Griekenland.
Reacties: 10


Omhoog
  
 Categories
Politiek & Maatschappij

Archief 2021
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2020
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2019
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2018
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2017
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2016
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2015
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2014
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2013
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2012
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling