Het is nu zo jul 21, 2019 2:21 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
 [ 3953 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 25  Volgende
Met welk recht vervuilen wij de ruimte?
PeterJKH
BerichtGeplaatst: za jul 20, 2019 10:39 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma mei 07, 2012 10:05 am
Berichten: 2252
Het is dit jaar uiteraard een punt van aandacht: 50 jaar geleden waren we op de maan. Sindsdien is de ruimte meer en meer veroverd door de mens. We hangen allerlei satellieten in banen rond de aarde, waar inmiddels ook tonnen en tonnen aan afval ronddraait. We verkennen planeten en manen van planeten, zetten daar sondes en ruimtewagentjes en camera's neer en we juichen het allemaal toe. Bij elk karretje dat succesvol op Mars wordt losgelaten klappen we euforisch, en steeds naarstiger wordt gezocht naar sporen van leven op allerlei ver weg gelegen hemellichamen, met heel ver in het achterhoofd het idee dat we daar wellicht ooit een menselijke kolonie zouden kunnen stichten.

Ik vind het heel knap dat het allemaal kan. Maar tegelijkertijd vraag ik me dingen af. Wie geeft ons eigenlijk het recht de ruimte rondom de aarde steeds meer te vervuilen met sondes, satellieten, en vooral ruimte-afval? En welk evenwicht verstoren we eventueel, hier of in het heelal, door ongelimiteerd onze apparat [...]


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Met welk recht vervuilen wij de ruimte?
Reacties: 0


Omhoog
  
 

Terugsturen illegalen
PeterJKH
BerichtGeplaatst: vr jul 19, 2019 8:16 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma mei 07, 2012 10:05 am
Berichten: 2252
Waarom heet het terugsturen van illegalen "deporteren" of "uitzetten"? Die mensen zijn toch gewoon zonder geldige verblijfstitel aanwezig in je land? Dan is terugsturen naar het land van herkomst toch geen "deporteren"? Dat is toch iets heel anders? Ik kan toch ook niet zomaar op een vliegtuig naar Canada stappen, daar een huisje huren en vinden dat ik dan recht hebt daar te blijven, zonder dat ik heb voldaan aan de immigratievoorwaarden?


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Terugsturen illegalen
Reacties: 8


Omhoog
  
 

Eigen huis uit zicht - milieuradicaal en speculant gelukkig
Rightnow
BerichtGeplaatst: vr jul 19, 2019 1:58 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di apr 15, 2014 4:28 pm
Berichten: 5407
Woonplaats: Mijn eigen Vinexwijk
Mensen blijven tot Sint Juttemis bij hun ouders wonen; stellen stellen hun kinderwensen uit. Een eigen woning is te duur en van huren blijf je altijd arm, zelfs al heb je samen twee banen. De Telegraaf maakt vanochtend een ontluisterende balans op: https://digitalpublishing.telegraaf.nl/static/krant/

De oorzaken liggen in het milieuradicalisme dat tegen iedere wijziging van een bestemmingsplan bezwaar kan maken, en in de baat die projectontwikkelaars en overheden hebben bij de krapte op de markt voor woningbouw (bedrijfsterreinen daar gaat het eender).

Veel mensen worden hierdoor getroffen maar net als bij het weer aanvaard men gelaten de situatie. Het weer kan niemand veranderen, maar de woningpolitiek zou een opstand moeten ontketenen tegen het gedrag dat al sinds na de oorlog zo typisch ons welzijn aantast en veel mensen het geluk onthoudt om betaalbaar te wonen. Is er een revolutie nodig om duurzaam de huren en de huizenprijzen in toom te houden en mensen normaal te kunnen laten [...]

_________________
de meesten hadden de middelen niet om bootvluchteling te worden


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Eigen huis uit zicht - milieuradicaal en speculant gelukkig
Reacties: 16


Omhoog
  
 

Sommige informatie is moeilijk te verkrijgen
Rightnow
BerichtGeplaatst: za jul 13, 2019 4:40 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di apr 15, 2014 4:28 pm
Berichten: 5407
Woonplaats: Mijn eigen Vinexwijk
Op het internet kun je over alles geinformeerd worden, met alle kennis die beschikbaar is, behalve zakelijke en militaire geheimen misschien.

Maar het is gekker: ook prijzen die betaald zijn door mensen of bedrijven, die er geen geheim van zouden maken, zijn zelden via internet in te schatten. Ik begrijp het ook wel een beetje.

Helaas lukt het ook niet zo goed om medische instellingen of artsen op die manier te beoordelen. Wel kon ik altijd reacties zien van tevreden patienten, en de cijfers zouden incidenteel een aanwijzing kunnen wezen voor sociale handigheid (of gebrek daaraan) van artsen. Niet onbelangrijk voor een goede communicatie tussen patient en arts, die sociale vaardigheden! Maar ik zou graag willen weten of collega's iemand van harte kunnen aanbevelen, artsen die beter weten hoe handig iemand niet alleen sociaal maar ook medisch gezien, eigenlijk is (nog mooier zou het zijn als uit collegialiteit er wordt gepoogd iedereen goed te laten functioneren op de plaats waar hij [...]

_________________
de meesten hadden de middelen niet om bootvluchteling te worden


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Sommige informatie is moeilijk te verkrijgen
Reacties: 37


Omhoog
  
 

De eikenprocessierups, een plaag.
kwaaisteniet
BerichtGeplaatst: wo jul 10, 2019 11:22 am 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za maart 07, 2015 12:38 am
Berichten: 2766
Woonplaats: 't Ongewisse
Zoals uit de media blijkt is de eikenprocessierups zo langzamerhand uitgegroeid tot een ware plaag.
Veel mensen hebben er veel huidproblemen mee, veel jeuk en soms worden ook de ogen geïnfecteerd met de minuscule en onzichtbare kleine brandhaartjes. Deze brandhaartjes weten zelf de luchtfilters van de auto's te passeren.
Heel veel Hollandse eiken zijn bezet door opeenhopingen van de nare rupsjes.
En het ziet er naar uit dat het nog erger gaat worden dan het nu al is.
Dat betkent dat het een plaag aan het worden is.
Het beste is het dan ook dat er een nationaal bestrijdingsplan wordt opgesteld om de zaak enigszins in de klauwen te houden.
Alhoewel het er naar uitziet dat ook de omringende landen vergelijkbare plannen moeten maken om het in ons land tot een succes te kunnen maken.
Ik zou denken dat bijvoorbeeld de brandweer bij de bestrijding ingezet zou kunnen worden, of het leger,etc.
Die hebben de middelen om snel met de nodige apparatuur, zoals hoogwerkers e.d., toe te slaan. [...]


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: De eikenprocessierups, een plaag.
Reacties: 27


Omhoog
  
 

Waar blijft het geld?
PeterJKH
BerichtGeplaatst: do jul 04, 2019 7:14 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma mei 07, 2012 10:05 am
Berichten: 2252
Ouderen zijn in Nederland te duur. Gewoon ouderen die netjes hun leven lang, vaak gedurende 40 tot 50 jaar werkzame jaren, alle premies en afdrachten hebben betaald, worden al jaren weggezet als zijnde een te grote kostenpost.

Sociale voorzieningen zijn zienderogen afgebouwd. De duur van de WW is teruggebracht, aan WIA wordt geknaagd, enz. Ook omdat het niet meer op te brengen zou zijn.

Zorg is een financiële zorg en ook daarin wordt fors geknepen.

En tegelijkertijd leer je dat er enorme bedragen naar landen als Mali gaan (265 miljoen, las ik), en tientallen miljoenen van dat geld zijn gewoon "kwijt" (waarschijnlijk in de zakken van corrupte machthebbers verdwenen). En Mali zal niet het enige land zijn waar het zo gaat met door ons gestort geld.

Binnen de EU zijn er miljarden en miljarden van óns geld naar Griekenland gegaan, maar wanneer we het terug gaan krijgen en óf we het wel geheel terug gaan krijgen, is nog steeds een open vraag.

Kortom, Nederland strooit kwistig [...]


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Waar blijft het geld?
Reacties: 45


Omhoog
  
 

Laat het plein, de agora, het maar bepalen.
Rightnow
BerichtGeplaatst: vr jun 28, 2019 10:35 am 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di apr 15, 2014 4:28 pm
Berichten: 5407
Woonplaats: Mijn eigen Vinexwijk
Want het direct raadplegen van burgers, zoals bij verkiezingen, levert al te gemakkelijk veel verkeerde en op desinformatie gebaseerde beslissingen op, van mensen die het niet snappen en die misschien niet eens hun best doen om het te gaan snappen.

Een soort van meritocratie doemt op aan de einder: een goed geinformeerde elite gaat bepalen hoe het verder moet in ons land. Een moedige voorzet wordt gegeven door Rutger Groot Wassink en Femke Roosma: https://wetenschappelijkbureaugroenlink ... icipalisme

Misschien hebben we wel te veel "democratie"!

_________________
de meesten hadden de middelen niet om bootvluchteling te worden


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Laat het plein, de agora, het maar bepalen.
Reacties: 27


Omhoog
  
 

Te vaak misbruik in de zorg van gemeenschapsgeld
Hume
BerichtGeplaatst: do jun 27, 2019 7:26 am 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo feb 02, 2014 4:10 pm
Berichten: 7430
Er gaat veel te veel geld naar de zorg.
Al jaren ben ik van mening dat te vaak zorginstellingen en ook artsen die hiervoor werken ,slapende rijk worden.

Bijna honderd Nederlandse zorgbedrijven maken ongebruikelijk hoge winsten. Directeuren konden zichzelf daardoor miljoenen uitkeren, maar mogelijk zijn bepaalde winsten „onrechtmatig tot stand gekomen”. Dat concluderen journalisten van Pointer, Reporter Radio en Follow The Money in een woensdag gepubliceerd onderzoek.

97 bedrijven zorgbedrijven verdienden bij elkaar opgeteld ruim vijftig miljoen euro, wat gemiddeld neerkomt twintig procent van de totale omzet. De hoge winst bij deze aanbieders is volgens de media „structureel en niet eenvoudig te verklaren”. Jaarrekeningen van de instellingen worden echter zelden gecontroleerd, schrijven de journalisten.
Bijna de helft van deze bedrijven keerde dividend uit aan aandeelhouders. In totaal kwam dat neer op 21,8 miljoen euro. Faveo Zorg uit Rotterdam keerde de grootste dividend uit van 5,1 [...]Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Te vaak misbruik in de zorg van gemeenschapsgeld
Reacties: 14


Omhoog
  
 

Overheid blijft in de greep van Jan Salie
Hume
BerichtGeplaatst: di jun 25, 2019 9:06 am 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo feb 02, 2014 4:10 pm
Berichten: 7430
Iedere keer weer blijkt dat ambtenaren hun werk niet goed doen ,of het nu om de belastingen gaat, over de UWV , over justitie enz
Nu blijkt weer dat er veel te weinig is gedaan aan de digitale beveiliging

NEDERLAND VEEL TE TRAAG MET AANPAK CYBER SECURITY
Nederlandse overheidsinstellingen en bedrijven hebben de digitale beveiliging nog altijd niet op orde. Nederland moet veel meer vaart zetten achter het ontwikkelen van cybersecurity. Want: het tempo waarin de aanpak nu plaatsvindt, is ronduit zorgelijk. Dat zegt de Cybersecurity Raad.

Volgens Hans de Jong, co-voorzitter van de Cybersecurity Raad namens de private sector, moet er snel gecoördineerde actie komen. 'Alle facetten in ons maatschappelijke leven zijn langzamerhand gedigitaliseerd. Thuis, bij bedrijven en in ziekenhuizen. Bij een aanval kunnen complete infrastructuren worden platgelegd.'


https://www.bnr.nl/nieuws/technologie/1 ... t=20190625


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Overheid blijft in de greep van Jan Salie
Reacties: 70


Omhoog
  
 

Wat is eigenlijk de logica achter BTW?
PeterJKH
BerichtGeplaatst: zo jun 23, 2019 7:36 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma mei 07, 2012 10:05 am
Berichten: 2252
Vast een heel domme vraag, maar welke inspanning verricht de overheid eigenlijk/welke kosten maakt de overheid voor het op de markt zetten van levensmiddelen, andere goederen, diensten, enz?

Als ik een brood koop, gaat 9% naar de overheid als BTW. Maar hoezo dan? Van welke faciliteiten die de overheid biedt maak ik dan gebruik als ik een brood koop, of welke investeringen heeft de overheid gedaan in het beschikbaar zijn van dat brood dan ik koop, waardoor ik belastingplichtig ben?


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Wat is eigenlijk de logica achter BTW?
Reacties: 11


Omhoog
  
 Categories
Politiek & Maatschappij

Archief 2019
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2018
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2017
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2016
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2015
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2014
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2013
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2012
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling