Het is nu ma feb 17, 2020 12:46 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
 [ 4021 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 25  Volgende
Invoerrechten op Airbus toestellen door Trump verhoogd.
kwaaisteniet
BerichtGeplaatst: za feb 15, 2020 11:42 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za maart 07, 2015 12:38 am
Berichten: 3287
Woonplaats: 't Ongewisse
Inmiddels heeft Trump de invoerrechten op Airbus vliegtuigen uit de EU verhoogd van 10 naar 15%
Dat lijkt niet zoveel en de Europese vliegtuigbouwer zal er niet al te veel last van ondervinden. Dat gaat echter niet op voor Amerikaanse vliegmaatschappijen. Die komen voor hogere kosten te staan.
Nu is een tegenmaatregel natuurlijk vrij gemakkelijk in te voeren door op Boeing toestellen eenzelfde hoger regime toe te passen.
Dat zou ook best gerechtvaardigd zijn gelet op het feit dat ze daar nieuwe toestellen laten ontwikkelen door clowns die geleid worden door apen. Dat zijn nu niet de beste uitgangspunten om een vliegtuig te ontwerpen en op de markt te brengen.
Maar veel beter lijkt het me als we afzien van het aankopen van dergelijke levensgevaarlijke toestellen en voortaan alleen maar Airbustoestellen aanschaffen zolang die wel op een veilige manier ontworpen en gefabriceerd worden.


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Invoerrechten op Airbus toestellen door Trump verhoogd.
Reacties: 10


Omhoog
  
 

Klimaatgekte is.......?
kwaaisteniet
BerichtGeplaatst: vr feb 14, 2020 10:10 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za maart 07, 2015 12:38 am
Berichten: 3287
Woonplaats: 't Ongewisse
Allerlei lieden, waaronder Baudet en Baedeker hameren er op dat ons klimaat niet of nauwelijks verandert door menselijk handelen, maar dat klimaatveranderingen nu eenmaal altijd al plaats vinden en dat er eigenlijk niets of nauwelijks iets tegen te doen valt.
Het is natuurlijk waar dat als alleen Nederland probeert de klimaatverandering te stoppen door geen fossiele brandstoffen meer te gebruiken, dat de oorzaak is van het opwarmen van de aarde, er niet veel verandert.
Gelukkig hebben 196 landen in de wereld gezamenlijk afgesproken om de klimaatverandering, die door menselijke activiteiten, het verbranden van fossiele brandstoffen, voortwoekert, tegen te gaan door een beleid te voeren waarbij minder tot geen fossiele brandstoffen meer gebruikt zullen worden voor de opwekking van elektriciteit, de verwarming van woningen en gebouwen, en de verbranding in alle mogelijke motoren.
Als dit op grote schaal toegepast zal worden heeft dat een substantiële vermindering van de uitstoot van he [...]


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Klimaatgekte is.......?
Reacties: 30


Omhoog
  
 

Stevent Amerika af op socialisme?
kwaaisteniet
BerichtGeplaatst: wo feb 12, 2020 11:49 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za maart 07, 2015 12:38 am
Berichten: 3287
Woonplaats: 't Ongewisse
Net nadat het communistische systeem in de hele wereld zo'n beetje ten onder is gegaan en de voormalige Sovjet Unie uiteengevallen is en er in veel van die landen een extreem oligarchisch kapitalistisch systeem voor in de plaats gekomen is, lijkt het erop dat de Verenigde Staten van Amerika, waar socialisme altijd verketterd wordt als absoluut en met grote kracht af te keuren communisme, met Bernie Sanders toch die kant op gaat.
Zelf proclameert hij het als een revolutie waarin het kapitalisme verlaten wordt en de armen er beter en de extreem rijken er armer van zullen worden. Echt een land dus waar Raya zich thuis zal voelen.
Nu is het zo dat er veel rijkdom in Amerika is, maar dat er ook veel echte armoede heerst.
Sommige Amerikanen denken dan ook wel eens: hoe lang zal dit nog goed kunnen gaan. Wanneer komt de bevolking in opstand ? etc.
Maar als Sanders dat weet te kanaliseren komt er geen opstand, maar zal er mogelijk dus een nieuw politiek systeem gaan fungeren.
Wie had dat ooit gedacht?


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Stevent Amerika af op socialisme?
Reacties: 18


Omhoog
  
 

Spotprenten over religie moet toch kunnen in Nederland?
Biertje
BerichtGeplaatst: wo feb 12, 2020 10:27 am 
Online
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 17945
Stripfiguur Dirkjan wekt woede van gelovigen: ‘Toon toch eens respect!’

VIDEOTwee stripverhalen in deze krant met stripfiguur Dirkjan, waarin God een hoofdrol speelde, doen flink wat stof opwaaien. Christelijke briefschrijvers klommen massaal in de pen om hun ongenoegen te uiten, wat weer ergernis wekte bij andere lezers. ,,Waarom moeten christenen op deze wijze op de korrel worden genomen?’’

Het lompe stripfiguur Dirkjan heeft veel fans met zijn schurende opmerkingen, maar haalt zich nu de woede van een groep lezers op de hals. In een van de twee ‘omstreden’ strips zit Dirkjan op de bank tv te kijken als er wordt aangebeld. Twee Jehova’s getuigen vragen hem of hij de ‘Here God’ kent. Dirkjan loopt vervolgens naar de bank waar een oude man in een wit gewaad zit met een biertje in zijn hand. ,,Het is voor jou.’’

Twee kampen
Het schoot diverse lezers in het verkeerde keelgat. ,,Waarom moeten christenen op deze wijze op de korrel worden genomen?’’, vraagt Ruurd Heida uit Veenendaal zic [...]

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Spotprenten over religie moet toch kunnen in Nederland?
Reacties: 10


Omhoog
  
 

Het analoge tv signaal stopt!
kwaaisteniet
BerichtGeplaatst: zo feb 09, 2020 9:26 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za maart 07, 2015 12:38 am
Berichten: 3287
Woonplaats: 't Ongewisse
Deze mededeling komt op mijn scherm regelmatig voorbij. Op 25 februari krijg ik geen analoog tv signaal meer. Ik zou moeten 'meeschakelen' naar digitale televisie schrijft mijn provider vrolijk.
Wat betekent dit: Mijn beeldbuistelevisie kan ik in de vuilnisbak storten. Ik zal een nieuw digitaal toestel moeten aanschaffen. Dat kost toch al gauw zo'n € 500 of meer.
Vervolgens moet ik eventueel een mediakastje van mijn provider aanschaffen. Daarvoor zal ik een extra maandelijks abonnement moeten betalen. In het andere geval zal ik ook een extra bedrag aan mijn kabel provider kwijt zijn om digitale televisie te kunnen ontvangen.
Al met al is het weer een hele investering, waar alleen mijn provider baat bij heeft.
Ik protesteer tegen het stopzetten van het analoge t.v. signaal.


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Het analoge tv signaal stopt!
Reacties: 5


Omhoog
  
 

Storing!
Raya
BerichtGeplaatst: wo feb 05, 2020 3:55 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 53467
Voor wie zich afvraagt of het probleem bij hem of haar ligt, meerdere mensen hebben last van storingen de laatste dagen. Traagheid en SQL-errors.

Ga dus niet teveel bij thuis zoeken naar een oorzaak. Het komt vast vanzelf weer goed.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Storing!
Reacties: 17


Omhoog
  
 

Baudet zit weer eens te liegen!
kwaaisteniet
BerichtGeplaatst: zo feb 02, 2020 9:44 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za maart 07, 2015 12:38 am
Berichten: 3287
Woonplaats: 't Ongewisse
Nadat deze dwaze man al allerlei idiote uitspraken heeft gedaan. zoals dat Rutte en Buma medeverantwoordelijk waren voor de afgrijselijke tramaanslag in Utrecht, en dat allerlei nobele beroepsgroepen als gevaarlijk door hem werden gebrandmerkt, zoals dat ook in 1933 door het naziregime in 1933 in Duitsland door Himmler werd verordonneerd, en meer van zulke onzinnige ongein, komt hij nu weer met een dwaas en volledig uit zijn 'spirituele' geest ontsproten verhaal dat 'zijn vriendinnen' door 4 Marokkanen in een trein zouden zijn lastig gevallen, en roept zijn aanhangers op om ’eindelijk te stemmen voor verandering’. „Oh lieve, kinderlijk naïeve Nederlanders! Stem nou toch eindelijk voor verandering. Breek los uit politiek correct gelul! Red dit land! #FVD.”

Volgens twee getuigen, een passagier en een NS medewerker is het verhaal totaal onwaar.

De ’dierbare vriendinnen’ van Baudet wilden hun vervoersbewijs niet laten zien toen twee NS-controleurs daarom vroegen. De controleurs waren in [...]


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Baudet zit weer eens te liegen!
Reacties: 182


Omhoog
  
 

Rutte deed het goed tijdens de herdenking van de Holocaust
Hume
BerichtGeplaatst: di jan 28, 2020 12:25 pm 
Online
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo feb 02, 2014 4:10 pm
Berichten: 7850
Na jaren heeft premier Rutte eindelijk excuses aangeboden aan de joden
voor het overheidsoptreden tijdens de oorlog.
Beter laat dan nooit.

In een toespraak bij de Nationale Holocaust Herdenking in Amsterdam heeft premier Mark Rutte excuses aangeboden namens de Nederlandse regering voor ‘het overheidshandelen’ tijdens de Tweede Wereldoorlog. “De bittere consequenties van registratie en deportatie werden niet tijdig en niet voldoende onderkend”, verwees hij naar de Jodenvervolging. Frank van Vree, directeur van het Niod Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies, duidt de betekenis.

U was zelf aanwezig gisteren bij de Auschwitz-herdenking in Amsterdam. Was dit in uw ogen een historisch moment, 75 jaar na de bevrijding van Auschwitz?
“Ja, dit is de eerste keer dat de politiek verantwoordelijkheid neemt voor het optreden van ambtelijke apparaten waar zij overigens tijdens de oorlog formeel gezien geen zeggenschap over had. Dit past in een ontwikkeling die we de laatste tijd oo [...]Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Rutte deed het goed tijdens de herdenking van de Holocaust
Reacties: 43


Omhoog
  
 

Is er een vredespaln voor het Midden Oosten?
kwaaisteniet
BerichtGeplaatst: di jan 28, 2020 11:42 am 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za maart 07, 2015 12:38 am
Berichten: 3287
Woonplaats: 't Ongewisse
Met veel bombarie probeert Trump een zogenaamd 'vredesplan voor het Midden Oosten' het daglicht te doen zien.
Het vredesplan ziet er zo uit, dat Israël in alles haar zin krijgt en de Palestijnen het nakijken hebben.
Of je dit nu een vredesplan kunt noemen is bepaald niet erg geloofwaardig.
Als je een vredesplan opstelt tussen twee partijen zullen beide partijen aan de ene kant gedeeltelijk hun zin krijgen en aan de andere kant zullen ze ook zaken moeten inleveren.
Dit zogenaamde vredesplan voldoet daar totaal niet aan. Het mist alle essentiële elementen waardoor een plan een vredesplan genoemd kan worden. Het plan is dan ook opgesteld met Netanyahu. Ik heb geen Palestijnse vertegenwoordiging kunnen ontwaren.
In mijn idee verergert dit de situatie in het Midden Oosten alleen maar met alle noodlottige gevolgen van dien.
Als ik het goed begrijp zien de Palestijnen het plan dan ook meer als een soort oorlogsverklaring.


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Is er een vredespaln voor het Midden Oosten?
Reacties: 44


Omhoog
  
 

Quarantaine van China bezoekers is nodig.
Rightnow
BerichtGeplaatst: zo jan 26, 2020 6:28 pm 
Offline
lid
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di apr 15, 2014 4:28 pm
Berichten: 5739
Woonplaats: Mijn eigen Vinexwijk
Zoals het wel vaker gaat, durven authoriteiten niet te snel te reageren op een nieuwe epidemie. Maar het nieuwe Coranavirus uit China is een heel lelijke: de epidemie versnelt zich, het spreidt waarschijnlijk goed van mens tot mens en (anders dan bij SARS) kun je niet altijd zien of iemand het verspreidt.

Dat zijn de laatste feiten. Europa zit in een "voordelige" situatie: beperken Europese landen nu het personenverkeer met China tot de hoogstnodigen en worden die mensen aan quarantaine onderworpen, dan zal de ramp zich hier veel minder snel verbreiden zodat er meer kans is dat een vaccin beschikbaar komt.

Ik zie nu een kans, een redelijke, op honderden miljoenen doden, vooral bij te lang durende en/of verkeerd gekozen reacties. Ik verwacht dat het aantal patienten zich elke paar dagen verdubbelt, misschien ook wel iedere dag verdubbelt, zo lang de reacties niet passend zouden zijn.

_________________
de meesten hadden de middelen niet om bootvluchteling te worden


Lees het onderwerp:: Hier
Link naar het onderwerp: Quarantaine van China bezoekers is nodig.
Reacties: 55


Omhoog
  
 Categories
Politiek & Maatschappij

Archief 2020
februari
januari

Archief 2019
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2018
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2017
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2016
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2015
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2014
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2013
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari

Archief 2012
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling