Het is nu di sep 17, 2019 6:40 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 27 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Voedselveiligheid
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: vr nov 10, 2017 8:38 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 25351


Lies schreef:
Raya schreef:
In mijn omgeving ken ik niemand met een hang naar 100% veiligheid. Wel met een hang naar zo groot mogelijke veiligheid, wetende dat absolute veiligheid niet bestaat.
Zo groot mogelijke veiligheid, betekent echter, dat vermijdbare risico's ook vermeden worden. Voor wat glysofaat, is er duidelijk met rapporten geknoeid. En dat doe je niet als het veilig is. Van Firponil was bekend dat het gif is en wat het effect is van spuiten in kippenstallen. We weten ook allemaal wat het gevolg is van overmatig gebruik van antibiotica in de bio-industrie: dat bacteriën e.d. resistentie ontwikkelen en er geen echte alternatieven zijn. En dat geldt ook voor de mens, die via dierlijke producten antibiotica binnenkrijgt.

100% veiligheid bestaat niet, dat weet iedereen. Maar vermijdbare risico's kun je wel degelijk vermijden. Dat weet ook iedereen. En iedereen mag dan ook verwachten dat dergelijke risico's gemeden worden.
Ik kom dan terug op mijn eerdere stelling. In veel gevallen worden risico's bewust genomen, of in de hoop dat de schade meevalt of zelfs niet wordt opgemerkt omdat er nauwelijks of geen korte termijneffecten zijn, maar enkel lange termijneffecten en men voordien allang de plaat heeft kunnen poetsen. Mensen die bewust risico's nemen met de veiligheid van anderen, mogen van mij flink zwaar worden bestraft. Horen flink zwaar te worden bestraft.
Als iedereen zich aan de regels houdt en geen misbruik maakt van het gebodene (overdaad schaadt) is er geen vuiltje aan de lucht. Dat geldt ook voor het antibiotica-gebruik bij dieren.

https://nos.nl/artikel/2201779-who-stop ... ieren.html

In Nederland is het gebruik van het medicijn in de veesector de laatste jaren fors gedaald. Veehouders mogen hun dieren alleen antibiotica toedienen als er een medische noodzaak is.Zo slecht doen we het hier niet, terwijl elders in de wereld het als bulkproduct in de supermarkt is te verkrijgen. Kijk daar eens naar.

"Wij" doen het inderdaad helemaal niet slecht,
http://www.clo.nl/indicatoren/nl0565-an ... eehouderij

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: za nov 04, 2017 2:56 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 25351


Lies schreef:
Valt weer onder chemofobie, maar ik vind die supermarkt-aardbeien helemaal niet lekker, soms heb je het gevoel dat je een knol eet. Allemaal het gevolg dat mensen veel, altijd beschikbaar en goedkoop voedsel willen?

Ook bij de supermarkt zijn de duurdere soorten aardbeien verkrijgbaar.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: za aug 19, 2017 8:31 am 

Reacties: 388
Bekeken: 25351


Nergens valt uit op te maken dat de lozing bewust is gebeurd. Als oorzaak wordt een lek genoemd. De bewering dat de lozing bewust is gebeurd is dus een niet onderbouwde beschuldiging.
http://www.ad.nl/den-bosch/extreem-veel ... ~aa8e1f3f/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: zo aug 13, 2017 11:08 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 25351


Janno schreef:
Biertje schreef:
Janno schreef:

Je leest niet goed. Ik ben het met iedereen eens dat je niets mag doen wat buiten de wet valt. Ik plaats alleen kanttekeningen bij de gedachte dat we de hele wereld kunnen voeden zonder enige vorm van bestrijding. De normen voor de hoeveelheden middel die in voedsel mogen zitten zijn al heel vaak aangepast. Je hebt er geen idee van hoe schoon het Nederlandse product tegenwoordig is. Daarom komen dit soort incidenten ook zo hard aan, de gemiddelde consument weet niet waar we vandaan komen wat betreft chemische middelen. Wat nu gebruikt wordt is peanuts in vergelijking met pakweg 30-40 jaar geleden.
Dit soort incidenten komen ze hard aan omdat het illegaal op grote schaal is gebruikt en veel eieren ook nog geëxporteerd zijn. En omdat de nomen niet gelijk zijn krijg je dan dat landen ineens eieren van een ander land gaan weigeren omdat er in een stof inzit die daar niet thuishoort, of een te hoge dosis is toegepast. Waarom dit niet Europees geregeld is, is mij een raadsel.

Ik ben volledig met je eens dat dit Europees geregeld zou moeten zijn.

Het is Europees geregeld. De norm is zelfs per 1 januari 2017 naar beneden bijgesteld.

De EU-verordening 396/2005 bepaalt dat een maximale residulimiet (MRL) van 0,005 mg per kilo ei is toegestaan. “Dat is dan ook het uitgangspunt voor handhaving om te beslissen of een lot eieren conform is, of niet”, zegt Tytgat. “Tevens geldt een zogeheten acute referentiedosis (ARfD) van 0,009 mg per kilo lichaamsgewicht per dag. Met die twee gegevens valt uitstekend te handhaven. Het zijn duidelijke uitgangspunten.” Het aantal eieren dat in een kilo gaat - ongeveer 16 - valt met een veiligheidsmarge terug te rekenen naar het aantal eieren voor een persoon met een bepaald gewicht. Een persoon van 50 kilo mag op basis van de ARfD en het hoogste in België aangetroffen besmettingsniveau (0,92 mg per kilo ei; in Nederland scoorden we tot 1,2 mg) nog altijd 8 eieren per dag eten. 
https://www.foodlog.nl/artikel/fipronil ... hapscommu/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: za aug 12, 2017 11:28 am 

Reacties: 388
Bekeken: 25351


Het verband tussen de verpleeghuizen van Careyn en voedselveiligheid (het onderwerp van dit draadje) in het algemeen en eieren, de NVWA in het bijzonder ontgaat mij.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: wo aug 09, 2017 7:50 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 25351


Biertje schreef:
HvR schreef:
Een ei hoort erbij maar helaas, geen eieren gisteren meer toen ik boodschappen ging doen.

Ik mis mijn broodje ei-tomaat-ketchup-mayo.... :(
In mijn supermarkt zijn volop eieren verkrijgbaar. Sterker, ze zijn goedkoper geworden

Vanochtend werd er een doos van 10 stuks rondeeleieren door AH bij mij afgeleverd (met de rest van de boodschappen). Of er in de winkels ook voldoende eieren zijn weet ik niet maar ik las in de krant dat aan het einde van de week de schappen weer gevuld zijn.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: zo aug 06, 2017 6:37 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 25351


De feiten van deze woordenschermutseling op een rijtje:
Raya schreef:
Wisp schreef:
Er is helemaal geen hoogleraar die gezegd heeft dat 80 jaar lang dagelijks een ei eten niet voorkomt.

Er was wel een hoogleraar die gezegd heeft dat 80 jaar lang een ei eten met dit gif er in logischerwijze niet zal voorkomen.


Dat is een woordspelletje.
Dat komt op hetzelfde neer. 'Het komt logischerwijze niet voor, dus waar maken we ons zorgen over.'
Maar velen eten veel meer eieren dat ze denken, en wellicht meer dan dat ze iedere dag één ei zouden eten. Zelfs als je van de voedselbank afhankelijk bent.

Merkwaardig om een zin tussen aanhalingstekens te zetten wanneer die zin niet uit de koker van de betreffende hoogleraar komt maar ontsproten is aan de eigen fantasie. Dát is een woordspelletje.
80 jaar lang eieren eten
''Nou, toxicologen zeggen in koor: jongens, we zijn te streng bezig'', aldus hoogleraar toxicologie Martin van den Berg. ''De norm is gebaseerd op experimenten die ervan uitgaan dat iemand 80 jaar lang elke dag zo’n giftig ei eet. Dat is gewoon geen reële situatie.'' Volgens Van den Berg worden regels te klakkeloos opgevolgd zonder naar de onderliggende informatie te kijken.

http://www.nporadio1.nl/achtergrond/526 ... in-ei-gate

Er is niemand die beweert dat fipronil in eieren thuishoort maar laten we rationeel blijven en de zaak niet groter maken dan die is. De volksgezondheid is niet in gevaar en ook niet geweest. Zelfs niet als de dosis in een ei hoger zou zijn geweest. Die twee oplichters van Chickfriend hebben echter wel een miljoenschade voor de pluimveehouders en supermarkten op hun geweten net als aantasting van onze goede naam.

Stop met ongegronde paniekzaaierij en relativeer en bedenk dat fipronil als anti-vlooienmiddel wordt gebruikt en dat een grote hond, van 40 tot 60 kilo, wordt ziek van 5000 keer de hoeveelheid fipronil die wordt aangetroffen in de eieren met de hoogste concentratie. De hond voelt zich eventjes niet lekker, maar knapt daarna weer op. Niks aan de hand.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: zo aug 06, 2017 10:38 am 

Reacties: 388
Bekeken: 25351


Wisp schreef:
Raya schreef:
claartje schreef:
Wat een volstrekt zinloze discussie. Het is totaal oninteressant of er ernstige gezondheidsklachten ontstaan na het dagelijks consumeren van een met fipronil besmet ei gedurende 50, 60, 70 of 80 jaar. Een volslagen hypothese waarmee de hoogleraar slechts de zeer geringe of zelfs niet ontstane gezondheidsschade wilde aangeven na het consumeren van een ei dat 0,0005 mg fipronil bevat. Dat het relativeren van de gevolgen van het eten van eieren met fipronil nodig is blijkt wel uit de reacties van de consument. Zie ook dit draadje. Nogmaals: mensen met zelfmoordneigingen die een dosis namen die een miljoen keer zo groot was als van die zich in een kippenei bevindt, ondervonden geen ernstiger schade dan misselijkheid, duizeligheid, flauwvallen en in uitzonderlijke gevallen een epileptische aanval.


Yep, je hebt gelijk!
Het is onzin om te stellen dat je 80 jaar 1 ei per dag moet eten, als je je op je vingers na kunt tellen dat je -gezien ei in tal van producten verwerkt zit- je meer dan 1 ei per dag binnenkrijgt.

Net zoals iedereen op zijn of haar vingers na kan tellen dat het helemaal niet gaat om een spreiding in de tijd, maar om het totaal, of dat nu in lange of korte tijd wordt bereikt. En ach, natuurlijk is het ongevaarlijk. We weten al zoveel van fipronil af... wel net zoveel als van asbest destijds, of van DDT... En roken was ook helemaal niet gevaarlijk, werd destijds gezegd, weet je nog?

Ik herhaal het nog maar een keer: Er hoort verdomme geen druppel gif in ons voedsel te zitten, hoe klein die druppel ook is, en al helemaal niet als iemand het er bewust instopt door verboden middelen te gebruiken. Is dat nu zo moeilijk te bevatten?


Wat vooral onzin is,
is om hardnekkig en leugenachtig het verhaal van die hoogleraar te blijven verdraaien
Bah wat misselijk!


In dit draadje staan meer misselijkmakende berichten waarbij de halve waarheid wordt verteld en de hele waarheid wordt verzwegen.
Fipronil kan zorgen voor o.a. epileptische aanvallen, de nieren, lever en schildklier en zelfs het zenuwstelsel aantasten. De doses waar het om gaat zijn mij niet bekend. Maar de risico's zijn al groot genoeg, als is aangegeven dat de dosis in de eieren van 1 van de pluimveeboeren, aanleiding was te waarschuwen omdat deze acuut gevaar opleverden. (quote uit bericht nr. 69).

Dit is natuurlijk een hele suggestieve opmerking omdat een belangrijk deel van de informatie over de schadelijkheid wordt weggelaten. Heel slim wordt vermeld dat de doses de schrijver niet bekend zijn terwijl deze informatie heel eenvoudig te achterhalen is. Een halve leugen (in dit geval een half bericht) is ook een leugen nietwaar. Dezelfde tactiek wordt toegepast bij de schermutseling - een discussie kan het niet genoemd worden - over 80 jaar lang elke dag een fipronil-ei consumeren.

Bericht van Martijn Katan (emeritus hoogleraar toxicologie)
Hoe gevaarlijk is Fipronil in eieren? Ik heb het voor u uitgerekend. Op Sri Lanka deden in een paar jaar tijd zeven mensen een zelfmoordpoging met pure Fipronil. De hoeveelheid kwam overeen met de maximaal toegestane hoeveelheid Fipronil in tien miljoen eieren. Na twee tot vier dagen in het ziekenhuis gingen ze alle zeven gezond weer naar huis. Geen reden tot zorg dus, die Fipronil. Weet je wat echt gevaarlijk is? Keukentrapjes!
BRONNEN
Mohamed, F. et al, 2004. Acute Human Self‐Poisoning with the N‐Phenylpyrazole Insecticide Fipronil—a GABAA‐Gated Chloride Channel Blocker. Journal of Toxicology: Clinical Toxicology 42, 955–963. 
European Food Safety Authority, 2012. Reasoned opinion on the review of the existing maximum residue levels (MRLs) for fipronil according to Article 12 of Regulation (EC) No 396/2005. EFSA Journal 10.

Deze informatie was vier dagen geleden al bekend:
https://www.trouw.nl/home/dit-is-wat-we ... ~acf0ef5c/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: za aug 05, 2017 10:01 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 25351


portman schreef:
claartje schreef:

Klopt. Heb er vanavond weer van genoten.

Mijn rondeeleitje gaat morgenochtend de pan in voor een lekker ontbijtje

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: za aug 05, 2017 9:44 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 25351


Een ei hoort er bij :yes:
Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: za aug 05, 2017 9:04 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 25351


Biertje schreef:
claartje schreef:
Wat een volstrekt zinloze discussie. Het is totaal oninteressant of er ernstige gezondheidsklachten ontstaan na het dagelijks consumeren van een met fipronil besmet ei gedurende 50, 60, 70 of 80 jaar. Een volslagen hypothese waarmee de hoogleraar slechts de zeer geringe of zelfs niet ontstane gezondheidsschade wilde aangeven na het consumeren van een ei dat 0,0005 mg fipronil bevat. Dat het relativeren van de gevolgen van het eten van eieren met fipronil nodig is blijkt wel uit de reacties van de consument. Zie ook dit draadje. Nogmaals: mensen met zelfmoordneigingen die een dosis namen die een miljoen keer zo groot was als van die zich in een kippenei bevindt, ondervonden geen ernstiger schade dan misselijkheid, duizeligheid, flauwvallen en in uitzonderlijke gevallen een epileptische aanval.
Dat vind ik nog steeds geen reden om zo stevig te bezuinigen op de NVWA. Zo'n bedrijf moet gecertificeerd worden en moeten zo nu en dan controles worden gehouden. Hoe simpel is dat? En als dit soort middelen gebruikt worden wil ik het gewoon op de verpakking zien. Daar is niets mis mee.

Daar gaat het in deze discussie niet over maar over wat een hoogleraar toxicologie letterlijk gezegd (en bedoeld) heeft.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: za aug 05, 2017 9:02 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 25351


osker schreef:
Ik schreef eerder dat je als je 20 miljoen besmette eieren eet je twee dagen ziek bent. Portman dacht dat het een geintje was, maar het kwam van een toxicoloog op de radio.

Het is helaas sommigen niet gegeven om een eerder op verkeerde gronden ingenomen standpunt te verlaten. In plaats daarvan wordt er betweterig doorgedramd. Jammer want zo gaat menig interessant draadje naar de gallemiezen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: za aug 05, 2017 8:46 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 25351


Wat een volstrekt zinloze discussie. Het is totaal oninteressant of er ernstige gezondheidsklachten ontstaan na het dagelijks consumeren van een met fipronil besmet ei gedurende 50, 60, 70 of 80 jaar. Een volslagen hypothese waarmee de hoogleraar slechts de zeer geringe of zelfs niet ontstane gezondheidsschade wilde aangeven na het consumeren van een ei dat 0,0005 mg fipronil bevat. Dat het relativeren van de gevolgen van het eten van eieren met fipronil nodig is blijkt wel uit de reacties van de consument. Zie ook dit draadje. Nogmaals: mensen met zelfmoordneigingen die een dosis namen die een miljoen keer zo groot was als van die zich in een kippenei bevindt, ondervonden geen ernstiger schade dan misselijkheid, duizeligheid, flauwvallen en in uitzonderlijke gevallen een epileptische aanval.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: za aug 05, 2017 7:35 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 25351


portman schreef:
osker schreef:
Sjoemelaar moet aangepakt worden maar een grootschalige paniekcampagne terwijl er in feite geen enkel risico voor de volksgezondheid is, is onnodig. Soms is het beter de (domme) mensen niet wijzer te maken dan ze zijn.

Ja.... Hou ze vooral dom. De eerste helft van de 20e eeuw is gelukkig voorbij.

Een domme vrouw zag ik onlangs nog op de tv tijdens een straatinterview. Ze had zonder de nummers te controleren alle eieren weggegooid en voorlopig ging ze geen eieren consumeren. Ook met de (juiste) informatie blijven er mensen die er niets van begrijpen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: za aug 05, 2017 7:22 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 25351


Gevalletje klok en klepel
In 1981 kwamen in Spanje 500 mensen om het leven en raakten 20 000 anderen voor het leven gehandicapt na het eten van voedsel dat was bereid in industriële olie in plaats van bakolie.
https://www.trouw.nl/home/compensatie-e ... ~aff8ae3b/

In Duitsland en Oostenrijk werd in 1985 antivries gemengd met wijn
http://www.kostanieuws.com/columns/wijn ... dalen.html

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: vr aug 04, 2017 8:13 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 25351


Het wordt hier steeds krankzinniger. We zijn kennelijk al zo ver dat de schuld van de hele eiercrisis bij de pluimveehouders moet worden gezocht omdat ze de vergunningen van de fraudeurs niet hebben onderzocht en het middel niet in een laboratorium hebben laten testen. Ik weet ook niet of mijn apotheek over de juiste vergunningen beschikt en van mijn Turkse groenteman weet ik ook niet of die wel legaal zijn waren verkoopt. En weet je wat, ik ga het ook niet uitzoeken ik vertrouw op de apotheker en mijn Turkse groenteman, (Ik ben overigens niet naïef en ook niet te goed van vertrouwen).
http://www.telegraaf.nl/binnenland/2884 ... if___.html

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: vr aug 04, 2017 7:30 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 25351


portman schreef:
Rightnow schreef:
portman schreef:
Ik ben absoluut geen zakenman en zeker geen door de wol geverfde. Gewoon je verstand gebruiken.

Ik heb me wel eens bij de neus laten nemen. En jij?

Uiteraard. Maar hoe ouder hoe wijzer natuurlijk... :wink:

De Belgische en Nederlandse leveranciers van het middel hebben samengespannen en bewust de boel belazerd. Dat de kippenboeren - en dat waren er nogal wat - erin getrapt zijn is alleszins aannemelijk. En dat geldt niet alleen voor Belgische en Nederlandse pluimveehouders, maar ook Duitse. Het verhaal van de oplichters was kennelijk nogal vertrouwenwekkend.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/2884 ... if___.html

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: do aug 03, 2017 10:53 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 25351


Helaas heeft in deze hele affaire de emotie het gewonnen van de ratio.
http://www.nporadio1.nl/achtergrond/526 ... in-ei-gate
https://www.volkskrant.nl/wetenschap/ho ... ~a4509475/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: do aug 03, 2017 7:03 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 25351


Rightnow schreef:
Albert Heijn is zelf de grootste sta-in-de-weg voor betere voeding, volgens de specialist van mij "EKO" winkel. Hun reactie is veel te laat en zelf hebben ze kennelijk nog nooit iets gedaan aan veilig voedsel; ze volgen alleen de pers. Wil je dit soort AH-lieden corrigeren dan moet je aan de deur gaan staan met je actievoerders, dan buigen ze net als marionetten maar zelf bedenken ze nooit iets. Als de put is gedempt gaan ze nog proberen het kalf te redden!

De kruidenier Grootgrut uit de Bommelverhalen was ongeveer zo.

Die EKO 'specialist' van jou vertelt niet alleen grote nonsens met verspreidt bovendien kwaadaardige laster. Bovendien bungelen de etenswaren van jouw EKO ergens onderaan. Typische calimeropraat van een afgunstige middenstander. Ik hoef AH niet te corrigeren want hun aanbod veilige, gezonde en biologische voeding is meer dan uitstekend. Bovendien was AH een van de eerste grootgrutters die de eieren uit voorzorg verwijderde.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: do aug 03, 2017 1:02 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 25351


Enzo501 schreef:
Maar wat krijg je nou eigenlijk van dat fipronil, en na welke hoeveelheden?

Je krijgt er helemaal niets van
Toxicoloog Ivonne Rietjens denkt niet dat iemand ziek wordt van de eieren. "Ze worden getest op proefdieren. Die testhoeveelheden worden gedeeld door honderd. Zo weinig mag er voor een mens maar in een product zitten." Volgens Rietjens bewijst deze affaire dat het systeem van voedselveiligheid in Nederland goed werkt. De waarschuwing geldt vooral voor kinderen, daar zijn de grenzen anders door hun lagere gewicht.
https://www.volkskrant.nl/wetenschap/ec ... ~a4509296/
Sorteer op:  
Pagina 1 van 2 [ Er voldeden 27 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling