Het is nu za jan 23, 2021 6:09 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 18 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: De Islam
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Religie Levensbeschouwing en Filosofie   Onderwerp: De Islam

 Berichttitel: Re: De Islam
Geplaatst: za nov 07, 2020 11:02 pm 

Reacties: 381
Bekeken: 41134


Raya schreef:
Atidem schreef:
Raya schreef:


Strenge moslims eisen dat niet-moslims zich aan moslimwetten en regels houden.

Christenen eisen dat niet-christenen en niet-belijdend christenen zich aan wetten houden die hun vrijheden beperken (euthanasie, abortus, werken of kopen op zondag), tijdige overtijdbehandeling, reclame voor ondergoed or what else door dames in bikini, etc., en bedisselen dat in achterkamertjes middels uitruil.

De enige verschillen zijn dat moslims bereid zijn daar geweld bij te gebruiken. (Sommige christenen zijn echter ook zeer agressief, zie hun gedrag bij abortusklinieken waar zij vrouwen opwachten).

Christenen zijn doorgaans niet agressief, maar weten wel zaken die zij vanuit hun geloof willen, door middel van die uitruil in achterkamertjes, wel in wetten te verankeren voor niet-christenen en niet-belijdend christenen.

Ik weet niet wat ik erger moet vinden. Het eerste kun je je nog proberen tegen te verweren, maar tegen die achterkamertjes en de coalitiedwang, daar kan geen gewoon mens tegenop.

Je weet niet wat je erger moet vinden?
:cry:
Dat zijn er heel veel die het niet weten en dat is nou ook precies het probleem.
Wil je optreden tegen radicale moslims die niet tegen spotprenten kunnen dan moeten we maar eerst naar de christenen kijken.
Die zijn veel erger, die willen een koopzondag verbieden dmv achterkamertjes gekonkel, veel erger dan een onthoofding.
(NOT)
:wacko:
Ik weet dus wel wat ik erger moet vinden.


Ik vind dat IEDEREEN die een ander zijn of haar religieuze wil, wetten en/of regels op wil leggen, aangepakt moet worden. Of het nu een moslim is of een christen. Of een jood of een hindoe. Dat zal me allemaal worst wezen.

Voor mij geldt de vrijheid van het individu, binnen democratisch overeengekomen seculiere wetten. Religie is een persoonlijke zaak en moet ook persoonlijk blijven. Of het nu om het suikerfeest gaat of palmpasen. Of het nu om het offerfeest gaat of het carnaval.
Iedereen die dat uit vrije wil wil, maar daaraan meedoen, maar nooit gedwongen. Net zomin als gedwongen moskeebezoek, gedwongen sluiers of hoofddoekjes, gedwongen geen sex voor het huwelijk of uithuwelijking. Geen verbod op abortus of euthanasie, want wie dat uit religieuze overtuiging niet wil, hoeft er geen gebruik van te maken. Wie geen dame in ondergoed op een poster in een bushokje wil zien, kijkt maar ergens anders heen.


Tot je dienst, maar het gaat nu even niet over 'iedereen'.

Het gaat over de ISLAM, waarvan aanhangers anno 2020 satire en spotprenten willen verbieden en leraren doden en bedreigen, in het vrije westen !

Ik heb even geen behoefte aan gemeenplaatsen en andere open deuren....

 Forum: Religie Levensbeschouwing en Filosofie   Onderwerp: De Islam

 Berichttitel: Re: De Islam
Geplaatst: za nov 07, 2020 10:47 am 

Reacties: 381
Bekeken: 41134


Met iemand die denkt, dat een afbeelding van een afgesneden hoofd dat de islam-fundamentalist uitlacht godslastering is, is het zinloos om in discussie te gaan....

Het is GVD treurig dat dat soort achterlijke trienen in Rotterdam bestaat, anno 2020 ! En dat er nog serieus op in gegaan moet worden ook. Weg ermee.

 Forum: Religie Levensbeschouwing en Filosofie   Onderwerp: De Islam

 Berichttitel: Re: De Islam
Geplaatst: za nov 07, 2020 10:43 am 

Reacties: 381
Bekeken: 41134


Atidem schreef:
Raya schreef:
Het staat mij bij dat de de christelijke partijen hier zich hebben verzet tegen het aanpakken van misstanden bij moslim-instellingen. Dat hoorde allemaal onder godsdienstvrijheid, volgens die partijen, net zoals het uitdrijven van homoseksuelaiteit door zogenaamde therapie. Als je namelijk de Islam beperkingen oplegt, dan ontkom je er niet aan dat dat ook gaat gelden voor het christendom. Versterkte muziek vanaf een minaret voor oproeping tot gebed verbieden? Dan komen de moslims met rechtszaken want het gelui van kerkklokken...

Financiering vanuit het buitenland verbieden voor moskeeën? Oei! Kerken krijgen ook regelmatig geld uit het buitenland in het kader van zending of van het Vaticaan.

Die dingen die jij opnoemt zijn gewoon meningsverschillen ingegeven vanuit een geloof hoe extreem soms ook.
Wat er nu speelt is niet eens discussiewaardig en toch worden ze her en der gevoerd.
Alleen al het stellen van de de vraag of een leraar spotprenten mag laten zien in de klas is wat mij betreft al een dikke streep te ver.
Hoezo die vraag überhaupt ?
Alsof daar eventueel een middenweg voor gevonden moet worden.
Dit is iets anders dan geldstromen of een koopzondag, dit is zagen aan de wortels van de rechtsstaat.
En niet door één oelewapper hier, maar door miljoenen moslims wereldwijd.
Zelfs in landen waar ze net een vlag hebben kunnen knutselen staan ze te schreeuwen en fatwas uit te spreken over Wilders , Charlie Hebdo , Deense cartoonisten en straks leraren die spotprenten laten zien.
Dit kun je toch allemaal moeilijk toeschrijven aan christelijke partijen?
Christelijke versus islamitisch.
>


Je slaat wat mij betreft de spijker op de kop ! Steeds weer worden er (zogenaamde) vergelijkingen getrokken: 'wij' waren 200 jaar geleden de kolonisators, de christelijke kerk met haar inquisitie, de Verlichting die we eerst door moesten, ....

Het goede nieuws is: al dat gezeik ligt ver achter ons en daarom mogen we hier gerust staan voor onze vrijheden en normen. De idioterie en het fanatisme van de hedendaagse islam mag gerust afgewezen worden. Er is geen plaats voor dat soort religieuze dwingelandij in het westen anno 2020. Het ligt ver achter ons en verreweg de meeste mensen hebben er geen enkele behoefte aan om dat met de 'islam-gekkies' nog eens dunnetjes over te doen. Weg met deze mensen, droppen in die woestenij die met het Midden-Oosten noemt, of Turkije of een ander akelig land....

 Forum: Religie Levensbeschouwing en Filosofie   Onderwerp: De Islam

 Berichttitel: Re: De Islam
Geplaatst: do nov 05, 2020 3:58 pm 

Reacties: 381
Bekeken: 41134


Welnee, verklaren tot persona non grata en met de hele familie heenzenden. Het moet een keer klaar zijn met deze achterlijken....

 Forum: Religie Levensbeschouwing en Filosofie   Onderwerp: De Islam

 Berichttitel: Re: De Islam
Geplaatst: do jun 16, 2016 2:05 am 

Reacties: 381
Bekeken: 41134


Wisp schreef:
Biertje schreef:
<knip>
Onliner: er bestaat geen gematigde islam, enkel de aard van het beestje bepaalt dat.


Ik vind het best.
Maar aangezien er wel een extreem verschil in levensvisie is tussen de aanhangers van IS en mensen als de burgemeester van Rotterdam
dan kies ik er voor om alleen de geloofsopvatting van diegene die respecteer
te accepteren als "de islam"Dat is helemaal niet aan jou en bovendien veel te makkelijk.

Jij accepteert alleen de 'suiker-islam'.
Dat wil niet zeggen dat de islam niet een heel ander gezicht kan hebben....

 Forum: Religie Levensbeschouwing en Filosofie   Onderwerp: De Islam

 Berichttitel: Re: De Islam
Geplaatst: za mei 14, 2016 9:44 pm 

Reacties: 381
Bekeken: 41134


portman schreef:
Joyce schreef:
osker schreef:
Ondertussen in Nederland
Man steelt schapie en slacht het op straat.
http://s.ad.nl/4301009

Achterlijke barbarenEr zouden zware straffen moeten staan op dit misdrijf en hij moet zijn Middeleeuwse
praktijken maar ergens anders uitvoeren.
Bovendien zal hij zich daar meer thuis voelen....


Ach..... Zolang ze nog geen blonde blauwogige mensen op straat slachten valt het nog wel mee. Toch? :bidden:Vind je echt ? :hum:

 Forum: Religie Levensbeschouwing en Filosofie   Onderwerp: De Islam

 Berichttitel: Re: De Islam
Geplaatst: wo maart 23, 2016 1:57 am 

Reacties: 381
Bekeken: 41134


Einstein schreef:
HvR schreef:
Natuurlijk is er een keuze, er is altijd een keuze....

De NAVO en VN zouden gezamenlijk op moeten trekken om voor eens en altijd orde op zaken te stellen in het M-O.
Dit kan zo niet doorgaan, de moordpartijen, de immigrantenstromen, de ontwrichting van Europa en het gebied zelf....

We zitten nu zo duidelijk op een doodlopende weg. Zoals nu, gaat het onherroepelijk vastlopen, kwestie van tijd. :((Hoe dan ? wie wil je daarvoor meenemen.. en voorkom je er aanslagen mee..Ik hou niet van dat soort gedeeltelijke quotes (#330) - het antwoord op je vraag had ik al duidelijk omschreven....

Beter lezen, minder knippen en plakken (manipuleren) svp.

 Forum: Religie Levensbeschouwing en Filosofie   Onderwerp: De Islam

 Berichttitel: Re: De Islam
Geplaatst: di maart 22, 2016 10:29 pm 

Reacties: 381
Bekeken: 41134


Einstein schreef:
Rightnow schreef:
portman schreef:
Die oorlog in Syrië en omgeving wordt volgens die theorie kennelijk gevoerd om terroristen op een ingewikkelde manier hierheen te sturen en te infiltreren in de samenleving via de AZC's. 't Is dat het zo zielig is dat in die theorieën wordt geloofd want anders zou het om je te bescheuren zijn...

Die oorlog in Syrië wordt gevoerd door groepen die geen respect willen opbrengen voor anders denkenden, door mensen die hun levensvisie aan anderen willen opleggen! Dat drama vindt plaats in Syrië en de enige manier waarop Europa daar bij betrokken is, is als wegkijkende buitenstaander. Gezien de waarden en normen en gezien de open samenleving die Europa wil zijn, kan dit niet: tot op zekere hoogte is Europa gehouden om de barmhartige Samaritaan te zijn, al was het maar omdat het opvangen van de halve bevolking van Syrië veel meer is dan wat Europa aan zou kunnen.

Maar Europa kijkt de andere kant op, de heersers hebben een andere agenda en de bevolking is bezig met korte termijn en belangen van heel dicht bij. Geen wonder dat er een vreselijk armzalig beeld overblijft van dat men zo lamlendig is dat men hoogstens nog muren om Europa wil neerzetten.

Het inwoneraantal van Syrie was twee jaar geleden 17 miljoen. We zitten op ruim eenderde.. 191.000 zijn intussen dood.

http://www.nu.nl/syrie/3858421/vn-telt- ... syrie.html

Syrische vluchtelingen zitten in Libanon, Jordanie, Irak en Turkije in vluchtelingenkampen >5 miljoen.

Ongeveer een miljoen Syriers is richting Europa gegaan.

en 20.000 zitten hier in Nederland in de vluchtelingenopvang..

https://www.coa.nl/nl/over-coa/cijfers-en-jaarverslagen

Mag Europa deze slachting respectievelijk evacuatie van Syrie toelaten ? Heb je een voorstel ?

Ik denk dat we geen keus hebben. We zullen de mensen moeten opvangen, meer kunnen we niet doen. Ik ben het eens met Merkel.Natuurlijk is er een keuze, er is altijd een keuze....

De NAVO en VN zouden gezamenlijk op moeten trekken om voor eens en altijd orde op zaken te stellen in het M-O.
Dit kan zo niet doorgaan, de moordpartijen, de immigrantenstromen, de ontwrichting van Europa en het gebied zelf....

We zitten nu zo duidelijk op een doodlopende weg. Zoals nu, gaat het onherroepelijk vastlopen, kwestie van tijd. :((

 Forum: Religie Levensbeschouwing en Filosofie   Onderwerp: De Islam

 Berichttitel: Re: De Islam
Geplaatst: zo feb 28, 2016 11:18 am 

Reacties: 381
Bekeken: 41134


portman schreef:
HvR schreef:
portman schreef:


Pardon? Waar slaat dat op? Ik zit gewoon thuis, goochem! Ach, het zal wel weer 'humor' wezen... Mevrouw chapiro houdt het al bijna niet droog, zag ik net... Ik neem trouwens aan dat die AZC's het eerst worden platgebrand als Allah's troepen ons mooie lieve landje komen veroveren en alle ongelovigen worden vernietigd want in de ogen van die schatjes van IS zijn het natuurlijk allemaal verraders die daar zitten.Je snapt het niet:
een deel van die zogenaamde vluchtelingen die Europa nu als een tsunami overspoelen en die jij en je vrinden zo graag en hoogstaand willen helpen,
zijn juist een deel van Allah's troepen, een vijfde colonne....Je gelooft dat echt hè? En als ik dat niet geloof ben ik politiek correct natuurlijk. Je zou je kapot lachen maar helaas gelooft 'men' die bullshit dus...Je moet wel heel dom zijn om de recente ontwikkelingen, de onbeheersbare immigratiegolf, Molenbeek, de Schilderswijk, de aanslagen in Parijs, Keulen, etc. weg te lachen en te kwalificeren als "bullshit".... :rolleyes:

 Forum: Religie Levensbeschouwing en Filosofie   Onderwerp: De Islam

 Berichttitel: Re: De Islam
Geplaatst: zo feb 28, 2016 8:40 am 

Reacties: 381
Bekeken: 41134


portman schreef:
Pizzaman schreef:
portman schreef:

Heb jij een schuilkelder en mag ik dan bij jou? :eek: :eek: :eek:


Voel je je niet zo thuis in een AZC dan?


Pardon? Waar slaat dat op? Ik zit gewoon thuis, goochem! Ach, het zal wel weer 'humor' wezen... Mevrouw chapiro houdt het al bijna niet droog, zag ik net... Ik neem trouwens aan dat die AZC's het eerst worden platgebrand als Allah's troepen ons mooie lieve landje komen veroveren en alle ongelovigen worden vernietigd want in de ogen van die schatjes van IS zijn het natuurlijk allemaal verraders die daar zitten.Je snapt het niet:
een deel van die zogenaamde vluchtelingen die Europa nu als een tsunami overspoelen en die jij en je vrinden zo graag en hoogstaand willen helpen,
zijn juist een deel van Allah's troepen, een vijfde colonne....

 Forum: Religie Levensbeschouwing en Filosofie   Onderwerp: De Islam

 Berichttitel: Re: De Islam
Geplaatst: ma dec 07, 2015 6:33 pm 

Reacties: 381
Bekeken: 41134


Wisp schreef:
Wat is er fout aan dat de gelovige zelf zou mogen uitmaken waar die in gelooft?
Lijkt mij één van de grondslagen van onze beschaving.

Een beeld vormen van Mohammed wat afwijkt van wat jij in de geschriften leest, dat is wel degelijk mogelijk. Dat blijkt.

En is religie nou volgens jou wel of niet een irrationeel complex?
Iets een dooddoener noemen is wel een heel gemakkelijke manier om een argument te kunnen wegwuiven.
Wat waar is is waar, dooddoener of niet.

En waar ik mee bezig ben lijkt me duidelijk. Ook al omdat ik dat er al jaren bij zeg. Namelijk dat ik voor de vredelievende tolerante moslims opkom.Misschien moet je daar dan eens mee stoppen en die mensen zichzelf laten uitspreken.

Nu ben je meer een stoorzender die ook maar aanneemt dat 'de meerderheid' vredelievend en tolerant is.

Laat die mensen al dan niet voor zichzelf spreken, figuren zoals jij vervuilen de discussie.

 Forum: Religie Levensbeschouwing en Filosofie   Onderwerp: De Islam

 Berichttitel: Re: De Islam
Geplaatst: ma dec 07, 2015 12:04 am 

Reacties: 381
Bekeken: 41134


portman schreef:
HvR schreef:
portman schreef:


Werkelijk briljant!!! :ok: :aplaus: :buigen:
Maar blijkbaar neem jij de idiote reactie van c-more serieus... :eek:Ik begrijp dat je de aandacht liever afleidt van je eigen (absurde) inbreng.... :rolleyes:


Dat is heel fideel van je! :ok:
Prettige week verder.Jij ook, maak er wat moois van ! :)

 Forum: Religie Levensbeschouwing en Filosofie   Onderwerp: De Islam

 Berichttitel: Re: De Islam
Geplaatst: zo dec 06, 2015 11:36 pm 

Reacties: 381
Bekeken: 41134


portman schreef:
HvR schreef:
portman schreef:
Het kan blijkbaar toch nog idioter..... :ok:


portman schreef:
Volgens mij kan jij niet wachten totdat er hier een grote moslim-terreuraanslag wordt gepleegd. Goed voor je 'gelijk' en ook voor de extra zeteltjes bij Maurice. :rolleyes:
:noo: :noo: :noo:


Werkelijk briljant!!! :ok: :aplaus: :buigen:
Maar blijkbaar neem jij de idiote reactie van c-more serieus... :eek:Ik begrijp dat je de aandacht liever afleidt van je eigen (absurde) inbreng.... :rolleyes:

 Forum: Religie Levensbeschouwing en Filosofie   Onderwerp: De Islam

 Berichttitel: Re: De Islam
Geplaatst: zo dec 06, 2015 11:13 pm 

Reacties: 381
Bekeken: 41134


portman schreef:
c-more schreef:
Martin schreef:


Uiteraard zit domrechts daar met smart op te wachten, zodat ze ook dat op het conto van "de islam" (en dus ook de islamitische medemens) kunnen schrijven, Dat is al jarenlang hun grootste hobby.
Jodenhaat is vervangen door moslimhaat, en het is nog salonfahig ook.


Oikofobische linksmenschen moeten toch juist staan te juichen als er gore westerlingen of joden, die voor al het leed op aarde verantwoordelijk zijn, worden opgeblazen door zielige knuffelmoslims ?
Het kan blijkbaar toch nog idioter..... :ok:


portman schreef:
Volgens mij kan jij niet wachten totdat er hier een grote moslim-terreuraanslag wordt gepleegd. Goed voor je 'gelijk' en ook voor de extra zeteltjes bij Maurice. :rolleyes:
:noo: :noo: :noo:

 Forum: Religie Levensbeschouwing en Filosofie   Onderwerp: De Islam

 Berichttitel: Re: De Islam
Geplaatst: do dec 03, 2015 11:08 am 

Reacties: 381
Bekeken: 41134


medita schreef:
Pizzaman schreef:
Q.i schreef:

Toch heeft hij een ding goed geschreven (ook al is het verkeerd gespeld); "gelovoge". Want veel mensen die zich gelovig noemen hebben een hopeloos gebrek aan vertrouwen op "dat wat vaak god genoemd wordt". Die mensen menen dat ze zelf de wereld beter moeten maken (in plaats van zichzelf) en nemen derhalve de wapens (zelf) ter hand (of stoken anderen daartoe op). Dat hekje wordt aan alle kanten makkelijk overheen gestapt, bij elke religie, bij elke denominatie, bij elke levensbeschouwing en bij elk maatschappelijk systeem. Uit gebrek aan geloof.


Ja? Nou ik heb de katholieken en de protestanten wel eens anders gehoord.
Elk van dat "ene christendom" is er van overtuigd dat de ander op weg is naar de hel.

Daarentegen is er maar 1 islam, pas nu de dreiging ontstaat dat er "Geert Wildersen" aan de macht gaan komen
in veel landen in Europa en de hele islam er uit gesodemieterd kan worden, volgt er enigszins "protest".
In de vorm van "dit is niet mijn...".

Zwak, zeer zwak. waren het de katholieken geweest die bommen hadden gelegd et cetera,
dan zou je van de protestanten beslist NIET gehoord hebben "dit is niet mijn christendom".

Wie derhalve denkt dat "dat ene christendom" vergelijkbaar is met DE islam,
moet zich nog maar eens achter de oren krabben. :hum:

Al die vergelijkingen gaan werkelijk nergens over.
We hebben geen problemen met het christendom,we staan op Schiphol echt niet te controleren of er toevallig een zelfmoord christen in het vliegtuig stapt,
Rookgordijn, thats all, dit hele geleuter.


So true ! :ok:

 Forum: Religie Levensbeschouwing en Filosofie   Onderwerp: De Islam

 Berichttitel: Re: De Islam
Geplaatst: wo dec 02, 2015 1:50 am 

Reacties: 381
Bekeken: 41134


Wisp schreef:
c-more schreef:
Wisp schreef:


Jij zet dat hier toch neer? Waarom zou ik het dan niet hier vragen?


Omdat het met de inhoud niets te maken heeft.


Zet hier dan niet iets neer wat volgens jou zelf met de inhoud niets te maken heeftHet artikel heeft alles met de inhoud te maken, alleen jouw vraag is een stropop....

 Forum: Religie Levensbeschouwing en Filosofie   Onderwerp: De Islam

 Berichttitel: Re: De Islam
Geplaatst: wo nov 25, 2015 3:56 pm 

Reacties: 381
Bekeken: 41134


portman schreef:
Q.i schreef:
c-more schreef:


Het is de taal die jihadronselaars ook gebruiken. Het westen neerzetten als dé grote vijand en boosdoener.
Jij doet exact hetzelfde. Ik vind dat gevaarlijk


Mijn opsomming is een weergave van feiten. Die leiden inderdaad tot een gevaarlijke situatie (goh). Wat er daarboven nog op komt laat jij zien; moedwillig mensen (mij in dit geval) in een kwaad daglicht zetten. Zo zie je dat het "kwaad" vanuit jezelf (en in dit geval jouzelf) begint.


:aplaus: :aplaus: :aplaus::noo: :noo: :noo:

 Forum: Religie Levensbeschouwing en Filosofie   Onderwerp: De Islam

 Berichttitel: Re: islam
Geplaatst: vr nov 20, 2015 3:09 pm 

Reacties: 381
Bekeken: 41134


Waarom alweer een apart draadje, Enzo ?

Kunnen / Mogen we het bij aanslagen door moslims niet gewoon over de islam hebben ? :hum:
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 18 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling