Het is nu ma jun 01, 2020 9:28 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 26 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Wilders gaat wederom een oneerlijk proces tegemoet....
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilders gaat wederom een oneerlijk proces tegemoet....

Geplaatst: do feb 13, 2020 1:48 am 

Reacties: 242
Bekeken: 12182


kwaaisteniet schreef:
HvR schreef:

Dit is wel een heel merkwaardige gang van zaken.
Volgens mij is dit geheel tegen de uitdrukkelijke eis van Wilders dat de politiek zich niet met de rechtszaak mag bemoeien.
Het ziet er naar uit dat Wilders hiermee juist een poging doet om er een politieke zaak van te maken.
Vreemd, vreemd en nog eens vreemd.
Het was al even vreemd dat hij zich tijdens de rechtszaak als aanklager ging gedragen en de aanklagers min of meer als verdachten aanmerkte.
Ook vreemd dat zijn advocaat dit liet gebeuren en de rechter niet ingreep.


Dus wanneer politici een proces proberen te manipuleren, dan mag een politicus zich daar niet tegen verweren omdat hij dan politiek zou bedrijven....

Je bakt ze weer bruin. :foei2:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilders gaat wederom een oneerlijk proces tegemoet....

Geplaatst: wo feb 12, 2020 9:19 pm 

Reacties: 242
Bekeken: 12182


https://nos.nl/artikel/2322692-kamer-de ... lders.html
:fluiten:

Even on-topic maar weer....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilders gaat wederom een oneerlijk proces tegemoet....

Geplaatst: ma dec 09, 2019 11:56 am 

Reacties: 242
Bekeken: 12182


Het Openbaar Ministerie (OM) zegt maandag dat intern onderzoek binnen justitie geen relevante stukken heeft opgeleverd die wijzen op politieke beïnvloeding van de vervolgbeslissing van Geert Wilders in 2014.

De advocaat-generaal (officier van justitie in hoger beroep) zei maandag bij vervolg van het hoger beroep dat onder meer persoonlijke mappen van werknemers en e-mailberichten zijn bekeken. Dit heeft niks opgeleverd.


https://www.nu.nl/geert-wilders/6016446 ... lk_wrapper

Zou dit hetzelfde groepje ambtenaren zijn dat 'het bonnetje van Opstelten' niet kon vinden of zouden deze mensen gewoon 'geen actieve herinnering' hebben ?

Er is al zoveel naar buiten gekomen dat een extern onderzoek het minste was geweest maar nee, de overheid betoont zich opnieuw onbetrouwbaar en onbekwaam.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilders gaat wederom een oneerlijk proces tegemoet....

Geplaatst: vr mei 25, 2018 10:11 pm 

Reacties: 242
Bekeken: 12182


baedeker schreef:
Lancelot schreef:
baedeker schreef:

Meng mij svp niet in jouw hypocriete geflip-flop. De minister vervolgt niet als hij dat niet wil. Het OM vervolgt niet als het dat niet wil, of als het daartoe een politieke opdracht krijgt. En ook baedeker kan zich situaties indenken waarin er niet vervolgd moet worden, ongeacht hoe hij over een bepaling denkt. Alleen Lancelot beweert dat hij tegen een bepaling is, maar dat er niets mis mee is als deze op Wilders wordt toegepast. Zogenaamd omdat altijd vervolgd zou (moeten) worden, wat niet waar is. Maar dan weer niet bij Pechtold, Ollongren et al, omdat het OM zonder rechterlijke tussenkomst zou "weten" of een daad een overtreding is of niet. Geef dan gewoon toe dat je dubbele maatstaven hanteert en bespaar ons dit huichelachtig toneelstukje.
Je hebt je ook zo hopeloos vast lopen lullen dat ik me wel kan voorstellen dat je mijn vraag niet wil beantwoorden. Een beetje lafjes van je, vind je niet? Het OM behoort de wet te handhaven op basis van het bewijs dat ze hebben onderzocht, hoeveel bizarre voorbeelden en valse toespelingen je ook geeft. En bij deze wetgeving kent iedereen wel wetgeving waarvan hij af wil, zonder dat hij daarmee zegt het goed te vinden dat deze wet overtreden mag worden. Dat weet jij ook wel.


baedeker schreef:

Alinea 3 bleef onweersproken, waardoor aannemelijk is geworden dat dit een politiek proces is.
Het OM heeft geen bewijs van wetsovertreding gevonden bij Pechtold en Ollongren en wel bij Wilders. Niet een politieke keuze maar gebrek aan bewijs is de reden waarom ze niet vervolgd worden. Je hebt geen enkel feit gegeven, slechts verdachtmakingen zoals complottokkies betamen te doen.

Eerst zeg je dat "Wilders niet vervolgd had moeten worden" en nu wil je dat de wet gehandhaafd wordt. Flip-flop flip-flop.
En weer kom je met de bewering dat het OM de wet handhaaft uitsluitend op basis van het bewijs. Terwijl ik je al drie heb uitgelegd dat minister en OM ook mét bewijs een keuze maken of er wel of niet vervolgd wordt. Logisch dat mensen zich met het rijtje Ollongren / Pechtold / Samsom / Spekman in gedachten vragen gaan stellen.
Is er politiek gekliederd rond de aangiftes? Antwoord: Ja.
Is de advocaat van Wilders in staat gesteld om te onderzoeken waarom bij Pechtold wél geseponeerd werd? Antwoord: Nee. De rechters motiveerden niet waarom en werden weggestuurd.
Hebben we in Nederland een traditie dat mensen om politieke redenen aan vervolging ontkomen? Antwoord: Jazeker. Het establishment doet dat al decennia met links-extremistische groeperingen waar ze mee sympathiseren. En het ligt wel voor de hand dat het establishment nog veel meer sympathiseert met zijn vriendjes en vriendinnetjes binnen het establishment.
Lijkt me duidelijk dat over deze rechtszaak een politieke stank hangt van hier tot Tokyo, maar wat antwoordt Lancelot: "het OM handhaaft de wet op basis van bewijs". Ik kan me voorstellen dat je niks meer te melden hebt, maar doe mij maar een oprechte voorstander van de vrijheid van meningsuiting als Wilders die vindt dat deze geldt voor zowel Pechtold als voor hemzelf.


En Samsom en Oudkerk.

Daarvoor had je Fortuijn, die werd vermoord. Herinnert u zich Melkert nog ?

En daarvoor Janmaat, oei....

Maar er wordt niet met twee maten gemeten. Nee. Pfft.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilders gaat wederom een oneerlijk proces tegemoet....

Geplaatst: di mei 22, 2018 8:41 pm 

Reacties: 242
Bekeken: 12182


Enzo501 schreef:
HvR schreef:
Lancelot schreef:

Ik zeg keer op keer dat ik het maar niets vind dat Wilders vervolgd wordt. Waar ik tegen ageer is tegen de stelling dat Wilders een oneerlijk proces tegemoet gaat. Ons land kent helaas wetgeving die het mogelijk maakt je op je mening te vervolgen, maar dat gegeven maakt de vervolging zelf op basis van die wetgeving niet oneerlijk. Ik kan me heel goed voorstellen dat de rechter van mening is geweest dat de opmerking om te gaan regelen dat een bevolkingsgroep gedecimeerd wordt gezien als een oproep tot haat. Wat oneerlijk zou zijn is als men iemand op zijn mening zou gaan vervolgen terwijl het OM wist dat deze meningsuiting niet onrechtmatig is. Het zou oneerlijk zijn geweest als het OM Ollongren, Pechtold, Samson of Spekman zouden hebben vervolgd.

Tenslotte, de rechters zijn niet weggestuurd omdat ze het verschil tussen de uitspraken van Wilders en Pechtold niet wilden of konden uitleggen. Dat verzin je. Wat ik wel constateer is dat het rechtssysteem in Nederland haar weg vervolgd. Soms tot grote frustratie van Wilders zijn aanhang en soms tot grote vreugde van zijn aanhang. En vice versa. En dan is het natuurlijk niet zo dat als het Wilders het tegenzit het hier wel NKorea lijkt en als het hem meezit dat het toprechters zijn. Of als Ollongren of Pechtold iets zeggen eisen dat ze vervolgd wordt, maar als Wilders iets zegt waarvoor hij vervolgd wordt te zeggen dat het om een politiek proces gaat. Dat is pas oneerlijk.Volgens de wrakingskamer is de vrees van Wilders voor vooringenomenheid van de rechters gerechtvaardigd. ''De beslissing van het hof is summier en onbegrijpelijk", aldus de wrakingskamer over de beslissing van het hof om de onderzoekswensen van de PVV-voorman af te wijzen. Daardoor is de schijn van vooringenomenheid gewekt.


https://www.nu.nl/geert-wilders/5271743 ... kanen.html

Mooi verhaal Lancelot, maar het klopt niet helemaal....

De uitspraken zijn zeker vergelijkbaar en daarmee is het duidelijk dat er gemeten wordt met twee maten.
Dat geldt voor deze gewraakte rechters alsmede voor deze hele farce, daar zijn we het (inderdaad) eens.


Het is wel een merkwaardig gegeven dat iemand die ergens van beschuldigd is een zaak kan ophouden omdat iemand anders niet vervolgd wordt? Het zou logischer zijn om een meten met twee maten bij een al dan niet veroordeling mee te nemen. Op deze manier kan de verdediging wel een lijst van 80 uitspraken ooit in de openbaarheid gedaan gaan oplijnen. Om van het precedent dat hier geschapen wordt maar te zwijgen.


Welnee, dat "merkwaardige gegeven" dat jij schetst, bestaat niet.
Je kunt een zaak niet ophouden omdat een ander niet vervolgd wordt....

Je kunt wel bepaalde vergelijkbare uitspraken of zaken op zijn minst willen kunnen inbrengen en onderzoeken.
Juist om je te kunnen beroepen op een precedent en/of om aan te kunnen tonen dat er met twee maten gemeten wordt.
En dan dien je dus wel een behoorlijke gelegenheid te krijgen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilders gaat wederom een oneerlijk proces tegemoet....

Geplaatst: di mei 22, 2018 7:26 pm 

Reacties: 242
Bekeken: 12182


Lancelot schreef:
baedeker schreef:
Lancelot schreef:
Klopt, ik vind dat Wilders niet vervolgd had moeten worden. Onze wet is niet perfect, zoals bijvoorbeeld dat je om je mening vervolgd kunt worden. Wel kan ik het OM begrijpen dat ze in deze zaak hebben vervolgd, omdat op basis van onze wetgeving, waar ik dus niet blij om ben, er sprake is van overtreding. Er is reden om te vervolgen, waar ik dus niet blij om ben, en omdat je met zekerheid stellende zekerheid kunt verwachten dat er weer een art.12 procedure aangespannen zou worden door mensen die anders over vrijheid van meningsuiting denken dan ik en je op grond van de merites van de wet, waar ik dus niet blij om ben, wederom gedwongen wordt te vervolgen. Het OM heeft, denk ik, daarom besloten de letter van de wet te volgen. Waar ik niet blij om ben. Anyway, ik zou het op prijs stellen als jij ophoudt met dingen te verzinnen en die in mijn mond te leggen. Dan moet ik je weer terecht wijzen en dan raakt HvR van streek en dat willen we toch niet hebben toch?
En ik val in herhaling, heel goed dat de minister van justitie eindverantwoordelijk is voor wat er in ons recht gebeurd. Het is de maatschappij die het recht bepaalt en de minister is de uitvoerder daarvan. Maar het is niet zo dat elke individuele zaak een politiek proces is. Een misdrijf moet vervolgd worden, dat is de politieke besluitvorming. Er zijn geen aanwijzingen dat het OM politiek beïnvloed is in deze individuele zaak, dus je kunt ook niet stellen dat het in deze zaak om een politiek proces gaat.
En je punt is?

Het probleem is dat je met twee maten meet. Toen het ging om Baudet versus Ollongren pende je hier bladzijden vol over hoe haar de mond werd gesnoerd. Nu het gaat om OM versus Wilders wring je je in alle mogelijke bochten om datzelfde als "niets mis mee" aan de man te brengen. Zelfde wetgeving, zelfde rechterlijke procedures, maar van jou kant een heel ander verhaal. Ik denk dat HvR daarvan van streek raakt.

Je doet of het OM een wettelijk boekje bewandelt. Dat is gewoon niet zo. Een misdrijf hoeft helemaal niet vervolgd te worden. Het OM kan op basis van het opportuniteitsbeginsel beslissen dat een strafbaar feit niet vervolgd wordt. De minister kan beslissen een lage prioriteit toe te kennen aan bijvoorbeeld uitingsdelicten. De minister kan zelfs het OM opdracht geven niet te vervolgen. Allemaal beslissingen die je nu al zou kunnen toepassen, zonder dat je de wet hoeft aan te passen. Zou je echt een voorstander zijn van de VVM, dan zou je die mogelijkheden bij Wilders willen benutten. In plaats daarvan kom je met een pim-pam-pet-betoog dat het in de wet staat, niet fijn is, maar toch maar moet. Dat is kul.

Ja, de samenleving wetgever bepaalt de wet. Maar juist doordat justitie niet 1-op-1 hoeft te vervolgen ontstaat een gat waar iemand anders bepaalt of die regels gelden. Ollongren wil men niet vervolgen. Pechtold ook niet. Samsom en Spekman niet. Maar Wilders wordt wel vervolgd. Een staatsomroep die wekenlang de emoties opzweept. Voorgedrukte aangifteformulieren bij de politie. Politici die mensen aanmoedigen om aangifte te doen. "Klagers" die niet wisten waar ze hun handtekening onder zetten. En nu rechters die weggestuurd worden omdat ze het verschil tussen de uitspraken van Wilders en Pechtold niet wilden of konden uitleggen. Volgens Lancelot heeft het niks met politiek te maken.
:snooty:

Ik zeg keer op keer dat ik het maar niets vind dat Wilders vervolgd wordt. Waar ik tegen ageer is tegen de stelling dat Wilders een oneerlijk proces tegemoet gaat. Ons land kent helaas wetgeving die het mogelijk maakt je op je mening te vervolgen, maar dat gegeven maakt de vervolging zelf op basis van die wetgeving niet oneerlijk. Ik kan me heel goed voorstellen dat de rechter van mening is geweest dat de opmerking om te gaan regelen dat een bevolkingsgroep gedecimeerd wordt gezien als een oproep tot haat. Wat oneerlijk zou zijn is als men iemand op zijn mening zou gaan vervolgen terwijl het OM wist dat deze meningsuiting niet onrechtmatig is. Het zou oneerlijk zijn geweest als het OM Ollongren, Pechtold, Samson of Spekman zouden hebben vervolgd.

Tenslotte, de rechters zijn niet weggestuurd omdat ze het verschil tussen de uitspraken van Wilders en Pechtold niet wilden of konden uitleggen. Dat verzin je. Wat ik wel constateer is dat het rechtssysteem in Nederland haar weg vervolgd. Soms tot grote frustratie van Wilders zijn aanhang en soms tot grote vreugde van zijn aanhang. En vice versa. En dan is het natuurlijk niet zo dat als het Wilders het tegenzit het hier wel NKorea lijkt en als het hem meezit dat het toprechters zijn. Of als Ollongren of Pechtold iets zeggen eisen dat ze vervolgd wordt, maar als Wilders iets zegt waarvoor hij vervolgd wordt te zeggen dat het om een politiek proces gaat. Dat is pas oneerlijk.Volgens de wrakingskamer is de vrees van Wilders voor vooringenomenheid van de rechters gerechtvaardigd. ''De beslissing van het hof is summier en onbegrijpelijk", aldus de wrakingskamer over de beslissing van het hof om de onderzoekswensen van de PVV-voorman af te wijzen. Daardoor is de schijn van vooringenomenheid gewekt.


https://www.nu.nl/geert-wilders/5271743 ... kanen.html

Mooi verhaal Lancelot, maar het klopt niet helemaal....

De uitspraken zijn zeker vergelijkbaar en daarmee is het duidelijk dat er gemeten wordt met twee maten.
Dat geldt voor deze gewraakte rechters alsmede voor deze hele farce, daar zijn we het (inderdaad) eens.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilders gaat wederom een oneerlijk proces tegemoet....

Geplaatst: zo mei 20, 2018 8:39 am 

Reacties: 242
Bekeken: 12182


Hume schreef:
baedeker schreef:
Enzo501 schreef:
De rechterlijke macht deugt toch niet? De wrakingskamer is daar onderdeel van. Maar de rochelende applausmachine van populistisch rechts draait ineens op volle toeren.

Ik ben anders wel benieuwd naar het antwoord van Hume.

Hij beweerde dat geen jurist de vergelijking tussen de uitspraken van Wilders en Pechtold serieus zou nemen. Cliteur was "dement" dat hij dat betoogde. De vergelijking sloeg als een tang op een varken. Het was voer voor populisten. Inmiddels is gebleken dat ook de rechters geen steekhoudende reden konden geven waarom dat zou zijn, en werden ze naar huis gestuurd. En nu komt Hume met de bewering dat de wrakingskamer gesjoemeld heeft.

Deze hommeles in D66 huize is hoogst vermakelijk. Natuurlijk wil ik na zo een boude bewering de onderbouwing zien. Naam en rugnummers graag. Ik vind het uiterst slap dat hij vervolgens uit de discussie stapt.


Mijn mening over deze querulanten is niet veranderd ,of het nu populisten ,
rechters of advocaten zijn ,doet er niet toe.
Vroeger al was een rechtenstudie voor mensen, die voor een makkelijke studie kozen
en kennelijk is het niveau nog niet veel veranderd.
Wat mij betreft prima dat mensen nog jaren bezig blijven met deze discussies ,
alleen voor mij is het zonde van mijn tijd.
Het enige nadeel hieraan is , dat het op kosten gaat van ons belastinggeld.


Het blijft dus bij (nog meer) smadelijk geblaat want je geeft geen antwoord op de vraag
waarom je nu meent dat er sprake is van "gesjoemel" door de wrakingskamer.... :rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilders gaat wederom een oneerlijk proces tegemoet....

Geplaatst: za mei 19, 2018 11:32 pm 

Reacties: 242
Bekeken: 12182


Hume schreef:
HvR schreef:
Hume schreef:


Het gesjoemel van de rechtelijk macht met die wraking en het pleasen van de populisten
wekt geen vertrouwen bij de bevolking.


Jij kan vast wel onderbouwen waar de wrakingskamer volgens jou precies "gesjoemeld" heeft,
of blijft het alleen bij smadelijk geblaat zoals zo vaak ?


De querulanten krijgen al veel te veel aandacht ,ik stop er mee.


Je kunt het niet onderbouwen en maakte een holle opmerking ? Zeg dat dan gewoon....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilders gaat wederom een oneerlijk proces tegemoet....

Geplaatst: za mei 19, 2018 11:25 pm 

Reacties: 242
Bekeken: 12182


baedeker schreef:
Enzo501 schreef:
HvR schreef:
Jij kan vast wel onderbouwen waar de wrakingskamer volgens jou precies "gesjoemeld" heeft,
of blijft het alleen bij smadelijk geblaat zoals zo vaak ?
De rechterlijke macht deugt toch niet? De wrakingskamer is daar onderdeel van. Maar de rochelende applausmachine van populistisch rechts draait ineens op volle toeren.

Ik ben anders wel benieuwd naar het antwoord van Hume.

Hij beweerde dat geen jurist de vergelijking tussen de uitspraken van Wilders en Pechtold serieus zou nemen. Cliteur was "dement" dat hij dat betoogde. De vergelijking sloeg als een tang op een varken. Het was voer voor populisten. Inmiddels is gebleken dat ook de rechters geen steekhoudende reden konden geven waarom dat zou zijn, en werden ze naar huis gestuurd. En nu komt Hume met de bewering dat de wrakingskamer gesjoemeld heeft.

Deze hommeles in D66 huize is hoogst vermakelijk. Natuurlijk wil ik na zo een boude bewering de onderbouwing zien. Naam en rugnummers graag. Ik vind het uiterst slap dat hij vervolgens uit de discussie stapt.


En zo is het ook.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilders gaat wederom een oneerlijk proces tegemoet....

Geplaatst: za mei 19, 2018 11:22 pm 

Reacties: 242
Bekeken: 12182


Enzo501 schreef:
HvR schreef:
Hume schreef:


Het gesjoemel van de rechtelijk macht met die wraking en het pleasen van de populisten
wekt geen vertrouwen bij de bevolking.


Jij kan vast wel onderbouwen waar de wrakingskamer volgens jou precies "gesjoemeld" heeft,
of blijft het alleen bij smadelijk geblaat zoals zo vaak ?


De rechterlijke macht deugt toch niet? De wrakingskamer is daar onderdeel van. Maar de rochelende applausmachine van populistisch rechts draait ineens op volle toeren.


Populistisch rechts ? Ik zou het eerder gezond verstand noemen.

En misschien wat minder generaliseren / versimplificeren.
Wilders is wel een geval aparte....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilders gaat wederom een oneerlijk proces tegemoet....

Geplaatst: za mei 19, 2018 1:28 pm 

Reacties: 242
Bekeken: 12182


Hume schreef:
HvR schreef:
Lies schreef:


Maar het blijft wel hangen die vooringenomenheid van de rechters, zo win je geen vertrouwen bij de bevolking terug.


Lies, nou moet je het niet nog ingewikkelder maken.... :wink:


Het gesjoemel van de rechtelijk macht met die wraking en het pleasen van de populisten
wekt geen vertrouwen bij de bevolking.


Jij kan vast wel onderbouwen waar de wrakingskamer volgens jou precies "gesjoemeld" heeft,
of blijft het alleen bij smadelijk geblaat zoals zo vaak ?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilders gaat wederom een oneerlijk proces tegemoet....

Geplaatst: za mei 19, 2018 3:05 am 

Reacties: 242
Bekeken: 12182


P-G schreef:
HvR schreef:
P-G schreef:


De rechtsstaat doet zijn werk.


Het werd tijd.


Dit is werkelijk onzin.


Deze uitspraak van de wrakingskamer versus de gang van zaken gedurende de afgelopen jaren getuigt van het tegendeel. :rolleyes:


PS: hoe staat het met de NL oplossingspercentages qua criminaliteit ?
Het moet beter P-G, onze rechtsstaat functioneert echt niet geweldig....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilders gaat wederom een oneerlijk proces tegemoet....

Geplaatst: za mei 19, 2018 3:02 am 

Reacties: 242
Bekeken: 12182


Lies schreef:
HvR schreef:
P-G schreef:


De rechtsstaat doet zijn werk.


Het werd tijd.


Maar het blijft wel hangen die vooringenomenheid van de rechters, zo win je geen vertrouwen bij de bevolking terug.


Lies, nou moet je het niet nog ingewikkelder maken.... :wink:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilders gaat wederom een oneerlijk proces tegemoet....

Geplaatst: za mei 19, 2018 2:54 am 

Reacties: 242
Bekeken: 12182


Enzo501 schreef:
HvR schreef:
P-G schreef:

De rechtsstaat doet zijn werk.


Het werd tijd.

Wat heerlijk dat deze schandelijke politieke rechtzaak, die nooit had mogen plaatsvinden, ineens een heugelijke wending heeft gekregen. Die D66 rechterlijke macht toch! :flowers2:


Of een breuk in het bastion ? :mrgreen:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilders gaat wederom een oneerlijk proces tegemoet....

Geplaatst: za mei 19, 2018 2:52 am 

Reacties: 242
Bekeken: 12182


Lancelot schreef:
baedeker schreef:
Enzo501 schreef:

Wat heerlijk dat deze schandelijke politieke rechtzaak, die nooit had mogen plaatsvinden, ineens een heugelijke wending heeft gekregen. Die D66 rechterlijke macht toch! :flowers2:

Hoezo, is die opgestapt?

Ja, de rechters conform de eis van Wilders. Heb je dat niet mee gekregen?

Je integriteit ligt al aan diggelen, maar je dommigheid begint nu je ook parten te spelen Baedeker.


Godnogantoe.

Als jij normaal met mensen in gesprek wil blijven, dan zou je dit soort persoonlijke aanvallen beter achterwege laten....

Wat denk je hier nu mee te bereiken ? :hum:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilders gaat wederom een oneerlijk proces tegemoet....

Geplaatst: vr mei 18, 2018 6:45 pm 

Reacties: 242
Bekeken: 12182


P-G schreef:
HvR schreef:

De wrakingskamer heeft het wrakingsverzoek dat Geert Wilders had ingediend in de zaak die draait om de uitspraak over minder Marokkanen toegewezen. Hiermee loopt de zaak vertraging op en moeten er nieuwe rechters worden aangewezen, blijkt vrijdag uit een uitspraak van de wrakingskamer.
Dit gaat voor zeker een half jaar vertraging in het strafproces zorgen.

Volgens de wrakingskamer is de vrees van Wilders voor vooringenomenheid van de rechters gerechtvaardigd. ''De beslissing van het hof is summier en onbegrijpelijk", aldus de wrakingskamer over de beslissing van het hof om de onderzoekswensen van de PVV-voorman af te wijzen. Daardoor is de schijn van vooringenomenheid gewekt.


https://www.nu.nl/geert-wilders/5271743 ... kanen.html


Zo, dat is dan duidelijk.


De rechtsstaat doet zijn werk.


Het werd tijd.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilders gaat wederom een oneerlijk proces tegemoet....

Geplaatst: vr mei 18, 2018 5:39 pm 

Reacties: 242
Bekeken: 12182


De wrakingskamer heeft het wrakingsverzoek dat Geert Wilders had ingediend in de zaak die draait om de uitspraak over minder Marokkanen toegewezen. Hiermee loopt de zaak vertraging op en moeten er nieuwe rechters worden aangewezen, blijkt vrijdag uit een uitspraak van de wrakingskamer.
Dit gaat voor zeker een half jaar vertraging in het strafproces zorgen.

Volgens de wrakingskamer is de vrees van Wilders voor vooringenomenheid van de rechters gerechtvaardigd. ''De beslissing van het hof is summier en onbegrijpelijk", aldus de wrakingskamer over de beslissing van het hof om de onderzoekswensen van de PVV-voorman af te wijzen. Daardoor is de schijn van vooringenomenheid gewekt.


https://www.nu.nl/geert-wilders/5271743 ... kanen.html


Zo, dat is dan duidelijk.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilders gaat wederom een oneerlijk proces tegemoet....

Geplaatst: vr mei 18, 2018 12:05 pm 

Reacties: 242
Bekeken: 12182


P-G schreef:
baedeker schreef:
Lancelot schreef:
De opmerking: "Ik moet de eerste Rus nog tegen komen die zijn fouten recht zet" is verschillend van de opmerking: "Willen wij meer of minder Marokkanen?" en als daarop het antwoord is: "minder" te zeggen dat je dat gaat regelen. Het eerste kan bijvoorbeeld gewoon de waarheid zijn. Dat Pechtold nog nooit een Rus is tegengekomen die zijn fouten heeft recht gezet, Of is de opmerking generaliserend bedoeld, een karakterituur maken van een vermeende cultuureigenschap. De opmerking: Mientje doet het huishouden met Franse slag is niet racistisch. Wat Wilders zei is anders. In tegenstelling tot Pechtold wil hij beleid voeren op basis van etniciteit. Hij deelt geen ervaring met een Marokkaan, noch geeft hij aan hoe hij denkt over mogelijke culturele eigenschappen van de Marokkaan, maar hij wil beleid voeren op het enkele feit dat je Marokkaan bent. Dat is wel racistisch. Volledig terecht dat Wilders team is teruggefloten. Dit gezegd hebbende, ik hoop dat Wilders wordt vrijgesproken. Ik vind dat politici het recht hebben om racistisch, fascistisch, communistisch, liberaal of wat dan ook voor levensvisie te hebben en daarvoor uit te komen. In tegenstelling tot sommige anderen hier op het forum ben ik tegen de juridisering van de meningsuiting.

Mooi natuurlijk dat Lancelot vindt dat de rechters te ver zijn gegaan. Maar als ik me goed herinner zijn de waarden van Lancelot nogal wankel. Zo schijnt hij te denken dat je tuinman zich mag vergrijpen aan je zilver en je dochter omdat hij dat eerder ook al deed. Ik vind dat we Wilders wel aan hogere maatstaven mogen toetsen. Zonder alle subjectieve fantasie duidingen:
1) Marokkaan is geen etniciteit. Het is een nationaliteit, net als Rus. De rechter geeft aan woorden een andere betekenis dan in de wet, in spraakgebruik of in wetenschap gebruikelijk is. De afwijkende betekenis moet de burger maar even opzoeken in een of ander verdrag. Dat is natuurlijk knettergek. Uit rechtszekerheid mag niemand daarop veroordeeld worden.
2) Zeggen dat alle Russen onbetrouwbaar zijn is schadelijk. Zeggen dat we minder Marokkanen willen is neutraal. Bovendien heeft Wilders toegelicht dat hij doelde op criminelen met een dubbel paspoort. Verontrustend dat onze rechterlijke macht zich enerzijds aanmeet beter te weten wat Wilders bedoelt dan Wilders zelf, en anderzijds mannetje Pechtold voor een veel erger vergrijp laat lopen.
3) Wilders zet er inderdaad een intentie bij ("gaan we regelen"), maar niet hoe hij dat gaat doen. Misschien gaat hij ze wel allemaal afkopen en een dikke knuffel geven. Punt is dat de rechtbank geen idee hoe de intentie ingevuld wordt, en dan niet maar mag gaan speculeren dat het vast heel erg wordt.
Daarom is dit politieke proces een grote fout.


Het bovenstaande slaat vanuit juridisch oogpunt de plank volledig mis.


Je zult iets beter je best moeten doen om tekst en uitleg te verschaffen.... ?

Ik denk vooralsnog dat bovenstaande de situatie erg goed samenvat.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilders gaat wederom een oneerlijk proces tegemoet....

Geplaatst: do mei 17, 2018 7:11 pm 

Reacties: 242
Bekeken: 12182


Knoops vroeg eerder op donderdag om uitstel, omdat er volgens hem extra onderzoek nodig is. Zo wilde de advocaat van het Openbaar Ministerie (OM) weten waarom zij niet is overgegaan tot vervolging van Alexander Pechtold.

De D66-leider zei in februari van dit jaar: "Ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet".

Hij maakte deze opmerking nadat de toenmalige minister van Buitenlandse Zaken, Halbe Zijlstra, zijn excuses had aangeboden omdat hij had verzonnen een ontmoeting te hebben gehad met de Russische president Vladimir Poetin.

Oordelen
Het hof zei hierop dat zij oordelen over de uitspraak van Wilders en niet over die van Pechtold. Uitstel was dan ook niet nodig.

De verdediging zou tijdens het proces genoeg de gelegenheid krijgen om te proberen aan te tonen dat de vervolging van Wilders onrechtmatig is.

"Maar", zegt Carrie Knoops in een reactie tegen NU.nl. "Hoe kunnen wij betogen dat er met twee maten is gemeten als wij geen onderzoek kunnen doen naar de argumenten die het OM heeft gehanteerd bij de beslissing Pechtold niet te vervolgen?"

"Het hof heeft al onze verzoeken terzijde geschoven en daarmee was er geen sprake meer van een eerlijk proces", vervolgt Knoops. "Wij konden dan ook niet anders dan wraken. Ik vind dit onbegrijpelijk."


https://www.nu.nl/geert-wilders/5270510 ... kanen.html


Twee jaar verder inmiddels en nog altijd is justitie niet in staat om Wilders een normaal, eerlijk proces te gunnen.

Er wordt steeds weer opzichtig met twee maten gemeten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wilders gaat wederom een oneerlijk proces tegemoet....

Geplaatst: di apr 12, 2016 12:51 pm 

Reacties: 242
Bekeken: 12182


PvdA-voorman Diederik Samsom en PvdA-partijvoorzitter Hans Spekman worden definitief niet vervolgd vanwege uitspraken over Marokkaanse jongens die overlast veroorzaken.

Het gerechtshof in Amsterdam verklaarde dinsdag de klagers niet-ontvankelijk omdat zij niet direct belanghebbenden zijn.

Marjolein Faber en Marcel de Graaff, beiden PVV, dienden namens de partij in november 2014 bij het gerechtshof een klacht (artikel 12) in nadat het Openbaar Ministerie had besloten Spekman en Samsom niet te vervolgen omdat hun uitspraken over Marokkanen over gedrag gingen en niet over ras.

Samsom zei in 2011 in NRC Handelsblad dat Marokkaanse jongeren een 'etnisch monopolie' op overlast hebben. Spekman liet in 2008 in Vrij Nederland optekenen dat Marokkanen die niet deugen moeten worden 'vernederd'.

PVV-leider Geert Wilders riep daarna op om aangifte tegen de PvdA'ers te doen vanwege die uitlatingen, nadat tegen hem duizenden aangiften waren binnengekomen over zijn belofte dat hij voor 'minder Marokkanen' in Den Haag zou zorgen. Zo'n 140 mensen deden daarop aangifte.


http://www.nu.nl/politiek/4245548/spekm ... atie-.html


Als iemand het verschil nog kan uitleggen, heel graag.... :rolleyes:

Er wordt enorm gemeten met twee maten en dit soort uitspraken tast de geloofwaardigheid verder aan.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 2 [ Er voldeden 26 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling