Het is nu wo nov 21, 2018 5:31 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 89 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Hilliche Klaas 1 - fascisten 0....
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hilliche Klaas 1 - fascisten 0....

Geplaatst: wo nov 21, 2018 1:51 am 

Reacties: 738
Bekeken: 16718


Lumiere schreef:
HvR schreef:
Als jouw 'soortgenoten' ook maar het minste fatsoen hadden,


Och die demonstranten hebben in deze meer fatsoen dan jij, jij praat immers achterlijke acties als die snelwegtokkies goed :foei:

HvR schreef:
waren ze nooit begonnen met het verstoren van een kinderfeest en was het allemaal nooit zover gekomen.


Ammehoela, was men al jaren geleden afgestapt van een stereotyp afrikaans uiterlijk en het was allemaal nooit zover gekomen. Dan is demonstreren prima, helaas kunnen jouw geloofsgenoten het niet hebben dat iemand met een kleurtje ook een mening heeft en slaan ze keer op keer op hol. :fluiten:


HvR schreef:
Lees onze discussie aan het begin nog maar eens door en realiseer je waar jouw geharnaste standpunten toe leiden: tot niets.


Mijn standpunt is geheel redelijk, maak er een roetveegpiet van en klaar is kees. Dat leidt er toe dat je nog steeds een heel leuk feest kan vieren, helaas kies jij ervoor om de zaak te laten doorsudderen en kiezen jouw geloofsgenoten ervoor om helemaal los te gaan in hun racistische uitspattingen.

Laten we even heel duidelijk zijn, het is het achterlijke standpunt om fundamentalistisch vast te houden aan een stereotyp afrikaanse blackface piet wat het probleem is. In Amsterdam en Utrecht was er met roetveegpieten een harstikke leuk feest. Geen enkel probleem, maar tsja dat is blijkbaar om één of andere reden niet acceptabel voor jou.


HvR schreef:
Voor drammers zoals jij is het nooit goed en je zal je altijd blijven wentelen in je slachtofferschap.

Verzin maar wat anders.... :rolleyes:


Ach guttegut, jij bent echt wel de laatste persoon die anderen kan betichten van wentelingen in slachtofferschap. :hardlachen:


Een jaar geleden in #40 schreef ik al:

Je mag het gerust benoemen. In tegenstelling tot wat jij wil doen voorkomen, is NL bijzonder druk om Zwarte Piet aan te passen om de zwarte medemens niet bewust te kwetsen, voorbeelden te over van hoe de traditie over de afgelopen jaren is veranderd. Dat het voor jouw soort nooit goed genoeg zal zijn, is jouw probleem. Daar wordt dus ook een grens gesteld, zodat bussen met Antifa-aanhangers niet eens in de buurt van kleine kinderen op de intocht kunnen komen. En dat is prima.

Ik geef je gewonnen dat het gedrag van de voorstanders ook niet acceptabel was, hetgeen het punt onderstreept dat niemand een kinderfeest moet misbruiken om te demonstreren en te rellen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hilliche Klaas 1 - fascisten 0....

Geplaatst: wo nov 21, 2018 1:03 am 

Reacties: 738
Bekeken: 16718


Lumiere schreef:
baedeker schreef:
Slap gelul. KOZP trapt al jaren rotzooi met Sinterklaas. De burgemeesters hebben het ook dit jaar weer laten gebeuren.


Wat een onwaarheid weer :foei: demonstreren is natuurlijk niet synoniem aan 'rotzooi trappen', de burgemeesters hebben het dan ook prima aangepakt. Helaas kwamen jouw ideologische deelgenoten weer daadwerkelijk rotzooi trappen.

Niet vreemd natuurlijk gezien jouw ideologie niets opheeft met grondrechten van anderen :evendenken:


baedeker schreef:
Tijd om eens duidelijk uit te spreken dat hun demonstraties voortaan op een andere plek of op een ander moment plaatsvinden dan midden in het kinderfeest. Maar ja, VVD hé. Puntje bij paaltje kun je er niet van op aan.


Tsja of jouw soortgenoten leren zich te gedragen :ok:

baedeker schreef:
Laat KOZP maar na 5 december een grote anti-Piet demonstratie houden op het Malieveld. Dan kunnen we zien of het die lui om meer te doen is dan intimideren van kleine kinderen. En dan lijkt het me een goed idee dat de partijen die ze steunen mee demonstreren.


Ah je snapt het punt van demonstreren niet, demonstreren doe je natuurlijk tegen iets. Als je tegen zwarte piet demonstreert, dan doe je dat logischerwijs wanneer men met zwarte pieten over straat loopt. Zwakzinnige 'Think of the Children' drogredenen laten we maar voor wat ze zijn. Gezien jouw geloofsgenoten hebben laten zien dat ze geen probleem hebben met daadwerkelijk intimiderend gedrag in de buurt van kinderen :foei:


Als jouw 'soortgenoten' ook maar het minste fatsoen hadden,
waren ze nooit begonnen met het verstoren van een kinderfeest en was het allemaal nooit zover gekomen.

Lees onze discussie aan het begin nog maar eens door en realiseer je waar jouw geharnaste standpunten toe leiden: tot niets.
Voor drammers zoals jij is het nooit goed en je zal je altijd blijven wentelen in je slachtofferschap.

Verzin maar wat anders.... :rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hilliche Klaas 1 - fascisten 0....

Geplaatst: di nov 20, 2018 9:49 am 

Reacties: 738
Bekeken: 16718


Biertje schreef:


Als ze anno 2018 denkt dat Sinterklaas uit de slavernij is voortgekomen.... Ja. :rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hilliche Klaas 1 - fascisten 0....

Geplaatst: di nov 20, 2018 2:40 am 

Reacties: 738
Bekeken: 16718


Enzo501 schreef:
baedeker schreef:
Enzo501 schreef:
https://www.facebook.com/vicenederland/ ... 7/?__xts__[0]=68.ARBRbV6Pqor2m1TEo-iC_bq9ASNWWierQTunq0yOVv8Pt2oGk2UlIRrj08NSqU-HXcc2k5rE7OJOGrw3YLCLgB80quZAbn998W_o8EZ3sp7GbgUyXlqyYL-EJQ5YPH6YlThdYmuncCszCfrVbaH1PGnEArgmYXzGswLzhLr5ON2TENx0SgAiLoTcblG7fbCYHvePaPnufW38ZJ-e9t5Ej2qG7C_MPBLxQ0uKeMXmfkNcRgplRc_IagfZc0LvnUe9PaC5h3G8uIqLHrNe7ZjYaMwYpiuMFeYR0wwYcvVW62qfnJO85KTwwZ-3cJW475wImgW7lA&__tn__=H-R

Hier nog een gezellig voorbeeld van wat mensen dat ertegen is dat een kinderfeest verpest wordt. :wacko: Het staat natuurlijk elke forummer vrij deze mensen neer te zetten als de eigenlijke slachtoffers die wel gedwongen worden zich zo te gedragen.

Nooit een voetbalwedstrijd op zaterdag ochtend bezocht? Goeie kans dat ze in Tsjechië vanaf de zijlijn iets soortgelijks roepen als de scheids een thuisfluiter is. Alleen versta je dat niet. Misschien kun je "stinkhoer" in het woordenboek opzoeken. Komend weekend de blitz maken langs de velden. "Zo doen we dat in Nederland".
:luidlachen:

Dit zijn ze nu. Het volk. Vaders die hun vrije tijd besteden langs de velden terwijl hun kinderen voetballen. Grofgebekt en ongemanierd, zoals Franse bezoekers in de Gouden Eeuw ook al opmerkten over de inwoners van dit land. Maar harde werkers met veelal het hart op de juiste plaats. En totaal verloren in het politiek correcte wereldje dat het zich kosmopolitisch wanende bestuur aan ze wil opdringen. Natuurlijk zijn ze boos dat een stel actievoerders van buiten het kinderfeest komt verzieken, en dat politici, rechters en media zich tegen hen keren. Op een gegeven moment roert de harde kern zich en dan krijg je dit. Het is niet netjes hoe ze tekeer gaan, maar er vallen nog wel ergere gluiperds aan te wijzen: Intocht – het kabinet en aso’s. Zoals wel vaker ga je ver in je vergevingsgezindheid richting zittende macht, en sta je vrij snel de andere kant zwart te maken.

Ik las op Twitter de volgende gewetensvraag:

Gewetensvraag: stel ik sta volgend jaar met mijn kleine mannetje bij de Sinterklaasintocht in mijn woonplaats. Naast mij duiken 20 beroepsactivisten uit Amsterdam op en schreeuwen mij en andere ouders met een megafoon 'racist' toe. Mannetje is bang en begint te huilen. Nadat ik hem naar huis heb gebracht en getroost, ga ik dan met andere vaders verhaal halen bij dat extremistische tuig? Ben ik blij dat de harde kern van de lokale voetbalsupporters hen de stad uitjaagt? Zal ik één traan laten als daarbij klappen vallen?
Kortom, gewetensvragen.15 jaar seizoenskaart bij Feyenoord gehad, dus ik heb ze allemaal voorbij horen komen...kankerjoden, hamashamas joden aan het gas en de sisgeluiden. Wat was je vraag?
Ik zag op geenstijl ook dat verhaal van dat huilende kind, wel apart dat een aangespoeld vluchtelingetje op een Grieks strand op een hoop kritiek van diezelfde website kon rekenen wegens het oproepen van vals sentiment maar ze nu precies hetzelfde doen.
Punt was ik maak is dat je gewoon geen partij moet kiezen in deze 'burgeroorlog' waar kleine clubjes psychopaten en zwakbegaafden (misschien moet ik die link van die Eindhovense hooligans in dat verband weghalen) de boventoon voeren. Als jij je graag met een van deze twee groepen wil vereenzelvigen, ga vooral je gang.


Ik ben met je eens dat deze hele toestand enorm uit de hand aan het lopen is en een burgeroorlog moeten we niet hebben.

Buiten dat speel ook jij hier met valse sentimenten want laat me je vragen:
Vind je Jenny Douwes en de 'blokkeerfriezen' van vorig jaar ook psychopaten en zwakbegaafden ?

Ik denk van niet en ik denk dat er zo vele zijn. Mensen die vals beschuldigd worden van racisme omdat ze een onschuldig sinterklaasfeest vieren.
We zijn wel goed maar niet gek hier he.... Tijd voor een beetje Hollandse nuchterheid.

Hooligans maken nu eenmaal een hoop lawaai maar de weerstand tegen de beschuldigingen en het gedram worden veel breder gedragen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hilliche Klaas 1 - fascisten 0....

Geplaatst: ma nov 19, 2018 7:56 pm 

Reacties: 738
Bekeken: 16718


De berichtgeving over de onrust van het afgelopen weekend is eenzijdig te noemen in de diverse mainstream media. Men doet het nu voorkomen of de ongeregeldheden helemaal te wijten zijn aan de voorstanders van Zwarte Piet, een bende losgeslagen hooligans, en alsof die arme jongens van KOZP nu heel zielige slachtoffers zijn wier rechten zijn ontnomen.

Niets is minder waar en het is ook niet wat Rutte gezegd heeft. Ik hoorde hem vanmiddag op Radio1 waar hij herhaalde dat 'demonstraties op een kinderfeest ongewenst zijn en we kinderen de magie van Sinterklaas moeten gunnen. De discussie kan op een ander moment plaatsvinden, zonder daar kinderen mee lastig te vallen.' Verstandige algemene bewoordingen.

Ik vind (ook) dat het verhinderen van demonstraties niet juist is. Dat vind ik ook als de Antifa weer eens een bijeenkomst van Pegida dwarsboomt. Maar de eenzijdigheid in de berichtgeving in dezen is opvallend te noemen. Er is gedreigd en geeist en geprovoceerd tot in den treure. Wie kaatst kan de bal verwachten en laten we niet vergeten dat de Antifa en KOZP beslist geen slachtoffers zijn.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hilliche Klaas 1 - fascisten 0....

Geplaatst: ma nov 19, 2018 8:49 am 

Reacties: 738
Bekeken: 16718


Biertje schreef:
Einstein schreef:
baedeker schreef:
Kijk, als anti-zwarte piet-activist twitter je de staatsomroep en die past het bericht voor je aan.
NOS laat nieuws corrigeren door anti-Zwarte Piet-activist
:snooty:

En wat klopte er niet aan die rectificatie, baedeker ? Eerst had de NOS gemeld, dat KOZP demonstranten "in gevecht waren geraakt" met pro-pieten. In Eindhoven is dat in elk geval niet zo gegaan. Er verscheen tijdens de intocht een grote groep hooligans rond het vak van de demonstranten bij de kerk en er klonken bedreigingen.. het duw- en trekwerk werd onderbroken door politie, die de een ruimte creerde van ca 20 meter tussen de twee groepen. Kijk je naar de foto's, dan zie je dat het vak van de demonstranten werd omsingeld. Tien minuten later waren ze ontzet door de politie. Ze konden niet zomaar weg op dat moment, het was nogal beklemmend. De term "belaagd" is dus beter op zijn plaats, de rectificatie was gewoon terecht.

Je moet eens wat minder nepnieuws lezen. Misschien komt jouw betonnen wereldbeeld dan eens een keer los.

Citaat:
Kinderen stonden met opgestoken middelvingers en lieten zich racistisch uit.
Als je zegt dat Zwarte Piet racisme is moet je niet gek staan te kijken als je voor racist wordt uitgescholden.

https://www.ad.nl/binnenland/actiegroep ... ~aa151cef/


Precies, wat een sneu stel zeg.

Sinterklaas met de dood bedreigen, de intocht en het kinderfeest willen verknoeien, dreigen met aanslagen en botsplinters aan het adres van kinderen,
en dan gaan huilen als er een tegenreactie volgt, je nergens welkom bent en een paar eieren op je kop krijgt....

Heel soms heb ik sympathie voor hooligans, dit is zo'n moment.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hilliche Klaas 1 - fascisten 0....

Geplaatst: zo nov 18, 2018 9:17 pm 

Reacties: 738
Bekeken: 16718


Einstein schreef:
Biertje schreef:
Einstein schreef:

Wat zeker is: maandag zitten ze weer braaf op school, of op hun werk.

In het weekend spelen ze burgeroorlogje, blank tegen zwart. De bedreiging was eenzijdig. De KOZP demonstratie was geweldloos. Hun demonstraties bestonden uit blanke én zwarte deelnemers. De dreiging ging uit van de pro-kant. Vorig jaar was dat trouwens ook al zo, maar dit jaar liep het dus echt uit de hand. Er zit nogal veel opgefokte aggressie bij de pro's, die zich uit in racistische spreekkoren en fysieke bedreigingen. Daarom heeft de politie ook ingegrepen, mensen werden bang.

Welke term het beste is voor zulke eikels ? hooligans ? voetbalsupporters ? Daar kwamen ze in elk geval vandaan, van een voetbal-forum van PSV. Maar goed, je hebt eigenlijk wel gelijk, dit gaat niet over voetbal. Ik zou ze ook met bruinhemden kunnen aanduiden, of met Baudetkrieger. Ik vraag me af wie dit soort gezellige samenkomsten van skinheads bij kinderfeesten organiseert ? Daar zou de politie ook eens naar moeten kijken.
Aan wie is je verwijt gericht? Aan die hooligans of aan het OM dat beslist wie er wel of niet vervolgd worden, waar een rechter nog iets anders kan besluiten?

Waar doel je nu op ? de Sint is pas een dag in het land, het lijkt me nog wat vroeg voor verwijten aan het OM :hum: ik wens ze veel succes met de opgepakte raddraaiers. Zou ik officier zijn, dan verwijt ik die pro-piet hooligans verstoring van de openbare orde, respectievelijk haatzaaien/spreekkoren, respectievelijk beletten van andermans vrije meningsuiting en toegestane demonstratie.

Dit is groepsgewijze, gewelddadige intimidatie. Vergelijk juridische actie tegen andere hooligans. Misschien is een "intochtverbod" in elk geval op zijn plaats.. en er zijn diverse andere maatregelen die worden genomen tegen wedstrijdpubliek wat zich misdraagt. Voorkom dat hooligans zich verzamelen op plekken waar we ze niet willen hebben. Sancties zijn dan: enkelband bij zeer ernstige zaken, verplicht melden bij de politie en stadionverbod.. deze maatregelen kun je best overplanten op de situatie bij een sinterklaas-intocht. Het zijn misschien wel dezelfde lui die het doen..


Je zet de wereld schaamteloos op zijn kop.

Iedereen die even nadenkt hoe de zaken verlopen zijn de afgelopen jaren, weet dat je de boel voor de gek houdt....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hilliche Klaas 1 - fascisten 0....

Geplaatst: za nov 17, 2018 6:09 pm 

Reacties: 738
Bekeken: 16718


Raya schreef:
Enzo501 schreef:
HvR schreef:
Is dit nu keihard cynisme of worden zaken hier werkelijk zo gebagatelliseerd dat er nergens iets van overblijft ?

Reacties #651, 652 en 653 komen mij bijzonder vreemd voor....

Ik zit weer te discussieren met mensen die denken dat er grootschalige armoede in Nederland heerst (geillustreerd door eeen foto met lachende mensen bij grote bakken met eten) en dat er vandaag een kleine burgeroorloog heeft gewoed. Van zoveel gebrek aan relativering word ik wel een beetje cynisch van eerlijk gezegd. :wink:


Dus als je arm bent, mag je niet meer lagen van Enzo. Terwijl juist dat je nog een beetje op de been houdt.

Wel eens op een hartbewakingsafdeling in een ziekenhuis gelegen (toen er nog ziekenzalen waren?), waar mensen van het ene op het andere moment de pijp uit kan gaan? Ik wel! En nog nooit zo gelachen als daar, met de andere patienten.


Snap ik Raya, maar we liggen hier ook niet aan de hartbewaking in NL. Nog steeds een van de meeste welvarende landen ter wereld.

Het feit dat we tijd hebben om te besteden aan discussies over Zwarte Piet, zegt feitelijk genoeg....

Die gasten leven van een uitkering (en misschien zelfs de voedselbank). Ik geloof niet dat iemand Rogier Meijerink aan zou nemen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hilliche Klaas 1 - fascisten 0....

Geplaatst: za nov 17, 2018 5:52 pm 

Reacties: 738
Bekeken: 16718


Enzo501 schreef:
HvR schreef:
Is dit nu keihard cynisme of worden zaken hier werkelijk zo gebagatelliseerd dat er nergens iets van overblijft ?

Reacties #651, 652 en 653 komen mij bijzonder vreemd voor....


Ik zit weer te discussieren met mensen die denken dat er grootschalige armoede in Nederland heerst (geillustreerd door eeen foto met lachende mensen bij grote bakken met eten) en dat er vandaag een kleine burgeroorloog heeft gewoed. Van zoveel gebrek aan relativering word ik wel een beetje cynisch van eerlijk gezegd. :wink:


Ik snap wat je zegt maar er is wel wat meer aan de hand dan jij schijnt te denken momenteel....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hilliche Klaas 1 - fascisten 0....

Geplaatst: za nov 17, 2018 5:48 pm 

Reacties: 738
Bekeken: 16718


baedeker schreef:
Enzo501 schreef:
baedeker schreef:
Wat hebben de burgemeesters van het partijkartel er weer een enorme rotzooi van weten te maken.
Ja joh, zijn toch allemaal fassisten.


Dat zeg jij.
Ik doel op de inteeltcarrousel waar douceurtjes voor het grootbedrijf worden geruild tegen carte blanche voor multiculti waanzin bij bestuurders, rechters, actiegroepen en media. Met de kleine burgeroorlog rond zwarte piet wordt duidelijk dat het Nederlands volk voor de bescherming van haar waarden niets te verwachten heeft van VVD, D66, PvdA, CDA en GroenLinks.


Waar baseer je dat op svp ?

Rutte sprak eerder verstandige woorden en ik denk dat de meeste gemeenten het prima hebben aangepakt....

De rottigheid is binnen de perken gebleven, voor nu, hoe aanmatigend ook.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hilliche Klaas 1 - fascisten 0....

Geplaatst: za nov 17, 2018 5:45 pm 

Reacties: 738
Bekeken: 16718


Is dit nu keihard cynisme of worden zaken hier werkelijk zo gebagatelliseerd dat er nergens iets van overblijft ?

Reacties #651, 652 en 653 komen mij bijzonder vreemd voor....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hilliche Klaas 1 - fascisten 0....

Geplaatst: za nov 17, 2018 4:06 pm 

Reacties: 738
Bekeken: 16718


baedeker schreef:
Wat hebben de burgemeesters van het partijkartel er weer een enorme rotzooi van weten te maken.


Ik vind het niet primair de schuld van de burgemeesters maar van het drammerige en dreigende tuig
dat een kinderfeest verandert en 'een gespannen sfeer' veroorzaakt.

https://www.nu.nl/sinterklaas/5578517/s ... teden.html

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hilliche Klaas 1 - fascisten 0....

Geplaatst: za nov 17, 2018 1:27 am 

Reacties: 738
Bekeken: 16718


Lancelot schreef:
HvR schreef:
Lancelot schreef:
Noem jij ze maar lekker fascist hoor HvR


Zeker. En links-extremistisch tuig, enge intriganten et cetera.
Je ziet mij dat soort kwalificaties niet vaak gebruiken maar in dit geval is het met een goede reden.

Fascisten dulden geen andere meningen en deinzen niet terug voor geweld om hun mening op te leggen.
Dat is precies het probleem met obscure clubjes als de Antifa, KOZP en hun geestverwanten.

Wat is nu eigenlijk je probleem met deze typering in dezen ?


Hoe kom je er bij dat ik een probleem heb met die typering? Ik zeg toch dat als jij iemand fascist wil noemen je dat lekker moet doen?


Och, je klonk even net als Einstein die er een of twee pagina's terug (ook) iets van zei, maar ik ben blij dat we het eens zijn dan.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hilliche Klaas 1 - fascisten 0....

Geplaatst: vr nov 16, 2018 11:17 pm 

Reacties: 738
Bekeken: 16718


Lancelot schreef:
Noem jij ze maar lekker fascist hoor HvR


Zeker. En links-extremistisch tuig, enge intriganten et cetera.
Je ziet mij dat soort kwalificaties niet vaak gebruiken maar in dit geval is het met een goede reden.

Fascisten dulden geen andere meningen en deinzen niet terug voor geweld om hun mening op te leggen.
Dat is precies het probleem met obscure clubjes als de Antifa, KOZP en hun geestverwanten.

Wat is nu eigenlijk je probleem met deze typering in dezen ?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hilliche Klaas 1 - fascisten 0....

Geplaatst: vr nov 16, 2018 10:44 pm 

Reacties: 738
Bekeken: 16718


Enzo501 schreef:
HvR schreef:

De nationale intocht van Sinterklaas vindt zaterdag plaats in Zaanstad.
Premier Mark Rutte vindt dat iedereen die daar naartoe wil, zou moeten gaan. Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) deelt die mening.
"Ik wil iedereen oproepen: voel je vrij om gewoon Sinterklaas te begroeten", zei hij.

Rutte betoogde vrijdag dat het logisch is dat er over het sinterklaasfeest af en toe discussie ontstaat in de samenleving.
Maar die discussie moet volgens hem "kalm, waardig en respectvol" gevoerd worden.
Bovendien moet het debat volgens hem "op een passend moment" worden gevoerd. "Dus niet tijdens de feestdagen."

Rutte onderstreepte dat het belang van de kinderen voorop moet staan: "We gunnen kinderen allemaal de magie van het sinterklaasfeest."

De premier gaat ervan uit dat de plaatselijke autoriteiten ervoor hebben gezorgd dat alles goed verloopt.
Er zal bij de intocht een aanzienlijk aantal agenten op de been zijn om de orde te handhaven.


https://www.nu.nl/sinterklaas/5577587/k ... erdam.html


Verstandige woorden, maar het is diep triest dat dit allemaal nodig is voor een kinderfeest....

Ook al ben je nog zo beledigd, je verliest voor mij alle sympathie op het moment dat je kleine kinderen lastig gaat vallen met jouw problemen.

Nare mensen, die lui van KOZP c.s.


Helemaal mee eens.
Gelukkig heeft justitie het verstandige besluit genomen Rogier Meijerink een dag voor de intocht op te pakken en vast te zetten vanwege zijn psychotische uitspraken van afgelopen week.


Hij zei in een interview met de omroep Powned dat ‘ouders die met hun kinderen naar de sinterklaasintocht willen, aanstaande zaterdag badend in het zweet wakker worden na nachtmerries van hun eigen kinderen onder de botsplinters.’

Meijerink (40) heeft samen met drie anderen van de rechter een gebiedsverbod gekregen voor Zaanstad op zaterdag. Meijerink is een van de bestuursleden van Majority Perspective, de stichting die deze week tevergeefs een verbod op de intocht in Zaanstad voor de rechtbank bepleitte.


https://www.ad.nl/utrecht/rogier-meijer ... ~a251e71d/

Ik vind dat je mensen met een psychose hier ernstig onrecht aandoet en denk dat mijn kwalificatie 'fascist' hier toch echt meer op zijn plaats is....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hilliche Klaas 1 - fascisten 0....

Geplaatst: vr nov 16, 2018 10:40 pm 

Reacties: 738
Bekeken: 16718


Einstein schreef:
HvR schreef:
Ik weet niet hoelang jij het Sinterklaasfeest al niet meer volgt maar dit frame is volledig onjuist !

Zwarte Piet verandert mee met de tijd en is al jaaaren de leuke, slimme helper die de domme Sint iedere keer weer redt....

Waarom wordt dat structureel genegeerd door de tegenstanders ?


Verwar het niet met Tom Poes. Misschien komt het, omdat mensen die het niet vieren, ook niet niet elke finesse van het karakter van Zwarte Piet volgen ? in de zestiger jaren werd Zwarte Piet als een prins uitgedost en door middelbare heren gespeeld, tegenwoordig zijn het vooral acrobaten en knechten. En wel degelijk nogal dom. Ik weet nog, dat er in recent in het Sinterklaas-journaal een vijftal zwarte Pieten werden gepresenteerd, die de stoomboot bijna tot zinken hadden gebracht !! het gaat vooral om het uiterlijk en dat blanke mannen het doen.. in de Angelsaksische cultuur is blackface taboe. Zwarte Piet is een klassieke blackface.

Als je ZP paars maakt, of roetvegen geeft, is het probleem weg.https://www.nu.nl/weekend/5577674/zwart ... enten.html

Dat is precies wat men doet, maar het is niet goed of het deugt niet voor dat links-extremistische tuig.... :rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hilliche Klaas 1 - fascisten 0....

Geplaatst: vr nov 16, 2018 8:27 pm 

Reacties: 738
Bekeken: 16718


De nationale intocht van Sinterklaas vindt zaterdag plaats in Zaanstad.
Premier Mark Rutte vindt dat iedereen die daar naartoe wil, zou moeten gaan. Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) deelt die mening.
"Ik wil iedereen oproepen: voel je vrij om gewoon Sinterklaas te begroeten", zei hij.

Rutte betoogde vrijdag dat het logisch is dat er over het sinterklaasfeest af en toe discussie ontstaat in de samenleving.
Maar die discussie moet volgens hem "kalm, waardig en respectvol" gevoerd worden.
Bovendien moet het debat volgens hem "op een passend moment" worden gevoerd. "Dus niet tijdens de feestdagen."

Rutte onderstreepte dat het belang van de kinderen voorop moet staan: "We gunnen kinderen allemaal de magie van het sinterklaasfeest."

De premier gaat ervan uit dat de plaatselijke autoriteiten ervoor hebben gezorgd dat alles goed verloopt.
Er zal bij de intocht een aanzienlijk aantal agenten op de been zijn om de orde te handhaven.


https://www.nu.nl/sinterklaas/5577587/k ... erdam.html


Verstandige woorden, maar het is diep triest dat dit allemaal nodig is voor een kinderfeest....

Ook al ben je nog zo beledigd, je verliest voor mij alle sympathie op het moment dat je kleine kinderen lastig gaat vallen met jouw problemen.

Nare mensen, die lui van KOZP c.s.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hilliche Klaas 1 - fascisten 0....

Geplaatst: vr nov 16, 2018 6:32 pm 

Reacties: 738
Bekeken: 16718


Einstein schreef:
Lies schreef:
Einstein schreef:

Ho even, als we het hebben over intimideren.. er zijn scholen onvrijwillig lastig gevallen door schoensmeer-pieten vorig jaar ! DAT noem ik óók "intimideren op een kinderfeest".

Het komt van twee kanten, die "intimidatie". Kweenie hoor.. maar ik vind NVU-folderaars bij de intocht (vorig jaar voor de tweede keer) ook niet zo fris in de buurt van kinderen !! Of ben jij soms een andere mening toegedaan !? Dit hele ZP-gedoe is enorm uit de hand gelopen en we moeten uitkijken dat we als volwassenen dit feest niet volkomen kapot-politiseren. Nogmaals mijn vraag: wat is er zo erg aan, om een kleurtje schmink aan te passen ? Neem de klachten weg en Gario de wind uit de zeilen..
Het komt van twee kanten, ben ik met je eens en daar komen we ook niet meer van af. Uit angst om voor rascist uitgemaakt te worden proberen we door aanpassingen de lieve vrede te bewaren. Maar door de kleur zwart te laten verdwijnen doen we aan geschiedsvervalsing en zet je een streep door een lange traditie. Het enige wat je kunt doen is het verhaal blijven vertellen wordt in onderstaand artikel gezegd, maar staan de oren van o.a. Gario daar nog voor open en kan hij ze even sluiten voor pesters en treiteraars?

Weet waar je over praat
Zwart gezicht brengt geluk, overal in Europa
https://www.wildgeraasdefilm.nl/


Als DAT de echte sinterklaastraditie is, Lies.. waarom handhaven we dan die Pieten in de huidige vorm ? Wat die website toont zijn waardige pieten en de symboliek is totaal anders. Geen stoomboot met matrozen, of knechten die pakjes dragen, maar een waardige Duivel-achtige persoonlijkheid en een soort Heilig Hert, die de Sint voorstelt, met een gewei in plaats van een mijter. Dat ligt véél verder van de huidige vorm dan mijn voorstel, het gaat meer moeite kosten om het geaccepteerd te krijgen, maar het is prachtig ! Het moet gewoon aangepast worden, dat is de bottom line. Wanneer het weer Keltisch moet worden, of Germaans.. Viking.. so be it, waarom niet. Het bezwaar tegen de huidige "schoensmeer" Zwarte Piet met kroeshaar is, dat er een dom zwartje, een als zwarte verklede blanke in felgekleurde kleding ten tonele wordt gevoerd, een nar, iets waarmee je de draak kunt steken en wat dom is. De symboliek in wildgeraas rond de Piet is niet dom, het is respectvoller.


Ik weet niet hoelang jij het Sinterklaasfeest al niet meer volgt maar dit frame is volledig onjuist !

Zwarte Piet verandert mee met de tijd en is al jaaaren de leuke, slimme helper die de domme Sint iedere keer weer redt....

Waarom wordt dat structureel genegeerd door de tegenstanders ?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hilliche Klaas 1 - fascisten 0....

Geplaatst: vr nov 16, 2018 6:24 pm 

Reacties: 738
Bekeken: 16718


Hume schreef:
HvR schreef:
Hume schreef:


Ze zijn net zo erg als PVV'ers, die het hele jaar klagen dat ze niets mogen zeggen en
niet anders doen dan achter idoten aan lopen als Poetin en Trump.
Die de meest raciste taal uitslaan als het over moslims en zwarten gaat.
Dus kijk eens in de spiegel en haal het zand uit je ogen.


Met dit soort jij-bakken komt de oplossing zeker niet in zicht....

Laten we vaststellen dat niemand die met zijn kinderen naar de intocht gaat,
zit te wachten op extreem-linkse idioten die al gedreigd hebben met geweld.
Dat was niet de PVV, niet Poetin en niet Trump. :rolleyes:

Dat het feest en Zwarte Piet zich ontwikkelen en meegaan met de tijd is prima
maar toch zeker niet onder dwang van valse claims en emo-terreur door een handvol linkse intriganten !?


De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.


Ja, de Antifa is zelf een eng fascistisch clubje. Best ironisch dat juist zij anderen van alles verwijten....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hilliche Klaas 1 - fascisten 0....

Geplaatst: vr nov 16, 2018 5:26 pm 

Reacties: 738
Bekeken: 16718


Hume schreef:
baedeker schreef:
Einstein schreef:
Ho even, als we het hebben over intimideren.. er zijn scholen onvrijwillig lastig gevallen door schoensmeer-pieten vorig jaar ! DAT noem ik óók "intimideren op een kinderfeest".

Het komt van twee kanten, die "intimidatie". Kweenie hoor.. maar ik vind NVU-folderaars bij de intocht (vorig jaar voor de tweede keer) ook niet zo fris in de buurt van kinderen !! Of ben jij soms een andere mening toegedaan !? Dit hele ZP-gedoe is enorm uit de hand gelopen en we moeten uitkijken dat we als volwassenen dit feest niet volkomen kapot-politiseren. Nogmaals mijn vraag: wat is er zo erg aan, om een kleurtje schmink aan te passen ? Neem de klachten weg en Gario de wind uit de zeilen..

Doe niet zo mal. Multiculti's hebben geen interesse in zwarte piet. Het is voor hen slechts een van de thema's uit hun verdienmodel. Na 5 december gaat het weer over descriminatie, of vervelende woorden, of over een straat- of schoolnaam, of over negerzoenen, of over Kuifje, of over de gouden koets, of over monsieur cannibale, enzovoorts.


Ze zijn net zo erg als PVV'ers, die het hele jaar klagen dat ze niets mogen zeggen en
niet anders doen dan achter idoten aan lopen als Poetin en Trump.
Die de meest raciste taal uitslaan als het over moslims en zwarten gaat.
Dus kijk eens in de spiegel en haal het zand uit je ogen.


Met dit soort jij-bakken komt de oplossing zeker niet in zicht....

Laten we vaststellen dat niemand die met zijn kinderen naar de intocht gaat,
zit te wachten op extreem-linkse idioten die al gedreigd hebben met geweld.
Dat was niet de PVV, niet Poetin en niet Trump. :rolleyes:

Dat het feest en Zwarte Piet zich ontwikkelen en meegaan met de tijd is prima
maar toch zeker niet onder dwang van valse claims en emo-terreur door een handvol linkse intriganten !?
Sorteer op:  
Pagina 1 van 5 [ Er voldeden 89 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling