Het is nu wo sep 19, 2018 1:49 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 20 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Het geld groeit aan de bomen
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het geld groeit aan de bomen

Geplaatst: do jun 21, 2018 7:28 pm 

Reacties: 251
Bekeken: 13795


Er zijn gevallen van schades in Groningen waardoor de bewoners terecht huilen, maar er zijn ook veel schades waar misbruik wordt gemaakt van de situatie. Woningen waar de scheuren spontaan in de muren schieten als je er te strak naar kijkt. En dan gaan er belletjes rinkelen bij de instanties en wordt het touwtrekken. In mijn omgeving heb ik nooit een aardbeving gevoeld gelukkig, maar hoorde wel dat diverse nabije bewoners de NAM op bezoek hadden gehad voor een blik op wat scheuren in de muren. Hier kregen ze dan een vergoeding voor in de vorm van een zonnepaneel op het dak, of iets anders wat energie bespaart, plus het dichtsmeren van de scheuren. Als je dan optelt dat dit gangbaar was door de hele provincie kan je op je vingers natellen dat dit op den duur ten koste gaat van schades die werkelijk door een aardbeving zijn ontstaan.

Omdat er geen geld groeit aan de bomen, de potten leeg zijn, gaat men beknibbelen en gebruikt men ons als geldboom. Tijdens het wakker worden hoor je 's morgens dat Ed Nijpels van de klimaattafel het beste met je voor heeft. Dan heb je de stille hoop dat het een nachtmerrie is, maar helaas hebben we te maken met weldoeners die niet kunnen rekenen.


‘Nederland heeft in 2050 nog 30 miljard kuub gas nodig’
http://www.dvhn.nl/economie/‘Nederland-heeft-in-2050-nog-30-miljard-kuub-gas-nodig’-23206273.html

De consumptie van gas in Nederland stijgt tot 2030 en zal in 2050 nog altijd 30 miljard kubieke meter bedragen. Nu is dat zo’n 40 miljard kuub.
Dat komt doordat er vanwege de overgang naar duurzame energie meer elektrisch aangedreven vervoermiddelen komen en meer woningen elektrisch verwarmd zullen worden. Daardoor zal de vraag naar stroom toenemen met mogelijk 50 procent. Voor die extra elektriciteit zullen gascentrales nodig zijn.En hieronder ook het sombere beeld van hoogleraren Machiel Mulder en José Luis Moraga González van de Rijksuniversiteit Groningen

'Er moeten meer gascentrales komen. En ze zullen rendabel zijn'
https://fd.nl/economie-politiek/1255208 ... dabel-zijn

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het geld groeit aan de bomen

Geplaatst: do jun 21, 2018 12:10 pm 

Reacties: 251
Bekeken: 13795


Tegenwoordig denk ik vaak aan de verhalen van vroeger. En ééntje daarvan is deze over een bedrijf en de tijd dat kleine cafeetjes nog een bestaan hadden. Zo had de vrouw van deze ondernemer een café naast het bedrijf. Als de mannen opslag kregen, werd er al gegrapt over het feit dat de ondernemer wel wist waar die opslag terecht zou komen, want de enveloppen met inhoud werden uitgedeeld in dat café. Proost :bab:


Eigenlijk een beetje zoals dit:

Koopkracht in 2018
In 2018 gaat 87% van de werkende mensen erop vooruit. Het kabinet trekt € 425 miljoen uit voor uitkeringsgerechtigden en gepensioneerden. Door deze extra maatregelen gaan zij er in koopkracht niet op achteruit.Gas en licht tientjes duurder per 1 juli
https://www.ad.nl/economie/gas-en-licht ... ~aadc487d/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het geld groeit aan de bomen

Geplaatst: do jun 21, 2018 9:04 am 

Reacties: 251
Bekeken: 13795


Hadden we maar een bloeiende geldboom. Nu word je zelf gebruikt om te kijken wat er uit valt. In de politiek heet dit draagvlak creëren.

'Advies voor Klimaatakkoord: belasting op gas moet met 75 procent stijgen'
https://nos.nl/artikel/2237547-advies-v ... ijgen.html

De energiebelasting op gas moet de komende twaalf jaar met circa 75 procent stijgen om particulieren, bedrijven en woningcorporaties zover te krijgen dat ze van het aardgas gaan. Dat plan wordt vrijwel zeker opgenomen in het klimaatakkoord, bevestigen deelnemers aan de klimaattafel 'Gebouwde Omgeving' onder leiding van Diederik Samsom aan de Volkskrant.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het geld groeit aan de bomen

Geplaatst: za apr 28, 2018 9:28 am 

Reacties: 251
Bekeken: 13795


Biertje schreef:
Eindelijk bekend oud-staatssecretaris van Rijn dat hij en de PvdA niet goed nagedacht hebben over het vormen van een kabinet met Rutte en dat we eigenlijk te veel betalen.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1973490 ... andelingen
Als het geld niet meer tegen de plinten klotst, of tot de conclusie komt dat het toch niet aan de bomen groeit, gaat men rekenen. In het AD artikel staat een mooie zin wat eigenlijk voor alles geldt: Van Rijn: 'Je hebt de 'Wet van behoud van ellende' (als het ene probleem wordt opgelost zal daardoor het volgende probleem ontstaan'. Voor Van Rijn geldt ook dat als je met de poten in de modder staat dat dit in de echte mensenwereld anders ploeteren is dan in het Haagse.

https://www.ad.nl/binnenland/van-rijn-s ... ~a144c6d4/

Besparen op zorg zonder dat kwaliteit daalt kan best, zegt zorgverzekeraar VGZ
https://www.volkskrant.nl/wetenschap/be ... ~a4594364/

Als voorbeeld noemt Klink de plaatsing van 'zeer ervaren artsen' op de spoedeisende hulp. 'Door hun ervaring verwijzen ze minder door, wordt er minder onnodig duur onderzoek gedaan en worden minder medicijnen voorgeschreven. Ander voorbeeld: na een hartoperatie komen patiënten heel vaak terug in het ziekenhuis voor controle, maar ook bij de huisarts. Dat is onnodig belastend en tijdrovend voor de patiënt terwijl het lang niet altijd nodig is. Het zijn vaak handshake-rekeningen die het ziekenhuis daarvoor schrijft. Zo zijn er honderden ideeën en initiatieven van artsen zelf.'

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het geld groeit aan de bomen

Geplaatst: do jan 11, 2018 8:57 pm 

Reacties: 251
Bekeken: 13795


Ik kan het onderstaande artikel in de NRC niet lezen, vandaar mijn vorige link die wel leesbaar was.

Plan: 100.000 hectare bos aanplanten langs snelweg
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/01/09/pl ... g-a1587746

Dit schreef deze krant vanmorgen om het artikel aan te prijzen:

Een 'prematuur plan' van Rijkswaterstaat :100.000 hectare bos aanplanten langs de snelweg. Bossen dragen bij aan het behalen van de klimaatdoelen en andere maatregelen zijn in dat geval overbodig.Geen woningen en geen koeien in de wei, want de bedrijven van 50 ha sneuvelen meestal het eerst. En dat alles om de klimaatdoelen te bereiken en andere maatregelen door dat bos overbodig zijn. Je moet er wat voor over hebben, maar ik kan het niet meer volgen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het geld groeit aan de bomen

Geplaatst: do jan 11, 2018 12:48 pm 

Reacties: 251
Bekeken: 13795


Het geld moet wel aan de bomen groeien, naast windmolens, zonneparken, natuurgebieden en water, nu ook bomen op landbouwgrond.

Rijkswaterstaat laat studie uitvoeren voor 100.000 hectare bos langs snelwegen
https://www.groeneruimte.nl/nieuws/arti ... ?id=198682

De kosten voor de aanleg van 100.000 hectare bos zijn geraamd op minimaal 3 miljard euro in het Actieplan Bos en Hout. Het gaat om kosten voor de afwaardering van de grond en de kosten van aanleg en onderhoud. Deze kosten zullen naar verwachting hoger zijn bij habitatstroken of habitatbossen zoals Rijkswaterstaat die voorziet, omdat de grondwaarde van de opgeofferde landbouwgrond hoger is. Een eerste raming komt uit op kosten van afwaardering van ongeveer 5 miljard euro. Daar komen kosten voor aanleg en onderhoud van het bos bovenop.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het geld groeit aan de bomen

Geplaatst: zo nov 05, 2017 11:00 am 

Reacties: 251
Bekeken: 13795


Die al wil kopen wat hij ziet
schoon hij verstaat de handel niet
en alleman z'n goed vertrouwt
en geen courante boeken houdt
die veel wil teren op kleine winsten
en nimmer meer wil zijn de minste
die zelden rekent of weinig schrijft
het is een wonder als hij koopman blijft

Miljoenen aan hulpgeld ebola-crisis verdwenen
https://nos.nl/googleamp/artikel/220115 ... wenen.html

Het Rode Kruis heeft toegegeven dat is gefraudeerd met geld dat was bestemd voor de bestrijding van de ebola-crisis in West-Afrika, meldt de BBC. De hulporganisatie zegt dat 5 miljoen dollar is verdwenen en heeft excuses aangeboden.Excuses............opgelost en weer door?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het geld groeit aan de bomen

Geplaatst: di apr 18, 2017 2:38 pm 

Reacties: 251
Bekeken: 13795


Armste Nederlanders draaien op voor het klimaatbeleid

http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2168856 ... eleid.html

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het geld groeit aan de bomen

Geplaatst: di apr 18, 2017 10:35 am 

Reacties: 251
Bekeken: 13795


Het gaat niet meer om het klimaat, de aarde of het milieu, maar om de zekerheid om de subsidies naar binnen te harken. Ten koste van wie.....van ons allemaal denk ik, te beginnen bij de boer met een normaal bedrijf Portman. We worden geconfronteerd met wetenschappelijk gesjoemel.

https://www.human.nl/lees/Onderzoek-naa ... eleid.html

Onderbouwing mestbeleid weg

https://www.youtube.com/watch?v=Tndcue-_BoU

http://www.youtube.com/watch?v=Tndcue-_BoU

https://www.youtube.com/watch?v=c7nigi7B9TE

http://www.youtube.com/watch?v=c7nigi7B9TE

Boer Kok in de uitzending behoort niet tot de slimme boeren uit het artikel van Rightnow.

Zelfstandigen en ook ondernemers met personeel profiteerden massaal van subsidies op hybride auto’s zoals de Mitsubishi Outlander. Ditmaal waren het slimme boekhouders die hun klanten erop wezen dat ze dit soort auto’s nagenoeg gratis konden rijden. Deze regeling is beëindigd en kostte 6 miljard euro. De C02-uitstoot nam er geen grammetje door af.

De absolute grootverdieners zijn slimme boeren. Zij konden én zwaar gesubsidieerd windmolens bouwen, zonnepanelen aanschaffen, en zo’n hybride auto rijden en als kers op de taart krijgen ze ook nog Brusselse subsidie per hectare land om zich aan milieunormen te houden. (bijna een miljard euro subsidie in Nederland) Een boer rekende ooit voor dat zijn ene windmolen netto 30.000 euro opleverde. Met wat grondsubsidie leverde dat al gauw een heel behoorlijk inkomen op zonder al te veel inspanningen en dat nog afgezien van inkomsten uit landbouwactiviteiten. Daar komen nog incidentele subsidies bij.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het geld groeit aan de bomen

Geplaatst: ma apr 17, 2017 3:20 pm 

Reacties: 251
Bekeken: 13795


Conservatieven zijn niet tegen veranderingen, maar wel tegen het tempo en de manier waarop veranderingen worden ingevoerd. En voor welke veranderingen er zondebokken worden aangewezen. Als ik in mijn omgeving nu naar het geworstel van de veeboeren kijk en onderstaande artikelen lees vraag ik mij af of de veranderingen enige nut hebben, behalve ellende voor koe en boer.

Mestfraude? Wil de echte fraudeur opstaan?
http://www.groenerekenkamer.nl/6161/mes ... r-opstaan/

Minder mest, waarom dan geen schoner water?
https://www.v-focus.nl/2017/03/minder-m ... ner-water/

Het waterschap in Friesland – Wetterskip Fryslân – stelde zijn zeer uitgebreide en gedetailleerde dataset met waterkwaliteitsmetingen beschikbaar. Analyse van de dataset bevestigt het beeld dat er sinds circa 2000 vrijwel geen effect meer wordt gemeten van de maatregelen, die de waterkwaliteit hadden moeten verbeteren. Dit geldt voor zowel maatregelen in de landbouw als in andere sectoren als rioolwaterzuivering. In de figuur de trend voor P-totaal in landbouwgebieden. De bevindingen worden aan deskundigen voorgelegd. Het vraagstuk houdt de waterwereld bezig. De actuele bemesting lijkt minder invloed te hebben op de waterkwaliteit dan gedacht en andere factoren lijken bepalend geworden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het geld groeit aan de bomen

Geplaatst: vr maart 24, 2017 6:56 pm 

Reacties: 251
Bekeken: 13795


Wisp schreef:
Rightnow schreef:
Benieuwd hoe de burgerij zal worden opgelicht door VVD-CDA-D66-GL?

Hier is het hoe: http://www.elsevier.nl/diversen/opinie/ ... cw-83420E/

Toch vraag ik mij af, in vredesnaam: waarom?


Omdat Elsevier meer wil verkopen en daarom met iets interessants moet komen
En omdat Elsevier liever een rechtser kabinet zou willen met lagere belastingen voor de rijken en minder aandacht voor het milieu

Maar ja, ik wist dat al, en daarom lees ik Elsevier niet :P
Ik lees alles om mijn winst en verlies in evenwicht te houden. Toch nog maar even een stukje uit het Elsevier artikel 'Idiote wensen':

Beroepslobbyist Ed Nijpels (VVD), medestander van De Boer, wist ook een bedrag te noemen boven op die 62 miljard euro, voor alleen al klimaat: 50 miljard euro in deze kabinetsperiode. Opgeteld moet zo 112 miljard euro van burgers/consumenten worden afgenomen en naar bedrijven doorgesluisd. En dan wil De Boer ook nog eens belastingverlagingen voor bedrijven.
Dat De Boer vecht voor zijn achterban, valt hem niet te verwijten. Wel is het verwijtbaar dat de Haagse politici vaak meegaan in de VNO-NCW-agenda en burgers de rekening laten betalen.Ed Nijpels, leraar maatschappijleer, dan heb je natuurlijk verstand van natuurwetenschap en klimaat.........zucht.

http://www.nporadio1.nl/achtergrond/356 ... -schrijven

Ed Nijpels oud-leider van de VVD en voormalig minister van milieu is beschikbaar om de klimaatparagraaf in het nieuwe regeerakkoord te schrijven.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het geld groeit aan de bomen

Geplaatst: di nov 15, 2016 9:39 pm 

Reacties: 251
Bekeken: 13795


Subsidie bederft veel:

Afbraak honderden windmolens dreigt

Honderden windmolens dreigen komende jaren te worden ontmanteld, omdat de subsidieperiode verloopt, blijkt uit een nieuw nog niet gepubliceerd rapport van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het geld groeit aan de bomen

Geplaatst: zo okt 30, 2016 1:05 pm 

Reacties: 251
Bekeken: 13795


Onze regering voert dit sjoemelbeleid omdat echt afremmen van de opwarming zulke pijnlijke maatregelen vereist: minder vlees eten bijvoorbeeld, minder vliegen en minder spullen kopen. Dat wilt u niet – althans, dat denkt deze regering. Op 15 maart mag u laten weten wat u echt wilt.Sjoemelhout

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het geld groeit aan de bomen

Geplaatst: vr okt 28, 2016 1:39 pm 

Reacties: 251
Bekeken: 13795


Men denkt werkelijk dat het geld aan de bomen groeit:

90 procent schadevergoedingen Groningen gaat naar experts

Van het geld voor het afhandelen van aardbevingsschade in Groningen wordt 10 procent daadwerkelijk besteed aan het herstellen van scheuren. Het meeste gaat op aan inspecties, experts, rapportages, contra-expertises en arbiters.Onderzoeken en nog een keer onderzoeken, rapporten maken en experts inhuren, we zijn er gek op! Maar wat een armoede en verspilling.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het geld groeit aan de bomen

Geplaatst: wo okt 26, 2016 5:49 pm 

Reacties: 251
Bekeken: 13795


Hoor de wind waait door de bomen....afl.2

http://www.youtube.com/watch?v=SU6Wh0YDzZQ

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het geld groeit aan de bomen

Geplaatst: wo okt 26, 2016 11:38 am 

Reacties: 251
Bekeken: 13795


Extra bomen? Dat zien Drenthe en Groningen niet zitten
'Zoveelste onzalige plan voor dit 'wingewest'In de Drentse Veenkoloniën zitten ze al in hun maag met de windmolens, die volgens critici de einder zullen traliën. Daarmee levert de streek al een grote  bijdrage aan klimaatverbetering, aldus Van Oosterhout.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het geld groeit aan de bomen

Geplaatst: di okt 25, 2016 2:07 pm 

Reacties: 251
Bekeken: 13795


Bosaanplant is druppel op gloeiende plaat


Valse hoop werd bijvoorbeeld afgelopen maandag gegenereerd door Staatsbosbeheer met het bepleiten van de aanleg van extra bos. Dat de aanleg van extra bos geen enkele bijdrage levert aan de terugdringing van het broeikaseffect is al jaren bekend. In het klimaatrapport van de Tweede Kamer uit 1996 wordt hier al expliciet aandacht aan besteed. Dat de bijdrage van beplanting marginaal is, komt overigens niet omdat bos zolang het groeit geen CO2 opneemt - dat doet het namelijk wel. Het punt is ook niet dat de hoeveelheid bos die nodig is voor een significante terugdringing op nationale schaal, het door Staatsbosbeheer voorgestelde areaal met ordes van grootte overstijgt. Dat zal ook Staatsbosbeheer kunnen berekenen en dus kunnen beamen. Het komt ook niet omdat er goedkopere opties zijn om een vergelijkbare CO2-reductie te bewerkstelligen, want die zijn er. Maar wat is het punt dan wel?

Het klimaatprobleem is een probleem van schaalgrootte en tijdschalen. Het is leuk om een brandblusser in huis te hebben, maar als je huis eenmaal in de fik staat kan je er niks meer mee. In klimaatperspectief zijn we al te laat met onze brandblusser en willen we een brandweerwagen.Valse hoop en blijven knoeien op de klimaattop van 26 oktober.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het geld groeit aan de bomen

Geplaatst: di okt 25, 2016 12:59 pm 

Reacties: 251
Bekeken: 13795


Creatief boekhouden in crisistijd, als ik dat zou doen zat ik al achter de tralies in de Van Mesdagkliniek in Groningen naar zuurstof te happen.

5.000 Hectare nieuw bos in Zeeuws-Vlaanderen, dat kan er na het onder water zetten van de Hedwigepolder nog wel bij.

Boeren verbijsterd om nieuw plan bosaanplant

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het geld groeit aan de bomen

Geplaatst: di okt 25, 2016 9:55 am 

Reacties: 251
Bekeken: 13795


Bovendien moet Staatsbosbeheer informeren waarom het productiebos in de Veenkoloniën en het Oldambt is mislukt, ik vermoed dat de noordelijke tak dit wel weet.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het geld groeit aan de bomen

Geplaatst: di okt 25, 2016 9:42 am 

Reacties: 251
Bekeken: 13795


Wat was ik blij toen langzamerhand het productiebos verdween uit het Groninger landschap. Nog vrolijker werd ik door dit bericht: "Oldambt krijgt zijn weidsheid terug" , want als ik bossen wil zien ga ik wel naar Drenthe.

Met de honorering van het project ‘Een eindeloze horizon, herstel van Oldambtster weidsheid’ maakt het Waddenfonds de weg vrij voor een stevige kwaliteitsimpuls in het bijzondere landschap van het Oldambt.Maar dat was van korte duur, omdat het geld aan de bomen groeit en we nu in het programma 'Kan niet waar zijn' zitten : 'Noorden schiet bosplan voor Oldambt en Veenkoloniën af'

'We wisten van niets'
Niet alleen de inhoud van het actieplan wekt wrevel. Beide provincies zeggen bovendien door het plan overvallen te zijn. „We zitten vrijwel wekelijks met Staatsbosbeheer om tafel en toch wisten we van niets”, zegt de Drentse gedeputeerde Henk Jumelet. „Dat kan toch niet waar zijn? Zo werken we toch niet met elkaar samen.” Burgemeester Eric van Oosterhout van de gemeente Aa en Hunze sluit zich bij Jumelet aan. „Dit is het zoveelste onzalige plan voor dit wingewest”, reageerde hij op Twitter.
Opvallend is dat de noordelijke tak van Staatsbosbeheer zelf ook vindt dat het bosplan te ver gaat. „Ik werd er eveneens door verrast”, zegt het Groninger provinciehoofd Rieks van der Wal van Staatsbosbeheer. „Zo veel hectare bos in de Veenkoloniën en het Oldambt is niet goed. Bovendien moet je zoiets altijd in gesprek met de omgeving doen. Zonder draagvlak gaat dit niet werken.” Onzorgvuldig, noemt Van der Wal het initiatief van zijn eigen organisatie. „Het zal met de beste bedoelingen zijn gedaan, maar dit had zo niet gemoeten.”
Ook opvallend is dat Staatsbosbeheer zelf een van de initiatiefnemers is van Eindeloze Horizon, een project dat de uitgestrekte vergezichten in het Oldambt moet behouden en versterken. Het Waddenfonds, de provincie Groningen en de gemeenten Oldambt en Delfzijl trokken er eerder dit jaar bijna een miljoen euro voor uit. „Hoe verzin je dit?”, zegt Aize Tolsma van stichting Landschap Oldambt. „Op zich vind ik het een fantastisch idee. Ambitieus. Het is geen halfslachtig werk. Maar het moet niet hier. Het Oldambt is rust, ruimte en die eindeloze horizon. Dat moeten we behouden.”Nu woon ik in dit gebied en geniet van de weidsheid, dan is een mening snel gemaakt. Wat vinden jullie van dit overlevingsplan van Staatsbosbeheer, een plan waarbij ze de noordelijke tak zijn vergeten?
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 20 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling