Het is nu vr mei 24, 2019 9:14 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeed 1 resultaat aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Subsidie voor startups onnodig, stop wel met regeldrift
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Subsidie voor startups onnodig, stop wel met regeldrift

Geplaatst: wo jan 03, 2018 11:25 am 

Reacties: 5
Bekeken: 691


Start-ups hebben het in Amerika gemakkelijker las ik gisteren, en in onderstaande artikel: Van de tien start-ups redden negen het niet.

Nederland een startup-kerkhof? Dit zeggen de ondernemers zelf
https://www.ad.nl/binnenland/nederland- ... ~a679602d/

En wat is het verschil tussen start-ups en een gewone ondernemer? De snelheid waardoor je moet groeien, zodat tien van de negen het niet redt?

Ook las ik het artikel van Régis Debray in Trouw: De moderniteit is made in the USA
https://www.trouw.nl/religie-en-filosof ... ~a33bcf5c/

Omdat ik de communisten in Groningen eerlijker in hun opvattingen vind dan de PvdA-ers en dit artikel je aan het denken zet.

De moderniteit is made in the USA

InterviewVolgens Régis Debray zijn wij allemaal Amerikanen geworden. We leven aan de rand van hun rijk, waar ons nog enige ruimte wordt gegund.

‘Zijn eigen laatste essay, ‘Civilisation’, dat deze zomer verscheen, gaat over heel andere zaken. Over hoe de Amerikaanse beschaving die van Europa overvleugelde en er een nieuwe tijd is aangebroken. Een tijd waarin beeld belangrijker is dan geschreven tekst, economie politiek domineert en het heden losstaat van het verleden.

Waaruit blijkt die amerikanisering?
“Kijk bijvoorbeeld naar de keizers van de nieuwe economie, de leiders van Google, Apple, Facebook en Amazon. In elke samenleving domineren de ideeën van de heersende klasse, zei Marx. En onze identificatie-mythen komen uit het land dat de toon aangeeft. Op het slagveld of in de politiek valt geen eer meer te behalen, als ondernemer kan dat wel. Zuckerberg, Page en Bezos staan daarbij voor een wereld waar elke dag day one is. De innovatie is permanent en we zijn aan niets of niemand iets schuldig. Emmanuel Macron is in zekere zin de politieke versie van de ‘digitale disruptie’, die de kaarten opnieuw heeft geschud. En dan heb ik het nog niet over de taal gehad. Air France heeft het over low cost, de SNCF heeft treinen die Ouigo heten en alles zoemt van de buzz, de selfie, de followers.”

Fransen zijn Gallo-rikanen.
“Ja, aan de rand van het rijk behouden we manoeuvreerruimte, zoals ooit de Gallo-Romeinen de barbaren enige vrijheid lieten in het Romeinse rijk. De bistro hier staat naast de McDonald’s. Een wereldwijd rijk weet hoe het regionale culturen moet inburgeren. Macron beroept zich tegelijk op de filosoof Paul Ricoeur en Jeff Bezos, de baas van Amazon.’”

U lijkt niet enthousiast over wat van de andere kant van de oceaan komt. Blaast u niet gewoon de oude Franse traditie van het anti-amerikanisme in?
“Dat is niet het punt! Ik klaag geen buitenlandse macht aan en er is zeker ook geen sprake van een complot. Ik beschrijf een ontwikkeling die op zichzelf niet goed of slecht is. De iPhone die voor u ligt verandert ons besef van tijd en ruimte, ons sociale gedrag… Enfin, we beleven een wetenschappelijke revolutie die misschien vergelijkbaar is met het Neolithicum, toen jagers-verzamelaars plaatsmaakten voor mensen die leefden van landbouw en veeteelt. En de nieuwe technologieën zijn niet bedacht in Amsterdam of het Quartier latin. Er zit geen woord Frans of Nederlands bij!”

Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeed 1 resultaat aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling