Het is nu vr mei 24, 2019 9:58 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 11 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Hitte records wereldwijd.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hitte records wereldwijd.

Geplaatst: do okt 11, 2018 10:45 am 

Reacties: 93
Bekeken: 4336


Raya schreef:
baedeker schreef:
Raya schreef:
De zorgplicht is een wettelijke taak. Daar gaat vervolgens de rechter over, als iemand zich niet aan de wet houdt, niet de Kamer of de Gemeenteraad. Wetten gelden ook voor politici.

Waar in de wet staat dat bijvoorbeeld aan politici een sanctie opgelegd kan worden i.v.m. de zorgplicht?
Bovendien: Nederland is als klein land verantwoordelijk voor niet meer dan 0,35 procent van de mondiale uitstoot, het Nederlandse klimaatbeleid kan op wereldschaal daarom weinig uitrichten. Hoe weinig is moeilijk precies vast te stellen, maar een bijdrage voor de komende dertien jaar komt wellicht in de buurt van 0,0003 graden. Het verschil qua leefbaarheid waar je je op beroept is theoretisch.


Ik meen dat er geen straf opgelegd kan worden, wel een dwangsom. M.i. zou er wel degelijk straf opgelegd moeten kunnen worden, en dan geen boete welke door de belastingbetaler wordt betaald, maar door politici zelf, in combinatie met een gevangenisstraf.

In hoeverre Nederland verantwoordelijk is of maatregelen van Nederland effect hebben, doet er niet toe. Nederland heeft een wettelijke zorgplicht. Bij een inbreker kijken we ook niet naar zijn aandeel in het totaal van inbraken in de wereld en wat het effect is van zijn opsluiting daarop.
In dit geval zet Urgenda de politiek buitenspel via de rechter, of ons als belastingbetalers onder druk. En zo zien we dat je gesubsidieerd door de staat, op kosten van de staat een rechtzaak kunt winnen tegen de staat. Ondertussen lopen charlatans de deuren plat bij belastingbetalers, of bellen ze je suf met de gekste aanbiedingen om de planeet te redden. Ik probeer dit gekkenhuis te begrijpen, maar val nog van de ene verbazing in de andere.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hitte records wereldwijd.

Geplaatst: di okt 09, 2018 9:08 pm 

Reacties: 93
Bekeken: 4336


Zie het eens roken op de achtergrond in DWDD

Dag van de Duurzaamheid: kinderen leren over klimaatverandering
https://dewerelddraaitdoor.bnnvara.nl/media/424515

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hitte records wereldwijd.

Geplaatst: di okt 09, 2018 9:03 pm 

Reacties: 93
Bekeken: 4336


Hoogleraar: Uitspraak klimaatzaak duwt Nederland uit klimaatakkoord
https://www.nu.nl/dvn/5505119/hoogleraa ... koord.html

De in de klimaatzaak door het gerechtshof geëiste uitstootreductie van 25 procent in 2020 (ten opzichte van 1990) is volgens Wim Voermans, hoogleraar staatsrecht van de Universiteit Leiden, een prikkel voor Nederland om uit het klimaatakkoord van Parijs te stappen.

(.....)

"Dit is een heel radicale beslissing die ik zie als groot risico. Ik ben er ook wel verdrietig over", aldus Voermans tegen NU.nl. "Als we het niet blijken te kunnen betalen, wat moeten we dan? De enige optie is dan om uit het klimaatakkoord te stappen. Als Nederland het niet redt, zou Urgenda zelfs een dwangsom kunnen claimen."

Voermans: "Je maakt staten met zo'n uitspraak kopschuw om ooit nog verdragen met andere landen af te sluiten."

(....)

'Kabinet heeft groot probleem als vonnis niet kan uitvoeren'
Het kabinet heeft volgens hoogleraar klimaatrecht Jonathan Verschuuren een groot probleem als het er toch niet in slaagt om uitvoering te geven aan het vonnis in de klimaatzaak.

"Je bent als overheid verplicht om het recht na te leven. Doe je dat niet, dan plaats je jezelf buiten de juridische rechtsorde. Dat zou heel erg zijn", aldus Verschuuren, die de klimaatzaak al jaren volgt.
"Als ze een uitspraak van de rechter naast zich neerleggen, dan moet dat politieke gevolgen hebben. Ze komen er niet mee weg door te zeggen dat ze het geprobeerd hebben, maar dat het niet is gelukt."
Een kabinet met een groot probleem, wat te doen? Iedereen de auto uit, Schiphol dicht, en alles waar rook uitkomt sluiten?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hitte records wereldwijd.

Geplaatst: di okt 09, 2018 12:15 pm 

Reacties: 93
Bekeken: 4336


Hof: Staat moet uitstoot broeikasgassen sneller verminderen
https://www.nu.nl/klimaat/5503196/hof-s ... deren.html

De Staat moet de uitstoot van broeikasgassen sneller verminderen, heeft het Gerechtshof Den Haag dinsdag in het hoger beroep van de klimaatzaak bepaald. Volgens het hof is een reductie van 25 procent ten opzichte van 1990 in het jaar in 2020 noodzakelijk.Blijdschap is te horen via radio NPO radio1, maar wat betekent dit voor een land waar je via de rechter politiek kunt bedrijven? En dan denk ik niet alleen aan het klimaat, maar aan alle politieke onderwerpen.

"Activisme slaat het klimaatdebat dood"

https://www.nporadio1.nl/dr-kelder-en-c ... tdiscussie

In de klimaatdiscussie is er gebrek aan wetenschappelijke onderbouwing, waardoor besluiten voornamelijk politiek zijn. Dat vindt Lucas Bergkamp, emeritus hoogleraar internationaal milieuaansprakelijkheidsrecht.
Bergkamp is geen klimaatscepticus: "ik vind dat iedereen die zich bezighoudt met wetenschap sceptisch moet zijn. Als iemand claimt iets te weten, moet je dat met scepsis bekijken. Het is een normale houding die iedereen zou passen." Maar die houding ziet Bergkamp te weinig terug in de wetenschappelijke discussie rond klimaat. "De klimaatdiscussie wordt meteen in het morele getrokken, een discussie tussen goed en kwaad. Terwijl het zou moeten gaan over een feitelijke vraag."

(....)

"Als de politiek dit verliest," vraagt dr Kelder, "is de regering dan nog de baas? Of is dan in feite de rechter de baas geworden?" In zekere zin klopt dat, zegt Bergkamp. "Dan heb je de leer dusdanig opgerekt dat de rechterlijke bevoegdheid zo groot is geworden dat je de rol van de wetgever en de uitvoerende macht compleet zou kunnen uithollen als je dat zou willen."

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hitte records wereldwijd.

Geplaatst: zo sep 30, 2018 11:39 am 

Reacties: 93
Bekeken: 4336


En nu, zijn we hierop voorbereid?

Eerste nachtvorst in de regio, koudste septembernacht in 47 jaar
https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1823906/

-Meteorologen melden de eerste vorstdag van het najaar 2018. In landelijk meetpunt De Bilt zakte de temperatuur vannacht voor het eerst onder nul. Weeronline in Zeist spreekt zelfs van de koudste septembernacht sinds 1971.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hitte records wereldwijd.

Geplaatst: di aug 28, 2018 11:55 am 

Reacties: 93
Bekeken: 4336


Als Groningse heb ik vandaag iets met code rood:

Tomatentelers luiden noodklok wegens groot tekort aan CO2
https://www.ad.nl/westland/tomatenteler ... ~a2d079d9/

De tomatentelers van Prominent hebben de noodklok geluid vanwege een groot tekort aan CO2. Deze koolstofdioxiode hebben ze keihard nodig om hun planten goed te kunnen laten groeien.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hitte records wereldwijd.

Geplaatst: wo aug 08, 2018 12:51 pm 

Reacties: 93
Bekeken: 4336


En wetenschappers worstelen ook:

Wereldwijde 'hittetijd' dreigt, zeggen onderzoekers
https://nos.nl/artikel/2244942-wereldwi ... ekers.html

Niet iedereen is het eens met de conclusies van deze wetenschappers. Volgens sommigen zijn de resultaten te extreem of niet realistisch. "Dit rapport zegt dat we als mens klimaatverandering zelf volledig kunnen stoppen. Dat we de aarde zomaar kunnen laten afkoelen", zegt wetenschapper Phil Williamson. Ook zullen nooit alle mensen wereldwijd de gevolgen van klimaatverandering begrijpen, zegt onderzoeker Chris Rapley. "Als we kijken naar de geschiedenis, lijkt dit een naïeve hoop."
En onderzoekers denken dat......:

‘Klimaatverandering zorgde voor einde Romeinse Rijk’
http://www.faqt.nl/wetenschap/klimaatve ... inse-rijk/

De onderzoekers van WSL denken dat deze periode van verval is ingegeven door klimaatverandering. De winters werden strenger en langer; er viel niet genoeg regen op de landbouwgronden. Boeren hadden daardoor moeite om aan de grote vraag naar voedsel uit de steden te voldoen.

Dat resulteerde in onvrede en uiteindelijk opstand. De Romeinen hadden moeite om hun grenzen goed te bewaken, waardoor het tot invasies van andere volkeren kwam.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hitte records wereldwijd.

Geplaatst: ma aug 06, 2018 10:53 am 

Reacties: 93
Bekeken: 4336


Water en elektriciteit, we blijven er mee worstelen en experimenteren en wanneer pakt het goed uit?

Netbeheerders: 'Energietransitie is vanaf 2030 te duur'
https://www.nu.nl/duurzaam/5399930/netb ... -duur.html

Netbeheerders verwachten hun deel in de energietransitie na 2030 niet te kunnen betalen. Er zou te weinig geld binnenkomen, doordat toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) tarieven laag wil houden.
Boer heeft aardappelen 'zoals ze horen' door ondergronds watersysteem
https://www.rtvnoord.nl/nieuws/197262/B ... dergronds-

Tijdens de droogte deze zomer blijkt het systeem ideaal te zijn. In eerdere jaren waren de resultaten voor Noordam minder indrukwekkend.
Twee jaar geleden, een nat seizoen, leverde het niets op. In de jaren daarvoor was Noordam nog aan het experimenteren en mislukten zelfs de oogsten van het proefveld van een hectare. Als er nog meer droge zomers komen 'is dit een heel mooi systeem', zegt de boer.Waarom deze Groningse boer dit jaar wél grote aardappels oogst
https://www.trouw.nl/groen/waarom-deze- ... ~a3da920f/

Of dit de oplossing is voor het boeren in toekomstige droge zomers? "Het werkt, maar de installatie (de opvang, de buisjes in de grond en de pompen) is nu nog te duur en omslachtig om echt rendabel te zijn", zegt Noordam. "Daarnaast moet het dan wel genoeg regenen in de koudere maanden."

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hitte records wereldwijd.

Geplaatst: zo aug 05, 2018 1:07 pm 

Reacties: 93
Bekeken: 4336


Raya schreef:
kwaaisteniet schreef:
Het gevolg van deze zeer ongebruikelijke mondiale hitte is dat de zeeën abnormaal opwarmen.
Dat heeft weer tot gevolg dat de laaggelegen gebieden, met name diverse eilandengroepen in de Indische en Stille Oceaan, en de delta's van de Brahmapoetra, de Ganges e.d. hier nog meer last van krijgen omdat het zeeniveau nog meer stijgt.
Nog meer klimaatvluchtelingen.
Een ander gevolg is dat de afsmelting van de Groenlandse ijskap een versnelling krijgt en dat zal over enige tijd ook weer klimaatgevolgen hebben.
Al met al ziet het er niet al te rooskleurig uit.We kunnen heel pessimistisch zijn en alvast afscheid nemen van onze geliefden, mannen, vrouwen en kinderen. Over drie jaar is wellicht de helft van de wereldbevolking gestorven.
Zou misschien wel goed zijn voor de aarde.
Volgens onderstaand artikel gaat dat gebeuren, gelukkig ben ik positief.

Forscher warnen: Das Universum kann jederzeit sterben
https://de.sputniknews.com/wissen/20180 ... tirbt-aus/

We hebben het drukker met bang zijn, dan om de juiste beslissingen te nemen tegen een veranderend klimaat:

Dirk Inzé: "Greenpeace indoctrineert de mensen al dertig jaar"
https://www.demorgen.be/wetenschap/dirk ... -bb08a671/

Wetenschappers die werken aan genetisch gemodificeerde organismen zitten in Europa hopeloos in het defensief. Dirk Inzé, die in dit domein tot de absolute wereldtop behoort, trekt aan de alarmbel. "Greenpeace is de mensen al dertig jaar aan het indoctrineren."
"Ik hoop van harte dat de geschiedenis zal aantonen dat het verzet tegen deze techniek absurd en totaal onterecht is”, zegt Dirk Inzé, wetenschappelijk directeur van het VIB, Vlaams Instituut voor Biotechnologie. “Ik kan mij voorstellen dat mensen aanvankelijk een beetje argwanend waren, en daarom het voorzorgsprincipe wilden hanteren. Maar als de kennis voldoende geavanceerd is, moet je die argwaan laten varen.”https://www.topics.nl/dirk-inze-greenpe ... jn-nieuws/


Wij zoeken constant nieuwe technieken, nieuwe oplossingen en nieuwe rassen.”

En die nieuwe rassen hebben we nodig?

“Absoluut. Onder meer omwille van de klimaatverandering: gewassen moeten beter bestand zijn tegen droogte, tegen bepaalde ziektes die onze kant op komen omdat het in de winter niet meer zo vaak vriest, enzovoort. We willen ook de bemesting met stikstof zoveel mogelijk vermijden, want dat zorgt voor krachtige broeikasgassen.
Interessant lang artikel als we willen blijven consumeren (leven).

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hitte records wereldwijd.

Geplaatst: zo aug 05, 2018 10:52 am 

Reacties: 93
Bekeken: 4336


Einstein schreef:
Mwa. Woensdag is het over ( :bidden: :bidden: :bidden: )

En anders kunnen we altijd nog Trump te hulp roepen.. we moeten gewoon niet al ons water de Mexicaanse Zee in laten lopen..

phpBB [media]
Campagnetaal, als dat voorbij is zien veel zaken er toch altijd anders uit:


Trump stelt dan toch een wetenschappelijk adviseur aan
https://www.demorgen.be/buitenland/trum ... -be542f92/

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de weerkundige Kelvin Droegemeier aangesteld als wetenschappelijk adviseur van het Witte Huis. Klimaatexperten reageren verheugd.
Iedereen weer verheugd en kunnen we weer heerlijk de beest uithangen:

Vakantiedrukte op Schiphol: 'We gaan zonnen, zuipen en uitgaan'
https://www.youtube.com/watch?v=uT3R7zPJWYs
http://www.youtube.com/watch?v=uT3R7zPJWYs

In de file op de drukste dag van het jaar
https://www.youtube.com/watch?v=mcA6Jysvsh0
http://www.youtube.com/watch?v=mcA6Jysvsh0

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hitte records wereldwijd.

Geplaatst: vr aug 03, 2018 4:44 pm 

Reacties: 93
Bekeken: 4336


"Toen was droogte rampzalig"
https://nos.nl/artikel/534975-toen-was- ... zalig.html

Die van 1540, dát was er één die er toe deed. Het had 11 maanden niet meer geregend en men ging te voet door de Rijn.

Wetterdaten enthüllen Europas größte Naturkatastrophe
http://www.spiegel.de/wissenschaft/natu ... 78654.html

Elf Monate kaum Regen und Extremhitze: Mehr als 300 Chroniken aus ganz Europa enthüllen die grausamen Details einer gigantischen Katastrophe im Jahr 1540. Und sie zeigen: Das Desaster kann sich wiederholen.

Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 11 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling