Het is nu vr sep 18, 2020 8:42 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 3 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Klimaatgekte is.......?
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Klimaatgekte is.......?

 Berichttitel: Re: Klimaatgekte is.......?
Geplaatst: di feb 18, 2020 10:42 am 

Reacties: 38
Bekeken: 1521


Er komt een tijd waarin we zeggen, loon wat was dat ook al weer, waar diende het voor.

Jong, hoogopgeleid ben je tegenwoordig geobsedeerd door astrologie, las ik. Iedereen is zoekende. Vanmorgen in mijn krant: 'niet de natuur, maar de mens is in de war'. Juist omdat het klimaat en de natuur niet te verklaren en te sturen is.

Ik moet hierbij altijd denken aan een oude visser die vertelde: In de oorlog mochten ze niet vissen, maar er was ook geen vis. Na de oorlog gingen ze weer het water op, maar het duurde nog twee jaar voor de visstand weer op peil was. Daarom wijs ik ook vaak naar het beheer in onze natuurgebieden. Je moet de natuur plagen voor leven in de brouwerij.

Leven in de brouwerij bij ons zijn de miljarden die ons dagelijks om de oren vliegen:

Amazon-topman Bezos steekt 10 miljard in klimaatbescherming
https://nos.nl/artikel/2323517-amazon-t ... rming.html

Met een glimlach van oor tot oor kijkt Jeff Bezos de wereld in, terwijl Stef Blok het glimlachen vergaan is:

Nederland zegt ‘nee’ tegen twee miljard extra voor EU
https://www.ad.nl/politiek/nederland-ze ... ~a685af01/

Het kabinet verzet zich tegen het nieuwe EU-begrotingsvoorstel dat voorzitter Charles Michel van de Europese Raad op tafel heeft gelegd. Voor Nederland zou het compromis neerkomen op een verhoging van de afdracht aan de EU met twee miljard euro, schrijft minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken aan de Tweede Kamer. Dat is niet acceptabel, stelt hij.En hier moet ik weer om glimlachen, hoe lang zou dit 'nee' duren...een week, twee maanden? Kunnen we er nog een paar eurocent afkletsen, zodat Timmermans ook rustig op zijn stoel kan blijven zitten?
.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Klimaatgekte is.......?

 Berichttitel: Re: Klimaatgekte is.......?
Geplaatst: zo feb 16, 2020 12:01 pm 

Reacties: 38
Bekeken: 1521


Klimaatgekte en zwarte rook:

Ausgebranntes Windrad in Nordhessen weiter einsturzgefährdet
https://www.hessenschau.de/panorama/aus ... n-100.html

Feuerwehr kann nur zusehen

Etwa 50 Einsatzkräfte von Feuerwehr, Rettungsdiensten und Polizei waren vor Ort zum Zuschauen verdammt. Bereits kurz nach Ausbruch des Feuers hatten sich Teile der Verkleidung gelöst und waren brennend zu Boden gestürzt. Das Areal rund um die Windkraftanlage musste weiträumig abgesperrt werden. Die Bundestraße 83 wurde zwischen Körle und Guxhagen für den Verkehr gesperrt. Anwohner wurden gebeten, Fenster und Türen geschlossen zu halten. Weitere in der Nähe befindliche Windräder wurden nicht in Mitleidenschaft gezogen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Klimaatgekte is.......?

 Berichttitel: Re: Klimaatgekte is.......?
Geplaatst: zo feb 16, 2020 11:43 am 

Reacties: 38
Bekeken: 1521


HvR schreef:

Huiseigenaren en woningcorporaties zijn fors meer geld kwijt om huizen te vergroenen dan het kabinet tot nu toe heeft voorgespiegeld. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) geeft toe dat de kosten te laag zijn ingeschat. ,,Het gaat om grote bedragen.’’

Volgens Aedes zijn de vergroeningskosten zo’n 40 tot 50 procent hoger dan in de doorrekening van het PBL van vorig jaar. ,,Dat klopt niet, het verschil is veel kleiner’’, zegt Hoogervorst, die nog geen exacte percentages kan noemen. ,,Het gaat wel om grote bedragen’’, erkent de onderzoeker.

Het is niet voor het eerst dat het PBL onder vuur ligt vanwege haar rekensommen. Precies een jaar geleden kreeg het instituut het zwaar te verduren nadat het kabinet de stijging van de energierekening verkeerd had voorspeld.

Het kabinet gebruikte eind 2018 verouderde cijfers van het PBL om de stijging van de energienota te voorspellen. Begin vorig jaar bleek dat die voorspelling er compleet naast zat. Minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat moest diep door het stof toen bleek dat zijn ambtenaren zich op de verouderde PBL-cijfers hadden verlaten.

Eerdere PBL-voorspellingen over het gebruik van elektrische auto’s in Nederland zaten er ook naast. Het bereik van batterijen in stekkerauto’s dat werd verwacht in 2050 was in 2018 al bereikt. Het PBL gebruikte een geheim rekenmodel om te voorspellen wat de invloed is van de klimaatplannen op elektrisch vervoer, tot woede van Tweede Kamerleden.


https://www.ad.nl/politiek/forse-rekenf ... ~af471b7b/


Inderdaad, wat een 'populistische volksverlakkers' bij het PBL en het Klimaatberaad.... :rolleyes:
Hoe moeten we naar de klimaatgekte kijken, gaat het om de economie, of is men op zoek naar een soort nieuwe evangelie?

Ik ben niet tegen veranderingen, maar wat maken we er een potje van tegenwoordig, losgezongen van het natuurlijke jagen we velen de gordijnen in en raakt het vertrouwen zoek. Men is op zoek naar samenhang, maar zorgt er door 'goede bedoelingen' juist voor dit kwijt te raken. Een voorbeeld hiervan was deze week een openbare basisschool die het woord carnaval wijzigt in verkleedfeest.

Gelderse basisschool viert geen carnaval, maar 'verkleedfeest'
https://nos.nl/artikel/2323064-gelderse ... feest.html

Kijk je naar de natuur vraag je je af waarom toch, geef kinderen les hoe het carnaval ontstaan is. Zoals ook ons Sinterklaasfeest met het wisselen van seizoenen heeft te maken en de luidruchtige rituelen met Oud en Nieuw.

Carnaval - Oorsprong
https://www.peuterplace.nl/carnaval/oorsprong.htm

Het prille begin
Geschiedkundigen zijn het niet eens over de precieze oorsprong van Carnaval. Feit is dat sinds mensenheugenis overal ter wereld het wisselen van de seizoenen en de komst van het nieuwe jaar gevierd wordt, compleet met praalwagens, maskers, vermommingen en luidruchtige rituelen. Zo werd hier ook na de gure donkere winter het begin van de lente gevierd: nieuw leven, warmte en licht. Tijdens de Middeleeuwen zag de Kerk al dat heidens gedoe met lede ogen aan. Het lumineuze idee ontstond om deze narrenfeesten en andere uitspattingen een religieus tintje te geven. Carnaval werd voortaan op de vooravond van de vastenperiode gevierd: de laatste gelegenheid om nog eens flink te schransen. Dit had nog een praktische reden: het vlees kon niet langer bewaard blijven omdat het ijs in de koelkelders begon te smelten. De voorraad vlees moest zo vlug mogelijk op! Hieruit volgt één van de mogelijke verklaringen van het woord Carnaval.Men kweekt activisme en gekte als je het onderstaand artikel leest.

Veiligheidsspecialist Paul Abels: ‘Milieu-activisme heeft de laatste jaren semi-religieuze trekken gekregen’
https://www.vn.nl/paul-abels-milieu-activisme/

‘Ik bekijk de onrust rondom klimaat niet vanuit het terrorismeperspectief, maar als onderdeel van wat er in de samenleving gist.’
(...)

Er zijn academici zoals Jaap Hanekamp die duurzaamheidsretoriek zien als een soort nieuw evangelie. Zij wijzen bijvoorbeeld op de nogal onheilspellende boodschap: alleen als we nú sober leven, worden we straks beloond.

‘De discussie rondom het milieu heeft alle kenmerken van religie. Wanneer je naar het radioprogramma Vroege Vogels op zondagochtend luistert, is het alsof je bij een boetepreek in de katholieke kerk op zondag zit. De ondergang van de wereld lijkt nabij, en als we niks doen, dan is het morgen afgelopen. Het is het apocalyptische dat zich ook vertaalt in een soort dwingende gedragsvoorschriften. Als je vlees eet, ben je zo ongeveer al medeschuldig aan de ondergang van de wereld. Allerlei van dat soort heel zware argumenten worden gebruikt om mensen te mobiliseren.’
(....)

‘Een van de grote zwaktes van de huidige samenleving is de afwezigheid van het samenbindende element van wat je vroeger het maatschappelijke middenveld noemde. Het is bijna weggevaagd, met daarbij ook normstellende en gezaghebbende instituties en personen. Er is altijd op afgegeven, in de zin van: ze zijn benauwend en vrijheid benemend. Maar instituten als kerken, vakbonden en verenigingen gaven wel kaders en wisten elkaar te vinden in een soort algemeen belang om rust en orde te bewaren.’

Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 3 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling