Het is nu wo mei 27, 2020 5:57 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 2 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Extreem weer
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Extreem weer

 Berichttitel: Re: Extreem weer
Geplaatst: di jun 10, 2014 3:27 pm 

Reacties: 75
Bekeken: 2372


Danny430 schreef:
Raya schreef:
Dat er doden zijn gevallen bewijst dat er terecht gewaarschuwd is. Dat de doden niet bij jou in de buurt zijn gevallen is mazzel. Als de wind iets was gedraaid, had het noodweer zomaar over jouw hoofd kunnen trekken en de doden naast jou doen vallen.

Het gaat om de waarschuwing, die is gegeven, en zes van de mensen die er klaarblijkelijk niet genoeg waarden aan hebben gehecht, hebben dat met hun leven moeten bekopen.


Er is in Nederland geen enkele dode gevallen. Zelfs Pinkpop ging na de hoosbui gewoon verder waar het gebleven was.

In mijn regio was ook doem en verdommenis voorspeld, terwijl ik de hele dag genoten heb van een lekker zonnetje. Vanmorgen een kort hoosbuitje, altijd goed voor de plantjes.

Voor de zoveelste maal zaten de 'weerdeskundigen' er weer volkomen naast en ik neem voortaan geen enkele code meer serieus. Ziekelijke sensatiedrang waar burgers als een kudde schapen achteraan hollen.


Er is aldoor gezegd dat de weersvoorspelling onzeker was: zou de golf van hitte en zwaar onweer over Nederland gaan of net naast Nederland door west-Duitsland? Juist onstuimig weer blijkt moeilijk te voorspellen: misschien omdat het onstuimig is? Maar als je ziet hoe heftig het tekeer is gegaan in Duitsland en dat men vreesde dat dit ook wel eens iets oostelijker dus over zuid-oost-NL zou kunnen gaan, dan lijkt me het weeralarm terecht gegeven.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Extreem weer

 Berichttitel: Extreem weer
Geplaatst: ma jun 09, 2014 10:28 pm 

Reacties: 75
Bekeken: 2372


Nederland heeft geluk gehad: de superstorm - waarvan de wolk net zo groot als heel Nederland is - is meer oostelijk gegaan dus over Duitsland in plaats van (zuid-oost-)Nederland gegaan. Daar schijnt het heel heftig te zijn geweest: een onweer zoals de mensen het nog nooit hebben meegemaakt en heel veel schade. De wind zou er zelfs orkaankracht hebben bereikt. In Belgie vielen hagelstenen van 5 cm groot.

Dit is extreem weer dat we steeds vaker zullen gaan zien. Stelling: Nederland moet zich beter voorbereiden op extreem weer, om te beginnen met dekens die men over de auto kan leggen om die te beschermen tegen hagelstenen zo groot als tennisballen!
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 2 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling