Het is nu vr mei 24, 2019 10:15 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 5 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Hoe zit het met de 'bitcoins'
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hoe zit het met de 'bitcoins'

Geplaatst: vr feb 09, 2018 11:48 am 

Reacties: 55
Bekeken: 3876


Maar in aandelen hebben mensen meestal veel hogere bedragen zitten. Driekwart van de Nederlanders die in cryptocoins zit heeft er minder dan 1000 euro in geinvesteerd. En als je op verlies staat blijf je gewoon zitten. Iedereen die zich een beetje vooraf geinformeerd heeft in de cryptowereld weet dat ze er alleen in moeten steken wat ze kunnen missen en als alles weg is je niet in de problemen komt. Ik snap eerlijk gezegd niet waar mensen die het allemaal maar niks vinden zich zo druk om maken, behalve dan de banken en overheden die er geen controle over hebben en het geld dat naar cryptocoins vloeit liever in hun eigen schimmige financiele constructies zagen vloeien.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hoe zit het met de 'bitcoins'

Geplaatst: di feb 06, 2018 2:51 pm 

Reacties: 55
Bekeken: 3876


kwaaisteniet schreef:
Het gaat niet zo denderend met de bitcoin. Hij is nu nog maar € 6.000 waard. Gelet op de aangekondigde overheidsmaatregelen voorzie ik dat hij nog verder gaat dalen. Het beste kunnen de deelnemers aan het piramidespel nu beter snel uitstappen voordat de waarde nog verder gereduceerd zal zijn.

Regulering en het aanpakken van frauduleuze coins en witwassen zullen op termijn alleen maar gunstig zijn voor de cryptomarkt. Veel mensen worden daardoor nog tegengehouden om erin te gaan investeren door deze zaken waardoor de markt en de prijzen nog te makkelijk gemanipuleerd kunnen worden. Als dan ook nog de institutionele beleggers posities gaan innemen is de sky de limit. Het enige is dat hoe langer deze dip duurt hoe meer geduld je moet hebben. Aan de andere kant is deze reset pas een klein maandje aan de gang.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hoe zit het met de 'bitcoins'

Geplaatst: za dec 23, 2017 10:55 pm 

Reacties: 55
Bekeken: 3876


kwaaisteniet schreef:
Er is inmiddels heel wat gebeurt. Veel publiciteit van 'deskundigen', de AFM, etc.
De waarde van de 'munt' ís inmiddels ook fors ingestort.
Het probleem met de meeste crypto munten is ook dat er feitelijk geen enkele waarde onder schuil gaat en het uitsluitend om speculatie handelt. Wel vreemd dat mensen er toch echt geld in steken.

Er zit technologie achter, blockchain. Zelfs de experts die ook niet weten welke kant het met bitcoin of andere cryptocurrencies opgaat zien in die technologie heel veel toekomst. Feitelijk komt het erop neer dat elke transactie een digitale handtekening krijgt die wordt gecontroleerd door duizenden computers. En zo ontstaat het vertrouwen in digitale transacties.
Jullie Enzo is inmiddels ook ingestapt, vooral om te zien hoe het allemaal werkt, als je spaargeld hebt of al belegd is het helemaal niet gek om 5 0f 10 procent van wat je hebt in crypotcurrency te beleggen. Gewoon geld dat je overhebt, een beetje spreiden en niet in paniek raken. :)
Overigens was inderdaad in alle media te lezen dat de bitcoin 25% was ingezakt, maar inmiddels is hij alweer 15% gestegen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hoe zit het met de 'bitcoins'

Geplaatst: do dec 14, 2017 12:19 pm 

Reacties: 55
Bekeken: 3876


baedeker schreef:
kwaaisteniet schreef:
We horen steeds vaker fantastische berichten over de gigantische waardestijging van de bitcoin en andere crypto-munten.
Wat is er nu van waar en wat is het zeepbelgehalte?
Erger is dat ik nergens kan vinden wie de handelaren zijn en hoe betrouwbaar die zijn. Ik kan geen kamer van koophandel registratie vinden en de Autoriteit Financiële Markten blijkt ook al geen toezicht te houden op deze handel en deze handelaren.
Je loopt dus een gerede kans dat je te maken hebt met kwaadwillende oplichters. Dat is gewoon niet acceptabel.
Ik vind dat de AFM toezicht moet gaan houden op de handel en de handelaren, zodat je geld niet in de zakken van een stel uitgekookte boeven verdwijnt.
Er zijn tal van toepassingen van blockchain technologie. Heb je een winstgevende toepassing bedacht, dan geef je een crypto-munt uit (vgl aandelen bij reguliere ondernemingen), die op crypto-exchanges (vgl reguliere aandelenbeurzen) verhandeld wordt, en waarmee je je onderneming financiert. Een tijdje geleden waren er 900+ crypto-munten. Alleen, er is nauwelijks toezicht. Dus hier geldt "caveat emptor". Er lopen oplichters rond, hackers, zwartgeld artiesten, technici die slimme dingen willen maken, investeerders met hart voor de techniek, Chinese speculanten, handelsbedrijven die een reputatie willen opbouwen, en heel veel mensen op zoek naar gouden bergen. Ik vind de technologie interessant om te volgen. En om scherp te blijven koop ik wel eens wat crypto-munten. Het tientje dat ik er in het voorjaar in stak is inmiddels €45 waard. Dat doet geen bank ze na. Het geld laat ik gewoon staan. Als het allemaal in rook opgaat, dan is dat pech. Als er tussen de muntjes een nieuwe Microsoft zit, dan heb ik straks een mooi pensioen. C'est la vie.

Ik moet inmiddels wel een beetje lachen om het onderscheid dat gemaakt wordt tussen de "kwaadwillende oplichters" van bitcoin en de "kwaadwillende oplichters" van de overheid.

Dit is wel de juiste insteek. Ik ben me er een paar weken geleden ook in gaan verdiepen, maar eigenlijk meer om een beetje bij te blijven. Deze week stap ik in met een bedragje, en inderdaad: stort het allemaal in elkaar zal ik er geen boterham minder om eten. De mooiste cryptocurrency die ik zag was degene die aan de pornoindustrie gelinkt is: de titcoin.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Hoe zit het met de 'bitcoins'

Geplaatst: ma dec 11, 2017 8:39 pm 

Reacties: 55
Bekeken: 3876


Raya denkt dat een munt die in een paar maanden 20x in waarde verdubbeld en die handige jongens kunnen 'delven' op termijn een serieus alternatief voor reguliere valuta kan zijn? Het is een munt waarbij het gokgehalte van de aandelenbeurs nog bij in het niet valt en een bubble waarbij vergeleken de Amsterdamse huizenmarkt nog een oase van rust is. Ik hoor ook alweer over mensen die geld lenen om bitcoins te kopen. Digitale valuta kunnen wel degelijk op termijn nuttig worden naast het reguliere systeem, maar nu is het nog een ongecontroleerde puinhoop waar je even snel geld kunt verdienen, of even snel geld kunt verliezen.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 5 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling