Het is nu ma feb 24, 2020 3:17 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 5 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Ik voorzie een verschrikkelijke tijd in Nederland
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Ik voorzie een verschrikkelijke tijd in Nederland

Geplaatst: di mei 22, 2012 9:52 am 

Reacties: 158
Bekeken: 3830


mallemeid schreef:
Dick schreef:
Negen euro eigen bijdrage per bezoek aan de huisarts.
Leuk sociaal plan.


Waar haal je dat vandaan? Volgens mij blijft de huisarts ook in 2013 nog volledig in het basispakket :hum:
Negen euro per recept was een van de vele plannetjes.. Een eigen bijdrage aan huisarts bezoek WAS ook een voorstel. De huidige "bezuiniging" bestaat uit 350 euro eigen risico, maar kan natuurlijk zomaar weer veranderen als het politieke landschap totaal veranderd in september...

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Ik voorzie een verschrikkelijke tijd in Nederland

Geplaatst: za mei 19, 2012 5:44 pm 

Reacties: 158
Bekeken: 3830


Savage Elve schreef:
bschuit schreef:
Savage Elve schreef:

Volgens de Amerikanen is Nederland een belastingparadijs. Oh nee, dat mocht niet hardop gezegd worden. :duh:


Voor multinationals wel. Voor "normale" rijke burgers niet....

Multinationals leveren ook weinig op voor een land: Geen belastingen en geen werkgelegenheid.


En al helemaal niet als ze juist vanwege een belastingconstructie alleen maar ergens een kantoortje hebben... Zoals diverse grote popgroepen.. Bijvoorbeeld de Rollingstones,die hebben er de afgelopen twintig jaar 500.000000!!!!! Ja,vijfhonderd miljoen!! Aan belastingen bespaard... Niet zo gek dat sommige landen ,zoals Amerika en de UK, zich wel is ergeren aan Nederland.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Ik voorzie een verschrikkelijke tijd in Nederland

Geplaatst: za mei 19, 2012 5:32 pm 

Reacties: 158
Bekeken: 3830


Savage Elve schreef:
Juko schreef:
c-more schreef:


Hollande heeft andere problemen. De rijken vertrekken uit de socialistische heilstaat die Hollande ervan wil maken. En gelijk hebben ze !


Rijke Fransen verlaten en masse hun land nu François Hollande president is geworden. Toen de nieuwe president in de verkiezingsstrijd met Nicolas Sarkozy de leiding begon te nemen in de peilingen vertrokken de eerste welvarende Fransen zelfs al.

De zanger Johny Hallyday verhuisde al naar Gstaad (Zwitserland), net zoals Charles Aznavour, filmster Alain Delon en autocoureur Alain Prost. De baas van de Franse supermarktketen Auchan, Gérard Mulliez, ging zelfs naar België. Reden: het ongunstige belastingklimaat in Frankrijk.

Nu het ernaar uitziet dat de belasting voor de allerrijksten omhooggaat, volgen velen hun voorbeeld. Bij Dekeyser & Associés, een Belgisch belastingadvieskantoor, kwamen op de dag nadat bekend werd dat Hollande de Franse verkiezingen had gewonnen, 1500 aanvragen binnen om Frans geld op Belgische banken te kunnen stallen.

De superrijjken van Franse komaf kiezen behalve voor Zwitserland en België ook graag voor Londen als nieuwe woonplek. Het is in Engeland, België en Zwitserland beter toeven, vinden ze, dan in een land dat wordt geregeerd door een president die zo fel gekant is tegen het kapitalisme als Hollande.

Je geeft de rijke Fransen gelijk maar je valt wel over het feit dat Bono zijn bedrijf in Nederland heeft vanwege een gunstiger belastingtarief, vreemd.

Volgens de Amerikanen is Nederland een belastingparadijs. Oh nee, dat mocht niet hardop gezegd worden. :duh:


Voor multinationals wel. Voor "normale" rijke burgers niet....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Ik voorzie een verschrikkelijke tijd in Nederland

Geplaatst: za mei 19, 2012 2:10 pm 

Reacties: 158
Bekeken: 3830


vuggie schreef:
Savage Elve schreef:
vuggie schreef:

Het liberalisme heeft als uitgangspunt zo veel mogelijk vrijheid van het individu zolang hij de vrijheid van anderen niet beperkt. Liberalen streven naar een samenleving waarin burgers grote vrijheden genieten, zoals de burgerrechten die het individu beschermen en de macht van de staat en de kerk beperken. Ook streeft het liberalisme naar een vrije markt waarin de overheid zich terughoudend opstelt. Ander speerpunt van het liberalisme is de scheiding van kerk en staat (onder andere als voorwaarde voor godsdienstige tolerantie). Ook willen liberalen dat de staatsinrichting wordt vastgelegd in een grondwet waarin ook de grondrechten van de burger staan. Van de overheid werd slechts verlangd dat ze alleen die bestuursdomeinen voor haar rekening zou nemen, die onmogelijk door het individu behartigd konden worden, zoals openbare functies, openbare werken en landsverdediging.

De term neoliberalisme is in 1938 gelanceerd door de Duitse econoom Alexander Rüstow op een symposium in Parijs. Met de term neoliberalisme werd afstand genomen van het 19e-eeuwse laissez-faire-liberalisme. Deze beweging stond haaks op de tijdgeest van de jaren dertig die gekenmerkt werd door vergaand overheidsingrijpen in de economie (keynesiaanse theorie en totalitarisme in nazi-Duitsland en de Sovjet-Unie). Het onderscheid tussen het klassieke liberalisme en het hier gedefinieerde neoliberalisme bestond er met name in dat concurrentiebeleid als overheidstaak werd gezien. Het neoliberalisme werd derhalve geplaatst tussen het socialisme en het klassiek-liberalisme. Met name werd met het neoliberalisme het streven naar een gereguleerde markt bedoeld, waarbij marktinvloeden gecombineerd worden met overheidsinvloeden. Hiermee onderscheidde het neoliberalisme zich van het klassiek-liberalisme dat minimale overheidsinvloed beoogt en het socialisme dat méér overheidsinvloed dan enkel regulering nastreeft. De nadruk lag hier zoals later ook op economische aspecten van het liberalisme en niet op burgerlijke vrijheden.

bron: wiki.

Liberalisme is eigenlijk niets: Elke westerse politieke partij is in feite liberaal, tot aan de SP aan toe. Liberalisme is een synoniem geworden voor opportunisme; Je kunt er alle politieke kanten mee op.

Het liberalisme wordt meestal als "rechts" en soms als "links" beschouwd.

Het kan beschouwd worden als links in de zin van zijn historische roeping van - in theorie - het emanciperen van alle individuen en het bieden van gelijke kansen aan allen. Het zou rechts genoemd kunnen worden wanneer het - in de praktijk - afkeer van overheidsinterventie verkiest boven implementatie van individuele emancipatie en zo opnieuw terugkeert naar een vorm van recht van de sterkste, een bestendiging van de natuurlijke ongelijkheid van de mensen, zo essentieel voor het conservatisme.

Een wezenskenmerk van het huidige liberalisme is: het beperken van de inmenging van de overheid. Dit principe verzet zich tegen een linkse economische politiek van grote overheidssteun voor economisch zwakkeren, maar ook tegen de rechtse politiek van het handhaven van een traditionele moraal. Dit verklaart hoe het mogelijk is dat de Nederlandse liberale partij VVD gewoonlijk als rechts wordt beschouwd, terwijl in de Angelsaksische traditie (zoals in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten) het woord liberal ongeveer hetzelfde betekent als links in het Nederlands.

zelfde bron.

De ware oorsprong ligt in de beroemde uitdrukking: vrijheid, gelijkheid en broederschap.


Liberté, égalité, fraternité, camillethee. :luidlachen:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Ik voorzie een verschrikkelijke tijd in Nederland

Geplaatst: vr mei 18, 2012 10:35 pm 

Reacties: 158
Bekeken: 3830


Het kunduz akkoord gaat na September alweer op de schop..Spanje en zeker Italië zijn veel te groot om " te redden" als het daar mis gaat is het over en sluiten met de Euro en zullen we het wel een tijd moeilijk krijgen maar wel de mogelijkheid tot een nieuwe start met gezonde valuta ,van mijn part een Euro voor alleen Noord-Europa....
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 5 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling