Het is nu di maart 26, 2019 6:13 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 24 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Nederland bezwijkt onder overtollig bestuur en regelgeving
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland bezwijkt onder overtollig bestuur en regelgeving

Geplaatst: wo aug 09, 2017 10:29 am 

Reacties: 82
Bekeken: 6007


Biertje schreef:
osker schreef:
Minder regelgeving, terugtrekkende overheid, minder ambtenaren, meer verantwoordelijkheid bij burgers. Het is allemaal niet zo moeilijk. Elders in de wereld geld nu dat voor iedere nieuwe regel er twee moeten verdwijnen.
Zou osker in de gaten hebben dat al die gemeentelijke fusies niet zorgen voor geldbesparing en ook niet voor minder ambtenaren? Integendeel, besturend Nederland krijgt de smaakt te pakken door continue het wiel uit te vinden. Nu komen er al weer gemeentelijke fusies in Friesland. Waarom? En staan de bewoners er wel achter? Wie garandeert dat grote gemeentes net zo goed bestuurd worden als kleine gemeentes? Over de stijging van wachtgeld van lokale bestuurders zwijg ik dan maar.

http://www.herindeling2018.frl/Fusies van gemeenten leiden tot minder cohesie tussen de inwoners. Hoe groter een gemeente, hoe meer mensen van de gemeente afhankelijk worden voor hulp en ondersteuning, waar dat in kleine gemeenschappen een logische onderlinge taak is. De buurvrouw die een pannetje naar haar oudere buurman brengt en en passant even de ramen lapt en de stofzuiger door het huis haalt. Hoe groter de gemeente wordt, hoe zeldzamer dat soort onderlinge zorg.

Nog erger, onlangs verloor in een grotere gemeente een invalide persoon met bijstand, zijn uitkering omdat hij buren om niet hielp, met dingetjes die hij nog wel kon doen.

Uiteraard ook het gevolg van de vele regeltjes die erbij moeten komen en worden gehandhaafd als een gemeente groter wordt en bevolking moeilijker 'te sturen'.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland bezwijkt onder overtollig bestuur en regelgeving

Geplaatst: wo aug 09, 2017 7:22 am 

Reacties: 82
Bekeken: 6007


kwaaisteniet schreef:
Raya schreef:
Wat mij betreft schaffen we de provincies af en verbeteren we de samenwerking tussen steden en dorpen met gemeenschappelijke belangen.

Zoals je weet, kon weten of behoort te weten hebben de provincies de staat der Nederlanden bij de Unie van Utrecht opgericht. De staat kan de provincies derhalve niet afschaffen.
De provincies kunnen de staat der Nederlanden wel afschaffen, bijvoorbeeld vanwege volstrekt onbetrouwbaar gedrag, door opzegging van het verdrag van de Unie van Utrecht en vervolgens het land opnieuw inrichten naar hun wensen.


Je kunt de provincies letterlijk of figuurlijk afschaffen.
Het gaat om de 'werkzaamheden' welke provincies verrichten, welke zij ook in andere handen kunnen leggen, bijvoorbeeld deels naar 'De Nederlanden' als staat, deels naar logische regio's, etc. Waar een wil is, is een weg.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland bezwijkt onder overtollig bestuur en regelgeving

Geplaatst: di aug 08, 2017 10:32 am 

Reacties: 82
Bekeken: 6007


Wat mij betreft schaffen we de provincies af en verbeteren we de samenwerking tussen steden en dorpen met gemeenschappelijke belangen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland bezwijkt onder overtollig bestuur en regelgeving

Geplaatst: di aug 08, 2017 10:23 am 

Reacties: 82
Bekeken: 6007


Rightnow schreef:
Raya schreef:
Het ligt m.i. niet eens zozeer aan de bestaande bestuurslagen, maar het grote wantrouwen van politici in burgers en de daaruit voortvloeiende drang om die burgers in van alles en nog wat te controleren.

Trouwens ook het grote wantrouwen van burgers in alle authoriteiten. Het wantrouwen lijkt deels een wisselwerking te zijn. Let op toppen van ambtelijke organisaties waar iedereen overspannen is, of binnen enkele jaren na aantreden althans blijkt te zijn! Politici lijken steeds meer op de burgers in EEN opzicht, namelijk dat ze meer kennis hebben van hoe je mensen beinvloedt dan van hoe "de dingen" in elkaar zitten.

Voor dat laatste zijn ze afhankelijk van deskundigen die ook weer steeds minder vertrouwd worden en die bovendien steeds afhankelijker worden van geldschieters en van politieke machinaties. Maar welke rol hebben deskundigen ueberhaupt nog? We denken aan een oude VVD-er die plots besloot zijn lidmaatschap op te zeggen: http://www.clepair.net/eind-VVDlidmaatschap.html

Hij zag op de groslijst eigenlijke geen enkele beta-georienteerde afgestudeerde meer staan en besefte dat dit een onverantwoorde eenzijdigheid kan inhouden.


Niet het 'volksbelang' (algemeen belang, ieders belang) staat meer voorop, maar het zelfverrijkingsbelang van individuele groepjes. Die laatste denken vooral op de korte termijn, niet de lange, dus hebben geen interesse in wetenschap als deze hen niet steunt in hun korte termijnvisie.

Het ontbreken van de aandacht voor het algemeen belang, zorgt ervoor dat mensen wantrouwend worden naar politici en andere bestuurders. Het is niet enkel beperkt tot de politiek, landelijk of plaatselijk, maar ook naar zorginstellingen, woningcorporaties, en zelfs instellingen als de NAM (aardbevings-gate).
Juist omdat veel burgers bestuurders wantrouwen, willen bestuurders hun greep op die burgers versterken, en weten wat ze denken over het bestuur, om niet verrast te worden door hevige protesten en opstanden, groot of klein. Die willen ze graag bij voorbaat onderdrukken. De dreiging van de directeur/bestuurder in de Vondelflat-affaire, bijvoorbeeld, was puur gericht op het onderdrukken van een opstand en het bang maken van mensen om ze weer in zijn greep te krijgen. Gelukkig verloor hij.

Maar nieuw is het natuurlijk niet. Onvrede onder de burgers bestaat al eeuwen, en de middelen welke bestuurders toepassen om de macht te krijgen en te houden, eveneens. Alleen als er bij tijd en wijle visionairs aanschuiven in het bestuur, die wat verder kijken dan hun eigen belang, zijn echte wetenschappers welkom.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland bezwijkt onder overtollig bestuur en regelgeving

Geplaatst: zo jul 02, 2017 5:30 pm 

Reacties: 82
Bekeken: 6007


Hume schreef:
Raya schreef:
Agamemnon schreef:

Heel eenvoudig. Omdat bij elke poep en scheet er vanuit de maatschappij wordt opgeroepen om juist meer regels in te voeren.
"Bumperklevers, daar zouden ze wat aan moeten doen!"
"Gisteren heel de dag op de plee gezeten, na een lunch in dat restaurant. Zo'n keuringsdienst van waren stelt ook niks voor."
"Moet je hem zien. Dat kan allemaal maar in Nederland!"

Etc. Let er maar eens op. Mensen staan er heel dubbel in.


De bureaucratie in Nederland is vooral het gevolg van wantrouwen van politici in de burgers. Zo de waard is, vertrouwt hij zijn gasten!

Ik gebruik met opzet het woord bureaucratie, omdat er m.i. een groot verschil is tussen noodzakelijke regels en onnodige regels.
Een verbod op bumperkleven scheelt doden, net als de voedsel en waren autoriteit, die moet toezien op hygiene. Maar of je voor een restaurant houder exact moet gaan bepalen waar de papierautomaat met papierenhanddoek moet hangen, is dan weer een tweede.
Dat examens eerlijk moeten worden nagekeken is ook logisch, maar dat er geregeld moet worden dat er bij twee of meer juiste antwoorden in een multiple choice toch maar 1 specifiek antwoord goed mag worden gerekend, is volslagen idioot.

Enfin, iedereen kan hordes idiote regels bedenken, waarvan je over een deel kunt twisten, of die nu wel of niet zinnig zijn. Maar hoe dan ook zullen er velen zijn waarvan iedereen tot de conclusie komt dat die regels idioot zijn.


Annemarie van Gaal heeft helemaal gelijk ,maar het is meer een zaak van onkunde van de politici dan van wantrouwen.
Bovendien alle regelingen hebben ambtenaren en die willen blijven zitten waar ze zitten.
Het is volgens mij niet alleen een zaak van te veel regelgeding ,maar ook een gevolg van veel te veel ambtenaren.

Zo zie je bij de provincies ,waar het bestuur eigenlijk totaal overbodig is en toch zijn ze heilig ,
omdat mensen hun baantje niet kwijt willen.

Mijn stelling is ,minder bestuur ,minder ambtenaren en minder regelgeving.
Het geld dat je hiermee bespaart kan beter besteed worden aan politieagenten ,verpleegkundigen en leraren.


Uitvoerend ambtenaren schrijven geen wetten, beoordelen deze niet en nemen ze niet aan.
Het zijn doorgaans juristen die op verzoek van politici wetten schrijven, volgens door de politici gestelde eisen.

'Domheid' van politici geloof ik niet in. Politici kunnen zich door tal van deskundigen laten bijstaan en wetteksten gaan, bij mijn weten, langs diverse instanties voor ze naar de Kamer gaan ter goedkeuring, waarna ook de 1e Kamer nog een duit in het zakje doet.
Het is ook niet voor niets, dat een kabinet zelfs Kamerbreed aangenomen moties en amendementen vaak niet verwerkt in in wetsteksten. Je kunt er dus veilig vanuit gaan, dat de meeste wetten zijn zoals ze bedoeld zijn, inclusief de zogenaamde 'onbedoelde effecten'.

Als je zou stellen dat het wantrouwen dat veel politici in de burger heeft dom is, en dat dat tot domme wetgeving leidt, kan ik daar wel weer in meegaan.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland bezwijkt onder overtollig bestuur en regelgeving

Geplaatst: ma jun 26, 2017 8:21 pm 

Reacties: 82
Bekeken: 6007


Agamemnon schreef:
wortel schreef:
Hume schreef:
De regeringen Balkenende en Rutte hebben de regelgeving op alle niveaus uit de pan laten lopen.
Alle overheidsinstellingen en ook semie overheid, zoals onderwijs ,zorg en woningbouw sectoren ,
gaan gebukt onder steeds meer regelgeving en dit kost scheppen geld en bovendien belemmert het
het goed functioneren van deskundigen en hun organisaties.

Nederland is ook veel te klein voor zoveel bestuurslagen in een tijd dat informatie via een digitale snelweg gaat.
en iedereen met iedereen kan communiceren is een mum van tijd.
Het afbouwen van de provincies van Rutte II , is een groot mislukking geworden.
Daarom Nederland kan miljarden besparen door alle overtollige regels en besturen af te schaffen.

http://annemarievangaal.nl

Mijn suggestie Annemarie van Gaal minister van sociale zaken in het volgende kabinet.


:aplaus: :aplaus: :aplaus:
Laten we ons vooral de vraag stellen waarom deze partijen die van oudsher minder overheid willen, toch deze kant op zijn gegaan. Was er iets belangrijkers om te beschermen??? Ik stel de vraag en heb er ook een antwoord op. Nu jullie, waarom?

Heel eenvoudig. Omdat bij elke poep en scheet er vanuit de maatschappij wordt opgeroepen om juist meer regels in te voeren.
"Bumperklevers, daar zouden ze wat aan moeten doen!"
"Gisteren heel de dag op de plee gezeten, na een lunch in dat restaurant. Zo'n keuringsdienst van waren stelt ook niks voor."
"Moet je hem zien. Dat kan allemaal maar in Nederland!"

Etc. Let er maar eens op. Mensen staan er heel dubbel in.


De bureaucratie in Nederland is vooral het gevolg van wantrouwen van politici in de burgers. Zo de waard is, vertrouwt hij zijn gasten!

Ik gebruik met opzet het woord bureaucratie, omdat er m.i. een groot verschil is tussen noodzakelijke regels en onnodige regels.
Een verbod op bumperkleven scheelt doden, net als de voedsel en waren autoriteit, die moet toezien op hygiene. Maar of je voor een restaurant houder exact moet gaan bepalen waar de papierautomaat met papierenhanddoek moet hangen, is dan weer een tweede.
Dat examens eerlijk moeten worden nagekeken is ook logisch, maar dat er geregeld moet worden dat er bij twee of meer juiste antwoorden in een multiple choice toch maar 1 specifiek antwoord goed mag worden gerekend, is volslagen idioot.

Enfin, iedereen kan hordes idiote regels bedenken, waarvan je over een deel kunt twisten, of die nu wel of niet zinnig zijn. Maar hoe dan ook zullen er velen zijn waarvan iedereen tot de conclusie komt dat die regels idioot zijn.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland bezwijkt onder overtollig bestuur en regelgeving

Geplaatst: ma jun 26, 2017 6:54 pm 

Reacties: 82
Bekeken: 6007


Enzo501 schreef:
Toevallig vanochtend een artikel over dit onderwerp...het monster van de toeslagen industrie...Yep, waar ook duidelijk gewaarschuwd wordt voor de gevaren van veranderingen in het systeem.

Vanmiddag ook op de radio veel discussie over bijvoorbeeld het direct uitbetalen van huurtoeslagen aan verhuurders en zorgtoeslagen aan de verzekeraar.
Vooral of dat wel haalbaar zou zijn.

Welnu, het was vroeger zo. De woningbouwcorporatie zorgde voor de huursubsidie en het werd rechtstreeks overgemaakt. Zelf ontving je wel jaarlijks de gegevens. Met opvang voor kinderen was het net zo geregeld. Dat het niet meer zo is, is te danken aan de VVD, die meende op het belastingapparaat te kunnen bezuinigen, door het niet meer creches en verhuurders te storten. De gevolgen zijn inmiddels bekend. En de vermeende besparing is inmiddels gebruikt om de lasten voor de hoogste inkomens te verlagen....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland bezwijkt onder overtollig bestuur en regelgeving

Geplaatst: ma jun 26, 2017 11:46 am 

Reacties: 82
Bekeken: 6007


Hume schreef:
Raya schreef:
Hume schreef:


Er is toch een gemeenteraad om dit te controleren.
Gaan de mensen in die gemeenten voor jan joker naar de stembus?


Het rijk weigert geld te oormerken. En er zijn nu eenmaal partijen die geld voor het gepeupel liever aan de eigen vriendjes besteed zien worden. En ook die partijen leveren gemeenteraadsleden.


DE burgers zullen toch echt de gemeentebestuurder meer achter de vodden zitten.
Alles kan niet door Den Haag geregeld worden.


Helaas grijpt de overheid zelfs niet in als gemeenten de wet overtreden. Zelfs als rechterlijke uitspraken worden genegeerd, blijft dat zonder gevolgen. Dat valt regelmatig op te maken in programma's en nieuws en actualiteiten.
Burgers hebben nog steeds te weinig macht. Er wordt nog steeds veel te veel in achterkamertjes besloten, ook in provincies en gemeenten.
Daar kan de rijksoverheid wel degelijk iets aan doen. Om te beginnen geld oormerken en vervolgens handhaven als een gemeente zich niet aan de regels of de fatsoensnormen houdt. Daar mogen best strenge sancties op staan als persoonlijke bestraffing naar politici en ambtenaren. Boetes gaan altijd ten koste van de burgers.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland bezwijkt onder overtollig bestuur en regelgeving

Geplaatst: ma jun 26, 2017 10:38 am 

Reacties: 82
Bekeken: 6007


Napoleon schreef:
Raya schreef:
Rightnow schreef:
Je kunt inderdaad de positie van de laagst betaalden ook verbeteren door een basisloon, een laag basisloon zoals ik altijd zeg, een basisloon wat je betaalt door andere toeslagen af te schaffen en door vanaf de eerst verdiende cent ook een vast percentage inkomstenbelasting af te dragen, vergelijkbaar met wat er in hogere schalen gebeurt.

Het doel is dan dat de globale inkomensverdeling ongewijzigd blijft - want met alle toeslagen en aftrekposten is die niet heel onrechtvaardig maar wel heel erg ingewikkeld. Wat winnen we er dan aan? Het moet uiteindelijk voor mensen lonen om te werken en voor werkgever lonen om mensen in dienst te hebben en te houden.


Een laag basisloon met afschaffing van toeslagen, verondersteld dat er voor genoeg werk is voor iedereen om voldoende bij te verdienen, zodat alle rekeningen zonder toeslagen kunnen worden betaald.

Maar als je toeslagen afschaft, wat doe je dan met mensen die niet kunnen werken vanwege handicap, ziekte, of simpelweg dat ze geen werk kunnen krijgen en met hun basisloon niet rond kunnen komen vanwege de hoge huren, zorgpremies, verplichte vrijwillige hoge bijdragen voor de school van de kinderen, enzovoort?


Hangt ervan af wat je als basis beziet voor mensen die niet werken. Moeten mensen die niet werken überhaupt zoveel krijgen dat ze 'ook een leuk leven hebben' of kies je echt voor de basis; woning, eten en kleding en verder niets extra's. Het soberste van het soberste.


De inrichting van het land en de samenleving is gemeenschappelijke verantwoordelijkheid.
Zwart werken mag niet, af en toe een uurtje werken naar kunnen, bijvoorbeeld oppassen of koffie schenken bij een kantoor e.d., daar leg je geld op toe. Volkstuintjes zijn te duur en een stukje groen pakken om je eigen aardappeltjes te verbouwen, mag niet, net zo min als een eigen hutje bouwen om de idiote huurprijzen te omzeilen. Mensen mogen ook niet zomaar met zelfgemaakte spulletjes op de markt gaan staan. Alles moet aan velerlei eisen en vergunningen voldoen.

'We' hebben het leven nu eenmaal duur en ingewikkeld gemaakt en 'we' nemen duidelijk niet de verantwoording dat iedereen normaal, wel toegestaan werk heeft of kan hebben, waar mensen naar hun kunnen hun arbeid kunnen verrichten.
We zullen dus moeten zorgen dat die mensen wel degelijk hun rekeningen kunnen betalen, een computer met internet hebben om te kunnen communiceren met de overheid, een smartphone met abonnement hebben om DigID te gebruiken (dat gaat de overheid eisen) en noem maar op. Let wel, ik heb het niet over mensen die wel kunnen maar simpelweg weigeren te werken. Ik heb het over mensen die wel willen maar niet kunnen werken. Het is onze verantwoordelijkheid om te zorgen dat die mensen ook fatsoenlijk kunnen leven en meekomen.
De mensen die wel kunnen werken maar niet willen, is uiteraard een heel ander verhaal.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland bezwijkt onder overtollig bestuur en regelgeving

Geplaatst: ma jun 26, 2017 10:00 am 

Reacties: 82
Bekeken: 6007


Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Toeslagen zijn nodig om mensen die onvoldoende betaald krijgen om het hoofd boven water te houden, hun huur te kunnen laten betalen; kinderen te onderhouden; kinderen naar de opvang te doen en hun zorgpremie te kunnen betalen.
Als iedereen zou krijgen wat hij verdiende was het probleem grotendeels opgelost. Veel hoge lonen zouden dalen en veel lage lonen zouden stijgen.

De reden dat mensen toeslagen nodig hebben is omdat de lasten te hoog zijn waardoor lagere inkomens gecompenseerd moeten worden zodat mensen rond kunnen komen. Helaas wordt deze trend niet gestopt, maar het tegendeel gebeurt: steeds hogere lasten (is inkomens voor intsanties, vaak semi-overheid of in het geval van de zorg verzekeringsmaatschappijen) dat door algemene middelen (de belastingbetaler) opgehoest wordt. Met als bijkomend verlammend nadeel de armoedeval waardoor mensen vanuit een minimuminkomen (werk of uitkering) er amper op vooruit gaan als ze gaan werken en ook er amper op vooruit gaan als ze na vele jaren de sprong van bijvoorbeeld 20000 naar 30000 bruto gemaakt hebben. De lasten moeten dus omlaag, vooral belasting op arbeid, maar dat zal ook middels een mentaliteitsverandering moeten plaatsvinden waarbij grote groepen in de samenleving moeten gaan beseffen dat ze niet afhankelijk zijn van toeslagen en subsidies maar dat ze dat juist beperkt.


Of nu de lonen te laag zijn of de lasten te hoog is voor de mensen die hun rekeningen niet kunnen betalen lood om oud ijzer.
Dat veel lasten te hoog zijn heeft te maken met graaigedrag. Huren hoeven helemaal niet zo hoog te zijn, en de prijzen van de huizen evenmin. Als een fatsoenlijke vrijstaande woning in Groningen of Zeeland 100.000 euro kan kosten, waarom moet dat dan perse in de randstad 350.000 euro zijn voor eenzelfde woning?
Natuurlijk is het fijn als lasten omlaag kunnen, maar er moeten natuurlijk wel inkomsten zijn voor de gezamenlijke uitgaven als bevolking. Dat je daar kritisch naar kijkt lijkt mij logisch, maar dat je vooral de lage- en middeninkomens belast is dan weer onlogisch. Dat is ook de reden dat er geen netto-verschil tussen 20.000 en 30.000 euro bruto. De lasten zijn hoe dan ook verkeerd verdeeld, om met name de hoogste inkomens er steevast op vooruit te laten gaan. De rekeningen van de crises kwamen niet per ongeluk bij de lage- en middeninkomens terecht, en toen er een paar miljard over was, ging dat niet per ongeluk naar de hoogste inkomens.

Het ligt dus allemaal een stuk ingewikkelder. Partijen als VVD, CDA en D66 maar ook PVV, zullen nooit akkoord gaan met een vlaktaks welke voor de rijksten niet veel lager uit zal vallen. Maar voor alles wat de rijksten minder betalen, zullen de lasten voor de lage- en middeninkomens nog verder stijgen, wat weer zal leiden tot een lager basisloon.

Als je een basisloon in wilt voeren, zul je dus toch rekening moeten houden met een eerlijke verdeling van de lasten, en dat is niet een vlaktax. Verder zul je rekening moeten houden met de kosten van levensonderhoud in Nederland, ook voor mensen die niet kunnen werken. Je zult dan toch naar twee soorten basisloon moeten of basisloon met een toeslag.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland bezwijkt onder overtollig bestuur en regelgeving

Geplaatst: ma jun 26, 2017 9:49 am 

Reacties: 82
Bekeken: 6007


Rightnow schreef:
Je kunt inderdaad de positie van de laagst betaalden ook verbeteren door een basisloon, een laag basisloon zoals ik altijd zeg, een basisloon wat je betaalt door andere toeslagen af te schaffen en door vanaf de eerst verdiende cent ook een vast percentage inkomstenbelasting af te dragen, vergelijkbaar met wat er in hogere schalen gebeurt.

Het doel is dan dat de globale inkomensverdeling ongewijzigd blijft - want met alle toeslagen en aftrekposten is die niet heel onrechtvaardig maar wel heel erg ingewikkeld. Wat winnen we er dan aan? Het moet uiteindelijk voor mensen lonen om te werken en voor werkgever lonen om mensen in dienst te hebben en te houden.


Een laag basisloon met afschaffing van toeslagen, verondersteld dat er voor genoeg werk is voor iedereen om voldoende bij te verdienen, zodat alle rekeningen zonder toeslagen kunnen worden betaald.

Maar als je toeslagen afschaft, wat doe je dan met mensen die niet kunnen werken vanwege handicap, ziekte, of simpelweg dat ze geen werk kunnen krijgen en met hun basisloon niet rond kunnen komen vanwege de hoge huren, zorgpremies, verplichte vrijwillige hoge bijdragen voor de school van de kinderen, enzovoort?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland bezwijkt onder overtollig bestuur en regelgeving

Geplaatst: ma jun 26, 2017 8:25 am 

Reacties: 82
Bekeken: 6007


Toeslagen zijn nodig om mensen die onvoldoende betaald krijgen om het hoofd boven water te houden, hun huur te kunnen laten betalen; kinderen te onderhouden; kinderen naar de opvang te doen en hun zorgpremie te kunnen betalen.
Als iedereen zou krijgen wat hij verdiende was het probleem grotendeels opgelost. Veel hoge lonen zouden dalen en veel lage lonen zouden stijgen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland bezwijkt onder overtollig bestuur en regelgeving

Geplaatst: ma jun 26, 2017 7:21 am 

Reacties: 82
Bekeken: 6007


Hume schreef:
Raya schreef:
Lancelot schreef:
Vind je dat er helemaal geen WMO geld besteed mag worden aan sport en recreatie of alleen niet ten behoeve van golf?


WMO-geld is niet voor sport, recreatie of tbv golf. Geld moet worden besteed aan dat waar het voor beschikbaar is gesteld. Geld aan andere doelen besteden is stelen van de de mensen voor wie het bedoeld was.


Er is toch een gemeenteraad om dit te controleren.
Gaan de mensen in die gemeenten voor jan joker naar de stembus?


Het rijk weigert geld te oormerken. En er zijn nu eenmaal partijen die geld voor het gepeupel liever aan de eigen vriendjes besteed zien worden. En ook die partijen leveren gemeenteraadsleden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland bezwijkt onder overtollig bestuur en regelgeving

Geplaatst: za jun 24, 2017 6:07 pm 

Reacties: 82
Bekeken: 6007


Lancelot schreef:
Raya schreef:
Lancelot schreef:
Vind je dat er helemaal geen WMO geld besteed mag worden aan sport en recreatie of alleen niet ten behoeve van golf?


WMO-geld is niet voor sport, recreatie of tbv golf. Geld moet worden besteed aan dat waar het voor beschikbaar is gesteld. Geld aan andere doelen besteden is stelen van de de mensen voor wie het bedoeld was.

Dus uithuis geplaatste kinderen omdat de vader hen verkrachtte mogen geen uitje van je krijgen ?


Daar zijn andere potjes voor.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland bezwijkt onder overtollig bestuur en regelgeving

Geplaatst: za jun 24, 2017 4:57 pm 

Reacties: 82
Bekeken: 6007


Lancelot schreef:
Raya schreef:
We moeten allereerst rechtsongelijkheid voorkomen.
Dat invaliden in de ene gemeente wel recht op thuiszorg hebben en in de andere gemeente niet, omdat het WMO-geld aan lantaarnpalen en aanlegsteigers bij een golfbaan worden gebruikt mag niet voorkomen, maar komt wel voor. Hetzelfde geldt voor mensen die een rolstoel nodig hebben.
Ook het verschillend beleid bij de zorgverzekeraars, waar het gaat om toekennen van medische hulpverlening thuis, zorgt voor zeer veel rechtsongelijkheid en ellende.

Het zijn slechts twee voorbeelden!
De overheid dient zonder meer de KADERS aan te geven en te waken over de rechten, ook van de individuele burgers. ALLE overheden, maar met de Rijksoverheid als eindverantwoordelijke, welke lagere overheden, maar ook particuliere uitvoerders, ook daadwerkelijk tot de orde kan roepen en dwingen zich aan wetten en regels te houden, welke uiteraard eenduidige moeten zijn met een duidelijke bedoeling, waar geen enkele uitvoerder of overheid zich aan kan onttrekken, met welke smoes dan ook!
De overheid dient daarbij haar controle vooral te richten op de uitvoerders, in plaats van de burgers te wantrouwen. Dan kan een gigantische oceaan aan bureaucratie gedempt worden.
De mens moet weer centraal komen te staan! En dat is en blijft de verantwoordelijkheid van de overheid.
Vind je dat er helemaal geen WMO geld besteed mag worden aan sport en recreatie of alleen niet ten behoeve van golf?


WMO-geld is niet voor sport, recreatie of tbv golf. Geld moet worden besteed aan dat waar het voor beschikbaar is gesteld. Geld aan andere doelen besteden is stelen van de de mensen voor wie het bedoeld was.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland bezwijkt onder overtollig bestuur en regelgeving

Geplaatst: za jun 24, 2017 2:05 pm 

Reacties: 82
Bekeken: 6007


Hume schreef:
Raya schreef:
Hume schreef:


Centralisatie en decentralisatie zijn bewegingen die elkaar afwisselen.
Het is een probleem dat de centrale overheid zich met alles wil bemoeien ook met wat ze hebben gedecentraliseerd.
Je kunt niet alle problemen oplossen met meer centraal bestuur en controle ,zoals nu het geval is.
Zeggen dat schollen meer zelf moeten doen en toch alles voorschrijven en controleren.
Basisscholen krijgen steeds meer taken , steeds meer probleemleerlingen, steeds meer voorschriften en steeds meer controle.
Daarom pleit ik voor minder overheid en minder regelgeving op alle niveau's.
Nederland lijdt onder bestuurlijke obesitas en alle organisatie worden steeds groter.
Er komen overal meer managers en duur betaalde directies ,tennisten van de werknemers op de werkvloer.


We moeten allereerst rechtsongelijkheid voorkomen.
Dat invaliden in de ene gemeente wel recht op thuiszorg hebben en in de andere gemeente niet, omdat het WMO-geld aan lantaarnpalen en aanlegsteigers bij een golfbaan worden gebruikt mag niet voorkomen, maar komt wel voor. Hetzelfde geldt voor mensen die een rolstoel nodig hebben.
Ook het verschillend beleid bij de zorgverzekeraars, waar het gaat om toekennen van medische hulpverlening thuis, zorgt voor zeer veel rechtsongelijkheid en ellende.

Het zijn slechts twee voorbeelden!
De overheid dient zonder meer de KADERS aan te geven en te waken over de rechten, ook van de individuele burgers. ALLE overheden, maar met de Rijksoverheid als eindverantwoordelijke, welke lagere overheden, maar ook particuliere uitvoerders, ook daadwerkelijk tot de orde kan roepen en dwingen zich aan wetten en regels te houden, welke uiteraard eenduidige moeten zijn met een duidelijke bedoeling, waar geen enkele uitvoerder of overheid zich aan kan onttrekken, met welke smoes dan ook!
De overheid dient daarbij haar controle vooral te richten op de uitvoerders, in plaats van de burgers te wantrouwen. Dan kan een gigantische oceaan aan bureaucratie gedempt worden.
De mens moet weer centraal komen te staan! En dat is en blijft de verantwoordelijkheid van de overheid.


Wil je de gemeenteraden opheffen?
Als burgers mee willen beslissen over voorzieningen, dan zullen ze een gemeentebestuur moeten kiezen
die hun wensen waarmaakt.
Dit leidt altijd tot verschillen in de diversen gemeenten.
Mensen die dit anders willen ,moeten de gemeentebesturen afschaffen en alles uit de Den haag laten regelen.


Verschillen in gemeenten mogen nooit tot rechtsongelijkheid leiden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland bezwijkt onder overtollig bestuur en regelgeving

Geplaatst: za jun 24, 2017 1:14 pm 

Reacties: 82
Bekeken: 6007


Hume schreef:
Raya schreef:
Ik hoorde in Buitenhof hoe de centralisatie bij de politie alweer deels wordt terug gedraaid omdat die centralisatie in het geheel niet werkt.

Het probleem ligt mijn inziens dan ook niet zozeer bij het aantal lagen, maar bij ondeskundigheid en prestigeobjecten (en 'winstmaximalisatie' of 'kostenreductiemaximalisatie') bij veel bestuurders.

Doordat ook nog eens de meeste onderzoeksrapporten ten onrechte het stempel 'GEHEIM' krijgen, valt er voor de media, en dus ook voor de burgers, weinig tot geen controle uit te oefenen op het beleid. Dit speelt zich in alle lagen van het openbaar bestuur af. Klooiende bestuurders kunnen hierdoor ongehinderd hun gang gaan, vaak ook nog eens in uitruil in achterkamertjes. De burgers die niet in staat zijn belasting te ontduiken of te ontwijken betalen wel voor alle kosten, makkelijk zat.


Centralisatie en decentralisatie zijn bewegingen die elkaar afwisselen.
Het is een probleem dat de centrale overheid zich met alles wil bemoeien ook met wat ze hebben gedecentraliseerd.
Je kunt niet alle problemen oplossen met meer centraal bestuur en controle ,zoals nu het geval is.
Zeggen dat schollen meer zelf moeten doen en toch alles voorschrijven en controleren.
Basisscholen krijgen steeds meer taken , steeds meer probleemleerlingen, steeds meer voorschriften en steeds meer controle.
Daarom pleit ik voor minder overheid en minder regelgeving op alle niveau's.
Nederland lijdt onder bestuurlijke obesitas en alle organisatie worden steeds groter.
Er komen overal meer managers en duur betaalde directies ,tennisten van de werknemers op de werkvloer.


We moeten allereerst rechtsongelijkheid voorkomen.
Dat invaliden in de ene gemeente wel recht op thuiszorg hebben en in de andere gemeente niet, omdat het WMO-geld aan lantaarnpalen en aanlegsteigers bij een golfbaan worden gebruikt mag niet voorkomen, maar komt wel voor. Hetzelfde geldt voor mensen die een rolstoel nodig hebben.
Ook het verschillend beleid bij de zorgverzekeraars, waar het gaat om toekennen van medische hulpverlening thuis, zorgt voor zeer veel rechtsongelijkheid en ellende.

Het zijn slechts twee voorbeelden!
De overheid dient zonder meer de KADERS aan te geven en te waken over de rechten, ook van de individuele burgers. ALLE overheden, maar met de Rijksoverheid als eindverantwoordelijke, welke lagere overheden, maar ook particuliere uitvoerders, ook daadwerkelijk tot de orde kan roepen en dwingen zich aan wetten en regels te houden, welke uiteraard eenduidige moeten zijn met een duidelijke bedoeling, waar geen enkele uitvoerder of overheid zich aan kan onttrekken, met welke smoes dan ook!
De overheid dient daarbij haar controle vooral te richten op de uitvoerders, in plaats van de burgers te wantrouwen. Dan kan een gigantische oceaan aan bureaucratie gedempt worden.
De mens moet weer centraal komen te staan! En dat is en blijft de verantwoordelijkheid van de overheid.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland bezwijkt onder overtollig bestuur en regelgeving

Geplaatst: zo maart 26, 2017 12:57 pm 

Reacties: 82
Bekeken: 6007


Ik hoorde in Buitenhof hoe de centralisatie bij de politie alweer deels wordt terug gedraaid omdat die centralisatie in het geheel niet werkt.

Het probleem ligt mijn inziens dan ook niet zozeer bij het aantal lagen, maar bij ondeskundigheid en prestigeobjecten (en 'winstmaximalisatie' of 'kostenreductiemaximalisatie') bij veel bestuurders.

Doordat ook nog eens de meeste onderzoeksrapporten ten onrechte het stempel 'GEHEIM' krijgen, valt er voor de media, en dus ook voor de burgers, weinig tot geen controle uit te oefenen op het beleid. Dit speelt zich in alle lagen van het openbaar bestuur af. Klooiende bestuurders kunnen hierdoor ongehinderd hun gang gaan, vaak ook nog eens in uitruil in achterkamertjes. De burgers die niet in staat zijn belasting te ontduiken of te ontwijken betalen wel voor alle kosten, makkelijk zat.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland bezwijkt onder overtollig bestuur en regelgeving

Geplaatst: za maart 25, 2017 9:15 pm 

Reacties: 82
Bekeken: 6007


Bezwijken die niet onder corruptie?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland bezwijkt onder overtollig bestuur en regelgeving

Geplaatst: za maart 25, 2017 5:46 pm 

Reacties: 82
Bekeken: 6007


Hume schreef:
Raya schreef:
Hume schreef:


De Gemeenten zitten dichter bij de burgers dan de Provincie.
En burgers kunnen beter hun plaatselijk bestuur controleren.
Provincies zie ik meer al belangrijk voor culturele zaken.


Gemeenten staan dichter bij de burgers dan de Provincie over een landelijke overheid.
Dat is waar. Een gemeente zou in principe (niet noodzakelijkerwijs) sneller kunnen reageren op een indicatie voor iemand die een rolstoel nodig heeft, omdat hij of zij twee benen mist. Probleem is echter dat diezelfde persoon in gemeente A die rolstoel wel krijgt en gemeente B niet. Of, als die persoon van gemeente A naar gemeente C verhuist, waar deze ook een rolstoel zou krijgen, de rolstoel dan wel eerst weer bij gemeente A moet inleveren en vervolgens maanden tot een jaar kan wachten op een rolstoel van gemeente C.

Er zijn per definitie landelijk regels nodig die ook voor gemeenten gelden (en geld hoort te worden geoormerkt). Je moet aan een gemeente overlaten waar een gemeente goed of beter in is, maar het mag niet rechtsongelijkheid leiden.

Om welke overheid dan ook te kunnen controleren, is allereerst transparantie nodig. Overheden, ook gemeenten, zijn echter verslaafd aan achterkamertjes, stempels 'geheim' en zwarte stiften.

Cultuur is een goede taak voor regiobesturen, dat hoeft voor mij niet perse de provincie te zijn. Die grenzen zijn lang niet altijd logisch. Het gaat tenslotte om voorzieningen in een logische regio, een stad met omliggende kleinere steden/dorpen, die onderling goed bereikbaar zijn en afhankelijkheden hebben, waar voorzieningen goed verdeeld kunnen worden.


Burgers zitten dicht op de gemeenten en kunnen dus controleren als ze willen.
De provinciebesturen zijn overbodig ,alleen de traditionele partijen plakken te graag aan het pluche.
Daarom krijg je die bestuurslaag niet weg.


Niet hoe 'dicht' de burger ergens op zit, doet er toe, maar hoe 'open' bestuurders staan voor burgers.
Burgers komen ook niet verder dan het kiezen van Raadsleden, dat is niet anders dan Kamerleden. En ook zijn het de raadsleden uit de coalitiepartijen die de wethouders kiezen. De Burgemeester wordt per definitie benoemd, al dan niet met instemming van een commissie uit de raad.

Een gestructureerd samenwerkingsverband tussen gemeenten in 'natuurlijke' regio's, lijkt mij wel slim.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 2 [ Er voldeden 24 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling