Het is nu za dec 15, 2018 1:54 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 676 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: wo dec 12, 2018 1:15 pm 

Reacties: 2783
Bekeken: 88067


Rightnow schreef:
Raya schreef:
Mijn kerstwens is dat de mensen eens wat wijzer kiezen in het stemhokje.

De mijne is dat mensen zelf gaan nadenken en stoppen met napraten. Vanzelf als we dat gaan doen, dat de uitkomst niet vast staat, en dat de politici zelf hierdoor hun koers zullen aanpassen.

Voor het stemhokje adviseer ik om goed te onthouden wat er de afgelopen jaren is gepasseerd, liever dan te gemakkelijk en te gemakkelijk de mooiste (heus wel integer geformuleerde) goede bedoelingen als uitgangspunt te nemen. Bij de bedoelingen hoort altijd de vraag hoe daar in de praktijk mee wordt omgegaan, als alles toch weer net iets anders loopt dan gedacht.

Misschien komen we er nog toe om rustig na te denken over Europa als nieuwe wereldmacht, los van de NAVO met eigen leger en gecentraliseerd vanuit Brussel geleid. Wat hebben we te winnen en wat te verliezen, die vraag is op dit moment nog te ver van mijn bed. Maar in de aanloop tot deze staatsvorming zijn er wel een paar dingen heel raar gegaan waardoor ik voorzichtig ben geworden.


Europa/de EU zal geen wereldmacht worden. Die beurt is nu aan andere delen van de wereld. Europa is het pas nog geweest en te verdeeld om nog maar een luciferhoutje te kunnen breken. De belangen zijn te verschillend de gevechten tegen het neoliberaal te lokaal.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: wo dec 12, 2018 10:52 am 

Reacties: 2783
Bekeken: 88067


Biertje schreef:
Lancelot schreef:
Lies schreef:
Hoe kan je iets verdedigen, de rug recht houden, als de graat niet gezond en sterk meer is, of helemaal is verdwenen?

Geen groter raadsel dan de zelfmoord van het politieke midden
https://www.rtlz.nl/opinie/column/45083 ... eke-midden

De maatschappelijke onvrede heeft het politieke midden - ook wel het politieke establishment of de links-liberale elite genoemd - al veel gekost. Dat begon in de meeste Europese landen met het gestaag inleveren van parlementszetels. Daarna verdwenen er middenpartijen uit regeringen en later verdwenen er een aantal helemaal.Ah, weer zo'n columnist die afgaat op peilingen en als er dan verkiezingen zijn geweest zich verbaasd dat het politieke midden wederom de meeste stemmen heeft getrokken. Niet alleen in Nederland, maar in bijna alle Europese landen en zelfs in de US waar Clinton de meerderheid van de kiezers achter haar had. Waardeloos stuk van Veelo. Dit is toch niet ook je eigen opinie Lies?
De PvdA maakt deel uit van het midden en die heeft fors verloren.


De PvdA was in rutte-2 en is nog steeds in het EP zo a-sociaal als de neten, en praat nu ook alleen maar richting verkiezingen. Mijn kerstwens is dat de mensen eens wat wijzer kiezen in het stemhokje.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: vr dec 07, 2018 8:52 am 

Reacties: 2783
Bekeken: 88067


baedeker schreef:
Raya schreef:
Er wordt hier weer aardig met links en rechts gesmeten.

Is globalisering links of rechts?

Ik hou het toch liever op sociaal en asociaal.

Globalisering is sociaal, als je andere, vooral arme landen, vrije toegang wilt geven tot jouw land om hun producten voor een eerlijke prijs te verkopen.

Globalisering is asociaal, als je die globalisering wilt om jouw producten wereldwijd weg te kunnen zetten, andere industrien, vooral de opkomende, wegconcurrerend.

Bepaal dan verder maar of globalisering nu rechts of links is.

Globalisering is breed. Het is voor mij rechts als er economische samenwerking is met behoud van het primaat van nationale besluitvorming (democratische controle via nationale parlementen) en behoud van de eigen identiteit. Het is voor mij links als internationalisme gaat overheersen: bevoegdheden wegbrengen naar internationale organisaties en gerechtshoven, welkomstpolitiek voor jan en alleman, vrijblijvendheid in de integratie, promoten van vreemde culturen, ideologische groepsprocessen zoals bij de milieugekte, dat soort dingen. En het is crony capitalism als belastinggeld verdwijnt in subsidies, belasting voorrechten en andere privileges van het grootbedrijf en financiële doorsluis bedrijfjes. Met de linkspopulistische koers van de globalisering doel ik op een alliantie van de twee laatsten ten koste van de eigen bevolking.
Maar goed, het zijn maar definities. Als het maar duidelijk wat je bedoelt.

Raya schreef:
Het probleem met politici, is dat ze vroeger over het algemeen toch wat integerder waren. Ze waren duidelijker en zeiden eerlijker waar ze voor stonden, en ruimden het veld als ze hun afspraken met de Kiezers niet nakwamen, de Kamer niet, te laat of onvolledig informeerden of als bleek dat ze tegen de Kamer hadden gelogen.
Ook was er nog meer debat in de Kamer. Er werd meer naar elkaar geluisterd, en soms veranderden mensen hun standpunt nog staande de discussie. Er waren geen dichtgetimmerde regeerakkoorden.

Die tijd is echter voorbij. Integere politici moet je tegenwoordig met een kaarsje zoeken. Er zijn er maar weinig meer. De meesten liegen en bedriegen niet alleen elkaar, maar ook hun Kiezers en het gehele Nederlandse volk.
Het is heel triest.

Politicus is natuurlijk altijd wel een wat nevelig beroep geweest. Maar de leugencultuur in Den Haag gaat nu inderdaad alle grenzen te buiten. Ik ben er van overtuigd dat luie cq volgzame media een belangrijk onderdeel van het probleem zijn. Als politici aanrommelen maar er in de berichtgeving mee weg komen, dan is er ook geen echte stok achter de deur om integer te zijn. Je zag bij de paar referenda die gehouden zijn hoe de echte vragen wél aan het licht kwamen. Leugenaars staan dan in hun hemd, en daarom snap ik best dat het afschaffen van het referendum hun eerste prioriteit was. Het blijft voor mij een eeuwige blamage van D66 dat het in een pro-referendum parlement meewerkte aan de afschaffing ervan.

Maar goed, ik ben wel optimistisch. Leugenaars kennen geen rem. De kruik gaat zo lang te water tot hij barst. Onze leugenaars zijn ook niet echt dapper. Er gaat ongetwijfeld wat bloed vloeien. Dan gaan ze piepen en komt de kans om de zaken recht te trekken.
:wink:


Door te kijken naar de daden kun je die makkelijker scharen onder sociaal of asociaal in plaats van onder links of rechts.

Globalisering waarbij de prijs enkel moet worden betaald door 'het gewone volk' om een beperkte groep er flink aan te laten verdienen, vind ik asociaal, hoe gunstig dit ook voor een de boeren in een arm land kan zijn. Je moet het namelijk van twee kanten bekijken. Maar meestal zal het gaan om multinationals die in dat land de boeren uitbuiten. En mocht dat niet zo zijn, dan zijn er wellicht mogelijkheden om de nadelen hier beter te verdelen (sociaal).

Het opdringen van andere culturen vind ik asociaal, naar beide groepen toe. Het veroorzaakt namelijk weerstand en daarmee discriminatie en ander onmin. Er zal altijd een leidende cultuur zijn, zoals we hier ook met euro's betalen en niet ineens in dirhams (Marokkaanse munt), omdat er relatief veel Marokkanen naar Nederland komen. Nieuwkomers horen zich aan te passen aan de normale gang van zaken in de samenleving aan, aan het gastland. Dat betekent niet dat zij zich moeten assimileren. Voor de rest kunnen zij gewoon hun gang gaan met hun eigen cultuur, zolang vormen daaruit niet strijdig zijn met wetten in het nieuwe land. Als kenmerken aanspreken, ontstaat er vanzelf vermenging.
Daar hoeft dus verder helemaal geen links of rechts aan te pas te komen. Gewoon sociaal zijn naar elkaar, gericht op de mens, zoveel mogelijk zonder dwang van wie dan ook.Er ontstaat steeds meer weerstand tegen de huidige politici. Mensen beginnen wakker te worden en langzaam neemt de actiebereidheid toe. Het kost moeite om weer wat eenheid te krijgen onder de bevolking, want de mensen zijn op meerdere wijzen flink uit elkaar gespeeld, juist om gezamenlijk protest te voorkomen. En ondanks dat er nog steeds verwoede pogingen gedaan worden om mensen uit elkaar te spelen, lukt dat steeds minder. Op twitter zijn een aantal mensen die de gele hesjes fel veroordelen, omdat er een paar 'foute' mensen meedoen, zoals Henk Bes (heet ie geloof ik) en roepend dat daarmee alle gele hesjes fout zijn. Terwijl er ook gewoon ouderen meelopen, die niet discrimineren, maar gewoon niet meer rond kunnen komen van hun AOW met al die stijgende lasten.
Wat dat betreft, hoop ik dat ook hier de gele hesjes gaan doorzetten en juist de foute politici lik op stuk krijgen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: do dec 06, 2018 3:34 pm 

Reacties: 2783
Bekeken: 88067


Er wordt hier weer aardig met links en rechts gesmeten.

Is globalisering links of rechts?

Ik hou het toch liever op sociaal en asociaal.

Globalisering is sociaal, als je andere, vooral arme landen, vrije toegang wilt geven tot jouw land om hun producten voor een eerlijke prijs te verkopen.

Globalisering is asociaal, als je die globalisering wilt om jouw producten wereldwijd weg te kunnen zetten, andere industrien, vooral de opkomende, wegconcurrerend.

Bepaal dan verder maar of globalisering nu rechts of links is.Het probleem met politici, is dat ze vroeger over het algemeen toch wat integerder waren. Ze waren duidelijker en zeiden eerlijker waar ze voor stonden, en ruimden het veld als ze hun afspraken met de Kiezers niet nakwamen, de Kamer niet, te laat of onvolledig informeerden of als bleek dat ze tegen de Kamer hadden gelogen.
Ook was er nog meer debat in de Kamer. Er werd meer naar elkaar geluisterd, en soms veranderden mensen hun standpunt nog staande de discussie. Er waren geen dichtgetimmerde regeerakkoorden.

Die tijd is echter voorbij. Integere politici moet je tegenwoordig met een kaarsje zoeken. Er zijn er maar weinig meer. De meesten liegen en bedriegen niet alleen elkaar, maar ook hun Kiezers en het gehele Nederlandse volk.
Het is heel triest.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: wo dec 05, 2018 11:36 am 

Reacties: 2783
Bekeken: 88067


Enzo501 schreef:
Biertje schreef:
Enzo501 schreef:

Objectief gezien werkt de democratie goed als bij verkiezingen 80 of 85% van de mensen komt opdagen. Het begint penibel te worden als een clubje forumrevolutionairen nare zaken begint te roepen over mensen (miljoenen mensen) die niet op hun onbetekende favo partijtje of politicus stemmen. Dit is het begin van fascisme waarbij de mening van anderen onbetekenend wordt gemaakt en al helemaal als het gebruik van geweld wordt aangemoedigd. Blijkbaar zit dit toch ingebakken uiteindelijk bij aanhangers van SP, PVV en FvD.
Eigenlijk zegt Enzo501, dat je als burger alles moet accepteren,zelfs als je onschuldig wordt veroordeeld. Over fascisme gesproken. :drunk:

https://www.metronieuws.nl/nieuws/binne ... eroordeeld
https://www.ad.nl/den-haag/onschuldig-m ... ~a9714c91/

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2874142 ... -fouten-om

Enzo501, ik voel mij als kiezer genaaid als ik lastenverlichting mag verwacht en het omgedraaid is in een lastenverzwaring doordat in het geniep de top van bedrijven mee mogen besluiten waar de lastenverlichting komen en waar de klappen gaan vallen.

Biertje kan niet lezen en komt weer met een zijsprongetje. Demonstreren mag, hoe massaler hoe meer er invloed van uit kan gaan. Enzo501 trekt de grens bij geweld. Daarnaast pleit Enzo501 op dit forum al jaren voor lastenverlichting.


Ik zie je geen grens trekken bij geweld (fysiek of geestelijk, in de breedste zin van het woord) door de overheid.
Als ten tijde van grove bezuinigingen en lastenverzwaringen, welke wel het gewone volk treffen maar niet de grote bedrijven en de allerrijksten, het aantal zelfmoorden toeneemt, acht ik dat wel degelijk dodelijk geweld door de overheid. En dan heb ik het nog niet gehad over de intimidatie door mensen te gebieden hun gele hesje uit te trekken, en het onrechtmatig in beslag nemen van een fototoestel en de opnamen te vernietigen. OOK dat zijn vormen van geweld, Enzo!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: wo dec 05, 2018 11:27 am 

Reacties: 2783
Bekeken: 88067


Hume schreef:
Lies schreef:
Enzo501 schreef:

Objectief gezien werkt de democratie goed als bij verkiezingen 80 of 85% van de mensen komt opdagen. Het begint penibel te worden als een clubje forumrevolutionairen nare zaken begint te roepen over mensen (miljoenen mensen) die niet op hun onbetekende favo partijtje of politicus stemmen. Dit is het begin van fascisme waarbij de mening van anderen onbetekenend wordt gemaakt en al helemaal als het gebruik van geweld wordt aangemoedigd. Blijkbaar zit dit toch ingebakken uiteindelijk bij aanhangers van SP, PVV en FvD.
Ik heb nog nooit gedemonsteerd via de straat, probeer het nog altijd te klaren met een stem op een partij, of ik haal een streep door verenigingen of goede doelen. Maar dat wil niet zeggen dat je hier of in Frankrijk een aanhanger bent van de één of andere partij. Men keurt het geweld in Frankrijk af, maar meer dan 70% van de Fransen staat achter het protest. Daar kijk ik naar en dan red je het niet met die strategie van de minachting. Het zijn ook niet alleen de brandstofprijzen, het gaat om veel meer en daar tel ik nu ook aan het Marrakesh-verdrag bij. Wat een onenigheid!!

‘De vraag is niet hoeveel mensen er op straat staan, de vraag is hoe groot de steun onder de bevolking is. En die is steeds enorm groot geweest. Zelfs na de gewelddadigheden van afgelopen zaterdag staat volgens peilingen nog steeds meer dan 70% van de Fransen achter het protest. Castaner en anderen hebben geprobeerd de beweging van alles aan te wrijven. Zo zou de invloed van extreem-rechts heel groot zijn. Gele hesjes, zo moesten we begrijpen, zijn antisemiet, racistisch, homofoob, et cetera. Die strategie van de minachting helpt niet.’Waar redt je het wel mee?
Welke partijen in Nederland zijn in staat om de problemen op te lossen?


Op dit moment geen. We zullen eerst flink de bezem door de politiek moeten halen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: wo dec 05, 2018 11:26 am 

Reacties: 2783
Bekeken: 88067


Biertje schreef:
Hume schreef:
Lies schreef:
Ik heb nog nooit gedemonsteerd via de straat, probeer het nog altijd te klaren met een stem op een partij, of ik haal een streep door verenigingen of goede doelen. Maar dat wil niet zeggen dat je hier of in Frankrijk een aanhanger bent van de één of andere partij. Men keurt het geweld in Frankrijk af, maar meer dan 70% van de Fransen staat achter het protest. Daar kijk ik naar en dan red je het niet met die strategie van de minachting. Het zijn ook niet alleen de brandstofprijzen, het gaat om veel meer en daar tel ik nu ook aan het Marrakesh-verdrag bij. Wat een onenigheid!!

‘De vraag is niet hoeveel mensen er op straat staan, de vraag is hoe groot de steun onder de bevolking is. En die is steeds enorm groot geweest. Zelfs na de gewelddadigheden van afgelopen zaterdag staat volgens peilingen nog steeds meer dan 70% van de Fransen achter het protest. Castaner en anderen hebben geprobeerd de beweging van alles aan te wrijven. Zo zou de invloed van extreem-rechts heel groot zijn. Gele hesjes, zo moesten we begrijpen, zijn antisemiet, racistisch, homofoob, et cetera. Die strategie van de minachting helpt niet.’Waar redt je het wel mee?
Welke partijen in Nederland zijn in staat om de problemen op te lossen?
Partijen die het partijkartel en de bedrijven waarmee ze verbonden zijn, de nek gaan omdraaien. En dan te hopen dat het bedrijfsleven niet langer meer invloed heeft op het parlement en de besluitvorming. Als de burger ergens verantwoordelijk voor wordt gemaakt moet hij ook de regie daarover hebben .


:ok:

De burger moet uberhaupt de regie over de democratie hebben. Het is tenslotte in naam een democratie, dus moet het dat ook in de praktijk zijn. Dat de burgers volksvertegenwoordigers kiezen doet daar niets aan af. Volksvertegenwoordigers horen tenslotte het volk te vertegenwoordigen. Zo staat dat ook in de grondwet hier.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: wo dec 05, 2018 10:42 am 

Reacties: 2783
Bekeken: 88067


Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Hume schreef:


Ook de SP leutert veel te veel met de populisten mee en heeft geen oog voor de echte problemen.
De PvdA heeft te veel meegewerkt aan het bezuinigingsprogramma de afgelopen jaren.
Daarom de werkende mensen hebben geen partij meer die voor hun belangen opkomt
en dan bedoel ik de belangen die ik hierboven heb genoemd.


Over populisme hebben we het al eens gehad. Een begrip dat vaak ten onrechte wordt gebruikt, puur om mensen of partijen die niet bevallen, in een hoek te zetten.

Ik ben het ook niet met alles eens wat de SP doet of nalaat. Maar is dat niet bij iedereen zo bij iedere partij, uitgezonderd de leiders van de partij die bepalen hoe een partij zich in situaties opstelt? Alleen zij kunnen op dat moment het beleid bepalen, zonder daar op dat moment rekenschap te geven aan hun Kiezers en de rest van de bevolking die worden geraakt door een beslissing. En achteraf doen ze dat vaak ook niet. Echt afrekenen kun je ze ook niet.

Het is een probleem van onze democratie, die functioneert niet meer goed, en zeker niet conform de grondwet. Volksvertegenwoordigers horen NAMENS het volk te spreken, dat betekent naar de belangen van het volk, afgewogen naar ieders belang. En dat is niet het geval meer. Steeds minder gebeurt dat. Debatten zijn doelloos, ieder heeft zich vastgebeten in een standpunt. De coalitie bepaalt hoe dan ook en vormt een voortdurend front, ook al zijn de coalitiepartijen het op punten niet met elkaar eens. Aan inzichten wordt niet meer gewerkt als het regeerakkoord is gesloten.

Objectief gezien werkt de democratie goed als bij verkiezingen 80 of 85% van de mensen komt opdagen. Het begint penibel te worden als een clubje forumrevolutionairen nare zaken begint te roepen over mensen (miljoenen mensen) die niet op hun onbetekende favo partijtje of politicus stemmen. Dit is het begin van fascisme waarbij de mening van anderen onbetekenend wordt gemaakt en al helemaal als het gebruik van geweld wordt aangemoedigd. Blijkbaar zit dit toch ingebakken uiteindelijk bij aanhangers van SP, PVV en FvD.

Fora hebben niets met die democratie te maken.

En ik heb het over een stapje verder dan de stembus.
Stemvee mogen zijn is verre van democratisch. Je moet als Kiezer ook serieus worden genomen door de gekozenen. Ze zijn gekozen om het volk te vertegenwoordigen, conform de grondwet. Dus de belangen van het volk te behartigen. Als een volk in opstand komt, moet je je toch echt af gaan vragen, of die volksvertegenwoordigers het volk wel hebben vertegenwoordigd, of de maatregelen waar het volk tegen in opstand komt, werkelijk noodzakelijk en rechtvaardig waren.
Democratie is meer dan stemmen. Daarom heet stemmen ook geen democratie. Veel dictators laten zich ook kiezen door mensen een briefje in een stembus te laten doen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: wo dec 05, 2018 10:33 am 

Reacties: 2783
Bekeken: 88067


Hume schreef:
Raya schreef:
Hume schreef:


De grote onvrede bij veel mensen gaat niet over de democratie.
Dit is een stokpaardje van de populisten ,zoals ze ook voortdurend de EU en Moslims als
zondebok gebruiken.
Het is logisch dat ouderen ontevreden zijn omdat hun pensioen 10 jaar niet is verhoogd of in veel gevallen nog gekort.
Het is logisch dat mensen klagen over te weinig loonsverhoging versus de graaiende banken en multinationals
Het is logisch dat mensen klagen over de arbeidsvoorwaarden en al het flexwerk
Het is logisch dat jongeren klagen dat ze moeten lenen voor hun studie.
Het is logisch dat werklozen in deze tijd met zoveel vacatures klagen dat ze te weinig steun en bijscholing krijgen voor een baan
Het is logisch dat veel mensen klagen dat er geen betaalbare woning is te krijgen.
Daarom Rutte III faalt, na jaren van bezuinigen om de materiële positie te verbeteren en werkenden meer zekerheid te bieden.

Daarom al dat geklets over geen democratie , geen referendum , of grenzen dicht en moslims er uit,
zoals de baudetjes en andere populisten doen, zijn slechts dooddoeners en lossen de echte problemen niet op.


Goedemorgen Hume.

Ik denk dat je je een beetje vergist.
Het gaat veel mensen juist wel om de democratie. Te weten dat zij niet worden gehoord, buiten spel gezet zodra zij hun stem hebben uitgebracht. Hun pensioenen die naar het buitenland zijn gespeeld door ondemocratische politici die het verdrag niet eens hadden gelezen. Zelfs de VVD, een groot voorstander, schrok achteraf, toen artikelen alsnog in het nieuws kwamen, nadat het verdrag voor Kamerleden slechts 24 uur voor de stemming kregen te zien.
En we weten ook dat de rekenrente voor pensioen nergens op slaan. Je moet uitgaan van het werkelijk rendement, en dat is echt niet zo moeilijk vast te stellen. Iedereen kan zien, dat als het vermogen sinds 2008 meer dan verdubbeld is, het rendement gemiddeld ver boven de 1 of 2 procent heeft gelegen. Waarom luistert de politiek niet naar de burgers en hun organisaties, in deze de vakbonden?

De politiek kan wel degelijk iets aan de lonen doen. Simpelweg door het wettelijk minimumloon te verhogen. Dan gaat de rest van het loongebouw vanzelf mee. Het is een politieke keuze, weer een, zonder te luisteren naar de burgers, die steeds meer terecht beginnen te morren en te kermen.

Ook je overige punten, het zijn allemaal politieke keuzes, waarin het volk al langer, en steeds meer mort.

Mensen voelen zich wel degelijk in de steek gelaten door de politiek, en zoeken daarom de in hun ogen minst schadelijke politici op, namelijk die politici die beweren het beter met de burgers voor te hebben.
Helaas laat het stemgedrag in de kamer nogal eens anders zien, maar die stemmingsuitslagen zijn moeilijk toegankelijk. Daar moet je heel veel moeite voor doen en aardig wat kennis hebben van internet en de bureaucratie om die terug te vinden.

Het is grondig mis met onze democratie. En het wordt steeds erger.


Ook de SP leutert veel te veel met de populisten mee en heeft geen oog voor de echte problemen.
De PvdA heeft te veel meegewerkt aan het bezuinigingsprogramma de afgelopen jaren.
Daarom de werkende mensen hebben geen partij meer die voor hun belangen opkomt
en dan bedoel ik de belangen die ik hierboven heb genoemd.


Over populisme hebben we het al eens gehad. Een begrip dat vaak ten onrechte wordt gebruikt, puur om mensen of partijen die niet bevallen, in een hoek te zetten.

Ik ben het ook niet met alles eens wat de SP doet of nalaat. Maar is dat niet bij iedereen zo bij iedere partij, uitgezonderd de leiders van de partij die bepalen hoe een partij zich in situaties opstelt? Alleen zij kunnen op dat moment het beleid bepalen, zonder daar op dat moment rekenschap te geven aan hun Kiezers en de rest van de bevolking die worden geraakt door een beslissing. En achteraf doen ze dat vaak ook niet. Echt afrekenen kun je ze ook niet.

Het is een probleem van onze democratie, die functioneert niet meer goed, en zeker niet conform de grondwet. Volksvertegenwoordigers horen NAMENS het volk te spreken, dat betekent naar de belangen van het volk, afgewogen naar ieders belang. En dat is niet het geval meer. Steeds minder gebeurt dat. Debatten zijn doelloos, ieder heeft zich vastgebeten in een standpunt. De coalitie bepaalt hoe dan ook en vormt een voortdurend front, ook al zijn de coalitiepartijen het op punten niet met elkaar eens. Aan inzichten wordt niet meer gewerkt als het regeerakkoord is gesloten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: wo dec 05, 2018 9:40 am 

Reacties: 2783
Bekeken: 88067


Hume schreef:
Biertje schreef:
Enzo501 schreef:

Stemrecht = recht van spreken? :hum:
Verdere mallepraat die ik hier vaker lees over het prediken van de revolutie omdat de partijen die jou niet aanstaan steeds maar weer de grote meerdeheid van de kiezers trekken zullen we maar naar de prullenbak verwijzen waar het thuishoort. Nog maar afgezien van de manier waarop deze kiezers door jou worden weggezet. Je strekking van je verhaaltjes vervalt van kwaad tot erger. :misselijk:
In ons land is stemrecht uitgehold tot het kiezen van een partij die stiekem via diezelfde club topmensen in het bedrijfsleven en in de Eerste Kamer en EU al besluiten wat er gebeurt wat de kiezer niet kon weten en dat noem jij dan democratie. Dus volgens Enzo502 is crony capitalism democratie want het volk heeft gekozen. :leugens:


De grote onvrede bij veel mensen gaat niet over de democratie.
Dit is een stokpaardje van de populisten ,zoals ze ook voortdurend de EU en Moslims als
zondebok gebruiken.
Het is logisch dat ouderen ontevreden zijn omdat hun pensioen 10 jaar niet is verhoogd of in veel gevallen nog gekort.
Het is logisch dat mensen klagen over te weinig loonsverhoging versus de graaiende banken en multinationals
Het is logisch dat mensen klagen over de arbeidsvoorwaarden en al het flexwerk
Het is logisch dat jongeren klagen dat ze moeten lenen voor hun studie.
Het is logisch dat werklozen in deze tijd met zoveel vacatures klagen dat ze te weinig steun en bijscholing krijgen voor een baan
Het is logisch dat veel mensen klagen dat er geen betaalbare woning is te krijgen.
Daarom Rutte III faalt, na jaren van bezuinigen om de materiële positie te verbeteren en werkenden meer zekerheid te bieden.

Daarom al dat geklets over geen democratie , geen referendum , of grenzen dicht en moslims er uit,
zoals de baudetjes en andere populisten doen, zijn slechts dooddoeners en lossen de echte problemen niet op.


Goedemorgen Hume.

Ik denk dat je je een beetje vergist.
Het gaat veel mensen juist wel om de democratie. Te weten dat zij niet worden gehoord, buiten spel gezet zodra zij hun stem hebben uitgebracht. Hun pensioenen die naar het buitenland zijn gespeeld door ondemocratische politici die het verdrag niet eens hadden gelezen. Zelfs de VVD, een groot voorstander, schrok achteraf, toen artikelen alsnog in het nieuws kwamen, nadat het verdrag voor Kamerleden slechts 24 uur voor de stemming kregen te zien.
En we weten ook dat de rekenrente voor pensioen nergens op slaan. Je moet uitgaan van het werkelijk rendement, en dat is echt niet zo moeilijk vast te stellen. Iedereen kan zien, dat als het vermogen sinds 2008 meer dan verdubbeld is, het rendement gemiddeld ver boven de 1 of 2 procent heeft gelegen. Waarom luistert de politiek niet naar de burgers en hun organisaties, in deze de vakbonden?

De politiek kan wel degelijk iets aan de lonen doen. Simpelweg door het wettelijk minimumloon te verhogen. Dan gaat de rest van het loongebouw vanzelf mee. Het is een politieke keuze, weer een, zonder te luisteren naar de burgers, die steeds meer terecht beginnen te morren en te kermen.

Ook je overige punten, het zijn allemaal politieke keuzes, waarin het volk al langer, en steeds meer mort.

Mensen voelen zich wel degelijk in de steek gelaten door de politiek, en zoeken daarom de in hun ogen minst schadelijke politici op, namelijk die politici die beweren het beter met de burgers voor te hebben.
Helaas laat het stemgedrag in de kamer nogal eens anders zien, maar die stemmingsuitslagen zijn moeilijk toegankelijk. Daar moet je heel veel moeite voor doen en aardig wat kennis hebben van internet en de bureaucratie om die terug te vinden.

Het is grondig mis met onze democratie. En het wordt steeds erger.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: wo dec 05, 2018 9:13 am 

Reacties: 2783
Bekeken: 88067


Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Enzo501 schreef:

De steun die geweldadige oproerkraaiers, of het nou om hooligans bij Zwarte Piet demonstraties zijn of professionele relschoppers bij G20 bijeenkomsten of gele hesjes demonstraties gaat, op obscure forumpjes als deze krijgen is natuurlijk veelzeggender dan de vage toekomstvoorspelling die jij hier doet. Vooral als je bedenkt dat het meestal forummers betreft die zichzelf voortdurend en graag op het hoogmorele schild hijsen. :noo:


Je kunt natuurlijk meerdere dingen doen.
De voornaamste twee zijn:

1. vasthouden aan je eigen ideologie, je eigen standpunten, zonder naar anderen te willen luisteren

2. naar anderen luisteren, naar hun argumenten/bezwaren en noden, en dan afwegen of de ander misschien toch niet ergens een beetje of helemaal gelijk heeft, en proberen aan die argumenten/bezwaren en noden tegemoet te komen, in het belang van een eerlijke SAMENleving.

Het geldt voor de een zowel als de ander. Soms is er geen ander compromis mogelijk dat beide ook iets moeten slikken.
En als we dan weten dat al verschillende malen de rekeningen voor de crises bij de het gepeupel is neergelegd, terwijl middels belastingverlagingen de grote bedrijven en allerrijksten er fors op vooruit gingen, zonder ook maar een cent bij te dragen aan het oplossen van de crises welke door hen werden veroorzaakt, zal het duidelijk zijn, dat nu eindelijk de grote bedrijven en rijken iets moeten gaan slikken en de rekening moeten betalen ipv het gewone volk.


Jij wilt luisteren naar een klein clubje die middels geweld hun politieke standpunten wil verwezenlijken. Dit is fascistisch gedachtengoed. Ik hoop dat je ook zo coulant bent als er geweld wordt gebruikt door clubjes die jou standpunten niet aanhangen. Het is heel simpel. Als je geweld gebruikt in een democratisch bestel verlies je alle recht van spreken.


Ik denk dat hier een goede definitie van geweld op zijn plaats is.

Ik vind dat iemand het recht heeft zijn lijf en leden, geliefden en zijn bezit te verdedigen, als de overheid daarin verzaakt.
Ik vind dat iemand het recht heeft zijn lijf en leden, geliefden en zijn bezit te verdedigen tegen een overheid, die op wat voor wijze dan ook lijf, leden, geliefden en bezit van burgers aanvalt, rooft of vernietigt zonder dat er sprake is van algemeen belang, of rechtvaardigheid.
Mensen die keer op keer de volledige rekening van crises voorgeschoteld krijgen, welke door -al dan niet in hoofdzaak of mede- door anderen worden veroorzaakt, worden simpelweg bestolen en meer en meer in hun bestaansrecht en dat van hun geliefden, aangetast.
Als gewone protesten niet helpen, democratie niet langer functioneert, dan is geweld uiteindelijk een menselijke reactie, welke niet te voorkomen valt. Of de slachtoffer verweert zich tegen de dader, of de dader stelt met geweld het slachtoffer buiten gevecht, soms voor deze actie kan ondernemen.
En dan is geweld, in mijn ogen helemaal gerechtvaardigd, hoezeer ik ook tegen geweld ben. Ik ben ook tegen geweld door een overheid, lichamelijk of geestelijk, en tegen onderdrukking en uitbuiting en overheersing.

We zijn in Nederland zo fatsoenlijk op een fatsoenlijke manier op democratische wijze samen te leven, of we zijn dat niet. Iemand die op enigerlei wijze geweld pleegt naar een ander, en de overheid grijpt niet in, bijv. omdat de overheid zelf de dader is, mag en moet van mij bestreden worden, desnoods met geweld terug.
En 'geweld' vat ik hier dus heel ruim op.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: di dec 04, 2018 7:12 pm 

Reacties: 2783
Bekeken: 88067


Enzo501 schreef:
baedeker schreef:
Enzo501 schreef:

Kletskoek. Als er 100000 mensen in Parijs demonstreren en er zijn een paar honderd relschoppers weet je met wat voor tuig je te maken hebt. Het zijn hetzelfde type oproerkraaiers als degenen die de G20 top ontsieren met geweld: een bonte stoet aan extreem-links, -rechts en hooligans. Dat het hier zou gaan om brave huisvaders die door de omstandigheden gedwongen zouden worden geweld te gaan gebruiken is leugenachtige tranentrekkerij.

Karl Marx schijnt ooit eens gezegd te hebben dat er in Nederland nooit revolutie komt, omdat je hier niet op het gras mag lopen. De tuinlieden die het gazon bewaken zijn op dit forum rijkelijk vertegenwoordigd. Ik heb wel eens het gevoel dat, lang nadat de zakkenvullende deugkaste uit zijn ivoren toren verdreven is, er hier nog steeds forummers zullen zijn die oproepen om de "oproerkraaiers" een lesje te leren.

De steun die geweldadige oproerkraaiers, of het nou om hooligans bij Zwarte Piet demonstraties zijn of professionele relschoppers bij G20 bijeenkomsten of gele hesjes demonstraties gaat, op obscure forumpjes als deze krijgen is natuurlijk veelzeggender dan de vage toekomstvoorspelling die jij hier doet. Vooral als je bedenkt dat het meestal forummers betreft die zichzelf voortdurend en graag op het hoogmorele schild hijsen. :noo:


Je kunt natuurlijk meerdere dingen doen.
De voornaamste twee zijn:

1. vasthouden aan je eigen ideologie, je eigen standpunten, zonder naar anderen te willen luisteren

2. naar anderen luisteren, naar hun argumenten/bezwaren en noden, en dan afwegen of de ander misschien toch niet ergens een beetje of helemaal gelijk heeft, en proberen aan die argumenten/bezwaren en noden tegemoet te komen, in het belang van een eerlijke SAMENleving.

Het geldt voor de een zowel als de ander. Soms is er geen ander compromis mogelijk dat beide ook iets moeten slikken.
En als we dan weten dat al verschillende malen de rekeningen voor de crises bij de het gepeupel is neergelegd, terwijl middels belastingverlagingen de grote bedrijven en allerrijksten er fors op vooruit gingen, zonder ook maar een cent bij te dragen aan het oplossen van de crises welke door hen werden veroorzaakt, zal het duidelijk zijn, dat nu eindelijk de grote bedrijven en rijken iets moeten gaan slikken en de rekening moeten betalen ipv het gewone volk.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: di dec 04, 2018 2:18 pm 

Reacties: 2783
Bekeken: 88067


Enzo501 schreef:
Lies schreef:
Raya schreef:


Niet voor niets probeerde VVD'ster Krikke, burgemeester van Den Haag, daar de tocht van de gele hesjes in de kiem te smoren, door ze te laten gelasten hun gele hesjes uit te trekken, zich te verspreiden en de hesjes niet meer aan te doen.

Daarmee hebben Krikke en betrokken politiefunctionarissen het fundamentele recht van de burgers geprobeerd aan te tasten, om te voorkomen dat de gele hesjes hier ook een voedingsbodem krijgen.
Krikke zal wel alleen gekeken hebben naar de vernielzucht in Frankrijk, daar zit je ook niet op te wachten. Maar de reden van deze opstanden ontgaat ze helemaal. Dit zegt sociaal geograaf Christophe Guilluy in onderstaand artikel, dat is ook de reden waarom mensen hier vluchten naar Wilders en Baudet. En de strategie van de minachting niet meer helpt.

‘De meerderheid van de relschoppers van zaterdag waren gewone huisvaders die zich nooit hebben ingelaten met politiek. Zij deden dit, omdat ze echt menen dat ze geen keus hebben, dat er alleen iets verandert door de boel af te breken. En ook al is het niet erg politiek correct om dat te zeggen: ze hebben gelijk. Na de aankondiging van Macron vorige week dat hij niets zou veranderen, was deze veldslag onvermijdelijk. We zien hier hoe de wereld van beneden de bovenlaag dwingt om zich aan te passen, het is een nieuwe klassenstrijd.‘Prijs voor globalisering is hoger dan gedacht’
https://fd.nl/economie-politiek/1280557 ... an-gedacht

De betogers die al dagenlang een vuist maken tegen de Franse regering, hebben hun president verslagen, meent sociaal geograaf Christophe Guilluy. ‘De rust kan alleen weerkeren als de elite de noden van de gewone mensen echt serieus neemt’
(....)
Afgelopen weekend waren er meer dan 100.000 gele hesjes op de been. ‘Geen massabeweging’, zei minister van binnenlandse zaken Christophe Castaner.

‘De vraag is niet hoeveel mensen er op straat staan, de vraag is hoe groot de steun onder de bevolking is. En die is steeds enorm groot geweest. Zelfs na de gewelddadigheden van afgelopen zaterdag staat volgens peilingen nog steeds meer dan 70% van de Fransen achter het protest. Castaner en anderen hebben geprobeerd de beweging van alles aan te wrijven. Zo zou de invloed van extreem-rechts heel groot zijn. Gele hesjes, zo moesten we begrijpen, zijn antisemiet, racistisch, homofoob, et cetera. Die strategie van de minachting helpt niet.’

Hoe moeten we het fenomeen van de ‘gilets jaunes’ dan zien?

‘De prijs die wij betalen voor de globalisering die vooral na 1980 onze economieën op hun kop zette, is veel hoger dan gedacht. Niet alleen de Amerikaanse en Europese arbeidersklasse incasseerde zware klappen, ook de lagere middenklasse kreeg het moeilijk. De arbeidsmarkt is steeds sterker gepolariseerd: er is behoefte aan hoogopgeleide goedbetaalde krachten en mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt, daartussenin zit steeds minder. Dit alles gaat samen met een nieuwe sociale geografie: steeds meer rijkdom concentreert zich in de grote steden, met de periferie - platteland, kleine- en middelgrote steden voormalige industriegebied - gaat het steeds slechter. Er is een Frankrijk van de periferie, een Groot-Brittannië van de periferie, een VS van de periferie en ook een Nederland van de periferie.’

(....)

De gele hesjes tonen ons waar het naar toe gaat, of we dat nu leuk vinden of niet. De elite zal uit zijn bubbel moeten breken en zich met hen moeten verzoenen, anders hou je geen samenleving meer over. Want geen enkel systeem houdt het vol als er geen plaats is voor de meerderheid van de bevolking.’


Kletskoek. Als er 100000 mensen in Parijs demonstreren en er zijn een paar honderd relschoppers weet je met wat voor tuig je te maken hebt. Het zijn hetzelfde type oproerkraaiers als degenen die de G20 top ontsieren met geweld: een bonte stoet aan extreem-links, -rechts en hooligans. Dat het hier zou gaan om brave huisvaders die door de omstandigheden gedwongen zouden worden geweld te gaan gebruiken is leugenachtige tranentrekkerij.


In interviews, tijdens een reportage, ook in Nederland op tv uitgezonden, hebben een paar gele hesjes laten weten geweld niet langer te schuwen als het nodig is. Ze voelen zich al te lang niet gehoord en hebben al te vaak de rekeningen van crises op hun bord gekregen, terwijl de grote bedrijven en rijken de dans ontsprongen en er alleen maar geld bijkregen, ook in Frankrijk!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: di dec 04, 2018 1:38 pm 

Reacties: 2783
Bekeken: 88067


Lies schreef:
Raya schreef:
Lies schreef:
Problemen zijn er zeker, wereldwijd zijn de schuldniveaus van overheden, bedrijven en huishoudens hoger dan ooit. Het protest in Frankrijk ging niet alleen om de betaalbaarheid van brandstof, maar omdat alles onbetaalbaar wordt. Je zag een opstand van de lagere en de middenklasse die het moeilijk hebben en nog moeilijker krijgen. Oud-Tweede Kamerlid Jacques Monasch zei ooit 'er wordt met dedain over mensen gesproken' en minachtend deed men dat ook de afgelopen dagen over de gele hesjes. Men vergeet dat veel mensen, ook hier, de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen. We zijn nog blijven hangen in de vorige crisis (het ene gat met het andere stoppen) en kijken tegen een nieuwe aan. PVV-ers en baudetjes zijn alleen maar alarmbellen.


Niet voor niets probeerde VVD'ster Krikke, burgemeester van Den Haag, daar de tocht van de gele hesjes in de kiem te smoren, door ze te laten gelasten hun gele hesjes uit te trekken, zich te verspreiden en de hesjes niet meer aan te doen.

Daarmee hebben Krikke en betrokken politiefunctionarissen het fundamentele recht van de burgers geprobeerd aan te tasten, om te voorkomen dat de gele hesjes hier ook een voedingsbodem krijgen.
Krikke zal wel alleen gekeken hebben naar de vernielzucht in Frankrijk, daar zit je ook niet op te wachten. Maar de reden van deze opstanden ontgaat ze helemaal. Dit zegt sociaal geograaf Christophe Guilluy in onderstaand artikel, dat is ook de reden waarom mensen hier vluchten naar Wilders en Baudet. En de strategie van de minachting niet meer helpt.

‘De meerderheid van de relschoppers van zaterdag waren gewone huisvaders die zich nooit hebben ingelaten met politiek. Zij deden dit, omdat ze echt menen dat ze geen keus hebben, dat er alleen iets verandert door de boel af te breken. En ook al is het niet erg politiek correct om dat te zeggen: ze hebben gelijk. Na de aankondiging van Macron vorige week dat hij niets zou veranderen, was deze veldslag onvermijdelijk. We zien hier hoe de wereld van beneden de bovenlaag dwingt om zich aan te passen, het is een nieuwe klassenstrijd.‘Prijs voor globalisering is hoger dan gedacht’
https://fd.nl/economie-politiek/1280557 ... an-gedacht

De betogers die al dagenlang een vuist maken tegen de Franse regering, hebben hun president verslagen, meent sociaal geograaf Christophe Guilluy. ‘De rust kan alleen weerkeren als de elite de noden van de gewone mensen echt serieus neemt’
(....)
Afgelopen weekend waren er meer dan 100.000 gele hesjes op de been. ‘Geen massabeweging’, zei minister van binnenlandse zaken Christophe Castaner.

‘De vraag is niet hoeveel mensen er op straat staan, de vraag is hoe groot de steun onder de bevolking is. En die is steeds enorm groot geweest. Zelfs na de gewelddadigheden van afgelopen zaterdag staat volgens peilingen nog steeds meer dan 70% van de Fransen achter het protest. Castaner en anderen hebben geprobeerd de beweging van alles aan te wrijven. Zo zou de invloed van extreem-rechts heel groot zijn. Gele hesjes, zo moesten we begrijpen, zijn antisemiet, racistisch, homofoob, et cetera. Die strategie van de minachting helpt niet.’

Hoe moeten we het fenomeen van de ‘gilets jaunes’ dan zien?

‘De prijs die wij betalen voor de globalisering die vooral na 1980 onze economieën op hun kop zette, is veel hoger dan gedacht. Niet alleen de Amerikaanse en Europese arbeidersklasse incasseerde zware klappen, ook de lagere middenklasse kreeg het moeilijk. De arbeidsmarkt is steeds sterker gepolariseerd: er is behoefte aan hoogopgeleide goedbetaalde krachten en mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt, daartussenin zit steeds minder. Dit alles gaat samen met een nieuwe sociale geografie: steeds meer rijkdom concentreert zich in de grote steden, met de periferie - platteland, kleine- en middelgrote steden voormalige industriegebied - gaat het steeds slechter. Er is een Frankrijk van de periferie, een Groot-Brittannië van de periferie, een VS van de periferie en ook een Nederland van de periferie.’

(....)

De gele hesjes tonen ons waar het naar toe gaat, of we dat nu leuk vinden of niet. De elite zal uit zijn bubbel moeten breken en zich met hen moeten verzoenen, anders hou je geen samenleving meer over. Want geen enkel systeem houdt het vol als er geen plaats is voor de meerderheid van de bevolking.’De Eurolitici proberen druk te zetten achter de eenwording van de lidstaten omdat lidstaten individueel te kwetsbaar zijn voor opstanden zoals de gele hesjes. Zowel fysiek als psychologisch ligt Brussel voor ontevreden inwoners in veel lidstaten, verder weg dan hun eigen hoofdsteden/parlementen.
En als we dan ook nog eens een EU-leger krijgen, onder bevelvoering van de EU, welke bij ongeregeldheden ingezet kan worden, zijn we helemaal ver van huis.
Het zijn verwoede pogingen, de ineenstorting van de EU en het neoliberale systeem te voorkomen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: ma dec 03, 2018 12:42 pm 

Reacties: 2783
Bekeken: 88067


Lies schreef:
Problemen zijn er zeker, wereldwijd zijn de schuldniveaus van overheden, bedrijven en huishoudens hoger dan ooit. Het protest in Frankrijk ging niet alleen om de betaalbaarheid van brandstof, maar omdat alles onbetaalbaar wordt. Je zag een opstand van de lagere en de middenklasse die het moeilijk hebben en nog moeilijker krijgen. Oud-Tweede Kamerlid Jacques Monasch zei ooit 'er wordt met dedain over mensen gesproken' en minachtend deed men dat ook de afgelopen dagen over de gele hesjes. Men vergeet dat veel mensen, ook hier, de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen. We zijn nog blijven hangen in de vorige crisis (het ene gat met het andere stoppen) en kijken tegen een nieuwe aan. PVV-ers en baudetjes zijn alleen maar alarmbellen.


Niet voor niets probeerde VVD'ster Krikke, burgemeester van Den Haag, daar de tocht van de gele hesjes in de kiem te smoren, door ze te laten gelasten hun gele hesjes uit te trekken, zich te verspreiden en de hesjes niet meer aan te doen.

Daarmee hebben Krikke en betrokken politiefunctionarissen het fundamentele recht van de burgers geprobeerd aan te tasten, om te voorkomen dat de gele hesjes hier ook een voedingsbodem krijgen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: ma dec 03, 2018 11:30 am 

Reacties: 2783
Bekeken: 88067


Hume schreef:
baedeker schreef:
De metamorfose van de VVD tot EU-fanclub
Het EU verkiezingsprogramma "Europa waar nodig" (2014) muteert naar "Focus en Lef" (2018), en dat is geen vooruitgang.


Blijven hangen in de vorige eeuw ,zoals de PVV'ers en baudetjes doen ,
is beslist geen antwoord op de geopolitieke problemen van deze tijd.
Op de G20 hebben we gezien dat Amerika en China domineren en dat Europa nauwelijks een rol speelt.
Daarom wordt het hoog tijd dat Europa haar economische en militairen macht effectief gaat organiseren en inzetten.
Europa geeft meer aan defensie uit dan China en Rusland samen.
Waarom wordt dit niet effectief geoperationaliseerd?
De economisch omvang van Europa is vele malen groter dan die van Rusland.
Waarom wordt dit geopolitiek niet ingezet?
De technologische kennis van Europa is groter dan die van China.
Waarom laten we dit pikken door hackers en waarom blijven we achter in de hightech economie.
Daarom we hebben politici en bestuurders nodig voor de toekomst een niet om ons door de achterdeur
af te laten gaan naar 100 jaar terug.


Onze neoliberale vrienden streven een wereldmarkt na, niet slechts een EU-markt, om zoveel mogelijk geld naar zichzelf toe te kunnen harken. Daar ligt hun prioriteit. Ze hechten daarom geen waarde aan een goed geoutilleerd leger welke voor buiten de EU-regio inzetbaar moet zijn. Anders kwam men de Navo-verplichtingen wel na. De schreeuw om een EU-leger is enkel om de eigen burgers in eigen lidstaten onder de duim te kunnen houden. Voor daarbuiten hebben we immers de Navo.

De neoliberalen zoeken een steeds groter afzetgebied en steeds goedkopere arbeidskrachten. Zij denken dat zij de baas zijn, de grootsten en slimsten, en houden geen rekening met markten en ontwikkelingen elders. Als er iets mis gaat, leggen ze toch de rekening bij de burgers neer.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: vr nov 30, 2018 7:38 pm 

Reacties: 2783
Bekeken: 88067


Christina schreef:
Biertje schreef:
En bij wie moet het gezonde verstand nou zegevieren?


In Brussel. Bij de EU commissarissen.
Je ziet toch ook dat het steeds slechter gaat met stabiliteit in de EU.
Er moet tegenwicht komen om de zaak weer enigszins in balans te brengen.


Dat kunnen die brusselsebonzen niet.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: vr nov 30, 2018 7:02 pm 

Reacties: 2783
Bekeken: 88067


https://twitter.com/i/status/1068452155743485952

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: di nov 27, 2018 9:52 am 

Reacties: 2783
Bekeken: 88067


Biertje schreef:
Waarom zouden we jaren moeten wachten op de aanpak van schijnzelfstandigheid?

https://www.telegraaf.nl/financieel/284 ... et-zzp-ersWaarom laten we uitbuiting voortbestaan als Brussel dat wil? Wij zijn toch een soevereine staat, volgens vele voorstanders van deze EU, waarin van alles en nog wat ten onrechte op Brussel wordt afgeschoven?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: wo nov 21, 2018 1:40 pm 

Reacties: 2783
Bekeken: 88067


Zijn ze nou helemaal gek geworden?
Sorteer op:  
Pagina 1 van 34 [ Er voldeden 676 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling