Het is nu zo dec 16, 2018 5:18 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 91 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Voedselveiligheid
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: za dec 30, 2017 1:05 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 16490


Ben ik met je eens, Biertje.

Bij incontinentie is extra douchen of wassen noodzaak. Maar je kunt ook te schoon zijn. Kinderen moeten zand van straat in hun mond kunnen stoppen, ze moeten allerhande bacillen etc binnenkrijgen om weerstand op te kunnen bouwen.

In normale omstaindigheden is dagelijks 1x douchen nog tot daar aan toe, 2x per dag geeft al gauw meer vatbaarheid voor ziekten, omdat het lichaam minder kans krijgt weerstand op te bouwen. Dagelijks een goede wasbeurt en 1x of 2x per week douchen, volstaat in principe.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: za dec 30, 2017 7:43 am 

Reacties: 388
Bekeken: 16490


Biertje schreef:
Raya schreef:
We moeten weer leren dat er grenzen zijn aan het leven en de dood bij het leven hoort.
De meeste ouderen beseffen het en verlangen zelfs naar de dood, vooral als hen allerlei ongemakken overkomen, waarbij zij zelfstandigheid verliezen en zelfs met meest intieme zaken geholpen moeten worden.

Af en toe duikt het op, de discussie wat het rekken van een mensenleven mag kosten. Die discussie kan niet voldoende worden gevoerd. Leer mensen weer leven met de dood
.
Eens, maar eigenlijk moeten politici dat wel durven zeggen, met name van de Christelijke kant. Die gedragen zich behoorlijk schijnheilig en doen alsof het probleem geen kwestie is van geld. Dat is het wel, als puntje bij paaltje komt.


Als het op geld aankomt, is het probleem de verdeling. Weer vijf miljard naar de multinationals en andere grote bedrijven om de aandeelhouders (meest de rijken) te pleasen. En de aanpak van belastingontduiking (sorry, volgens sommigen moet ik belastingontwijking zeggen) wordt ook tegengewerkt door dit kabinet.

Met die tientallen miljarden kun je veel doen. Veel uitgaven betalen, ook op het gebied van zorg, maar ook op het gebied van voedselveiligheid, veel investeringen naar onderzoek, kwaliteitsverbetering en handhaving.
Zelfs met 1,4 miljard per jaar kun je al veel investeren in ontwikkelingen die de kwaliteit kunnen verhogen en de kosten verlagen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: vr dec 29, 2017 6:55 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 16490


We moeten weer leren dat er grenzen zijn aan het leven en de dood bij het leven hoort.
De meeste ouderen beseffen het en verlangen zelfs naar de dood, vooral als hen allerlei ongemakken overkomen, waarbij zij zelfstandigheid verliezen en zelfs met meest intieme zaken geholpen moeten worden.

Af en toe duikt het op, de discussie wat het rekken van een mensenleven mag kosten. Die discussie kan niet voldoende worden gevoerd. Leer mensen weer leven met de dood.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: ma dec 04, 2017 5:09 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 16490


Enzo501 schreef:
Het ging vooral over een panellid die bij een van de groothandels werkt en na onderzoek bleek dat viswinkels die met die groothandel zaken doen gemiddeld maar liefst 3 punten hoger scoren dan andere winkels. Het AD is al door het stof gegaan en de opzet van de test wordt veranderd.


Het is een algemene tendens. Kranten die weinig controle meer hebben over de journalisten. Meest zzp'ers die lezercorrect voor de specifieke krant schrijven en handelen. En een krant die dat toejuicht, dus weinig kritisch is als maar voor hun lezers lezercorrect is. Of het hier nu wel of niet een oorzaak was, de sfeer is dusdanig, dat het niet is voorkomen. Het lijkt mij, maar ja wie ben ik, dat je als krant/hoofdredecteur, onafhankelijkheid wilt garanderen en dus controleert op belangenverstrengeling van juryleden. Zo ben ik nog, maar voor kranten lijkt dat toch echt vroeger te zijn.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: ma dec 04, 2017 2:06 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 16490


Rightnow schreef:
Raya schreef:
Hoewel vaak ontkend, zijn de MSM vrij selectief. We kunnen speculeren over de oorzaak. Maar gelukkig zijn we er zelf ook nog, met media waarmee we zelf ook een hoop mensen kunnen bereiken. En als wij er met zoveel mogelijk mensen zoveel mogelijk aandacht aangeven op die open media, valt het op een gegeven moment voor de MSM niet meer te ontkennen, en zullen zij er ook aandacht aan moeten gaan besteden! Dat zien we vaker!

Oorzaken zijn de gebrekkige deskundigheid van journalisten, gekoppeld aan algemene noties die al dertig jaar lang circuleren, over wat er eng zou kunnen zijn en wie en wat er schuld aan heeft. Juist in de eeuw van het internet verliezen kranten en omroepen omzet, advertentiegeld vooral, en moeten zich met steeds vluchtiger journalistiek tevreden stellen.

Een tegenbeweging zie je in wetenschappers die als internetjournalist gaan werken voor bedrijven die hen liever vragen dan "professionele journalisten" die wel verhaaltjes kunnen schrijven, maar de achterliggende onkunde wekt onbewust onzekerheid op bij de lezers die zich moeten gaan afvragen waarom ze steeds maar vechten tegen geheimzinnige zaken waar ze geen greep op hebben. De journalistiek van vandaag de dag mist ook dat inzicht en dat overzicht.

Bovendien is "goed nieuws" geen nieuws. Dag in, dag uit verschijnen er nog publicaties die aangeven dat geen effecten worden gevonden. Noch journalisten, noch de meesten van hun lezers, staan er bovendien bij stil dat - als er in werkelijkheid geen effecten bestaan - er toch altijd een kans (door statistici de overschrijdingskans genoemd) is dat een onderzoek een effect aannemelijk vindt. Zulk een effect ontstaat door louter toeval, want of een mens leeft en of hij gezond is, is voor een statisticus vooral een kwestie van toeval. Het geluk is ons toegevallen dat we nu in gezondheid leven maar u moest eens weten waar ik zelf in mijn jonge jaren allemaal aan blootgesteld ben geweest: alcohol, tabak, en veel exotischer zaken. En u allemaal ook, in wisselende doses.

Het toeval wil dat we gezond zijn, en als we geen enkele van deze slechte dingen binnen hadden gekregen, is onze gezondheid nog steeds toeval in het licht van de onvermijdelijke terugloop van onze jeugdigheid als de kwalen van de ouderdom dreigen.

Vandaag kreeg ik de volgende "goed nieuws" melding, afkomstig uit een van de meest gerespecteerde medische tijdschriften: https://academic.oup.com/jnci/advance-a ... 33/4590280 - RoundUp lijkt GEEN Non-Hodgkin lymfoom te veroorzaken! Hoe beter je kijkt, hoe zorgvuldiger en bij hoe groter aantal mensen die er bij betrokken zijn, hoe kleiner de rol van toeval in de bevindingen.

De grootste val waar de msm in zijn getrapt, is dat ze zich moesten profileren. Zowel de Publieke Omroepen als kranten moesten zo nodig een stroming gaan vertegenwoordigen -al dan niet gedwongen zoals bij de PO- en nieuws daar naar kleuren.
Vroeger was bijv. de Volkskrant nog behoorlijk objectief in haar verslaggeving, ookal was het een Katholieke krant en werd het vooral door 'linkse' mensen gelezen. Tegenwoordig wordt er meer en meer een specifieke doelgroep bediend en nieuws niet alleen daarop geselecteerd, maar ook gekleurd. De 5 W's zijn allang verlaten. Journalisten interpreteren meer en meer richting de lezer en kijker.

Daardoor worden de msm steeds minder geaccepteerd als onafhankelijke nieuwsbron en zijn ze in een negatieve spiraal beland. Mensen denken op internet makkelijker het echte, ongekleurde nieuws te vinden, zich niet bedenkend dat ze juist daar een wirwar aantreffen van gekleurd nieuws.
En dat is jammer, want juist goed georganiseerde msm kunnen taken, kennis en kunde verdelen over journalisten, en daarbij putten uit een groot bestand van deskundigen aan wie ze vragen voor kunnen leggen voor een eerlijk antwoord. Met een vertrouwen dat msm eerlijk en objectief van nieuws voorzien, zouden ze ongetwijfeld een groter aandeel hebben gehouden. We worden nu steeds meer afhankelijk van onderzoeksjournalistiek, waar nog wel enig vertrouwen in lijkt te zijn. Maar hoe lang dat nog zal zijn, is de vraag.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: za nov 11, 2017 9:59 am 

Reacties: 388
Bekeken: 16490


Lies schreef:
Raya schreef:
Het is geen kwestie van of/of maar en/en.

Waterzuivering enerzijds, met aanpak van medicatie, en gebruik van antibiotica bij dieren aan de andere kant, moet beide worden aangepakt en kan tegelijkertijd. Om minder medicijnen voor te schrijven hebben we bewustmakingscampagnes bij patienten en artsen nodig, voor waterzuivering geleerden, en v.w.b. antibiotica bij dieren goede wetgeving en handhaving.
Nergens in artikelen in Nederland i.v.m. het verdwijnen van insecten wordt gesproken over humane medicijngebruik. Wat doet dat met muggen die ook water nodig hebben.

‘Silent Spring’
http://www.veearts.nl/2017/silent-spring/

‘Silent spring’ – vernietiging van het ecosysteem tot en met de vogels aan toe – wordt in Nederland vooral geassocieerd met de landbouw (pesticiden, diergeneesmiddelen). Vanochtend maakte de medische wereld duidelijk dat de ‘silent spring’ net zo hard geldt voor het humane medicijngebruik.Ik ben het met je eens dat het en/en is, maar we zitten volgens mij nu op een punt waarbij we liever zien dat de landbouw verdwijnt voor natuur en dat daarmee de problemen zijn opgelost. Ik ben misschien tot nu toe een gelukkig mens, maar ik heb nog maar twee keer in mijn leven een antibiotica-kuurtje gehad. Maar hoe gaat dat tegenwoordig, voor een paar snottebellen gaat men tegenwoordig al naar de huisarts, want daar hebben we recht op toch?


Hoewel vaak ontkend, zijn de MSM vrij selectief. We kunnen speculeren over de oorzaak. Maar gelukkig zijn we er zelf ook nog, met media waarmee we zelf ook een hoop mensen kunnen bereiken. En als wij er met zoveel mogelijk mensen zoveel mogelijk aandacht aangeven op die open media, valt het op een gegeven moment voor de MSM niet meer te ontkennen, en zullen zij er ook aandacht aan moeten gaan besteden! Dat zien we vaker!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: vr nov 10, 2017 8:46 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 16490


Het is geen kwestie van of/of maar en/en.

Waterzuivering enerzijds, met aanpak van medicatie, en gebruik van antibiotica bij dieren aan de andere kant, moet beide worden aangepakt en kan tegelijkertijd. Om minder medicijnen voor te schrijven hebben we bewustmakingscampagnes bij patienten en artsen nodig, voor waterzuivering geleerden, en v.w.b. antibiotica bij dieren goede wetgeving en handhaving.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: vr nov 10, 2017 5:57 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 16490


Lies schreef:
Raya schreef:
In mijn omgeving ken ik niemand met een hang naar 100% veiligheid. Wel met een hang naar zo groot mogelijke veiligheid, wetende dat absolute veiligheid niet bestaat.
Zo groot mogelijke veiligheid, betekent echter, dat vermijdbare risico's ook vermeden worden. Voor wat glysofaat, is er duidelijk met rapporten geknoeid. En dat doe je niet als het veilig is. Van Firponil was bekend dat het gif is en wat het effect is van spuiten in kippenstallen. We weten ook allemaal wat het gevolg is van overmatig gebruik van antibiotica in de bio-industrie: dat bacteriën e.d. resistentie ontwikkelen en er geen echte alternatieven zijn. En dat geldt ook voor de mens, die via dierlijke producten antibiotica binnenkrijgt.

100% veiligheid bestaat niet, dat weet iedereen. Maar vermijdbare risico's kun je wel degelijk vermijden. Dat weet ook iedereen. En iedereen mag dan ook verwachten dat dergelijke risico's gemeden worden.
Ik kom dan terug op mijn eerdere stelling. In veel gevallen worden risico's bewust genomen, of in de hoop dat de schade meevalt of zelfs niet wordt opgemerkt omdat er nauwelijks of geen korte termijneffecten zijn, maar enkel lange termijneffecten en men voordien allang de plaat heeft kunnen poetsen. Mensen die bewust risico's nemen met de veiligheid van anderen, mogen van mij flink zwaar worden bestraft. Horen flink zwaar te worden bestraft.
Als iedereen zich aan de regels houdt en geen misbruik maakt van het gebodene (overdaad schaadt) is er geen vuiltje aan de lucht. Dat geldt ook voor het antibiotica-gebruik bij dieren.

https://nos.nl/artikel/2201779-who-stop ... ieren.html

In Nederland is het gebruik van het medicijn in de veesector de laatste jaren fors gedaald. Veehouders mogen hun dieren alleen antibiotica toedienen als er een medische noodzaak is.Zo slecht doen we het hier niet, terwijl elders in de wereld het als bulkproduct in de supermarkt is te verkrijgen. Kijk daar eens naar.


Toch is het hier nog niet in orde. Het is fors gedaald, maar wordt nog steeds veel gebruikt.
En waar blijft de zo geroemde EU, in dit geval, want onze grenzen staan wagenwijd open voor met antibiotica volgepropte dierlijke producten uit andere lidstaten en landen daarbuiten. Hier had de EU al duidelijk een voortouw moeten nemen, als het werkelijk om de burgers ging, en niet om de bio-industrie.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: vr nov 10, 2017 5:54 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 16490


Rightnow schreef:
Hier wordt van alles gesuggereerd waar ik uit afleid dat ik inzake "Brussel" een oog ben in het land der blinden. Men gaat niet blind af op druk of suggestieve info van belanghebbenden. Maar helaas is men niet ongevoelig voor harde politieke druk en die komt niet of niet alleen van leverancierszijde!

Dat wil niet zeggen dat men vrij van druk is maar onduidelijk is wie die druk uitoefent. Als men bij EFSA zonder argumenten ineens een reuzedraai maakt richting milieubeweging, suggereert dat voor mij dat de wetenschappers gevoelig zijn geworden voor politieke druk. Maar vanaf hun allereerste concepten moet men onafhankelijk informatie inzamelen en evalueren. Vanouds is het wel aan de producent om de informatie aan te rijken op basis waarvan EFSA tot een oordeel komt maar informatie moet controleerbaar zijn en is dikwijls afkomstig van anderen dan de leveranciers - zo dat een nog vollediger beeld ontstaat.


Die informatie, dat kennen we van het het mandarijnennetje, dat op basis van knip en plakwerk door een 'gerenommeerd' onderzoekslab uit andere documentatie werd aangeleverd en op basis waarvan het ordinaire mandarijnennetje werd goedgekeurd als bekkenbodemmatje bij bekkeninstabiliteit. Het was Radar, die er voor zorgde dat het door Brussel in de EU werd toegestaan als goedgekeurd medisch middel.

https://radar.avrotros.nl/nieuws/detail ... een-farce/

Er werd overduidelijk aangetoond, dat 'wetenschappers' maar wat graag de opdrachtgevers plezierden door ondeugdelijke producten van valse informatie te voorzien. Hier gaat heel duidelijk op: wie betaalt bepaalt! In dit geval de uitslag van het onderzoek.
Niet in de laatste plaats door die geweldige marktwerking, waarbij onderzoeksbureaus en laboratoria met elkaar moeten concurreren en daarbij hun eigen broek op moeten houden. Ze zijn afhankelijk van opdrachtgevers, en als ze iets afkeuren, is de kans groot dat die opdrachtgever voortaan naar een ander gaat.

Er valt dus veel, heel veel af te dingen op de kwaliteit van onderzoeken door wetenschappers, als die wetenschappers afhankelijk zijn van de baten van het onderzoek.

Met het RIVM en de NVWA ligt dat nog net iets anders, voor zover ik weet, maar hier geld vaak weer dat de overheid een te grote vinger in de pap heeft en vaak te weinig middelen ter beschikking stelt. Te weinig middelen voor gedegen onderzoek, controleurs en onderzoekers. En uit politiek belang wil dat resultaten achter worden gehouden. Denk bijvoorbeeld aan de q-koortsaffaire.

De doelstellingen van dergelijke onderzoeksinstanties horen ruim te worden geformuleerd en ze horen te worden voorzien van voldoende budget om zelfs zonder opdrachten goed en gedegen werk te kunnen leveren, zonder inmenging van politiek of ambtenaren. Zij kunnen dan onderzoek doen voor klanten en dit gewoon berekenen, maar omdat zij niet van dat geld afhankelijk zijn, kunnen ze objectief zijn.
Hetzelfde zou moeten gelden voor universitair en ander onderzoek.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: vr nov 10, 2017 11:27 am 

Reacties: 388
Bekeken: 16490


In mijn omgeving ken ik niemand met een hang naar 100% veiligheid. Wel met een hang naar zo groot mogelijke veiligheid, wetende dat absolute veiligheid niet bestaat.
Zo groot mogelijke veiligheid, betekent echter, dat vermijdbare risico's ook vermeden worden. Voor wat glysofaat, is er duidelijk met rapporten geknoeid. En dat doe je niet als het veilig is. Van Firponil was bekend dat het gif is en wat het effect is van spuiten in kippenstallen. We weten ook allemaal wat het gevolg is van overmatig gebruik van antibiotica in de bio-industrie: dat bacteriën e.d. resistentie ontwikkelen en er geen echte alternatieven zijn. En dat geldt ook voor de mens, die via dierlijke producten antibiotica binnenkrijgt.

100% veiligheid bestaat niet, dat weet iedereen. Maar vermijdbare risico's kun je wel degelijk vermijden. Dat weet ook iedereen. En iedereen mag dan ook verwachten dat dergelijke risico's gemeden worden.
Ik kom dan terug op mijn eerdere stelling. In veel gevallen worden risico's bewust genomen, of in de hoop dat de schade meevalt of zelfs niet wordt opgemerkt omdat er nauwelijks of geen korte termijneffecten zijn, maar enkel lange termijneffecten en men voordien allang de plaat heeft kunnen poetsen. Mensen die bewust risico's nemen met de veiligheid van anderen, mogen van mij flink zwaar worden bestraft. Horen flink zwaar te worden bestraft.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: za nov 04, 2017 7:05 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 16490


Ik krijg een beetje het gevoel dat eerst proefondervindelijk bewezen moet worden dat iets schadelijk is, als er doden vallen, direct of later door kankers. Vergelijk het met asbest.

Het is logisch dat als je verschillende middelen met gif gebruikt op een product, het totaal giftiger wordt, tenzij je echt aan kunt tonen dat het niet zo is. Dat hoort te worden onderzocht voordat je het toelaat, niet achteraf. De NVWA heeft hier dus ook gefaald. Die had duidelijk aan de bel moeten trekken en onmiddellijk onderzoeken moeten initiëren.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: vr sep 29, 2017 5:54 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 16490


Yep! Het houdt niet op!


EenVandaag'NVWA nalatig met giftige bessen'
De bessen, die bekend staan als gezonde ‘superfood’, bleken zwaar verontreinigd met een veelvoud aan bestrijdingsmiddelen. Van sommige verboden stoffen werd de wettelijke norm 46 tot 55 keer overschreden, zo blijkt uit analyse van de officiële controlegegevens van de NVWA zelf. Toch ondernam de NVWA geen actie.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: vr sep 29, 2017 8:08 am 

Reacties: 388
Bekeken: 16490


Regering verzweeg in 2002 omvang hormoonschandaal

De omvang van een schandaal met gevaarlijke hormonen in de varkenssector in 2002 is verzwegen door de Nederlandse overheid. Daarbij is de Europese wetgeving overtreden en zijn mogelijk grote gevaren voor de volksgezondheid genegeerd, meldt De Correspondent op basis van eigen onderzoek.
https://www.ad.nl/binnenland/regering-v ... ~a8f9b88e/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: zo aug 20, 2017 7:53 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 16490


Biertje schreef:
Rightnow schreef:
Dan valt het te hopen dat "rechts", mocht het aan regeren deelnemen of invloed hebben, zelf in de spiegel kijkt. De overheid is heel belangrijk, rechts kan beter focusen op een kwalitatief sterke overheid die niet echt veel meer geld opvreet.

De overheid kan terugtreden door het matigen van het verzinnen van nieuwe wetten en controles, maar de overheid moet niet terugtreden in haar taak die alleen zij kan vervullen: marktmeester zijn (dat is met name EZ domein in mijn ogen) en ook de rol vervullen van authoriteit voor voedselveiligheidscriteria (RIVM) en risico-analyse en crisismanagement (VWS domein in mijn ogen).

Er zullen nog wel de nodige wijze en moedige stappen moeten worden genomen, men moet zich open stellen voor wie zo slim zijn dat ze ook fraudeurs te slim af kunnen zijn, de meeste mensen hebben de sociale intelligentie om zich in grote burocratische organisaties te handhaven maar juist daarom vinden ze het lastig in de stront te spitten. Ga kijken naar personeelsverloop in top van ministeries, dan snap je het beter.
Het meest vreemde is dat elk kabinet toezegt dat ze met minder ambtenaren gaan werken en toch zie je elke keer weer dat er méér ambtenaren zijn aangetrokken dan er zijn afgestoten

http://www.telegraaf.nl/binnenland/2892 ... men__.html


En je ziet dat essentiële taken wel zijn afgestoten, ondanks de toename van ambtenaren. Maar dat mogen we geheel aan het wantrouwen wijten dat de overheid koestert naar haar burgers, met een gigantische bureaucratie tot gevolg.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: zo aug 20, 2017 6:22 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 16490


Biertje schreef:
Rightnow schreef:
Raya schreef:
Ook verboden gifstof Amitraz in eieren aangetroffen in België, bevestigd door Belgische en Duitse warenautoriteiten.


http://www.hln.be/hln/nl/926/Geld/artic ... ffen.dhtml

Het beeld onstaat dat er lessen kunnen worden getrokken uit de affaires die nu spelen. De boeren, de authoriteiten, de IKB moeten zich afvragen wat hun blinde vlekken zijn geweest, en zich afvragen of er nog meer zijn.

Ze zullen moeten vaststellen dat het controlesysteem wel werkte, maar ook moeten vaststellen hoe de werking verbeterd kan worden. Elke affaire brengt lessen mee. De mens is geneigd tot bedrog en zelfbedrog dus zal er, hoezeer politici het ook willen betreuren of tegenhouden, altijd reuring zijn.

Dat is een teken dat er wordt gewerkt en dat het systeem zichzelf corrigeert terwijl het systeem ook voortdurend zelf om correctie vraagt. Een gevaarlijk moment is als men denkt dat alles onder controle is. De NVWA heeft goed gewerkt maar is het misschien gemakkelijker voor de top van de NVWA om onder VWS te ressorteren, als men daar de milieuhippies in toom houdt en voor wat echte voedselexpertise de NVWA top zelf "importeert"? Als ik daar bij zou horen zou ik dacht ik liever ons Schippers werken en alle bureaucratische controle op EU-regeltjes bij EZ achterlaten!
De grootste blind vlek zit bij rechts die menen dat dit soort belangrijke instituten gemanaged kan worden door iemand met MBA die niets van de materie af weet en zich liever blindstaart op cijfers en de voorstanders van de terugtredende overheid en diegene die hebben zitten te sollen met de NVWA om de boeren ongestoord hun gang te laten gaan en hen niet lastig te laten vallen met controles En wederom, zijn het de regeltjes of zijn het de ondernemers die wel eventjes iets regelen en zich niets aantrekken van wetgeving?


Het werd in het begin van de eiercrisis ook al aangegeven, namelijk dat de managers met verstand van zaken van voedselveiligheid, allemaal waren vervangen door bezuinigings- en fusiemanagers, die geen verstand hebben van het eigenlijke werk dat de fuserende instellingen moesten doen. Dat kun je deze instellingen op zich niet verwijten, wel de aansturende hoge-ambtenaren en politici.
De blinde vlek zit bij die politici, die denken dat controlerende overheidsinstanties kunnen inkrimpen, omdat de personen en bedrijven die gecontroleerd moeten worden,zichzelf wel kunnen controleren. Alsof je de audibende snelle politieauto's geeft om zichzelf te kunnen controleren.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: zo aug 20, 2017 10:44 am 

Reacties: 388
Bekeken: 16490


Lies schreef:
Raya schreef:
Lies schreef:


En weer vormt het geen gevaar voor de volksgezondheid en worden we ouder door topkwaliteit van ons voedsel. En dat ouder worden kunnen we ook niet meer mee omgaan, dan vragen we om een ander giftig stofje om het leven te voltooien.


We werden en worden ouder door de aanleg van rioleringen en toiletten, douches en baden; door steeds betere gezondheidszorg; minder armoede; inentingen van kinderen. Je kunt dat nog terugvinden door sterftes af te zetten tegen opleidingsniveaus en daarmee inkomen, betere huizen, meer biologisch voedsel en minder (noodzaak) tot vette hap, etc. Bij groepen met een lager inkomen is de gemiddelde levensduur van de mens nog steeds lager dan bij groepen met een hoger en hoog inkomen.
Je kunt het ook vergelijken met arme landen, waar ze geen geld hebben voor (chemische) bestrijdingsmiddelen, dus wel gezond, gifloos eten, maar daarentegen slechtere gezondheidszorg en sanitaire voorzieningen. Daar is de gemiddelde haalbare leeftijd ook lager.

Ik heb me het laplazerus gezocht, maar kan nergens een verhelderend verhaal vinden over optelsommetjes, die wellicht niet zo eenvoudig zullen zijn, van gif en gif en gif met gif.
Ik weet wel dat als 1 gram dodelijk is, 100 doses van 10 miligram dat bij elkaar ook zijn, als het niet door het lichaam wordt afgebroken en zich er in ophoopt. En dan nog het op elkaar inwerken van verschillende giften... Wie het weet mag het zeggen!

Er worden ook wel degelijk oorzaken voor bijvoorbeeld ADHD gezocht in niet-natuurlijke toevoegingen aan voedsel. Ook voor dementie e.d. Ook v.w.b. de achteruitgang van sperma zijn allerhande in het voedsel gekomen stofjes verdacht:

Pesticiden

Jarenlang werd gedacht dat te strakke onderbroeken, laptops op schoot, gebruik van alcohol en sigaretten funest was voor het sperma. Die laatste twee factoren spelen zeker een rol, zegt Dohle, maar er zijn steeds meer aanwijzingen dat het al vroeg in de zwangerschap misgaat, wanneer de zaadbal van de mannelijke foetus zich ontwikkelt.

Dat zou komen door bepaalde chemische stofjes die de moeder in spe binnenkrijgt en doorgeeft aan haar ongeboren kind. Dohle: ,,In ons kraanwater zitten allerlei pesticiden, die drinkwaterbedrijven er niet uitgefilterd krijgen. Deze stofjes stapelen zich op in het vetweefsel van de vrouw en komen via de placenta bij de foetus terecht. Het gevolg is dat de zaadbal minder goed ontwikkelt."
Kanker

Dit slecht ontwikkelde geslachtsorgaan leidt ook tot meer gevallen van zaadbalkanker. Van 1990 tot nu is het aantal mannen met deze kanker verdubbeld. Jaarlijks krijgen zeshonderd mannen de diagnose. Ruim de helft raakt na behandeling onvruchtbaar.

Behalve de pesticiden in het kraanwater lijkt ook de chemische stof BPA de kwaliteit van sperma aan te tasten. Deze stof zit onder andere in verpakkingen van etenswaren, flesjes voor zuigelingen en magnetrondoosjes en kan door opwarming in het eten en drinken terechtkomen. In Denemarken en Frankrijk is gebruik van BPA al verboden. In Nederland nog niet, omdat het directe verband nog niet is aangetoond.http://www.ad.nl/nieuws/kwaliteit-sperm ... ~a8a24f11/
Wij wijzen graag een schuldige aan, en vaak zijn dat de boeren......... noem maar op: voeding, klimaatverandering, verdwijnen van dieren, vogels en planten, en de hierboven genoemde ADHD, kanker en de achteruitgang van sperma. Maar is dat ook zo?

Geen reden tot paniek over spermakwaliteit
https://www.volkskrant.nl/wetenschap/ge ... ~a4381055/

Kijkt men weleens naar de medicijnen voor menselijk gebruik? En naar het eigen gedrag wat voor veel problemen kan zorgen?

Het einde van het gezin
https://www.groene.nl/artikel/het-einde-van-het-gezin

Al een paar maanden worden we een paar keer per week uit onze slaap gehouden door ernstige geluidsoverlast. Overlast van jongens die het leuk vinden om urenlang op een stoepje te zitten op een plein waar ze niet wonen, veertig meter van ons slaapkamerraam. Auto’s en scooters rijden af en aan, van drie uur ’s middags tot midden in de nacht, en continu klinkt gepraat en geroep. Elke avond komt de politie opdraven, en elke ochtend een mannetje van de gemeente dat gedwee de bergen plastic bij elkaar prikt.
Er zijn allerlei verklaringen te verzinnen voor hun gedrag. Over hun afkomst, hun studieproblemen, werkloosheid, allemaal interessant, maar als ik kijk naar de jongens die ik wat beter ken, valt me iets op: ze hebben bijna allemaal geen vader. De één zit in een cel (wordt gefluisterd), de tweede is bijna nooit thuis en de derde is helemaal gevlogen.Allemaal ADHD-ers.....de bekende rugzakjes?

Echtscheiding en kinderopvang doen jongens geen goed
https://www.trouw.nl/home/jongens-zijn- ... ~a96a043f/

En zo richt stress veel schade aan, wat je ook kon zien bij Freek van Zoeren in Nieuwsuur.


Er zijn vele onderzoeken gaande naar (toegevoegde) stoffen in onze etenswaar. Maar uiteraard heeft de manier van leven ook een grote invloed op allerhande zaken onze gezondheid betreffende.
De tijd dat we op een kilometer afstand van elkaar op ons eigen boerderijtje konden leven, is voorbij. We hebben regels (en handhaving daarvan) nodig om aan voldoende nachtrust te komen. En dan echt nachtrust, want nachtdiensten blijken ook niet zo gezond te zijn, net zoals de kleuring van kunstlicht. Die nachtbrankende jongeren mogen dus wel degelijk worden aangepakt, wat mij betreft. Ik ken het van mijzelf en mensen in mijn omgeving: te weinig goede nachtrust maakt mensen kriegelig, vervelend, en zorgt voor korte lontjes. Maar ze worden er ook ziek van.
En dat geldt voor veel meer. Veiligheid is een belangrijke rustgever. Onopgevoede jongelui, worden vaak een bedreiging, zorgen voor onrust en tasten zo de gezondheid van anderen aan. Het heeft allemaal te maken met regeltjes, doorgegeven/aanleren van normen en waarden, ook aan kinderen, en het niet uit elkaar spelen van groepen mensen, zoals nu weer de mensen met obesitas, die de zwarte piet van alles wat mis gaat in de gezondheidszorg toegespeeld krijgen, zo lijkt. Eerder waren dat nog de rokers. Met sporters is dat ook al geprobeerd: 'sporten is een keuze, dus draai je zelf maar op voor de schade ten gevolge van sportongelukken...'
Het geeft allemaal onrust en werkt negatief, ook op de gezondheid.

Maar naar ik begrepen heb, heeft ook onrust, slaaptekort, stress, etc invloed op de productie van chemische stofjes in het lichaam, waardoor er onbalans ontstaat. Net zoals het toevoegen van chemische stofjes welke je normaal niet binnen zou krijgen, als de voedselproductie door iedereen serieus zou worden genomen en er niet mee gerotzooid werd.
We zullen alles aan moeten pakken, dat naast het een ook het ander bestaat, is geen reden om het een ook niet aan te pakken, als het ander moeilijk of erg complex ligt.
Voedselveiligheid valt wel degelijk aan te pakken.
De rest ook, maar dan moeten we wel de mens weer centraal gaan stellen in de samenleving, niet de samenleving als consumptiemaatschappij of verdienmodellen/winstmaximalisatie.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: za aug 19, 2017 1:20 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 16490


Lies schreef:
Raya schreef:
Ook verboden gifstof Amitraz in eieren aangetroffen in België, bevestigd door Belgische en Duitse warenautoriteiten.


http://www.hln.be/hln/nl/926/Geld/artic ... ffen.dhtml


En weer vormt het geen gevaar voor de volksgezondheid en worden we ouder door topkwaliteit van ons voedsel. En dat ouder worden kunnen we ook niet meer mee omgaan, dan vragen we om een ander giftig stofje om het leven te voltooien.


We werden en worden ouder door de aanleg van rioleringen en toiletten, douches en baden; door steeds betere gezondheidszorg; minder armoede; inentingen van kinderen. Je kunt dat nog terugvinden door sterftes af te zetten tegen opleidingsniveaus en daarmee inkomen, betere huizen, meer biologisch voedsel en minder (noodzaak) tot vette hap, etc. Bij groepen met een lager inkomen is de gemiddelde levensduur van de mens nog steeds lager dan bij groepen met een hoger en hoog inkomen.
Je kunt het ook vergelijken met arme landen, waar ze geen geld hebben voor (chemische) bestrijdingsmiddelen, dus wel gezond, gifloos eten, maar daarentegen slechtere gezondheidszorg en sanitaire voorzieningen. Daar is de gemiddelde haalbare leeftijd ook lager.

Ik heb me het laplazerus gezocht, maar kan nergens een verhelderend verhaal vinden over optelsommetjes, die wellicht niet zo eenvoudig zullen zijn, van gif en gif en gif met gif.
Ik weet wel dat als 1 gram dodelijk is, 100 doses van 10 miligram dat bij elkaar ook zijn, als het niet door het lichaam wordt afgebroken en zich er in ophoopt. En dan nog het op elkaar inwerken van verschillende giften... Wie het weet mag het zeggen!

Er worden ook wel degelijk oorzaken voor bijvoorbeeld ADHD gezocht in niet-natuurlijke toevoegingen aan voedsel. Ook voor dementie e.d. Ook v.w.b. de achteruitgang van sperma zijn allerhande in het voedsel gekomen stofjes verdacht:

Pesticiden

Jarenlang werd gedacht dat te strakke onderbroeken, laptops op schoot, gebruik van alcohol en sigaretten funest was voor het sperma. Die laatste twee factoren spelen zeker een rol, zegt Dohle, maar er zijn steeds meer aanwijzingen dat het al vroeg in de zwangerschap misgaat, wanneer de zaadbal van de mannelijke foetus zich ontwikkelt.

Dat zou komen door bepaalde chemische stofjes die de moeder in spe binnenkrijgt en doorgeeft aan haar ongeboren kind. Dohle: ,,In ons kraanwater zitten allerlei pesticiden, die drinkwaterbedrijven er niet uitgefilterd krijgen. Deze stofjes stapelen zich op in het vetweefsel van de vrouw en komen via de placenta bij de foetus terecht. Het gevolg is dat de zaadbal minder goed ontwikkelt."
Kanker

Dit slecht ontwikkelde geslachtsorgaan leidt ook tot meer gevallen van zaadbalkanker. Van 1990 tot nu is het aantal mannen met deze kanker verdubbeld. Jaarlijks krijgen zeshonderd mannen de diagnose. Ruim de helft raakt na behandeling onvruchtbaar.

Behalve de pesticiden in het kraanwater lijkt ook de chemische stof BPA de kwaliteit van sperma aan te tasten. Deze stof zit onder andere in verpakkingen van etenswaren, flesjes voor zuigelingen en magnetrondoosjes en kan door opwarming in het eten en drinken terechtkomen. In Denemarken en Frankrijk is gebruik van BPA al verboden. In Nederland nog niet, omdat het directe verband nog niet is aangetoond.http://www.ad.nl/nieuws/kwaliteit-sperm ... ~a8a24f11/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: za aug 19, 2017 10:56 am 

Reacties: 388
Bekeken: 16490


Ook verboden gifstof Amitraz in eieren aangetroffen in België, bevestigd door Belgische en Duitse warenautoriteiten.


http://www.hln.be/hln/nl/926/Geld/artic ... ffen.dhtml

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: za aug 19, 2017 8:34 am 

Reacties: 388
Bekeken: 16490


claartje schreef:
Nergens valt uit op te maken dat de lozing bewust is gebeurd. Als oorzaak wordt een lek genoemd. De bewering dat de lozing bewust is gebeurd is dus een niet onderbouwde beschuldiging.
http://www.ad.nl/den-bosch/extreem-veel ... ~aa8e1f3f/


Als ik lieg, lieg ik in commissie. Mijn bron heb ik erbij vermeld: Radio 1, gisterochtend vroeg. Daarbij werd gerept over een lozing, niet over een lek.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Voedselveiligheid

 Berichttitel: Re: Voedselveiligheid
Geplaatst: za aug 19, 2017 8:06 am 

Reacties: 388
Bekeken: 16490


Wat de natuur ons te bieden heeft, we kunnen heel goed leven met al die giften om ons heen. We hebben leren te mijden wat we moeten mijden, tenminste, zolang we ons voldoende bewust zijn van de natuur. Daarbij zijn wij ook in staat om enkele natuurlijke giften, welke in kleine dosis voorkomen in ons voedsel, af te breken. De natuur kent een systeem en een balans.

Het stoppen van giftige stoffen in voedsel en water, -waar dat gif van nature niet in voorkomt- is en blijft verstoren van het systeem en de balans. Het is maar afwachten of wij die giften daadwerkelijk kunnen afbreken en er toch niet op termijn onherstelbare schade blijkt te zijn ontstaan.
En het gaat ook niet om één stof, wat niet in ons voedsel thuishoort, het gaat om meerdere stoffen, waarvan we absoluut niet weten hoe die op elkaar inwerken. Medicijnen moet je ook niet zomaar innemen, en al helemaal geen combinaties. Allemaal chemische stoffen, waarvan we weten dat ze wel degelijk kwaad kunnen bij onnodig en verkeerd gebruik of in verkeerde combinaties.


Na fipronil en GenX weer één:


Ammoniumvergiftiging ontregelt waterzuivering Aarle-Rixtel

Gepubliceerd: 18 augustus 2017 22:59 Laatste update: 19 augustus 2017 07:40

De rioolwaterzuivering in Aarle-Rixtel is ontregeld door een extreem hoog gehalte van het giftige ammonium in het afvalwater. Het gif komt van het Helmondse recyclingbedrijf Den Ouden....
En dat door een bewuste lozing, zoals we eerder bij het nieuws op Radio 1 konden horen.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 5 [ Er voldeden 91 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling