Het is nu zo feb 24, 2019 2:47 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 4 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Schippers misleidt ons over zorgkosten ziekenhuizen
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Schippers misleidt ons over zorgkosten ziekenhuizen

Geplaatst: di feb 20, 2018 9:57 am 

Reacties: 34
Bekeken: 2454


Ik zou er toch grote moeite mee hebben, dat als ik ernstig val, ik naar het ene ziekenhuis moet omdat ik mijn arm daarbij gebroken heb, en vervolgens naar het andere, omdat mijn hersens lijken op te zwellen in mijn hersenpan, of omdat ik een neurologische aandoening lijk te hebben, waardoor ik ten val kwam.

Ik heb altijd wat moeite met vergelijkingen als het gaat om het buitenland. De omstandigheden kunnen vaak zeer verschillen. Welliswaar zijn de afstanden hier relatief klein, de verkeersdruk is zeer grote in vergelijking met grote stukken in andere landen. En niet alleen de verkeersdruk speelt een rol, zowel bij ambulancevervoer, als voor zelfstandig reizen naar ziekenhuizen, al dan niet als patient. Ook de kosten die worden berekend door ambulance, maar ook openbaar vervoer zijn verhoudingsgewijze erg hoog en bij openbaar vervoer zelfs erg tijdrovend.

Zaak is dat medische voorzieningen goed verspreid zijn over het land, zowel qua bereikbaarheid als inwonersdichtheid. Dat je op wat zeldzamere gebieden specialismen voorbehoud aan enkele -goed gespreide- ziekenhuizen, is tot daar aan toe, maar voorkom gesleep tussen ziekenhuizen (wat overigens ook in Nederland dertig jaar geleden al gebeurde), omdat in het ene ziekenhuis niet kan of mag wat wel noodzakelijk is op een bepaald moment.

Je ziet op dit moment al in verschillende streken en steden de Huisartsenposten verdwijnen. Uit bezuinigingsoverwegingen of voor winstmaximalisatie. Zo willen 'ze' dat Woerdenaar (echt niet zo'n kleine stad) een 20 km gaan reizen naar een HAP in een andere plaats. Ook 's nachts. Terwijl die HAP juist bedoeld om in noodgevallen een huisarts te kunnen bezoeken, als poortwachten voor de SEH. Je moet maar geen vervoer hebben, of alleen een fietsje, met een ontsteking aan je voet...

Er moet een evenwichtige verspreiding zijn van medische voorzieningen. Goed bereikbaar, dag en nacht. Met voldoende medische zorg om het meeste aan te kunnen, waarbij enkel in bijzondere gevallen wordt doorverwezen.
Als het gaat om ervaring, kunnen artsen elkaar ook beter scholen en stage gaan lopen bij elkaar.
Waar we vanaf moeten is het idee dat zorg een markt is, waar je aan kunt en moet verdienen. Sticht een gesticht voor de graaiers, en de zorg wordt niet alleen goedkoper, maar ook beter.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Schippers misleidt ons over zorgkosten ziekenhuizen

Geplaatst: zo okt 29, 2017 4:15 pm 

Reacties: 34
Bekeken: 2454


Biertje schreef:
De ACM doet er beter aan om zo nodig te bemiddelen dan dat zij stelt dat een boycot niet mag. Een boycot ontstaat niet zomaar.

https://www.nu.nl/economie/4981793/acm- ... raars.html


Er zijn veel klachten over de onafhankelijkheid van het vanuit het ministerie geleide ACM.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Schippers misleidt ons over zorgkosten ziekenhuizen

Geplaatst: wo okt 18, 2017 1:11 pm 

Reacties: 34
Bekeken: 2454


Managers zullen zichzelf niet ontslaan omdat ze een kostenpost vormen. Ze zullen het noodzakelijk achten aan te blijven om 'bij te kunnen sturen' als dat nodig is. Er zal weer op de millimeter worden bezuinigd. Minder tijd geven om een infuus in te brengen of zoiets. De patiënten zullen de dupe worden. Heb zojuist de coalitiepartijen voorgesteld om Jos de Blok minister van VWS te maken. Zo'n beetje de enige die nog iets goeds zou kunnen uitrichten op dat ministerie.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Schippers misleidt ons over zorgkosten ziekenhuizen

Geplaatst: wo okt 18, 2017 12:10 pm 

Reacties: 34
Bekeken: 2454


Het is niet alleen bij de ziekenhuizen. De opsporing door de politie staat om omvallen, de missies van defensie staan op omvallen, de belastingdienst redt het niet zonder extra injecties, Lelystad is ook al gebaseerd op leugens en bedrog.

Het is een algemeen beeld na Rutte I en II, en natuurlijk heeft Balkenende er ook flink aan bijgedragen. Het kan niet meer worden ontkend, dat veel ten gronde is gericht.

Zorg is natuurlijk extra zuur, omdat mensen die niet of niet tijdig worden behandeld, ten dode kunnen zijn opgeschreven. Zo moet je maar zien dat je vanuit Woerden in de avond naar Houten komt op je fietsje, als je ineens verdachte buikkrampen krijgt. Geen dokterspost meer te vinden in Woerden. Wegbezuinigd door de ziekenhuizen, hetzij om de winst op te schroeven, hetzij omdat ze te weinig geld van de zorgverzekeraars krijgen om hun taken naar behoren uit te voeren.

Het klopt dat het Kabinet de 2,1 miljard welke zij moet investeren in de zorg, op andere plekken in de zorg terug gaat halen.
Het land wordt een steeds grotere ramp.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 4 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling