Het is nu za dec 15, 2018 9:43 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 19 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Russen slaan klauwen uit.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russen slaan klauwen uit.

Geplaatst: ma okt 08, 2018 10:08 pm 

Reacties: 129
Bekeken: 5094


kwaaisteniet schreef:
Ah ha, nu heeft de Russische minister van buitenlandse zaken opheldering verschaft. De spionage was een misverstand en een routine klus. Hij zal het bedoelen als geruststelling. Deze uitwerking heeft het bij mij echter totaal niet. De russische autoriteiten hebben dus als kennelijke optie dat dit soort spionage aktiviteiten gewoon normale routine zijn en bovendien als ze uitkomen een misverstand worden genoemd. Het toont overduidelijk hoe het Russische regime in elkaar zit.


Ik maak mij geen enkele illusie.
Het is gebruik bij de meeste landen.
Zelfs Nederland spioneert in buitenlanden. Nederland bespioneert zelfs het eigen volk. Er is onlangs nog een wet aangenomen waarbij Nederland officieel in eigen land mag spioneren, slepen van data in buurten, wijken en steden, waar bij en passant instellingen als OPCW worden meegenomen...

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russen slaan klauwen uit.

Geplaatst: za okt 06, 2018 4:19 am 

Reacties: 129
Bekeken: 5094


kwaaisteniet schreef:
baedeker schreef:
Deze actie was in april. Enig idee waarom dat deze week in het nieuws werd gebracht?

Dat is een legitieme vraag. Ik hoorde dat dat te maken zou hebben met het onderzoek dat nog niet helemaal afgerond zou zijn. Of dit de werkelijke reden en enige oorzaak is is de vraag. Verder heb ik er geen moeite mee dat deze zaak in de openbaarheid is gebracht.


Welk onderzoek?
Er was geen onderzoek naar strafbare feiten e.d.
Ze zijn op heterdaad betrapt en direct uitgezet, in april al en daarmee was de zaak blijkbaar afgedaan.

Waarom is er toen geen rel geschopt door Rusland, als Nederland nog niets of onvoldoende tegen deze vier Russen had? Vergeet niet dat toen ook het verspreiden van 'nepnieuws' door de Russen, en het beinvloeden van verkiezingen door de Russen hoog speelde. Dan had de uitzetting van vier Russen voor spionage, (met voldoende bewijs om ze uit te kunnen zetten), een forse bijdrage kunnen leveren in de verbale oorlog die op dat moment speelde. Een half jaar wachten diende geen enkel doel.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russen slaan klauwen uit.

Geplaatst: vr okt 05, 2018 8:18 pm 

Reacties: 129
Bekeken: 5094


double0dennis schreef:
Gestopt schreef:
Rusland is lid van de OPCW en heeft toegang tot het kantoor. Ze kunnen gewoon naar binnen.


Dat zegt op zich niet zoveel. Als een medewerker een overval op zijn bank wil plegen zal hij doorgaans ook niet zijn eigen toegangspasje gebruiken tijdens die overval. Als het doel is dat je onopgemerkt een bedrijfsnetwerk wilt infiltreren dan doe je dat bij voorkeur niet op een manier die te traceren is. Ja, de Russen hebben toegang maar weet wel dat als je door de voordeur bij zo'n organisatie binnenkomt dat dat geregistreerd wordt.
Nu moet ik wel toegeven dat het alternatief waar nu voor gekozen is ook niet al te best werkt als je sporen wilt voorkomen.


Ja, maar het verschil tussen een gewone bank en een databank is, dat als je bij een gewone bank geld uit de kas haalt, de kas niet klopt en je dus gewoon betrapt kunt worden op diefstal.

Als je al toegang hebt tot data, kun je die eenvoudig inzien, en zelfs copieren en meenemen, zonder dat je een wet overtreed. Daar heb je het recht al toe als lid van de OPCW, lijkt mij.

Ze zullen best wel wat gedaan hebben, maar het blijft een idioot verhaal, aan alle kanten, vooral ook omdat ze direct het land werden uitgezet en pas een half jaar later, met veel bombarie, een persconferentie werd aangekondigd om het wereldkundig te maken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russen slaan klauwen uit.

Geplaatst: vr okt 05, 2018 6:14 am 

Reacties: 129
Bekeken: 5094


Nee hoor. Ik geloof best dat de Russen aan het spioneren waren, (ps ik ben geen poetinknuffelaar o.i.d.). Het zijn wat dat betreft net Nederlanders, die druk bezig zijn hackers te werven voor de AIVD en de MIVD.
En wat denken we van Echelon? Het gigantische afluistercentrum dat al het telefoonverkeer, satelietverkeer, faxen en internet afluistert? Staat in Engeland, met ook nog eens antennes in het noorden van Nederland.

Wat mij verbaast is de plotselinge openheid, over zowel de mislukte aanslag, als deze mislukte hack. En dan vooral het tijdstop waarop. Op 15 april al, werden die Russen opgepakt en uitgezet. Een half jaar geleden. En dan nog met zoveel bombarie. Een stop de persen aangekondigde persconferentie om 12.00 uur.

O, ja, het zijn de Algemene beschouwingen. Gisteren om die tijd de antwoorden van de minister van Financien, over koopkrachtplaatjes die weer niet kloppen en het afschaffen van de dividendbelasting waar geen argument voor te vinden is.

Als je een beetje probeert het overzicht te houden in wat er allemaal speelt, zijn sommige verklaringen helemaal niet zo vreemd.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russen slaan klauwen uit.

Geplaatst: wo apr 04, 2018 1:52 pm 

Reacties: 129
Bekeken: 5094


Er worden hele vieze spelletjes gespeeld door diverse politici, wereldwijd. De meeste politici zijn dan ook niet te vertrouwen. Wie politici op hun blauwe, bruine of groene ogen gelooft, moet vooral bij zichzelf te rade, waarom niet wordt gekeken of er daadwerkelijk bewijs is.

Bewijs is er tot op heden nog steeds niet.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russen slaan klauwen uit.

Geplaatst: do maart 22, 2018 12:16 pm 

Reacties: 129
Bekeken: 5094


kwaaisteniet schreef:
Natuurlijk kunnen wij de wet in Rusland niet voorschrijven. Het gaat er om dat je de gevaren van een dergelijk regime niet moet onderschatten, c.q moet onderkennen.
Zodra een regime rivalen in de politiek op diverse manieren elimineert geeft dat wel behoorlijk te denken over dat een leider eenvoudig te veel bloed aan z'n handen heeft. Dat had hij al toen hij voor het eerst gekozen moest worden en er rond die verkiezing op allerlei plaatsen in Rusland veel Russen omkwamen om hem de sterke leider te laten worden die meteen een oorlog tegen de zojuist onafhankelijk geworden Tsjetsjenen startte. Toen wist je al dat het niet pluis was met deze leider. Alles wat we daarna hebben gezien in Georgië, Moldavië, De Krim, Oost Oekraïne, etc. bevestigen het beeld. De onlangs naar voren gebrachte nieuwe bewapening liegt er ook bepaald niet om. Verder de bemoeienis met de politiek in diverse Europese landen en Amerika zeggen genoeg over de gevaarlijke tendensen die hier spelen. Het is wel al te eenvoudig om je ogen daarvoor te sluiten.
Het is gewoon een gevaarlijk manneke dat daar aan het hoofd staat.We moeten op onze qui vive zijn, maar dat is wat anders dan voortdurend het land zwart maken. Het is aan de Russen zelf om iets te doen aan Putin of hun bestuursvorm als zij dat willen. We hoeven dus helemaal geen (koude) oorlogstaal te uiten richting Rusland. Als je als land niet wilt dat Rusland oud-spionnen vergiftigd in jouw land, laat dan geen Russen toe. Het was tenslotte niet voor het eerst. Het hele trucje was niet voor het eerst. Er is ook ooit een Vaticaanse bankier vergiftigd met een prik van een paraplu. Overigens heb ik nooit gehoord dat het Vaticaan daarvoor ter verantwoording is geroepen en bisschoppen werden uitgezet. Maar goed.

Putin deugt niet, net zoals de meeste regeringsleiders in de wereld niet deugen. Laat de russen verder de russen, wees op je qui vive, maar overdrijf niet. Daar komt alleen maar ellende van.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russen slaan klauwen uit.

Geplaatst: do maart 22, 2018 9:53 am 

Reacties: 129
Bekeken: 5094


Napoleon schreef:
Poetin is nu eenmaal gekozen of we dat leuk vinden of niet. En dat anti-Rusland gezeik begint inderdaad steeds meer 'nazi kenmerken' te krijgen. Ik vraag mij af of Russen straks ook nog een herkenningssymbool moeten krijgen omdat ze per definitie verdacht beginnen te worden.


Ik ben het wel met je eens. Ook of ik het leuk vind of niet, Putin is herkozen, eerlijk of niet. Het is niet ons land, en wij moeten ook niet willen proberen daar de wet voor te schrijven of de politie-agent te willen uithangen. We hebben genoeg te doen in eigen land, zelfs als het om democratie gaat.
We moeten onze ogen niet sluiten, maar ons ook niet blindstaren.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russen slaan klauwen uit.

Geplaatst: wo maart 21, 2018 9:13 pm 

Reacties: 129
Bekeken: 5094


Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Enzo501 schreef:

Rechtse politici zoals Geert Wilders die op schoolreisje naar Moskou afreist met een vriendschapsspeldje op?


Was dat om een vijandsbeeld te creëren?

O, dan had ik het verkeerd begrepen!

Jij geeft aan dat rechtse politici een vijandsbeeld creeren, maar is Wilders geen rechtse politicus dan? Dan heb ik het verkeerd begrepen.


Dan kom je met het reisje naar Moskou met een verkeerd voorbeeld. Wilders wil ons doen geloven dat moslims, en dan met name Marokkaanse moslims, onze vijanden zijn.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russen slaan klauwen uit.

Geplaatst: wo maart 21, 2018 8:10 pm 

Reacties: 129
Bekeken: 5094


Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Biertje schreef:
Wederom, een verbod op het doorspoelen van reclame is achterlijk en bovendien beroving van vrijheid. Waarom zou ik gedwongen moeten worden om naar reclame te kijken? Dat is inderdaad achterlijk.Het dwingen van mensen om naar de stembus te gaan is dat eveneens.


Mensen wordt steeds meer opgelegd. Je moet tegenwoordig ook al openlijk en volmondig afstand nemen van Rusland, want genuanceerd denken is volgens steeds meer mensen ten strengste verboden. Die zijn al helemaal in de ban van rechtse politici die een vijandsbeeld willen creëren om aan de macht te blijven. Zoiets als wat Rutte flikte, vlak voor de Kamerverkiezingen.

Rechtse politici zoals Geert Wilders die op schoolreisje naar Moskou afreist met een vriendschapsspeldje op?


Was dat om een vijandsbeeld te creëren?

O, dan had ik het verkeerd begrepen!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russen slaan klauwen uit.

Geplaatst: wo maart 21, 2018 4:55 pm 

Reacties: 129
Bekeken: 5094


Biertje schreef:
portman schreef:
Biertje schreef:
Alles ten zuiden van Antwerpen is achterlijk.

ik hoop niet dat je dit echt meent want mensen die dit denken vind ik op z'n zachtst gezegd kortzichtig.
Wederom, een verbod op het doorspoelen van reclame is achterlijk en bovendien beroving van vrijheid. Waarom zou ik gedwongen moeten worden om naar reclame te kijken? Dat is inderdaad achterlijk.Het dwingen van mensen om naar de stembus te gaan is dat eveneens.


Mensen wordt steeds meer opgelegd. Je moet tegenwoordig ook al openlijk en volmondig afstand nemen van Rusland, want genuanceerd denken is volgens steeds meer mensen ten strengste verboden. Die zijn al helemaal in de ban van rechtse politici die een vijandsbeeld willen creëren om aan de macht te blijven. Zoiets als wat Rutte flikte, vlak voor de Kamerverkiezingen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russen slaan klauwen uit.

Geplaatst: wo maart 21, 2018 3:22 pm 

Reacties: 129
Bekeken: 5094


Biertje schreef:
Lancelot schreef:
Joyce schreef:
Internet wordt onze ondergang op den duur, gisteren kon er niet gepind worden bij Albert
Heijn, vorige week bij de kaaswinkel, maar men wil zo snel mogelijk het contante geld in de
ban doen.

We worden gehackt, gevolgd, afgeluisterd, als er een verdachte in jouw straat woont, ben ook
jij de klos.

Halleluja, leve internet. :noo:

Goede zaak dat er straks alleen nog maar gepind kunt worden. Afrekenen gaat sneller, minder vals geld, budgettechnisch slim voor consument en verkoper. Enfin, privacy is belangrijk voor de rebelse jeugd en paranoia oudjes, de rest van de wereld vindt het prima dat de Appie je een reclamefolder zendt die je erop wijst dat als je de kaas die je er onlangs koopt lekker vindt je, als je de volgende keer weer langs komt, die bijpassende wijn misschien ook wel kan waarderen. Informatie wordt gebruikt om bedrijven slimmer te laten zijn en dat heeft weer zijn voordelen voor de consument. En wat overheden betreft, een goedaardige overheid gebruikt informatie om de burgers te beschermen, een kwaadaardige overheid geeft niets om privacy wetgeving.


ik heb ook al de vrijheid om ongeadresseerd reclamemateriaal te weren uit mijn brievenbus, via mijn computer kan dat middels een Ad-blocker. De bewering dat dit verboden moet worden omdat het adverteerders geld kost klopt heel misschien een klein beetje maar het weren of niet lezen van reclamemateriaal is een van de vele onderdelen van onze vrijheid en daar moeten we heel zuinig op zijn.


In Belgie zijn ze bezig met het verbod op doorspoelen van reclame bij opgenomen programma's

https://www.metronieuws.nl/nieuws/binne ... -goed-idee

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russen slaan klauwen uit.

Geplaatst: wo maart 21, 2018 9:04 am 

Reacties: 129
Bekeken: 5094


Lancelot schreef:
Joyce schreef:
Internet wordt onze ondergang op den duur, gisteren kon er niet gepind worden bij Albert
Heijn, vorige week bij de kaaswinkel, maar men wil zo snel mogelijk het contante geld in de
ban doen.

We worden gehackt, gevolgd, afgeluisterd, als er een verdachte in jouw straat woont, ben ook
jij de klos.

Halleluja, leve internet. :noo:

Goede zaak dat er straks alleen nog maar gepind kunt worden. Afrekenen gaat sneller, minder vals geld, budgettechnisch slim voor consument en verkoper. Enfin, privacy is belangrijk voor de rebelse jeugd en paranoia oudjes, de rest van de wereld vindt het prima dat de Appie je een reclamefolder zendt die je erop wijst dat als je de kaas die je er onlangs koopt lekker vindt je, als je de volgende keer weer langs komt, die bijpassende wijn misschien ook wel kan waarderen. Informatie wordt gebruikt om bedrijven slimmer te laten zijn en dat heeft weer zijn voordelen voor de consument. En wat overheden betreft, een goedaardige overheid gebruikt informatie om de burgers te beschermen, een kwaadaardige overheid geeft niets om privacy wetgeving.

Als jij graag doodgegooid wilt worden met reclames, is dat uiteraard jouw vrijheid. Laat het even aan AH weten, zodat ze jou er wel mee dood kunnen gooien, en anderen gewoon hun leven kunnen leiden zoals zij dat willen.

Digitaal geld kan ook gestolen worden. Het kan geblokkeerd worden om een reden die een ander bepaalt. Als het elektriciteitsnet gehackt wordt en langdurig plat komt te liggen, ga jij dan de winkel plunderen omdat je niet kunt afrekenen?

Ik heb geen slim bedrijf nodig, om mijn groente op de markt te kopen. Ik bepaal zelf wel wat ik wanneer lekker vind. Daarbij wil ik mijn huis helemaal niet vol goedkope aanbiedingen stouwen, die ik later weer weg kan gooien omdat ik er of niets mee doe, of omdat ze over datum zijn. Dat geld kan ik beter gebruiken om mijn douche en toilet tijdig aan te laten passen, opdat ik zo lang mogelijk zelfstandig door kan leven in mijn eigen huis.

Bij overheden heb ik altijd zo mijn twijfels. Welke burgers wilde de VS beschermen toen homoseksuelen bij hun visum-aanvraag in moesten vullen dat ze homoseksueel waren en dan het land niet in mochten, en er zelfs niet overheen mochten vliegen naar een andere bestemming? Welke burgers wil Erdogan beschermen als hij wil weten wie er kritiek op hem heeft?
Welke burgers wil Nederland beschermen, als zij gesleepte data ongezien aan landen als de VS en Turkije geeft?
Welke burgers wilde de overheid beschermen, toen eind jaren negentig bleek, dat de BVD (nu AIVD) kilometers illegale dossiers had aangelegd van onschuldige burgers?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russen slaan klauwen uit.

Geplaatst: di maart 20, 2018 8:46 pm 

Reacties: 129
Bekeken: 5094


kwaaisteniet schreef:
Raya schreef:
kwaaisteniet schreef:
Mensen die niets kwaads in de zin hebben, hebben niets te vrezen.


Wat is 'kwaad' en in wiens ogen.

Volgens D66 ben je een 'kwaaie' als je kritiek hebt op de EU.
Voor GroenLinks ben je een 'kwaaie' als je kritiek hebt op immigranten.
Voor de PVV ben je een 'kwaaie' als je niets tegen Marokkanen hebt.
Voor de VVD ben je een 'kwaaie' als ziek, gehandicapt of gewoon oud bent en tot het gewone volk behoort.


Daarom is het een zeer goede zaak dat er een onafhankelijke toezichtscommissie is aangesteld die er voor zorgt dat er geen idiote dingen gebeuren. Die commissie wordt door de gehele tweede kamer aangesteld. Specifieke politieke doctrines of levensovertuigingen spelen dan geen rol bij de uitvoering van de werkzaamheden.


Een rechter is onafhankelijk. Maar die rechter mag het niet doen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russen slaan klauwen uit.

Geplaatst: di maart 20, 2018 6:49 pm 

Reacties: 129
Bekeken: 5094


kwaaisteniet schreef:
Mensen die niets kwaads in de zin hebben, hebben niets te vrezen.


Wat is 'kwaad' en in wiens ogen.

Volgens D66 ben je een 'kwaaie' als je kritiek hebt op de EU.
Voor GroenLinks ben je een 'kwaaie' als je kritiek hebt op immigranten.
Voor de PVV ben je een 'kwaaie' als je niets tegen Marokkanen hebt.
Voor de VVD ben je een 'kwaaie' als ziek, gehandicapt of gewoon oud bent en tot het gewone volk behoort.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russen slaan klauwen uit.

Geplaatst: di maart 20, 2018 1:06 pm 

Reacties: 129
Bekeken: 5094


Hier heb ik Kajsa Ollongren noch Rutte over gehoord!Medewerkers Cambridge Analytica op verborgen camera: verkiezingen heimelijk beïnvloed, soms met prostituees of steekpenningen

Het omstreden Britse databedrijf Cambridge Analytica zet steekpenningen, voormalige spionnen, nep-identiteitsbewijzen en prostituees in om wereldwijd verkiezingen te beïnvloeden. Dat zou blijken uit een undercover-onderzoeksdocumentaire van de Britse televisiezender Channel 4 News.


Door: Redactie 19 maart 2018, 21:50 (Volksrant)

...

Cambridge Analytica-topman Alexander Nix en enkele collega's beweren in de documentaire dat het bedrijf via diverse tussenpersonen en nepbedrijven in het geheim meer dan tweehonderd verkiezingen over de hele wereld heeft beïnvloed, van Nigeria en Kenia tot India, Tsjechië en Argentinië.

...https://www.volkskrant.nl/buitenland/me ... ~a4582475/Rusland is echt geen lieverdje, maar de berichtgeving is op zijn minst nogal eenzijdig te noemen om Rusland als dé kwaaie pier neer te zetten en ons zo een nieuwe koude oorlog in te rommelen. Goed voor de machthebbers in diverse landen, goed voor speculanten en de wapenindustrie.

Het verstandigst is om ons verstand te gebruiken, en niet in hele en halve oorlogsretoriek te trappen, ook niet als deze uit ons (volgens sommigen blijkbaar) superbetrouwbare Kabinet Rutte 3 komt, 'welke het beste met ons voor heeft'.

Rusland is net zo betrouwbaar of onbetrouwbaar als de meeste andere landen/regeringen, inclusief dat van onszelf. Staar je niet blind, maar blijf rondkijken en vooral eerlijk.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russen slaan klauwen uit.

Geplaatst: do maart 15, 2018 4:58 pm 

Reacties: 129
Bekeken: 5094


Hai Agamnemmon
Fijn dat je er weer bent.De Navo slaat overigens al oorlogstaal uit.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russen slaan klauwen uit.

Geplaatst: do maart 15, 2018 11:59 am 

Reacties: 129
Bekeken: 5094


kwaaisteniet schreef:
De zaak in London is extra zwaar omdat een Russisch verboden massavernietigingswapen, novitsjok, een uiterst dodelijk zenuwgas, is toegepast en er ook anderen de dupe zijn geworden behalve de heer Skripal en zijn dochter. Bovendien zijn zijn vrouw en zoon al eerder omgekomen. Dit loopt alle spuigaten uit en is zelfs niet te vergelijken met de gruwelijke en zeer barbaarse moord met polonium op Aleksandr Litvinenko.


Het is zonder meer een zeer ernstig feit, en voorlopig wijst alles op iets of iemand in Rusland. Maar hard bewijs is niet overlegd. Als dat harde bewijs er niet is, hebben 'we' (als westen) toch wel een probleem. Net als bij de MH17, waar het bewijs nog steeds niet hard is.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russen slaan klauwen uit.

Geplaatst: wo maart 14, 2018 1:16 pm 

Reacties: 129
Bekeken: 5094


Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Hume schreef:


Je hebt gelijk ,maar Rusland heeft nog nooit iets anders gekend.
Al eeuwen worden politiek tegenstanders vergiftigd of op en andere manier vermoord.
Dat is daar de gewoonste zaak van de wereld.


Wie de CIA en de Mossad een beetje in de gaten heeft gehouden, althans van wat er van bekend is geworden (de CIA heeft ooit eens een deel van haar handelen op een eigen website openbaar gemaakt), weet dat niet alleen de KGB of hoe het nu dan ook mag heten, dergelijke dingen doet. Alleen... als de Russen worden verdacht wordt dat direct aan de grote klok gehangen, zodat iedereen het wel moet horen. Dat is bij andere diensten niet het geval. Weet je bijvoorbeeld nog die aanslag die door de Franse geheime dienst werd gepleegd op een schip van Nederlandse actievoerders (was het niet Greenpeace) waarbij een journalist om het leven kwam.

https://www.historischnieuwsblad.nl/nl/ ... arror.html

Nou dat is destijds breeduit gemeten (35 jaar geleden, maar ik herinner me het nog), maar als jij liever hebt dat een dubbele moordaanslag met levensgevaarlijke risico's voor de omgeving midden in Londen maar moeten bagatelliseren omdat 'wij het ook doen'...prima.


Dat het 35 jaar geleden is, doet er niet toe. En waar maak jij uit op dat ik ook maar iets zou bagatelliseren? Omdat ik steun geef aan berichten dat niet alleen de Russen zoiets flikken? Ik ga echt geen oogkleppen dragen, omdat jij vindt dat dat zou moeten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Russen slaan klauwen uit.

Geplaatst: wo maart 14, 2018 1:08 pm 

Reacties: 129
Bekeken: 5094


Hume schreef:
Lies schreef:
portman schreef:
Ja, die Russen zijn heel vies bezig. Nog nooit hebben ze toegegeven dat ze een smerig spel spelen. Als ik die Lavrov hoor oreren zie ik ook gelijk die kille dooie vissenogen van Vlad voor me....
Het zijn geen heilige boontjes, maar de geheime diensten ook niet......hoe opereren MI6 en de CIA. Ik kijk soms naar zo'n serie waarin geheime diensten personen die lastig worden een kopje kleiner maken en dan doen ze niet voor elkaar onder. Vaak gooien die diensten het ook op een akkoordje, voor wat hoort wat. Gruwelijke series, en in het echt is het niet anders.


Je hebt gelijk ,maar Rusland heeft nog nooit iets anders gekend.
Al eeuwen worden politiek tegenstanders vergiftigd of op en andere manier vermoord.
Dat is daar de gewoonste zaak van de wereld.


Wie de CIA en de Mossad een beetje in de gaten heeft gehouden, althans van wat er van bekend is geworden (de CIA heeft ooit eens een deel van haar handelen op een eigen website openbaar gemaakt), weet dat niet alleen de KGB of hoe het nu dan ook mag heten, dergelijke dingen doet. Alleen... als de Russen worden verdacht wordt dat direct aan de grote klok gehangen, zodat iedereen het wel moet horen. Dat is bij andere diensten niet het geval. Weet je bijvoorbeeld nog die aanslag die door de Franse geheime dienst werd gepleegd op een schip van Nederlandse actievoerders (was het niet Greenpeace) waarbij een journalist om het leven kwam.

https://www.historischnieuwsblad.nl/nl/ ... arror.html
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 19 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling