Het is nu wo jun 19, 2019 12:17 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 2 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Zijn de krachtige leidersfiguren bezig aan een terugkeer?
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Religie Levensbeschouwing en Filosofie   Onderwerp: Zijn de krachtige leidersfiguren bezig aan een terugkeer?

Geplaatst: do jul 21, 2016 2:56 pm 

Reacties: 21
Bekeken: 3180


petertje schreef:
osker schreef:
Trump verliest razendsnel terrein aan de gladde Cruz.
Hij zegt A maar doet B.
Zijn resorts zitten vol met onderbetaalde hispanics die als het seizoen erop zit weggestuurd worden, zijn kledinglijn wordt in China geproduceerd.
"Trump wordt geen president".


"Trump wordt geen president" Dat hoop ik van harte.


Je mag verwachten dat het gezond verstand onder het amerikaanse electoraat zal zegevieren; en dus dat Trump , hoop en verwacht ik, het zal afleggen tegen Hillary Clinton.
Maar ook als Trump onverhoopt toch president zou worden; dan wordt hij geen "sterke leider" zoals bijv. Poetin of Erdogan in de zin dat hij verregande bevoegdeheden naar zich toe kan trekken, de rechtstaat (deels) buiten werking kan stellen, een beleid van willekeur kan gaan voeren en de persvrijheid kan indammen. Ik acht het zomaar denkbaar dat Trump dergelijks in navolging van Poetin of Erdogan in zijn natte dromen best te willen; maar het amerikaanse democratische en rechtstatelijke bestel maakt dat onmogelijk. Geen enkele democraat zal wetwijzigingen in die richting accepteren en ook onder republikeinen is forse weerstand tegen Trump.

 Forum: Religie Levensbeschouwing en Filosofie   Onderwerp: Zijn de krachtige leidersfiguren bezig aan een terugkeer?

Geplaatst: do jul 21, 2016 1:35 pm 

Reacties: 21
Bekeken: 3180


Rightnow schreef:
petertje schreef:
osker schreef:
Hoeveel keer is Berlusconi herkozen? Hij was vooral een karikatuur buiten Italië. Binnen Italië werd hij gerespecteerd, door voor en tegenstanders.


Berlusconi, triomfeerde hij op kosten van de Italiaanse staat of op Europese subsidies?

http://www.nu.nl/buitenland/3568260/lev ... affia.html

Vragen te over:

Onderzoek naar staalproducent over oneerlijke steun en ontduiking van milieuwetgeving http://europa.eu/rapid/press-release_IP-16-115_en.htm

Wegenbouw problemen? http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... posed.html


De bijdrages bij dit onderwerp zijn 1 grote orgie van trappen naar westerse democratien; al dan op feiten berustende aanklachten/ verdachtmakingen over wat er allemaal mis is in bedrijfsleven en op overheidsniveau.
Als genoeg mensen het met die disproportionele en doorgeschoten negatieve beeldvorming eens worden, het wantrouwen tegen de overheden maar groot genoeg wordt....ja dan zal op gegeven moment "een sterke leider" voldoende steun kunnen krijgen om de macht te grijpen.
Natuurlijk zijn westerse democratien niet het paradijs op aarde, maar hier worden misstanden tenminste door vrije pers en langs rechstatelijk lijnen bekend, dit i.t.t. tot zo ongeveer alle niet-westerse landen waar corruptie, zelfverrijking, wan- en misdaden, mensenrechtenschendingen, door staatsgecontrolleerde media onder het tapijt geveegd en kinderkes op school een bloemlezing krijgen over het onovertroffen uitmuntende vaderland.
Kortom, alles is relatief en niets is perfect; ....maar in vergelijking met de rest van de wereld is het het hier in onze vrije westerse rechtstaten toch maar meer dan wel heel erg en bijzonder goed geregeld. Als tegenwicht tegen alle die azijn-zeikerige kritiek kom ik met de slogan : The west, is the best" !
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 2 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling