Het is nu vr mei 24, 2019 8:52 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeed 1 resultaat aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Duitsers in het Nederlandse elftal?
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Sport & Spel   Onderwerp: Duitsers in het Nederlandse elftal?

Geplaatst: do jun 16, 2016 2:16 pm 

Reacties: 4
Bekeken: 1306


Lancelot schreef:
Door het Bosman arrest geldt dat bij voetbalclubs er geen restrictie geldt voor het aantal spelers uit het buitenland. Daarom zijn toernooien voor landenteams erg fout. In het Nederlands elftal mag geen enkele buitenlander spelen. Waarom wordt dit dan niet verboden? Het gaat om een economische activiteit. En dat betekent dat hiervoor de wet van vrij verkeer van werknemers binnen Europa geldt.Stelling: het wordt tijd dat er Duitsers in het Nederlandse elftal mogen spelen


Je vergelijking gaat mank omdat bij nationale elftallen voetballers niet in dienst zijn van de voetbalbond.
Bij het bosman arrest gaat het nu juist om werknemersrechten zoals die in andere bedrijfstakken gelden ook van toepassing te laten zijn op voetballers die in dienst zijn, een arbeidscontract hebben, bij een voetbalclub.

Overigens blijft het vreemd aandoen dat werknemersrechten die bedoeld zijn om modale werknemers, bouwvakkers en vakkenvullers, te beschermen van toepassing zijn geworden op niet alleen modaal verdienende spelers in de eerste divisie (die tot zo 50.000 p/jr. verdienen); maar ook op grootverdiendende voetbalprofs in de eredivisie die salarissen van een paar ton tot een miljoen verdienen.
Helemaal "scheef" is dit in de grote voetballanden waar ook middelmatige spelers rustig een paar miljoen verdienen; en topspelers als messi/ronaldo/zlatan, incluis sponsorcontracten, jaarinkomens hebben tot wel 70 miljoen. Rondom dergelijke grootverdienende spelers is een bedrijf opgetuigd van zaakwaarnemers, spelermakelaars, adviseurs e.d.; sommige spelers worden zelfs gekocht door investeringsmaatschappijen die winst pakken door contracten met de hoogstbiedende club af te sluiten. Om ook daar de voor bouwvakkers en vakkenvullers bedoelde werknemersbescherming op van toepassing te laten zijn wringt aan alle kanten.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeed 1 resultaat aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling