Het is nu do apr 25, 2019 9:48 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeed 1 resultaat aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Nepnieuws van de milieubeweging
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nepnieuws van de milieubeweging

Geplaatst: zo dec 31, 2017 5:08 pm 

Reacties: 17
Bekeken: 1357


Niet alle alarmerende nieuws over milieu is nepnieuws, Rightnow.. ook niet wanneer 2 auteurs op één Amerikaanse artikelensite jou vertellen, wat je heel graag wilt horen. Je eerste bron is een online autolobby gopressmobility.be.
En er staan uiteraard kritische Amerikaanse artikelen over milieu-onderwerpen op internet... vet gesponsord... hoe meer van dat soort wetenschappelijk nepnieuws er kan worden verspreid, hoe liever de autolobby het heeft.

Wat die zoektocht betreft, hier een bron wat dichter bij huis.. nepnieuws van het RIVM over fijnstof,

"Effecten
Er is geen drempelwaarde voor de gezondheidseffecten van fijn stof aangetoond. Daarom kunnen ook beneden de huidige grenswaarden gezondheidseffecten optreden. Blootstelling aan fijn stof leidt tot levensduurverkorting, naar schatting twaalf maanden voor de gemiddelde Nederlander. Naast levensduurverkorting zijn ook andere effecten waargenomen zoals verergering van bestaande aandoeningen van hart- en vaatstelsel, luchtwegen en longen.
Gezondheidseffecten korte en lange blootstellingsduur


Informatiebord fijnstofconcentratie
In Nederland overlijden jaarlijks enige duizenden mensen enkele dagen tot maanden eerder door kortdurende blootstelling aan hoge concentraties fijn stof. Het gaat vooral om ouderen en mensen met hart-, vaat- of longaandoeningen.

Langdurige blootstelling aan lagere concentraties fijn stof, zelfs beneden de Europese grenswaarden, levert ook nadelige gezondheidseffecten op. Levenslange blootstelling kan leiden tot blijvende gezondheidseffecten zoals verminderde longfunctie, verergering van luchtwegklachten en vroegtijdige sterfte aan met name luchtwegklachten en hart- en vaatziekten.

Bron: http://www.rivm.nl/Onderwerpen/F/Fijn_stof/Effecten

Enne.. gelukkig 2018 op dit forum jongens en laat je svp niet in slaap sussen op deze thema's..
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeed 1 resultaat aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling