Het is nu di jan 26, 2021 8:07 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 18 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: De leugen regeert in Den Haag
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: zo maart 15, 2020 1:26 am 

Reacties: 660
Bekeken: 41421


1. Deze excuses aan Indonesie gaan niet over leugens, ze gaan over excessen dwz oorlogsmisdaden,

Het grootste aantal slachtoffers viel in Zuid-Celebes. Het precieze aantal slachtoffers is omstreden. Nederlandse bronnen houden het op ruim vijfduizend doden.[20] Aan Indonesische zijde wordt gesproken van 40.000, en nog altijd kennen vele plaatsen in Celebes een Jalan 40.000 ("40.000-straat"). Nederlanders die het eiland bezoeken, worden veelvuldig geconfronteerd met de vragen wat zij van de affaire vinden, en waarom Westerling nooit is berecht.

Een tweede beruchte zaak was de Bondowoso-affaire, waarbij in november 1947 tijdens een treintransport 46 Indonesische gevangenen omkwamen. Zij waren zonder eten of drinken ingesloten geweest. Een aantal Nederlandse militairen kreeg straffen die varieerden van twee tot acht maanden.[21]

Rond dezelfde tijd (augustus 1947) werd door het leger de kampong Pakisadji in brand gestoken. Indonesische verzetsstrijders hadden in de regio mijnen gelegd. Drie Nederlandse mariniers weigerden op humanitaire en religieuze gronden mee te werken aan het afbranden, en werden veroordeeld tot 2 en 2½ jaar gevangenisstraf.

De Pakisadji-affaire kwam pas een jaar later in het nieuws. Dat in deze affaire zoveel zwaardere vonnissen waren uitgesproken dan in de Bondowoso-zaak, wekte verontwaardiging.

In Peniwen, op Oost-Java werden op 19 en 29 februari 1949 een aantal mannelijke Rode Kruis-medewerkers zonder vorm van proces geëxecuteerd.

Verder werden er in strijd met het oorlogsrecht ook krijgsgevangenen geëxecuteerd. Bekend is de Gendang-affaire, waarbij op 28 februari 1949 een Nederlandse patrouille op Borneo 30 krijgsgevangenen doodde en de stoffelijke overschotten in de rivier gooide. Enige dagen later werden in Malang op Oost-Java 16 krijgsgevangenen gedood.

Ten slotte het 'drama van Tilatjap' (Cilacap): Nadat een Nederlandse patrouille een huwelijksfeest omsingeld had, kwam het tot een schietincident. Daarbij verloren veertien mannen, elf vrouwen en één kind het leven.[22]

(Wiki - Indonesische onafhankelijkheidsoorlog)

2. het werd tijd, dat een lid van het Koninklijk Huis dit eens een keer hardop zou zeggen.

3. Het was zeker geen beetje-dom moment. "De tekst van de toespraak werd voorbereid in nauwe samenwerking tussen de koning, het ministerie van buitenlandse zaken en minister-president Rutte, aldus minister Blok" (Trouw)

4. Deze excuses komen rijkelijk laat. Het boek van Van Doorn verscheen in 1970, we weten dit al 50 jaar. Bijna alle slachtoffers zijn overleden en zoveel betrokkenen zijn er ook niet meer te kwetsen nu. Dit is geschiedenis en ik denk dat het een kwestie van beschaving is, om de feiten te erkennen. Revisionisme is populair bij extreemrechts, daarom graaft baedeker dit leugen-draadje op met de excuses van de koning. Maar baedeker behoort zich te realiseren, dat geschiedenis een wetenschap is, die gaat over feiten. Je mag best alternatieven voorstellen, maar zolang die alternatieven politiek gemotiveerd zijn en je ze niet gepubliceerd krijgt in gezaghebbende tijdschriften, blijft het alternative fact. De excessen zijn nu eenmaal gebeurd.. en in het diplomatiek verkeer tussen landen - óók tussen voormalige kolonisators en koloniën - versterkt het de vriendschap, wanneer je pijnlijke zaken uit het verleden toegeeft. Dit is zo'n zaak. Wat de koning heeft gedaan, is goed voor de relatie met Indonesie.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: di jul 23, 2019 7:55 pm 

Reacties: 660
Bekeken: 41421


PeterJKH schreef:
Raya schreef:
PeterJKH schreef:


Dus ik zou op mijn werk notabene regelmatig hebben gezocht naar topics met "natte droom" als zoekterm en daarom kreeg ik al die rare sites en plaatjes te zien toen ik naar "Nattermann" zocht?


Googles wegen zijn ondoorgrondelijk. Niemand weet wat voor associaties zo'n algoritme maakt. Misschien heeft een collega gebruik gemaakt van je computer? Leen je je wachtwoord wel eens uit? Is er een algemene firewall die gegevens bijhoudt?


Mijn wachtwoord leen ik nooit uit, ik ben de enige die gebruik maakt van mijn computer op mijn bureau en nee, ik zoek nooit naar "spannende" sites... hooguit naar sites van een luchtvaartmaatschappij om een zakenreis te boeken, of een site waarop gedegen informatie over een bepaald zakelijk onderwerp te vinden is...

Was het wel Google ? Er zijn websites die een zoekregel presenteren en die doorgeven aan Google. Die websites verdienen heel veel geld aan het doorsluizen van "klantjes" naar bepaalde websites. Ze sluiten deals met computer-leveranciers, om hun "zoekmachine" in te stellen bij uitlevering van Windows. Zo'n zoekpagina ziet het er een beetje uit als Google, het geeft voor 90% Google resultaten, maar het logo is net iets anders. Voorbeeldje in NL was de zogenaamde "bing"-zoekmachine een aantal jaar geleden, die bij alle economische thema's reclame rondstrooide van een bank cq beleggingsadviseur.. genaamd.. Binck :gniffel:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: ma jul 22, 2019 8:19 pm 

Reacties: 660
Bekeken: 41421


PeterJKH schreef:
Ach... Google legt soms bijzonder rare verbanden... Drie jaar geleden vertelde een collegaatje van me dat haar zoontje van vier een zware verkoudheid had, en daardoor slecht sliep en er last van had. Ik vertelde haar toen dat ik me herinnerde dat mijn moeder ons dan altijd Nattermann siroop gaf en dat dat best hielp, ook al vonden we het drankje op zich heel smerig als kind. Zei toen ook dat ik geen idee had of Nattermann nog wel bestond... gewoon uit nieuwsgierigheid voerde ik dus "Nattermann" in bij Google... wat schetst mijn verbazing toen ik tientallen plaatjes, filmpjes en sites aangereikt kreeg die als kenwoord "natte droom" hadden...

Was je de R vergeten ? Ik krijg hier gewoon hoestdrank linkjes :smile: Nattermann bestaat nog steeds

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: zo jul 21, 2019 6:55 pm 

Reacties: 660
Bekeken: 41421


PeterJKH schreef:
Einstein schreef:
PeterJKH schreef:Zijn er dan écht mensen die permanent ingelogd blijven op hun gmail of welke mailserver dan ook? Ik heb ook gmail, ik kijk er af en toe op of een kennis een berichtje heeft gestuurd, of ik stuur zelf een berichtje, en dan log ik weer uit. Waarom zou een mens ingelogd willen blijven?

Je hebt dus wel gmail.. komt die met een piepje binnen ? dan ben je ingelogd. Tijdens het googlen kun je ook checken of je bent ingelogd. Ga naar https://www.google.nl/ en kijk rechtsboven. Als je daar een blauwe knop ziet met "inloggen" dan ben je NIET ingelogd. Anders wel.


Ik ben nooit permanent ingelogd op gmail. Ik log in als ik even wil zien of er een berichtje is, of als ik zelf een berichtje wil versturen, en ben ik daarmee klaar, dan log ik weer uit. Waarom zou een mens permanent ingelogd willen zijn dan?

Dat laatste is een filosofische vraag. Ik zou een reden kunnen verzinnen, bijvoorbeeld omdat "een mens" het juist wel op prijs stelt, wanneer Google de zoekresultaten afstemt op de eigen voorkeuren.. of.. omdat "een mens" graag van gmail een piepje wil hebben, als er nieuwe mail is. Aangezien er miljarden mensen zijn met een gmail account, zijn er dus waarschijnlijk honderden miljoenen mensen, die om deze twee redenen ingelogd blijven. Waar denk je dat Google zijn geld mee verdient :gniffel:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: zo jul 21, 2019 6:44 pm 

Reacties: 660
Bekeken: 41421


PeterJKH schreef:
Einstein schreef:
PeterJKH schreef:

Waarom moet Google jou kennen om ALLE relevante info die over de zoektermen die je invoert, te geven?

:evendenken:

De volgorde in jouw vraag klopt niet. Het is niet zo, dat Google jou vantevoren kent. Wanneer je begint met zoeken en je doet dat 2 jaar achter elkaar, dan kent Google de zoekacties die worden uitgevoerd op jouw computer. Google kent dus jouw computer.. en alléén als je ingelogd bent in gmail, kent Google jouw naam ook. Sowieso.. ik zou iedereen willen afraden, om permanent in te loggen in Google of gmail. Je hebt de extra's zelden nodig.. en na een tijdje weet Google ALLES van je. Zeker bij politiek is dat m.i. niet gewenst. Zie de toestanden in 2016 met Cambridge Analytica en politieke profiling. De moderne algoritmes kunnen veel meer verbanden leggen, dan bijvoorbeeld de Stasi ooit heeft gekund. De gmail-profielen in Google zijn een natte droom voor geheime diensten.Zijn er dan écht mensen die permanent ingelogd blijven op hun gmail of welke mailserver dan ook? Ik heb ook gmail, ik kijk er af en toe op of een kennis een berichtje heeft gestuurd, of ik stuur zelf een berichtje, en dan log ik weer uit. Waarom zou een mens ingelogd willen blijven?

Ja dat komt juist heel vaak voor. Je hebt dus ook gmail.. komt die gmail met een piepje binnen ? dan ben je sowieso ingelogd. Tijdens het googlen kun je ook checken, of je bent ingelogd. Ga naar https://www.google.nl/ en kijk rechtsboven. Als je daar een blauwe knop ziet met "inloggen" dan ben je NIET ingelogd. Anders wel.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: zo jul 21, 2019 6:29 pm 

Reacties: 660
Bekeken: 41421


PeterJKH schreef:
Lancelot schreef:
Einstein schreef:

Ja privacy kun je vergeten bij google ! Als je bent ingelogd met gmail, dan bewaren "de algoritmen" van google speciaal voor jou de zoekresultaten. Daar heb je dan geen invloed op. Wanneer je dan google gebruikt voor politieke discussies, heeft dat de valkuil, dat je steeds rond blijft kijken in dezelfde bronnen. Dat zijn namelijk de bronnen, waar je vaak op klikt en die dus meestal jouw mening bevestigen.

Overigens kun je wel degelijk zelf invloed uitoefenen. Wanneer je een gmail account gebruikt en je zoekactie toch zo neutraal mogelijk wilt houden, kun je het beste uitloggen in gmail tijdens het forummen.. of een tweede browser installeren voor google en daar niet inloggen in gmail. Dan staan je voorkeuren 100% in de google-cookies.. en die kun je wel gewoon zelf verwijderen.. Zo'n "schone sessie" scheelt ook een heleboel reclame.

Het zal allemaal wel, maar als je zoekt op Google wil je toch een zo relevant mogelijk antwoord? Dan helpt het om Google zoveel mogelijk informatie over jezelf te geven. Hoe beter Google jou kent hoe beter Google jou kan helpen in waar jij naar op zoek bent. Het kan best zijn dat jij niet wil dat Google jou kent, maar dan moet je ook niet zeuren als je minder relevante info krijgt dan mogelijk zou zijn geweest.

Waarom moet Google jou kennen om ALLE relevante info die over de zoektermen die je invoert, te geven?

:evendenken:

De volgorde in jouw vraag klopt niet. Het is niet zo, dat Google jou vantevoren kent. Wanneer je begint met zoeken en je doet dat 2 jaar achter elkaar, dan kent Google de zoekacties die worden uitgevoerd op jouw computer. Google kent dus jouw computer.. en alléén als je ingelogd bent in gmail, kent Google jouw naam ook. Sowieso.. ik zou iedereen willen afraden, om permanent in te loggen in Google of gmail. Je hebt de extra's zelden nodig.. en na een tijdje weet Google ALLES van je. Zeker bij politiek is dat m.i. niet gewenst. Zie de toestanden in 2016 met Cambridge Analytica en politieke profiling. De moderne algoritmes kunnen veel meer verbanden leggen, dan bijvoorbeeld de Stasi ooit heeft gekund. De gmail-profielen in Google zijn een natte droom voor geheime diensten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: zo jul 21, 2019 6:15 pm 

Reacties: 660
Bekeken: 41421


baedeker schreef:
Hoezo moet ik eerst weten dat ik moet zoeken op "VVD-kamerlid alcohol", en moet er nu een "van" komen voor "haga".

Hoezo ? Kwestie van ervaring. "Van Haga" werkt in dit geval beter dan Haga, omdat het Haga Lyceum óók in het nieuws is.

En waarom ik graag google op omschrijvingen.. meer woorden is altijd beter.. en meestal is het resultaat neutraler.. en ik hoef niet precies te weten, hoe een bepaalde eigennaam moet worden gespeld.. Juist in verband met "Haga" en "Van Haga" koos ik in dit geval voor een omschrijving.

https://www.google.com/search?q=betekenis+ambiguiteit

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: zo jul 21, 2019 5:53 pm 

Reacties: 660
Bekeken: 41421


Lancelot schreef:
Raya schreef:
Algoritmen bepalen voor een groot deel wat je te zien krijgt aan resultaten. Niet jij bepaalt de relevantie van zoekresultaten, dat doet google voor je.

De enige manier om google enigszins te dwarsbomen, is ook regelmatig te zoeken naar zaken en bronnen waar je in werkelijkheid niet in geinteresseerd bent. Google denkt dan echter wel, dat je belangstelling breder is, en schotelt je meer resultaten voor.

Google probeert op basis van die algoritmen zo goed mogelijk te begrijpen wat jij wil. Dat doet ze op basis van jouw zoekopdrachten. Hoe preciezer je aangeeft wat je wil, hoe beter Google je begrijpt. En aan de hand van je zoekgeschiedenis onthoudt google ook hoe je de vorige keer iets wilde weten om je zo nog sneller te kunnen helpen. Waarom zou je Google daarin willen dwarsbomen?

Ja privacy kun je vergeten bij google ! Als je bent ingelogd met gmail, dan bewaren "de algoritmen" van google speciaal voor jou de zoekresultaten. Daar heb je dan geen invloed op. Wanneer je dan google gebruikt voor politieke discussies, heeft dat de valkuil, dat je steeds rond blijft kijken in dezelfde bronnen. Dat zijn namelijk de bronnen, waar je vaak op klikt en die dus meestal jouw mening bevestigen.

Overigens kun je wel degelijk zelf invloed uitoefenen. Wanneer je een gmail account gebruikt en je zoekactie toch zo neutraal mogelijk wilt houden, kun je het beste uitloggen in gmail tijdens het forummen.. of een tweede browser installeren voor google en daar niet inloggen in gmail. Dan staan je voorkeuren 100% in de google-cookies.. en die kun je wel gewoon zelf verwijderen.. Zo'n "schone sessie" scheelt ook een heleboel reclame.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: zo jul 21, 2019 5:00 pm 

Reacties: 660
Bekeken: 41421


baedeker schreef:
Einstein schreef:
baedeker schreef:

Blablabla ...

Kijk zelf maar: google op wybren bij npo.nl voor het afgelopen jaar. 0 resultaten.
Met dezelfde zoekopdracht, maar dan op Rutte of Hoekstra, komen wél allerlei pagina's te voorschijn.
Zoek ik op alle data, vinkje bij het afgelopen jaar weg, dan krijg ik wél resultaat, maar niks over drank of rijden onder invloed.
Waarom de geheimschrijverij???
Tegenvraag: Waarom zit jij te klooien met google site:xx op de voornaam van iemand en een web-adres npo.nl wat doorverwijst naar npostart.nl (waar geen tekst staat)

Je bewering was, dat de PO niets publiceerde, omdat je het niet kon vinden in Google.. Ik geef je hierboven gewoon mijn google-search en twee direkte links naar de NOS en naar de VARA.. en jij blijft volhouden, dat de PO zwijgt over eikel Haga en dat ik lieg ?

https://nos.nl/artikel/2293745-vvd-kame ... nk-op.html
https://joop.bnnvara.nl/nieuws/vvd-kame ... er-invloed

.. als je in Google zoekt op "VVD kamerlid drank" zonder site-gedoe dan is de NOS de eerste link die verschijnt, althans hier !

(ik begin de reden te vermoeden voor jouw nogal exotische politieke overtuiging.. je kunt het nieuws gewoon niet vinden :gniffel: :gniffel: tip: clear cookies hahaha )

Als ik op npo.nl zoek naar achternaam "Haga", dan krijg ik ook geen hits.
Als ik op npo.nl geen hits heb, dan krijg ik zonder site:npo.nl ook geen hits voor npo.nl of onderliggende domeinen.
En als er op npostart.nl geen tekst staat, waarom krijg ik dan wel resultaten voor "Rutte" en "Hoekstra"?

En waarom zou ik moeten weten dat ik op "VVD-kamerlid alcohol" moet zoeken om iets te vinden?
En by the way ... als ik op npo.nl zoek naar "VVD-kamerlid alcohol", dan krijg ik ook geen relevante hits. Met "VVD-kamerlid drank" ook niet.

Google indexeert toch gewoon de tekst op de pagina's die deze tegenkomt?
Of het moet zijn dat de staatsomroep zelf de zoekwoorden codeert, maar dan lopen ze te klootviolen met de vindbaarheid.

Citaat:
Als ik op npo.nl zoek naar achternaam "Haga", dan krijg ik ook geen hits.

-- Je moet gewoon niet op npo.nl zijn, zie mijn opmerking hierboven ! Alle leesvoer staat op nos.nl en google heeft tekst nodig.

-- En vermijd 1 woord met meerdere betekenissen. Wanneer je zoekt naar "Haga" op site:nos.nl dan vind je de kwestie rond het kamerlid ook niet. Die term "Haga" is namelijk al maandenlang in het nieuws als naam van een islamitische school..

Citaat:
En waarom zou ik moeten weten dat ik op "VVD-kamerlid alcohol" moet zoeken om iets te vinden?

Je kiest de verkeerde term, je probeert één woord, dat is sowieso fout.. deze met "Van Haga" (tussen quotes) werkt,

https://www.google.com/search?q=%22Van+ ... e%3Anos.nl

Waarom zou je goede raad van mij aan moeten nemen :fluiten: ik ben deskundige op dit gebied (al zeg ik het zelf) en ik heb geen reden om over dit onderwerp tegen jou te liegen. Je kunt dus beter mijn bijdrage doornemen en de goede raad in je zak steken, voordat je antwoord geeft met opnieuw dezelfde domme vragen. Dat scheelt ook herhalingen.

Citaat:
Google indexeert toch gewoon de tekst op de pagina's die deze tegenkomt?

Ja.. alleen Google doet dat niet elke week op alle websites. We hebben het over nogal recente berichtgeving.. afgelopen dinsdag..

Citaat:
Of het moet zijn dat de staatsomroep zelf de zoekwoorden codeert, maar dan lopen ze te klootviolen met de vindbaarheid.

Dat kan, voor de vereiste kennis zie Google meta tags. Niet alle bedrijven zijn daar even handig in, maar bij de NOS werkt het dus prima. Als jij per see wilt geloven, dat de Nederlandse Omroep zichzelf onzichtbaar wenst te maken in Google en (dus) minder advertentie-opbrengsten wil, dan laat ik jou in die waan..

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: zo jul 21, 2019 3:28 pm 

Reacties: 660
Bekeken: 41421


baedeker schreef:
Einstein schreef:
baedeker schreef:
Met geduld komt Frankly er niet. Tijd dat ie eens met argumenten komt.

Trouwens, baedeker leest van alles. Maar google maar eens op wybren of haga bij nos.nl of npo.nl voor het afgelopen jaar. 0 resultaten.
Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt.
:leugens:
Publieke omroep ? Jij ziet ze niet in Google ? Komt misschien omdat Google denkt dat jij niet in de NOS of BNN Vara geinteresseerd bent.. in bovenstaande search kreeg ik wel degelijk deze twee, de bovenste op pagina 1

https://nos.nl/artikel/2293745-vvd-kame ... nk-op.html
https://joop.bnnvara.nl/nieuws/vvd-kame ... er-invloed

Kwestie van profilen door Google ? guess: bij jou zijn de eerste 20 links over dit onderwerp Geenstijl, RTLZ, SP, FvdV, DDS en Postonline ? :gniffel:

Blablabla ...

Kijk zelf maar: google op wybren bij npo.nl voor het afgelopen jaar. 0 resultaten.
Met dezelfde zoekopdracht, maar dan op Rutte of Hoekstra, komen wél allerlei pagina's te voorschijn.
Zoek ik op alle data, vinkje bij het afgelopen jaar weg, dan krijg ik wél resultaat, maar niks over drank of rijden onder invloed.
Waarom de geheimschrijverij???
Tegenvraag: Waarom zit jij te klooien met google site:xx op de voornaam van iemand en een web-adres npo.nl wat doorverwijst naar npostart.nl (waar geen tekst staat)

Je bewering was, dat de PO niets publiceerde, omdat je het niet kon vinden in Google.. Ik geef je hierboven gewoon mijn google-search en twee direkte links naar de NOS en naar de VARA.. en jij blijft volhouden, dat de PO zwijgt over eikel Haga en dat ik lieg ?

https://nos.nl/artikel/2293745-vvd-kame ... nk-op.html
https://joop.bnnvara.nl/nieuws/vvd-kame ... er-invloed

.. als je in Google zoekt op "VVD kamerlid drank" zonder site-gedoe dan is de NOS de eerste link die verschijnt, althans hier !

(ik begin de reden te vermoeden voor jouw nogal exotische politieke overtuiging.. je kunt het nieuws gewoon niet vinden :gniffel: :gniffel: tip: clear cookies hahaha )

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: za jul 20, 2019 3:58 pm 

Reacties: 660
Bekeken: 41421


baedeker schreef:
Einstein schreef:
baedeker schreef:
Hahaha. T.I. meet in zijn index geen corruptie maar percepties, kijk maar op hun site. Daar heb je niks aan, zeker in een land waar de overheid zijn staatsomroep €800 miljoen betaalt om percepties te sturen.
Jaaa leuk.. journalisten krijgen eigenlijk hun salaris betaald om skoops onder de pet te houden ! Niet om ze te publiceren !

Ik zie een paradox.. baedeker is wel degelijk op de hoogte van die schandalige kwestie van VVD-kamerlid Haga die bleef zitten, ondanks alcohol achter het stuur. Komt dat verhaal van subversieve journalisten op ondergrondse forums, die baedeker leest, of publiceerde iedereen het ? Klik Google voor het antwoord op de vraag.

Frankly :hoedaf: voor je geduld

Met geduld komt Frankly er niet. Tijd dat ie eens met argumenten komt.

Trouwens, baedeker leest van alles. Maar google maar eens op wybren of haga bij nos.nl of npo.nl voor het afgelopen jaar. 0 resultaten.
Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt.
:leugens:

Publieke omroep ? Jij ziet ze niet in Google ? Komt misschien omdat Google denkt dat jij niet in de NOS of BNN Vara geinteresseerd bent.. in bovenstaande search kreeg ik wel degelijk deze twee, de bovenste op pagina 1

https://nos.nl/artikel/2293745-vvd-kame ... nk-op.html
https://joop.bnnvara.nl/nieuws/vvd-kame ... er-invloed

Kwestie van profilen door Google ? guess: bij jou zijn de eerste 20 links over dit onderwerp Geenstijl, RTLZ, SP, FvdV, DDS en Postonline ? :gniffel:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: za jul 20, 2019 2:11 pm 

Reacties: 660
Bekeken: 41421


baedeker schreef:
Hahaha. T.I. meet in zijn index geen corruptie maar percepties, kijk maar op hun site. Daar heb je niks aan, zeker in een land waar de overheid zijn staatsomroep €800 miljoen betaalt om percepties te sturen.

Jaaa leuk.. journalisten krijgen eigenlijk hun salaris betaald om skoops onder de pet te houden ! Niet om ze te publiceren !

Ik zie een paradox.. baedeker is wel degelijk op de hoogte van die schandalige kwestie van VVD-kamerlid Haga die bleef zitten, ondanks alcohol achter het stuur. Komt dat verhaal van subversieve journalisten op ondergrondse forums, die baedeker leest, of publiceerde iedereen het ? Klik Google voor het antwoord op de vraag.

Frankly :hoedaf: voor je geduld

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: vr jul 12, 2019 9:25 pm 

Reacties: 660
Bekeken: 41421


PeterJKH schreef:
Einstein schreef:
Lancelot schreef:

Elk EU land is soeverein Peter, met verschillende wetgeving.

Niet op elk gebied, maar wel op dit gebied. Al of niet toestaan van particulier vuurwerk is in feite cultuurbeleid en daarom zijn er geen Brusselse regels, want dat beleid is niet uitbesteed aan Brussel. Een slimme advocaat zou misschien wel een beroep kunnen doen op Europese regels over luchtverontreiniging, ik weet niet of dat ooit is gebeurd. Gemeenten mogen het ook verbieden.

De controle op illegaal vuurwerk hoeft niet aan de grens te gebeuren. Er zijn regels voor etikettering in Nederland,

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpe ... llegaal-is

Ik denk dat het zo zit: het gaat niet om import of niet, die wikkel "geschikt voor particulier gebruik" krijgt alleen de legale Nederlandse vuurwerkhandel. Dus alle import en alle Nederlands illegaal vuurwerk is ook verboden. En makkelijk controleerbaar.. want die wikkel zit er dan niet op. En er is nu dus ook een maximaal gewicht aan de regels toegevoegd.Maar was het hele idee achter de EU niet het VRIJ verkeer van goederen en personen tussen alle lidstaten?

Vrijhandel is geen vrijbrief voor het importeren van goederen die niet vrij verhandelbaar zijn. Volgens mij is het bijv. gewoon verboden, om heroine in te voeren via een Nederlandse luchthaven, ook wanneer je afkomstig bent uit een land in de Schengen-zone. Net als illegaal vuurwerk. Alleen is de controle van importen over land, zonder grenspoortjes, natuurlijk wel moeilijker.. dwz net zo moeilijk te controleren als de binnenlandse handel in illegale zaken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: vr jul 12, 2019 9:08 pm 

Reacties: 660
Bekeken: 41421


Lancelot schreef:
PeterJKH schreef:
Maar waarom is het importeren van knalvuurwerk uit Polen of België ILLEGALE import? De hele idee achter verenigd Europa en de EU was toch de vrije import van goederen en diensten?

Elk EU land is soeverein Peter, met verschillende wetgeving.

Niet op elk gebied, maar wel op dit gebied. Al of niet toestaan van particulier vuurwerk is in feite cultuurbeleid en daarom zijn er geen Brusselse regels, want dat beleid is niet uitbesteed aan Brussel. Een slimme advocaat zou misschien wel een beroep kunnen doen op Europese regels over luchtverontreiniging, ik weet niet of dat ooit is gebeurd. Gemeenten mogen het ook verbieden.

De controle op illegaal vuurwerk hoeft niet aan de grens te gebeuren. Er zijn regels voor etikettering in Nederland,

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpe ... llegaal-is

Ik denk dat het zo zit: het gaat niet om import of niet, die wikkel "geschikt voor particulier gebruik" krijgt alleen de legale Nederlandse vuurwerkhandel. Dus alle import en alle Nederlands illegaal vuurwerk is ook verboden. En makkelijk controleerbaar.. want die wikkel zit er dan niet op. En er is nu dus ook een maximaal gewicht aan de regels toegevoegd.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: di jul 09, 2019 6:53 pm 

Reacties: 660
Bekeken: 41421


Biertje schreef:
Het kabinet wil 100.000 klappers verbieden, terwijl dit steeds minder gekocht wordt door consumenten. Waarom is het zo verdomde moeilijk om vast te stellen en te leggen hoeveel kruit amateurvuurwerk mag bevatten?

https://www.ad.nl/politiek/kabinet-wil- ... ~a61365f0/

Staat er toch bij ? de legale vuurwerkhandel verkoopt het bijna niet. Dus het kan wel, maar het helpt niks, de vuurwerkhandelaar in dat artikel heeft gewoon gelijk. Op legaal vuurwerk zit ook een etiket. Wanneer je illegaal vuurwerk invoert, zit je sowieso fout als je betrapt wordt.. of het nu zwaar is of licht.. illegaal vuurwerk heeft geen etiket en dat is verboden en makkelijk te controleren. Wegen van het kruit is dus niet nodig.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: zo jul 07, 2019 10:08 pm 

Reacties: 660
Bekeken: 41421


Raya schreef:
Einstein schreef:
We zijn tegelijk bezig over hetzelfde, ik sleep er even een paar quotes bij..

Raya schreef:
Stop met die vergelijkingen.
Er zijn uiteraard landen waar meer mensen het slecht hebben dan hier. Maar dat betekent niet dat er hier geen mensen zijn die het slecht hebben. Net zo slecht, maar misschien net iets anders slecht. Of juist ook weer niet.

Daar gaat het om ja. Is Angola sowieso wel relevant ? volgens mij is iedereen het er gewoon over eens, dat armoede en corruptie in Angola onvergelijkbaar zijn met armoede en corruptie in Nederland. Het triviale punt is..

- De ene arme heeft niet genoeg geld om Nikes te kopen voor zijn kinderen
- De andere arme heeft niet genoeg geld om zijn kinderen te eten te geven.

Het is dus onvergelijkbaar, maar het eerste is wel sneu.. want kinderen worden bijvoorbeeld gepest op school als ze geen fatsoenlijke sportschoenen hebben. En het is ook heel onrechtvaardig, dat de koopkracht al een generatie lang niet is verbeterd in Nederland ! Maar je kunt je dus wel afvragen.. is dat echt de schuld van de politiek ? of ligt dat aan het feit, dat veel meer mensen tegenwoordig een "middeninkomen" genieten dan vroeger.. waardoor vakbonden en linkse politieke partijen ingedut zijn.. en niet meer uit hun luie stoel komen voor inkomensverbetering en belangenbehartiging ?

Citaat:
Nee, een land is niet zijn gemiddelde. Een land is zijn uiterste. Daar alles op te hangen aan een gemiddelde, ontken je de uitersten.

Een democratie werkt met meerderheden. Wanneer een steeds grotere meerderheid van de kiezers tevreden is over geld, zal de animo bij politieke partijen om "voor de zwakkeren op te komen" afnemen. Dat zie je ook aan de resultaten, er is niet veel meer overgebleven van de PvdA bijvoorbeeld. Het ledental van de vakbond is ook drastisch afgenomen. Deze klassenstrijd is in het rijke westen overleden, ondanks het gehamer van de SP op deze thema's.

PVV en FvD proberen nu, om een ander soort klassenstrijd op te tuigen. Het verschil tussen de oude klassenstrijd en de nieuwe is, dat bij de nieuwe klassenstrijd de immigratie en de EU de schuld krijgt.. de minister.. in plaats van de kapitalist. Zie baedeker, dezelfde bijdrage waar Angola ter sprake kwam. Maar ik denk dus, dat het trekken aan een dood paard is. Met een minderheid kun je geen revolutie maken. Misschien moeten we gewoon constateren, dat de consumptie-markt in het rijke westen verzadigd is.. en dat de 30% die te weinig geld heeft, de klos zijn, omdat de andere 70% zich druk maakt om andere thema's.. vroeger lagen die percentages andersom.Hier plaats je valse vergelijkingen.

Niet het geld hebben om nikes voor je kind te kopen, betekent dat je kind uit de groep ligt, gepest wordt, etc.
Dat is van een andere orde dan geen geld hebben voor eten kopen voor je kind in een ander land. Maar wel weer even ellendig voor het kind hier en daar ook al is het andere ellende. Het gaat hier niet alleen om oorzaken maar ook de gevolgen. Als kind gedwongen als bijvoorbeeld gepeste einzelganger je jeugd door te moeten brengen, kan ernstige gevolgen hebben op latere leeftijd. We weten wat dat betreft nog weinig van eenzaamheid en pesterijen. Wel dat ze zelfmoord tot gevolg kunnen hebben, en crimialiteit op latere leeftijd omdat mensen er een verknipte geest aan over kunnen houden.

Alles goed en wel Raya, maar zelfs als er voor een gepest kind (meer) risico bestaat op suicide, dan is dat probleem van een heel andere orde dan kindersterfte bij gebrek aan voedsel. We hadden het over vergelijking met een Afrikaans land. Of althans, baedeker maakte een vergelijking met een Afrikaans land, waar het (volgens baedeker) wel prima is, omdat pa en ma daar ook gezellig met elkaar op de bank zitten. Maar dat garandeert natuurlijk niet de bestaanszekerheid van hun kinderen ! In Nederland hoeft een kind zich geen zorgen te maken over bestaanszekerheid, want wanneer het uit de hand loopt is er een organisatie die kinderbescherming heet, met voldoende budget om verwaarloosde kinderen te herplaatsen. Hoef je in Afrika echt niet op te rekenen, bijna nergens bestaat zoiets.

Citaat:
Kinderen in arme landen die moeten vechten voor ieder korstje brood, kunnen bruten worden en weinig sociaal naar anderen. Het kan leiden tot stammenoorlogen, onderdrukking. Alleen al om het eigen benodigde veilig te stellen.

Absoluut, maar wat is je punt ? Dus ?

Citaat:
Maar vergis je niet. Ook hier zijn mensen die geen eten voor hun kinderen kunnen kopen. Kinderen die met honger naar school gaan en daardoor slecht leren.

Dan praat je niet altijd over armoede. Soms ontbreekt het de ouders aan motivatie of prioriteiten, om hun kinderen te voorzien van een fatsoenlijk ontbijt, of lunchpakket. Op deze pagina worden ook die oorzaken genoemd.. en die hebben vaak niks te maken met armoede. Het kan ook bij scheiding, of bij GGZ problemen van de ouders voorkomen, dat ze hun kinderen slecht verzorgen. Maar nogmaals, als we vergelijken: het eerste kind wat in de 21ste eeuw in Nederland sterft van de honger moet nog geboren worden. In Angola, Niger of Mali ligt dat beduidend anders.

Citaat:
Het is allemaal niet zo eenvoudig. En we moeten er dan ook niet overheen stappen als het in eigen land gebeurt. En al zeker niet door te wijzen naar welk ander land dan ook, dat het daar slechter zou zijn. Een kind dat hier niet geaccepteerd wordt in een groep omdat de ouders geen nikes kunnen betalen, is echt niet beter af dan het kind in Angola dat niet dagelijks te eten heeft.

Dat kind is WEL beter af, zelfs als het gezin arm is ! omdat je in Nederland niet van de honger dood gaat. We zijn het op zich wel eens Raya.. we moeten niet de ogen sluiten voor armoede in Nederland. Maar zie de OP.. dat is nog geen excuus, om de situatie elders te bagatelliseren, zodat je landen waar veel meer armoede en ernstiger armoede bestaat hulp kunt ontzeggen.

Citaat:
Er zijn wel degelijk paralellen te trekken. De ellende die het voor mensen veroorzaakt en de gevolgen in de toekomst, ook al ervaren ze het wellicht anders.

We leven niet in een 3e wereldland. Jij trekt die parallellen alleen, omdat je wilt vergelijken.. Wat je je opponent verwijt, dat doe je zelf.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: zo jul 07, 2019 2:26 pm 

Reacties: 660
Bekeken: 41421


We zijn tegelijk bezig over hetzelfde, ik sleep er even een paar quotes bij..

Raya schreef:
Stop met die vergelijkingen.
Er zijn uiteraard landen waar meer mensen het slecht hebben dan hier. Maar dat betekent niet dat er hier geen mensen zijn die het slecht hebben. Net zo slecht, maar misschien net iets anders slecht. Of juist ook weer niet.

Daar gaat het om ja. Is Angola sowieso wel relevant ? volgens mij is iedereen het er gewoon over eens, dat armoede en corruptie in Angola onvergelijkbaar zijn met armoede en corruptie in Nederland. Het triviale punt is..

- De ene arme heeft niet genoeg geld om Nikes te kopen voor zijn kinderen
- De andere arme heeft niet genoeg geld om zijn kinderen te eten te geven.

Het is dus onvergelijkbaar, maar het eerste is wel sneu.. want kinderen worden bijvoorbeeld gepest op school als ze geen fatsoenlijke sportschoenen hebben. En het is ook heel onrechtvaardig, dat de koopkracht al een generatie lang niet is verbeterd in Nederland ! Maar je kunt je dus wel afvragen.. is dat echt de schuld van de politiek ? of ligt dat aan het feit, dat veel meer mensen tegenwoordig een "middeninkomen" genieten dan vroeger.. waardoor vakbonden en linkse politieke partijen ingedut zijn.. en niet meer uit hun luie stoel komen voor inkomensverbetering en belangenbehartiging ?

Citaat:
Nee, een land is niet zijn gemiddelde. Een land is zijn uiterste. Daar alles op te hangen aan een gemiddelde, ontken je de uitersten.

Een democratie werkt met meerderheden. Wanneer een steeds grotere meerderheid van de kiezers tevreden is over geld, zal de animo bij politieke partijen om "voor de zwakkeren op te komen" afnemen. Dat zie je ook aan de resultaten, er is niet veel meer overgebleven van de PvdA bijvoorbeeld. Het ledental van de vakbond is ook drastisch afgenomen. Deze klassenstrijd is in het rijke westen overleden, ondanks het gehamer van de SP op deze thema's.

PVV en FvD proberen nu, om een ander soort klassenstrijd op te tuigen. Het verschil tussen de oude klassenstrijd en de nieuwe is, dat bij de nieuwe klassenstrijd de immigratie en de EU de schuld krijgt.. de minister.. in plaats van de kapitalist. Zie baedeker, dezelfde bijdrage waar Angola ter sprake kwam. Maar ik denk dus, dat het trekken aan een dood paard is. Met een minderheid kun je geen revolutie maken. Misschien moeten we gewoon constateren, dat de consumptie-markt in het rijke westen verzadigd is.. en dat de 30% die te weinig geld heeft, de klos zijn, omdat de andere 70% zich druk maakt om andere thema's.. vroeger lagen die percentages andersom.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: za jul 06, 2019 4:37 pm 

Reacties: 660
Bekeken: 41421


Biertje schreef:
Enzo501 schreef:
baedeker schreef:

Geen duikbeweging. Enzo doet een bewering. Enzo (of wie er ook in de discussie opduikt) moet het bewijzen. Anders verdwijnt de bewering ...

Ik heb een link naar de corruptie index gegeven die aangeeft waar Nederland in de wereld geplaatst is op dat vlak. Dat jij dan een vergelijking maakt met Angola die een heel stuk lager staat en dan denkt aan te tonen dat de twee landen vergelijkbaar zijn is voor jouw rekening. Jouw 'bewijs' bestaat uit steevast hetzelfde lijstje met de gebruikelijke sneren. Nou vooruit, omdat je zo van lijstjes houdt: nog maar een linkje:
Wikipedia domheid

De leugen regeert.. Pythagoras had ook ongelijk.. als je goed meet, dan geldt a2+b2=c2 niet. Grieks nepnieuws !

phpBB [media]
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 18 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling