Het is nu zo maart 24, 2019 6:30 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 26 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Nederland presteert geweldig op wereldniveau
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland presteert geweldig op wereldniveau

Geplaatst: di feb 26, 2019 11:17 pm 

Reacties: 497
Bekeken: 26128


Één dwaas kan meer vragen dan 10 wijzen kunnen beantwoorden

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland presteert geweldig op wereldniveau

Geplaatst: vr feb 22, 2019 9:31 pm 

Reacties: 497
Bekeken: 26128


Raya schreef:
Einstein schreef:
Even wat Brexitten tussendoor.. :evendenken:

baedeker schreef:
De stellingname van EU "toppers" dat Brexit een strafexpeditie moet zijn

Overdreven. Het is wel assertief onderhandelen. De rest van Europa wordt ook benadeeld, door de aanhoudende Britse chantage met een no-deal.

In de visie van de Tories (en baedeker) is Europa een soort warenhuis, waarin naar believen kan worden gewinkeld. Zo werkt dat niet, het is een handelsunie met harde afspraken, geen theeclubje. Het verlaten van de unie staat een ieder land vrij: elk land mag een artikel 50 procedure beginnen en de unie verlaten. En dan zijn er best mogelijkheden, om gunstige handelsregelingen aan te houden. Wanneer GB in een vroeg stadium gekozen zou hebben voor het Noorse scenario, dan was in 2 maanden de wil van de Britse kiezer gestand gedaan. Nu zitten we twee jaar verder, omdat de Brexiters veel te hoog hebben ingezet op de Tory-agenda, d.w.z. nul Europese regels en afschaffing van de douane-unie. Met als gevolg: maximale armslag voor de Tory-regering na 30 maart 2019.

Wij op het vasteland van Europa hebben niet voor Brexit gekozen.. Brexit is een scheidings-proces, wat GB vrijwillig is aangegaan en wat de rest van Europa benadeelt.. én ons is opgedrongen, door 51.3% van de Britse kiezers, onder deels valse voorwendselen. De leugens van Johnson.. en een aanmerkelijk deel van de Leave-kiezers van 2016 was vóór een douane-unie.. volgens Corbyn en volgens Camaron kon dit ook worden geregeld, bij de deal die zou worden gesloten. De Britse kiezer is inmiddels 55-45 procent Remain, omdat het ze allemaal te lang duurt.. en omdat de Labour wens voor een deal wordt genegeerd door May. In feite is het momenteel "liever de lucht in" bij de Tories.


Waarom wordt de EU benadeeld door de brexit? Was GB dan al eigendom van de EU?
Nee joh, de EU was eigendom van de UK

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland presteert geweldig op wereldniveau

Geplaatst: vr feb 22, 2019 1:25 am 

Reacties: 497
Bekeken: 26128


Raya schreef:
Zag net iets in het nieuws voorbij komen.

Spanje gaat onderzoek doen naar hoe Spaanse arbeiders in Nederland worden behandeld.

Ik hoop dat ze er iets van leren Raya

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland presteert geweldig op wereldniveau

Geplaatst: do feb 21, 2019 3:40 pm 

Reacties: 497
Bekeken: 26128


baedeker schreef:
Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Je hebt niet goed gelezen. De EU is een samenwerkingsverband, volgens velen, geen bedrijf en geen land met de lidstaten als provincie.
Dus valt er niets te betalen. Voor niemand.

Even een vraag, betaalt jouw slager jou omdat je bij hem je vlees koopt? Of betaal jij bovenop de prijs van het vlees ook nog een toeslag aan je slager om bij hem je vlees te mogen kopen?

Wat voor diensten zou GB af willen nemen van de EU? Dat ze met de lidstaten handel mogen drijven? Dat lidstaten bij GB inkopen mogen doen?

De brexit behelst nu juist onder het juk van de EU vandaan te komen en als normaal land, zoals de rest van de wereld, handel te kunnen drijven, zonder corruptie door EU-bonzen die overal geld voor willen zien.
De EU is geen bedrijf, om vervolgens met een voorbeeld over een slagerij trachten een punt te maken. :duh:
Punt is dat er niemand in de EU en GB betwist dat er betaalt moet worden om lopende zaken af te handelen.

Nee, vandaar dat dat onzinverwijt van Lancelot over "de lusten maar niet de lasten" de prullenbak in kan.
Maar het blijft ongezond dat een handelsclub zich aanmeet om handel in gevaar te brengen vanwege z'n eigen sneue superstaat pretenties.
Dit verwijt is gewijd aan jouw idiote stelling dat de EU en May best weten hoe er een meerderheid in het UK parlement te verkrijgen is. En nu doe je het eigenlijk weer. De EU heeft een deal onderhandeld, maar dat is jou blijkbaar onvoldoende. De EU moet van jou blijkbaar meer aan de Britten betalen. Waarom wil je toch zo graag dat de EU de Brexit financiert?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland presteert geweldig op wereldniveau

Geplaatst: do feb 21, 2019 10:05 am 

Reacties: 497
Bekeken: 26128


Raya schreef:
Lumiere schreef:
baedeker schreef:
Dat het VK gestraft moet worden is een domme gedachte


Als met 'gestraft' wordt bedoeld dat uitstappen niet meer mag lonen dan meedoen, dan is dat een volstrekt logische gedachte :ok:

baedeker schreef:
die bovendien in strijd is met art 50.


Nee hoor

baedeker schreef:
Deze gedachte uitspreken is nog veel dommer, en toch is dat wat een aantal "toppers" van de EU bij herhaling gedaan hebben.


Daar is niets doms aan, het is een logische consequentie van ergens uitstappen, een kind kan begrijpen dat het voordeliger is om van de tennisbaan gebruik te maken als je lid bent van de tennisclub en daarmee toegang hebt tot de voordelen van de club en dat als je uit die club stapt dat je niet meer gebruik kan maken van die voordelen. Kwestie van logisch nadenken, probeer het eens zou ik zeggen :fluiten:

baedeker schreef:
Het tekent de kwade trouw van de EU die in belangrijke mate verantwoordelijk is voor het onrustige verloop van de onderhandelingen.


Dat is natuurlijk een leugen van de bovenste plank

baedeker schreef:
Gaat P-G werkelijk beweren dat May en EU niet precies weten wat er nodig is om een meerderheid in het lagerhuis te krijgen?


Het is niet aan de EU om te weten wat er nodig is om een meerderheid te krijgen in het lagerhuis en dat May niet weet wat er nodig is, is tot nu toe gebleken uit het simpele feit dat het lagerhuis dat zelf niet eens weet.

baedeker schreef:
Het is simpelweg een punt van onderhandeling, waarbij nb de EU kiest voor het risico van een "no deal" door tot het laatste moment te wachten met bewegen. Waarom dan die opzichtig minder snuggere frame dat het VK niet zou weten waar het naartoe wil?


Wederom een leugen, de EU heeft met May een deal onderhandelt, het lagerhuis kiest vooralsnog voor "no deal"

Is het mogelijk dat jij het vanaf nu voor de verandering het eens bij de waarheid houdt in plaats van dit soort onzinnige leugens? :hum:


May zelf behoort tot de 'remainers' die haar positie heeft misbruikt om een deal uit te onderhandelen, waarbij GB toch een soort van lid blijft van de EU, en daar zelfs zelf niets meer over te zeggen heeft. De huidige deal is geen brexit maar een bremain en dus in strijd met de uitslag van het referendum.
Exit is exit en brexit dus brexit en geen halfslachtig gedoe waarin sprake is van een vorm van remain.

Daarbij is er nooit sprake geweest dat de EU de brexit zou betalen. Sterker nog, de EU eiste in het wilde weg 100 miljard van GB omdat zij haar lidmaatschap opzegde. Ik wil nog steeds graag die berekening zien, waarbij een netto-betaler ook miljarden heeft bijgedragen aan gebouwen etc van de EU zelf, niet alleen in Brussel, maar ook in Straatsburg en andere landen.

En natuurlijk weet ik dat ik ook geen beroep kan dan op teruggave op gedane uitgaven door de tennisvereniging, van mijn jarenlange netto contributie. Maar daar staat tegenover dat die tennisvereniging ook geen eisen kan stellen v.w.b. schadeloosstelling als ik mijn lidmaatschap opzeg. Die zal dan de tering naar de nering moeten zetten. Zo gaat dat in het normale leven, welke voor neoliberalen echt niet anders is, al denken zij zelf van wel. Het beeindigen van een lidmaatschap is simpelweg afscheid nemen van elkaar als instelling en lid. Het is geen huwelijk waarbij je alles in 1 pot gooit. Het is ook geen bedrijf waar je partner in bent en je je vervolgens uit moet kopen. Het zou trouwens betekenen dat het bedrijf uitermate slecht draait, anders zou je er als uittredende wel geld aan overhouden doordat je uitgekocht wordt!
Wat jou betreft zouden wij jaarlijks aan de UK moeten betalen. Ik denk niet dat jullie zulke UK vrienden zijn, en dan kan het niet anders dat jullie haat voor de EU jullie zo pro UK maken. De vijand van mijn vijand is mijn vriend. Zoiets. Verder heeft het geen zin om over de waarde van de berekening met jou te praten. Dat de UK onderhandelaars er mee akkoord zijn gegaan komt immers door een complot van de remainders. Alles is een complot van de duivels Brusselnaars. Verder is het wel redelijk natuurlijk van de tennisvereniging dat als jij af en toe op de baan wil spelen zonder lid te zijn van de club jij daarvoor betaalt. Het is dan ook redelijk de UK te vragen te betalen voor diensten die niet-leden af willen nemen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland presteert geweldig op wereldniveau

Geplaatst: wo feb 20, 2019 11:54 pm 

Reacties: 497
Bekeken: 26128


Als de UK wel de lusten maar niet de lasten hoeft te dragen in een deal krijgen ze zeker een meerderheid in het parlement. Maar willen wij dat wel? Het blijft een raadsel waarom Baedeker zo graag wilt dat de EU de Brexit voor de Britten financiert.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland presteert geweldig op wereldniveau

Geplaatst: do dec 13, 2018 11:43 pm 

Reacties: 497
Bekeken: 26128


Raya schreef:
Lancelot schreef:
Raya schreef:


Als we het statitstische gemiddelde nemen, krijgt iedereen evenveel. Dat wil niet zeggen dat er sprake is van genivelleerdheid. Je kunt hooguit spreken van relatieve genivelleerdheid.

De werkelijke vraag hoort natuurlijk te zijn, waarom de inkomens zover uiteen zouden moeten lopen.
Draagt die persoon die 100 miljard per jaar verdient werkelijk zoveel meer verantwoordelijkheid en levert die persoon werkelijk zoveel meer toegevoegde waarde aan de samenleving dan die persoon die maar 10.000 verdient?

Ik wil hierbij ook nog onderscheidt maken tussen personen die volledig voor eigen geld en risico een (fatsoenlijk) bedrijfje runnen, en zetbaasje die voor rekening van andermansgeld en risico tonnen en zelfs miljoenen verdienen.
Ik ben niet tegen inkomensverschillen. Maar die moeten wel in enige verhouding staan. Als redelijke verhoudingen ontbreken, is er simpelweg sprake van een vorm van oplichting en uitzuigen. Het geld moet tenslotte ergens vandaan komen en het meeste geld komt bij de normale mensen vandaan, die toch vaak al moeite hebben om alle normale rekeningen te betalen of dat al niet meer kunnen. Een paprika kopen voor 7 cent bij de teler, en die verkopen voor 99 cent, is belasten met een woekerwinst. Zelfs als je de helft niet zou verkopen en weg moet doen (en dan liefst nog aan de voedselbank ipv er chloor over gieten), valt er redelijkerwijs voldoende winst mee te maken en kunnen veel meer mensen gezonder eten.

Ik ben dus niet tegen winst en ook niet tegen inkomensverschillen, maar er moet wel sprake zijn van redelijkheid, in de ruimste zin van het woord.

Vraag is dus, wat is redelijkheid? Is het redelijk dat de overheid mag bepalen hoeveel jij maximaal mag verdienen of is het redelijk dat de markt bepaalt wat jij maximaal mag verdienen? Mijn inziens het laatste. De overheid mag best grenzen stellen waarin ondernemers moeten opereren, bijvoorbeeld dat ze werknemers niet mogen misbruiken, dat soort dingen. Maar als er 50.000 man bereid zijn € 50 te betalen voor een Marco Borsato concert en Marco behandelt zijn personeel fatsoenlijk hoeft er voor mij geen maximum te zijn aan wat Marco verdient.


De markt is grenzeloos en manipuleerbaar. We zien het in de zorg, waar veel geld in de zakken van bestuurders en managers verdwijnen in plaats van dat het bij de zorg komt. Zo liggen er ook nog de nodige miljarden op de planken bij de zorgverzekeraars, in de hoop die alsnog als winst aan zichzelf uit te mogen keren, terwijl de bestuurders al miljoenen hebben gegraaid uit de zorgpot als salarissen, bonussen en riante onkostenvergoedingen.

Er is voor mij een heel duidelijk verschil tussen Pietje die zelf alle risico loopt en Jantje die als zetbaasje zelfs een gouden handdruk krijgt als de zaken slecht gaan en zelf verder geen enkel risico loopt.
Daarbij zijn er diverse taken die niet in de markt thuis horen. Zoals de zorg, zoals het openbaar vervoer, zoals gas, water en elektriciteit en politie.

Er is overigens niets mis met een maatschappelijk maximum. En alles erboven voor 100% afromen.

In het dilemma tussen overheid en markt kies jij voor de overheid en ik voor de markt. Jij vindt het goed dat de overheid mag bepalen hoeveel jij verdient, ik niet. Ik wil dat jij zelf mag bepalen hoeveel jij verdient.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland presteert geweldig op wereldniveau

Geplaatst: do dec 13, 2018 4:20 pm 

Reacties: 497
Bekeken: 26128


Raya schreef:
Lancelot schreef:
Raya schreef:
Zolang er CEO's zijn die een paar honderd keer het laagstverdiende reguliere loon van een werknemer verdienen, is er absoluut geen sprake van genivelleerdheid.

Als er 1 iemand is die € 10.0000 per jaar, er 17 miljoen mensen zijn die € 40.000 verdienen, en 1 iemand is die 100 miljard per jaar verdient, is er naar mijn mening sprake van een enorme genivelleerdheid


Als we het statitstische gemiddelde nemen, krijgt iedereen evenveel. Dat wil niet zeggen dat er sprake is van genivelleerdheid. Je kunt hooguit spreken van relatieve genivelleerdheid.

De werkelijke vraag hoort natuurlijk te zijn, waarom de inkomens zover uiteen zouden moeten lopen.
Draagt die persoon die 100 miljard per jaar verdient werkelijk zoveel meer verantwoordelijkheid en levert die persoon werkelijk zoveel meer toegevoegde waarde aan de samenleving dan die persoon die maar 10.000 verdient?

Ik wil hierbij ook nog onderscheidt maken tussen personen die volledig voor eigen geld en risico een (fatsoenlijk) bedrijfje runnen, en zetbaasje die voor rekening van andermansgeld en risico tonnen en zelfs miljoenen verdienen.
Ik ben niet tegen inkomensverschillen. Maar die moeten wel in enige verhouding staan. Als redelijke verhoudingen ontbreken, is er simpelweg sprake van een vorm van oplichting en uitzuigen. Het geld moet tenslotte ergens vandaan komen en het meeste geld komt bij de normale mensen vandaan, die toch vaak al moeite hebben om alle normale rekeningen te betalen of dat al niet meer kunnen. Een paprika kopen voor 7 cent bij de teler, en die verkopen voor 99 cent, is belasten met een woekerwinst. Zelfs als je de helft niet zou verkopen en weg moet doen (en dan liefst nog aan de voedselbank ipv er chloor over gieten), valt er redelijkerwijs voldoende winst mee te maken en kunnen veel meer mensen gezonder eten.

Ik ben dus niet tegen winst en ook niet tegen inkomensverschillen, maar er moet wel sprake zijn van redelijkheid, in de ruimste zin van het woord.

Vraag is dus, wat is redelijkheid? Is het redelijk dat de overheid mag bepalen hoeveel jij maximaal mag verdienen of is het redelijk dat de markt bepaalt wat jij maximaal mag verdienen? Mijn inziens het laatste. De overheid mag best grenzen stellen waarin ondernemers moeten opereren, bijvoorbeeld dat ze werknemers niet mogen misbruiken, dat soort dingen. Maar als er 50.000 man bereid zijn € 50 te betalen voor een Marco Borsato concert en Marco behandelt zijn personeel fatsoenlijk hoeft er voor mij geen maximum te zijn aan wat Marco verdient.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland presteert geweldig op wereldniveau

Geplaatst: za nov 24, 2018 11:24 pm 

Reacties: 497
Bekeken: 26128


Raya schreef:
Zolang er CEO's zijn die een paar honderd keer het laagstverdiende reguliere loon van een werknemer verdienen, is er absoluut geen sprake van genivelleerdheid.

Als er 1 iemand is die € 10.0000 per jaar, er 17 miljoen mensen zijn die € 40.000 verdienen, en 1 iemand is die 100 miljard per jaar verdient, is er naar mijn mening sprake van een enorme genivelleerdheid

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland presteert geweldig op wereldniveau

Geplaatst: vr jan 12, 2018 10:46 pm 

Reacties: 497
Bekeken: 26128


Biertje schreef:
Gestopt schreef:
Biertje schreef:
Nog iets om over na te denken: waarom had IJsland geen QE nodig, heeft kapitaalrestrictie gewerkt, IJsland is inmiddels van IMF-infuus af. Daarnaast heeft IJsland de private schulden aangepakt iets wat Europa sowieso niet heeft gedaan en Nederland zeker niet.

Bovendien heeft IJsland de verantwoordelijke bankiers opgepakt en in de gevangenis gesmeten. Zouden ze hier ook moeten doen.
Exact, hier mag zelfs een Wilfred Nagel, ex-CFO van de ING ongestraft zeggen dat hem de crisis wel mee biel. Om de woorden van Koot en De Bie te spreken: daar moet nou eens grof de mattenklopper overheen.

Terechte opmerking van Nagel. Als je objectief bent vergelijk je je eigen positie met andere landen en dan hebben we het bijzonder goed gedaan. Komt ook natuurlijk dat we het geluk hebben gehad dat Rutte leiding heeft gegeven tijdens de crisisjaren.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland presteert geweldig op wereldniveau

Geplaatst: za dec 09, 2017 1:06 pm 

Reacties: 497
Bekeken: 26128


Raya schreef:
Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Het feit dat de kabinetten Rutte steevast hebben geweigerd, en nog steeds weigeren, om geld te oormerken, bewijst dat men het niet wenselijk acht de geldstromen te kunnen volgen, laat staan de effectiviteit van uitgaven te controleren.

Met de nieuwe sleepwet zal het een stuk makkelijker worden geldstromen te volgen.


De sleepwet richt zich op burgers, niet op overheden en instellingen.

Terroristische burgers hebben geen geldstroom om te volgen?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland presteert geweldig op wereldniveau

Geplaatst: do dec 07, 2017 10:31 pm 

Reacties: 497
Bekeken: 26128


baedeker schreef:
Enzo501 schreef:
baedeker schreef:
De feiten wijzen op iets anders.
Als je ervanuit gaat dat 70% van de overheidsuitgaven die je niet kunt controleren per definitie onder de term 'fraude' (=moedwillig geld verduisteren) vallen wel inderdaad. Uit het verhaal spreekt echter meer incompetentie en gebrek aan samenwerking.

Ieder jaar €200 miljard naar grijs gebied brengen vereist volgens mij de nodige competentie, samenwerking en moedwilligheid. Dat daarmee niet altijd direct individuele zakken gevuld worden, maar eigen organisaties en projecten bediend worden, is wat mij betreft nauwelijks een onderscheid.

Kun je onderbouwen dat er samenwerking en moedwilligheid is geweest om € 200mrd naar een grijs gebied te brengen? Zo niet kan je posting in de prullenbak.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland presteert geweldig op wereldniveau

Geplaatst: za dec 02, 2017 12:31 am 

Reacties: 497
Bekeken: 26128


Zo is het maar net Enzo. Baedeker faalt erin om causaliteit aan te tonen tussen de staat van ons land of de EU enerzijds en de de stadsdichter van Dordrecht Euro anderzijds.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland presteert geweldig op wereldniveau

Geplaatst: do nov 30, 2017 11:44 pm 

Reacties: 497
Bekeken: 26128


Voila

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland presteert geweldig op wereldniveau

Geplaatst: do nov 30, 2017 10:14 pm 

Reacties: 497
Bekeken: 26128


P-G schreef:
Lancelot schreef:
Wat is het probleem eigenlijk als de besteedbare huishoudinkomens niet stijgen als de inflatie nihil is?


Indien de lonen gelijk blijven bij economische groei, leidt zulks tot een lagere arbeidsinkomensquote. Ingeval deze stelstelmatig blijft dalen, duidt dit op een hogere exploitatiegraad ten aanzien van werknemers.
En wat is daar mis mee, het beste uit de mensen halen?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland presteert geweldig op wereldniveau

Geplaatst: do nov 30, 2017 8:46 pm 

Reacties: 497
Bekeken: 26128


baedeker schreef:
Lancelot schreef:
baedeker schreef:
Zo heeft Lancelot een geheel eigen uitleg voor de woorden "Nederland presteert geweldig".
Het gemiddeld inkomen staat nog steeds 3% lager dan in 2001, toen de euro geïntroduceerd werd.
Presteert de euro ook "geweldig"?
Ja, zo kun je ook zeggen dat het gemiddeld inkomen nog steeds lager is dan in 2001, toen Jan Eijkenboom stadsdichter van Dordrecht werd. Is Jan wel een goede dichter?

En ja, de Euro presteert prima. Af en toe vinden er monetaire verruimingen plaats in de EU of bij andere grote economiën, of wijzigt de rente en dat heeft natuurljk impact op de waarde. Maar over het algemeen is de Euro een oase van rust, een stabiele en sterke munt.
Naar mijn weten doet een stadsdichter niet aan lastenverzwaringen en kaalslag in de voorzieningen. Het is toch echt het stupide begrotingsbeleid, dat in de eurozone gezorgd heeft voor binnenlandse bestedingsrecessies. Waarmee we gelijk de reden hebben waarom de ECB de vreemde dingen doet die ze doet: de rentes extreem laag houden en massale hoeveelheden obligaties opkopen. Niet een positief gevolg van de EMU, maar het onbedoelde gevolg van krankjorum begrotingsbeleid. In naam bedoeld om de euro te "redden", in de praktijk om de factor arbeid nog een kopje kleiner te maken. Dat is kennelijk wat Lancelot bedoelt met "geweldig".

Een stabiele en sterke munt als de Euro zorgt natuurlijk ook niet voor lastenverzwaringen en kaalslag in voorzieningen. Die causaliteit is er net zo min als dat de stadsdichter daarvoor heeft gezorgd. Ook het laag houden van de rente heeft daar weinig mee te maken. Ook grote niet Euro economieën als de US en Japan hebben lage rentestanden, alsmede hebben ze gezorgd voor grote monetaire ruimtes. Niet zoals jij uit je duim zuigt om de Euro te redden maar om krediet voorzieningen aan bedrijven vlot te trekken. En het gaat inderdaad geweldig. Een bloeiende economie, niet alleenin Nederland maar alle EU landen. Maar goed, onheilsprofeten zijn van alle tijden, dus Baedekers zullen altijd wel blijven bestaan

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland presteert geweldig op wereldniveau

Geplaatst: do nov 30, 2017 4:00 pm 

Reacties: 497
Bekeken: 26128


baedeker schreef:
Lancelot schreef:
Wat is het probleem eigenlijk als de besteedbare huishoudinkomens niet stijgen als de inflatie nihil is?
Zo heeft Lancelot een geheel eigen uitleg voor de woorden "Nederland presteert geweldig".
Het gemiddeld inkomen staat nog steeds 3% lager dan in 2001, toen de euro geïntroduceerd werd.
Presteert de euro ook "geweldig"?

Ja, zo kun je ook zeggen dat het gemiddeld inkomen nog steeds lager is dan in 2001, toen Jan Eijkenboom stadsdichter van Dordrecht werd. Is Jan wel een goede dichter?

En ja, de Euro presteert prima. Af en toe vinden er monetaire verruimingen plaats in de EU of bij andere grote economiën, of wijzigt de rente en dat heeft natuurljk impact op de waarde. Maar over het algemeen is de Euro een oase van rust, een stabiele en sterke munt.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland presteert geweldig op wereldniveau

Geplaatst: wo nov 29, 2017 11:26 pm 

Reacties: 497
Bekeken: 26128


Raya schreef:
Lancelot schreef:
Raya schreef:


Sinds wanneer is de inflatie nihil? Mijn huur is al die jaren door gestegen. Mijn zorgpremie ook. Boodschappen werden hoe dan ook duurder. OV werd duurder. Energierekening werd hoger, en niet door gebruik.
Ben je nu weer een beetje op het spoor?

De wereld is groter dan jouw spoor Raya

Het enige wat goedkoper werd, was de vennootschapsbelasting.

IJs ook

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland presteert geweldig op wereldniveau

Geplaatst: wo nov 29, 2017 11:13 pm 

Reacties: 497
Bekeken: 26128


Rightnow schreef:
Met de economie van de "rijke" landen gaat het niet bergopwaarts, als je inderdaad de moeite neemt om vanaf het begin van deze eeuw te kijken. Zelfs met de aandelenmarkt (AEX) gaat het niet goed; de dagkoersen van de laatste maanden moet je in het kader zetten van 2000-2017 om dit te begrijpen.

Dank voor dit grafiekje.

Robert Gordon heeft in 2016 publiciteit gemaakt met The Rise and Fall of American Growth https://press.princeton.edu/titles/10544.html - groei is ook in Europa niet meer vanzelfsprekend en ook een groei van een duurzame soort welvaart is niet vanzelfsprekend. Er klopt iets niet met al die mensen die doen alsof het nu zo goed gaat, alsof er geen wolkje aan de lucht is, en alsof we het nog nooit zo goed hebben gehad: ze vergeten ons te verzekeren dat we het inderdaad ook niet beter meer gaan krijgen - want dan breekt de pleuris los, als Jan en Alleman dat gaan snappen.

Liever neuzelen we wat over Zwarte Piet.

Het gaat juist heel goed met de wereld, behalve dan wat brandhaarden her en der en enige nucleaire dreigingen vanuit NKorea. De afgelopen decennia is de kindersterfte gehalveerd, hebben nog nooit zoveel vrouwen onderwijs gevolgd, is de absolute armoede gehalveerd, is de middenklasse wereldwijd met zo'n 2 miljard toegenomen, worden droogtes in Afrika steeds beter en structureler aangepakt etc. etc. Globaal gezien is het nog nooit zo goed geweest. En wij in het westen verdienen nog minstens evenveel als 10 jaar geleden. De wereld nivelleert terwijl dat heeft niet betekent dat wij daardoor minder eten of op vakantie gaan. Geen wolkje aan de lucht inderdaad. Vandaar dat we de enorme luxe hebben dat we over zo iets stompzinnigs als Zwarte Piet jarenlang kunnen bakkeleien. Waar anders zouden over moeten klagen?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nederland presteert geweldig op wereldniveau

Geplaatst: wo nov 29, 2017 11:03 pm 

Reacties: 497
Bekeken: 26128


Raya schreef:
Lancelot schreef:
Wat is het probleem eigenlijk als de besteedbare huishoudinkomens niet stijgen als de inflatie nihil is?


Sinds wanneer is de inflatie nihil? Mijn huur is al die jaren door gestegen. Mijn zorgpremie ook. Boodschappen werden hoe dan ook duurder. OV werd duurder. Energierekening werd hoger, en niet door gebruik.
Ben je nu weer een beetje op het spoor?

De wereld is groter dan jouw spoor Raya
Sorteer op:  
Pagina 1 van 2 [ Er voldeden 26 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling