Het is nu wo aug 21, 2019 3:21 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 55 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: De Krim, Poetin, de EU, MH17 en Oekraïne.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De Krim, Poetin, de EU, MH17 en Oekraïne.

Geplaatst: zo jun 02, 2019 12:58 pm 

Reacties: 3091
Bekeken: 97148


baedeker schreef:
Biertje schreef:
Baedeker schreef:
Waarom zou de NAVO Europa niet kunnen verdedigen zonder de VS?
Zonder de VS stort de NAVO in elkaar omdat juist de rijke landen leunen op de VS en het VK.

Ja, als de rijke landen doorgaan met klaplopen, dan stort de defensie in elkaar. Dat geldt voor beide gevallen: NAVO of Einstein z'n superstaat EU.
Maar als je aanneemt dat de rijke landen wél hun verantwoordelijkheid nemen, waarom zou de NAVO Europa niet kunnen verdedigen zonder de VS?
Als wij geen dobbernegers meer willen hebben, dan komt dat simpelweg neer op het bewaken van je buitengrenzen en dat betekent dus ook patrouilleren met schepen en vliegtuigen. Alleen: dat kost geld en dan gebeurt het niet en samenwerken is al verleden tijd en daarom heeft de NAVO én de Europese Defensiemacht geen toekomst.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De Krim, Poetin, de EU, MH17 en Oekraïne.

Geplaatst: za jun 01, 2019 10:16 pm 

Reacties: 3091
Bekeken: 97148


[quote="Baedeker"Waarom zou de NAVO Europa niet kunnen verdedigen zonder de VS?[/quote]Zonder de VS stort de NAVO in elkaar omdat juist de rijke landen leunen op de VS en het VK.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De Krim, Poetin, de EU, MH17 en Oekraïne.

Geplaatst: za jun 01, 2019 5:20 pm 

Reacties: 3091
Bekeken: 97148


Wisp schreef:
Biertje schreef:
Europa wil nog niet eens haar eigen grenzen verdedigen, dus hoezo staat Europa voor vrede en welvaart en veiligheid?

Wil jij een Europa dat haar grenzen verdedigt?
Dat lijkt mij handiger dan het bepalen hoeveel vluchtelingen en asielzoekers elk land dient op te nemen. Voorkomen is beter dan genezen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De Krim, Poetin, de EU, MH17 en Oekraïne.

Geplaatst: za jun 01, 2019 2:56 pm 

Reacties: 3091
Bekeken: 97148


Hume schreef:
baedeker schreef:
Einstein schreef:
Naa geen Baudetje.. baedeker heeft dit opgegraven, omdat Geert Wilders iets van een andere PVV'er over MH17 had geretweet gisteren.. zie
https://twitter.com/geertwilderspvv
Opvallend: deze tweet zit één dag voor zijn ban op Twitter. Die ban van Wilders vandaag was nieuws.. Hij is kortstondig van Twitter afgeknikkerd, omdat hij had opgeroepen tot een volksopstand tegen D'66 ( :drunk: )
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... 400a932/Ik vind dat nog heel vriendelijk geforummuleerd, Hume.. De Oostenrijkse kwestie en ook het gedram van Wilders c.s. over MH-17 past in een patroon van politieke steun aan het Kremlin. Ik vraag me al maanden af, waarom er in Europa zo weinig onderzoek wordt gedaan naar deze openlijke Kremlin-sympathie van populistisch rechts. In de VS is dat wel anders. Misschien omdat het daar gaat om het staatshoofd, en niet een NL-partijtje van loosers, wat al sinds 2014 nepnieuws verspreidt over MH-17..

Wat is die EU toch een stelletje charlatans. Voor hen is Rusland de duivel, maar de EU spekt wél Ome Vlad z'n kas met jaarlijks €26 miljard. Het Amerika van Trump is de duivel, maar mag wel al jaren opdraaien voor de verdediging van klaploper EU. Het VK is de duivel, omdat dat het gore lef heeft om zijn volk te laten beschikken over zichzelf. Prioriteit van de EU is te voorkomen dat dit zich in andere lidstaten herhaalt. Polen en Hongarije zijn de duivel, en worden door politieke EU rechters vervolgd omdat zij hun eigen rechters politiek willen benoemen. En de kiezer is de GROTE DUIVEL, waarvan de EU de hele tijd beweert dat deze pro-EU is, maar ieder referendum daarover mijdt. Wat zou het toch verfrissend zijn om eens iemand tegen te komen die een enigszins kloppend verhaal kan houden over waarom hij/zij die superstaat nou zo gewenst vindt.


Europa staat voor de verdediging van haar welvaart, vrede en veiligheid in deze tijd van oorlogzuchtige buren
We hebben geen enkel belang bij het landjepik van Poetin en bij het uiteenvallen van de EU.
Daarom zijn de rechtsextremisten van Wilders en Baudet de grootste bedreiging van Nederland en Europa.
De meeste Nederlanders zijn trots op ons land en zien niets in het collaboreren met Rusland en Hongarije.
Europa wil nog niet eens haar eigen grenzen verdedigen, dus hoezo staat Europa voor vrede en welvaart en veiligheid?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De Krim, Poetin, de EU, MH17 en Oekraïne.

Geplaatst: za jun 01, 2019 9:10 am 

Reacties: 3091
Bekeken: 97148


Hume schreef:
Raya schreef:
Openlijke steun aan oost of openlijke steun aan west.
Voor mij hoeft het beide niet. Ook niet verheuld.

Maar als we bij de feiten blijven, is de VS wel veel meer betrokken bij oorlogen en geweld in andere landen dan Rusland.
Maar hoe dan ook, het blijven allebei schurkenstaten.
Net zoals Oekraine trouwens. De corruptie tiert er welig en de EU houdt de corruptelingen aldaar de hand boven het hoofd.

De meeste politiek is smerig. Niks en niemand om te knuffelen. Zelfs in Nederland niet.


Vroeger waren het de communisten die achter Rusland en de Oostbloklanden liepen en
nu zijn het de rechtsextremisten van Wilders en Baudet , die achter achter Rusland en Hongarije enz aanlopen.
De SP doet daar halfslachtig aan mee.

Hopelijk is het bij de laatste verkiezingen bij deze partijen doorgedrongen, dat de grote meerderheid van de Nederlanders
geen Nexit en geknuffel van rechtsextremisten in Oost Europa wil.

De wereld verandert snel en zeker voor Europa, dat een antwoord moet geven op haar oorlogzuchtige buren ,
het Amerika van Trump en de migranten- stroom uit Afrika.
Het verzwakken of uiteenvallen van de EU, is niet het juiste antwoord hierop en
de meeste Nederlanders hebben dat beter begrepen dan de politici.

Media en politici lopen altijd achter feiten aan en organiseerden een debat tussen Rutte en Baudet.
De mensen hebben deze lieden even een poepje laten ruiken en aangetoond dat ze hun werk niet goed doen.

Nu likken de SP en PVV hun wonden en komen niet verder ,dan de lage opkomst de schuld te geven.
.
Duitsland gaat straks pal achter Rusland staan want anders krijgt het geen gas. En wij gaan mogelijk diezelfde kant op. Gisteren op Een Vandaag een interessante uitzending gezien over de groei van het aantal datacenters en het stroomverbruik. Ons koppel- en distributienet moet verzwaard worden daar anders er wel eens eens een brown out ontstaat, En juist daarom KAN de kolencentrale bij Hemweg juist NIET gesloten worden. Zijn her nog mensen die te vinden die kunnen nadenken.?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De Krim, Poetin, de EU, MH17 en Oekraïne.

Geplaatst: zo jun 17, 2018 8:31 pm 

Reacties: 3091
Bekeken: 97148


baedeker schreef:
Biertje schreef:
baedeker schreef:
Er is een continent Europa, met landen die handel willen drijven, en voor de rest is er niets. De EU is een fata morgana. Haal de subsidie-carroussel uit het landbouwbeleid en niemand wil het. Haal het vooruitzicht van een transferunie uit de euro en deze implodeert. Tel bij mekaar hoeveel soldaten men inbrengt en je kunt er Oldenzaal nog niet mee verdedigen. Wat er wel is, dat is een EU die een staat wil worden. Die staat EU is er niet om de burgers succesvol te maken, maar om de burgers in één mal te gieten, zodat de staat EU niet in gevaar komt. Wat de EU economisch bijdraagt is, buiten de vrijhandel die we toch al hadden, rationeel gesproken negatief. De EU predikt overal Westerse waarden, maar ontbeert in eigen huis enige vorm van democratische verantwoording. De EU is een nepper. Veel kiezers hebben het door. En dan doet de EU wat iedere bananenrepubliek dan doet: Het oproepen van allerlei externe en interne vijandbeelden om de schijn te wekken dat de EU nodig is. En Hume, ik zie jou op dit forum veelvuldig achter die schijn aan hobbelen.

Wat mij betreft: De EU afbreken hoeft niet. 10% ervan kunnen we misschien behouden. Soevereiniteit gaat volledig terug naar de lidstaten. Samenwerking wordt voortaan alleen nog maar op basis van referenda besloten, steeds voor een termijn van 10 jaar. We ontvangen Poetin én Trump als goede vrienden, en regelen, op een rationele manier, binnen een jaar onze geschillen met hen. Zo moeilijk is het allemaal niet.
Wat wil je behouden van de EU?. M.i.is het beter om duidelijk te spreken. De euro is de splijtzwam evenals de transfer- en de bankenunie. Weet teruggaan naar de eigen munt zonder Europese toezicht en zonder EP lijkt mij de beste oplossing.

Ik wil de vrijhandel behouden, maar dan zonder politieke tierlantijnen. En inderdaad, euro en EP vallen af.
Vrijhandel is een mythe. Er zal altijd wel een land zijn dat vriendelijker is voor de werkgevers en het niet zo nauw neemt met de rechten van de werknemers of de bevolking. Of je moet werkelijk iets doen aan bescherming van je werknemers door invoerrechten te heffen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De Krim, Poetin, de EU, MH17 en Oekraïne.

Geplaatst: zo jun 17, 2018 12:01 pm 

Reacties: 3091
Bekeken: 97148


baedeker schreef:
Hume schreef:
baedeker schreef:

Europa knokte tientallen generaties om de middeleeuwen van de moslims buiten de deur te houden. Maar na 1968 gingen de deuren wagenwijd open. Merkel vond het in 2015 nodig er een miljoen uit te nodigen, en beloofde even later samen met Rutte visumvrij reizen aan de Turken. Churchill begreep in de jaren veertig heel goed dat zonder Russen en Amerikanen in Europa het licht uit ging. Maar tegenwoordig is het onder Duitsers en EUnuchen gangbaar om niet alleen Rusland, VS en VK tegen de schenen te trappen, maar ook grote delen van het Europees electoraat tegen zich in het harnas te jagen. Bismarck draait zich om in zijn graf over zo veel fronten en over de ideologische frivoliteit. Europa is niet groot geworden door een introverte zoektocht naar een uniform eigen gelijk, maar door rationeel te leren denken en door een onmetelijke nieuwsgierigheid. De meest succesvolle staten waren doorgaans die landen waar leiders nauwgezet zochten naar wat de eigen bevolking nodig had om succesvol te zijn. De EU is daar niet op gebouwd en daartoe ook niet in staat.


We kennen jouw doemdenken over Europa en afzetten tegen Duitsland.
De toekomst van Europa ligt niet in doemdenken ,want onze geschiedenis heeft oorlogen genoeg gekend.
Zeker geen terug gaan naar de oude machten, zoals Roomse Rijk ,het Duitse Rijk van Hitler ,het Franse Rijk van Napoleon ,
Ook niet naar het Habsburgse Rijk of de As Berlijn -Wenen - Rome .
Alle ellende hiervan is ons bekend.
Europa heeft na WOII te lang in een luilekkerland geleefd en door een chronisch gebrek aan kennis van geschiedenis ,
bij generaties , die in deze periode zijn opgegroeid , is het zicht op de toekomst verloren gegaan.

Europa afbreken is geen oplossing .
Grote leiders als Poetin en Trump hier binnen halen , is zeker geen oplossing.
Je hebt gelijk dat problemen van de grenzen , het binnen laten van migranten en vluchtelingen ,
het grootste probleem vormen , die dringend opgelost dienen te worden.
Met ieder land zijn eigen hekje kom je niet verder.
Europa zal meer evenwicht moeten zoeken tussen samen doen ,wat samen moet en alleen doen ,wat alleen kan.

De wereld bij de buren kunnen we niet veranderen en in het MO en Afrika blijven ze oorlog voeren.
We zullen ons zelf moeten redden.
Na de Twin Towers is de wereld en onze houding t.a.v moslims en de Islam grondig veranderd en
na Trump is de positie van Amerika in de wereld en onze verhouding in het Westen grondig veranderd.
Met deze realiteiten zullen we moeten dealen en zelf voor onze veiligheid en defensie moeten zorgen.

Er is een continent Europa, met landen die handel willen drijven, en voor de rest is er niets. De EU is een fata morgana. Haal de subsidie-carroussel uit het landbouwbeleid en niemand wil het. Haal het vooruitzicht van een transferunie uit de euro en deze implodeert. Tel bij mekaar hoeveel soldaten men inbrengt en je kunt er Oldenzaal nog niet mee verdedigen. Wat er wel is, dat is een EU die een staat wil worden. Die staat EU is er niet om de burgers succesvol te maken, maar om de burgers in één mal te gieten, zodat de staat EU niet in gevaar komt. Wat de EU economisch bijdraagt is, buiten de vrijhandel die we toch al hadden, rationeel gesproken negatief. De EU predikt overal Westerse waarden, maar ontbeert in eigen huis enige vorm van democratische verantwoording. De EU is een nepper. Veel kiezers hebben het door. En dan doet de EU wat iedere bananenrepubliek dan doet: Het oproepen van allerlei externe en interne vijandbeelden om de schijn te wekken dat de EU nodig is. En Hume, ik zie jou op dit forum veelvuldig achter die schijn aan hobbelen.

Wat mij betreft: De EU afbreken hoeft niet. 10% ervan kunnen we misschien behouden. Soevereiniteit gaat volledig terug naar de lidstaten. Samenwerking wordt voortaan alleen nog maar op basis van referenda besloten, steeds voor een termijn van 10 jaar. We ontvangen Poetin én Trump als goede vrienden, en regelen, op een rationele manier, binnen een jaar onze geschillen met hen. Zo moeilijk is het allemaal niet.
Wat wil je behouden van de EU?. M.i.is het beter om duidelijk te spreken. De euro is de splijtzwam evenals de transfer- en de bankenunie. Weet teruggaan naar de eigen munt zonder Europese toezicht en zonder EP lijkt mij de beste oplossing.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De Krim, Poetin, de EU, MH17 en Oekraïne.

Geplaatst: za jun 16, 2018 8:34 am 

Reacties: 3091
Bekeken: 97148


baedeker schreef:
De EU is helemaal niet van plan om zijn defensie op orde te brengen. Merkel heeft net aangekondigd dat Duitse defensie-bestedingen pas in 2024 op 1,5% zullen uitkomen. De lijn doortrekkend komt Duitsland daarmee pas in 2034 uit op de NAVO norm van 2%. Kennelijk vindt Merkel Rusland helemaal niet zo bedreigend, en denkt ze de fricties langs de Russische grens zonder geloofwaardig militair apparaat af te kunnen houden. Dát, of Merkel denkt al die tijd op Amerikaanse militairen te blijven teren, onderwijl economische roofbouw plegend op haar bondgenoten. De NAVO-top van volgende maand belooft zo een herhaling te worden van de G7-top van vorige week.
En ik verwacht dat het niet lang meer duurt dat Trump besluit dat de VS uit de NAVO stapt. Ik gok dat dit besluit eind december van dit jaar al bekend wordt gemaakt en de VS eind 2019 de NAVO verlaat.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De Krim, Poetin, de EU, MH17 en Oekraïne.

Geplaatst: vr jun 15, 2018 1:11 pm 

Reacties: 3091
Bekeken: 97148


Biertje schreef:
Marcel schreef:
baedeker schreef:
Trump doet wat ie moet doen om te proberen atoomwapens uit Noord-Korea te halen. De EU moet niet schijnheilig doen want die houdt de hardnekkig terroriserende ayatollahs de hand boven het hoofd (want lucratieve contracten), blijft zelf hardnekkig de internationale economie vernaggelen terwijl het nog moet beginnen zijn eigen defensie op orde te krijgen.


En wat heeft 'ie gedaan om atoomwapens uit Iran te houden?
Je bedoelt wat de EU heeft gedaan>
Hoe moet dat voelen voor een Amerikaan: Europa leest ons de les maar zelf staan ze altijd met de handen in hun zakken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De Krim, Poetin, de EU, MH17 en Oekraïne.

Geplaatst: vr jun 15, 2018 1:00 pm 

Reacties: 3091
Bekeken: 97148


Marcel schreef:
baedeker schreef:
Trump doet wat ie moet doen om te proberen atoomwapens uit Noord-Korea te halen. De EU moet niet schijnheilig doen want die houdt de hardnekkig terroriserende ayatollahs de hand boven het hoofd (want lucratieve contracten), blijft zelf hardnekkig de internationale economie vernaggelen terwijl het nog moet beginnen zijn eigen defensie op orde te krijgen.


En wat heeft 'ie gedaan om atoomwapens uit Iran te houden?
Je bedoelt wat de EU heeft gedaan>

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De Krim, Poetin, de EU, MH17 en Oekraïne.

Geplaatst: vr jun 15, 2018 12:56 pm 

Reacties: 3091
Bekeken: 97148


En dat Trump een dictator op zijn schouders slaat, je ziet nu een Nederlandse diplomaat een balletje trappen met een Russische VN-ambassadeur.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2174454 ... alvrienden

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De Krim, Poetin, de EU, MH17 en Oekraïne.

Geplaatst: vr jun 15, 2018 12:25 pm 

Reacties: 3091
Bekeken: 97148


Enzo501 schreef:
Lies schreef:
Enzo501 schreef:

Het is toch overduidelijk dat Trump liever aanschurkt tegen dictators en weinig opheeft met de traditionele bondgenoten die van van alles beschuldigd worden.
Ik heb het gevoel dat de traditionele bondgenoten meer moeite met elkaar hebben op dit moment door problemen (economie, geldgebrek, migranten en defensie niet op orde), dan dat Trump de oorzaak is. En ook Europa schurkt aan tegen dictators en foute vriendjes. Alles wat zich nu afspeelt komt niet uit de lucht vallen, dat is oorzaak en gevolg.

Trump slaat een dictator als Kim vrolijk op de schouders, wiens stalinistische regime decennia lang gemoord, onderdrukt en uitgehongerd heeft, maar is boos op Merkel omdat Duitsland volgens hem een paar procentjes importheffing teveel rekent. Maar weg met ons, het is allemaal de eigen schuld van Europa.
Als de lidstaten van de NAVO zelf de afspraken niet naleeft en China volop de ruimte geeft terwijl China vals speelt kun je er donder op zeggen dat Trump het wel doet op zijn eigen manier, zeker nu de mogelijkheid er is dat China de sancties tegen Noord-Korea opheft.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De Krim, Poetin, de EU, MH17 en Oekraïne.

Geplaatst: di mei 29, 2018 7:55 pm 

Reacties: 3091
Bekeken: 97148


Nooit geweten dat Rusland zo rijk is.

https://www.youtube.com/watch?v=jdNDYBt9e_U

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De Krim, Poetin, de EU, MH17 en Oekraïne.

Geplaatst: wo mei 23, 2018 8:37 am 

Reacties: 3091
Bekeken: 97148


Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Hume schreef:

Wat wil je nu beweren?
Naar mijn mening hebben de Oostlanden nog weinig traditie en ervaring met democratie en
daarom spreekt een leider als Poetin tot hun verbeelding.
In het Westen lopen mensen achter Poetin aan omdat ze kritiek hebben op hun eigen regering.


Er zijn hier ook zat mensen die weinig tot zelfs geen ervaring hebben met democratie en kritiekloos achter een partij of partijleider aan huppelen, of helemaal niet en zelfs niet gaan stemmen. Ze moeten ook niets hebben van referenda, want zijn bang om daarvoor 'hun bed uit te moeten', en wantrouwen bij voorbaat anderen die er anders over denken dan zij, en noemen die mensen bij voorbaat als 'ondeskundig' in het onderwerp/de vraag welke voorligt.

Wat de oostlanden betreft, is het maar de vraag of zij de democratie willen zoals die ons voor ogen staat (waar velen van ons ook al over van mening verschillen). Misschien willen zij wel een een heel andere vorm van democratie, gemixed met een vorm van dictatuur. Ik neem aan dat ze daar wel al veel ervaring in hebben.
Dat wij overigens stiekem eenzelfde richting op worden geduwd door de VVD en trawanten, mag helder zijn. Het niet, te laat, onjuist en onvolledig informeren van de Kamer is zelfs de voorzitter van die Kamer teveel geworden en ze heeft Rutte daarom ook een flinke veeg uit de pan gegeven. De excuses die Rutte heeft gemaakt, bleken al snel volkomen loos te zijn.
Het afschaffen van het referendum, het volledig dichttimmeren van regeerakkoorden bij uitruil in achterkamertjes en het frustreren van waarheidsvinding over onderwerpen door bij coalitie-meerderheid te voorkomen dat debatten en hoorzittingen worden gehouden over onderwerpen welke hen niet uitkomen, zijn andere niet mis te verstane signalen, dat onze democratie ook afglijdt naar een mix van democratie en een vorm van dictatuur van een in achterkamertjes geconstrueerde meerderheid.

Veel landen in Oost-Europa hebben een lange geschiedenis van bezettingen, oorlogen en invloed en macht van buitenaf. Een land als Polen bestaat eigenlijk in de huidige vorm pas sinds 1990. In dat licht moet je de huidige opmars van nationalisme ook zien. Plus het feit dat hoe verder oostelijk je gaat mensen steeds ... minder politiek correct worden. Of rechtser zoals je wilt. In Nederland zie je bijvoorbeeld veel naiviteit over de Pegidabeweging in Oost-Duitsland, een regio waar *echt* rechts-extremisme veel voorkomt. Dat is echt geen relatief onschuldige anti-islam beweging.
Aan de andere kant zijn veel landen wel werkende parlementaire democratieen. Dat er over het algmeen rechtser, nationalistischer en populistischer gestemd wordt en er veel standpunten anti-immigratie, EU kritisch en economisch liberaal is logisch, maar dat het andere standpunten zijn dan de meeste Nederlandse partijen wil niet zeggen dat het daarom per definitie niet deugt. Ik denk dat er minder politieke stolpen zijn dan in Nederland en er meer naar stemmers geluisterd wordt. Die voorzichtige trend in de verkiezingsutslagen ziej je echter ook in Nederland.
Tegelijkertijd zie je in steeds meer Oost- en Zuideuropese lidstaten dat de persvrijheid wordt beknot en de pers gestuurd wordt en er feitelijk mensen worden gemanipuleerd. Dat staat los of de mensen zich vrij voelen.

https://freedomhouse.org/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De Krim, Poetin, de EU, MH17 en Oekraïne.

Geplaatst: za maart 17, 2018 1:53 pm 

Reacties: 3091
Bekeken: 97148


Hume schreef:
Lies schreef:
Hume schreef:


Blijkbaar komen ze na hun politiek carrière tot de jaren van verstand.
Volgens mij geldt dat voor veel politici.
Kijk eens naar het handelen van Zijlstra op dit moment, die voert uit wat er is afgesproken. Moeten we verbaasd zijn over de uitspraken van De Hoop Scheffer, ik vind van niet:

De Hoop Scheffer over Poetin: 'Hij sprak liever met mijn vrouw'
https://www.ad.nl/binnenland/de-hoop-sc ... ~acb6fb85/

Hij is de meest onbegrepen man van Europa: Vladimir Poetin.

(....)

Twijfels NAVO-lidmaatschap
Het had weinig gescheeld of Oekraïne was NAVO-lid geworden, wat betekent dat we nu hadden moeten ingrijpen. 'Persoonlijk heb ik altijd mijn twijfels gehad of het traject in een NAVO-lidmaatschap had kunnen eindigen, ook al moest ik als secretaris-generaal een ander standpunt uitdragen.'In de politiek begrijpt men vaak de handel niet. Zorg in dit beroep dat je de vrouw binnenhengelt, dan volgt de man vanzelf. Een oude wijsheid. Maar omdat we tegenwoordig allemaal gelijk moeten zijn, wordt dat ook niet meer begrepen.


Eindelijk krijgen we gelijk dat Nederland en Europa de afgelopen jaren veel te veel als schoothondje
achter Amerika is aangelopen.
Nu met Trump worden de politici wakker en zal Europa een meer onafhankelijke koers gaan varen in Europa.
Europa zal tot een nuchtere real politiek moeten komen met de buren , zowel met Poetin als met Erdogan.
Zijlstra zie ik dat wel doen ,want die weet dat de wereld vol zit met dictators en dat Nederland en Europa
niet heel de wereld kunnen bekeren.
in de geopolitiek gaat de koopman voor de dominee.
En achter welke grootmacht die staat voor vrede, veiligheid en VVM moet Nederland dan wel achteraan lopen? De wereldorde is al aan het veranderen, de rechtstaat komt steeds meer in de verdrukking. Europa moet real politiek bedrijven met Poetin en Erdogan? M.i. lijkt het dat er nu een echte eenheid moet komen in Europa maar ik zie het niet gebeuren. Loop ik liever toch achter Trump aan, weliswaar met gebalde vuisten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De Krim, Poetin, de EU, MH17 en Oekraïne.

Geplaatst: wo dec 06, 2017 10:58 am 

Reacties: 3091
Bekeken: 97148


Enzo501 schreef:
Hume schreef:
Gestopt schreef:

Het dopingverhaal is gebaseerd op slechts 1 getuige. Een rus wiens carriere in Rusland in gruzelementen lag wegens allerlei schandalen.
Dat atleten schoon waren kwam volgens hem omdat ze op de toiletten door geheime luikjes hun plasjes omruilden. Niemand heeft die luikjes gezien.
Maar ja... Rusland treiteren is natuurlijk altijd leuk


Ondanks de uitsluiting op de spelen, zullen Rusland en het Westen toch naar normalisatie blijven streven.
Met Trump in het Witte huis ,heeft Poetin nu een kans en de tijd mee.

Het systeem is gestraft en niet de sporters, een prima compromis.
De sporter zou ,n,i, veel harder bestraft moeten worden. De eerste keer doping is 4 jaar uitsluiting en sowieso een keer een Olympische spelen moeten missen, de tweede keer voor altijd geschorst. Ben je gegarandeerd van het hele probleem af. De dopingsproblemen worden dus gecreëerd en feitelijk in stand gehouden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De Krim, Poetin, de EU, MH17 en Oekraïne.

Geplaatst: wo dec 06, 2017 10:52 am 

Reacties: 3091
Bekeken: 97148


Gestopt schreef:
Hume schreef:
Raya schreef:Ik ben tegen handelsverdragen waarbij een aparte rechtbank wordt ingevoerd waar multinationals miljarden kunnen eisen als bijvoorbeeld Nederland ineens zou besluiten Roundup te weren van de markt omdat er toch doden blijken te vallen en daarmee Rounup winst wordt ontnomen.
Ik vind per definitie dat er slecht onderhandeld wordt, je gaat je burgers niet op laten draaien voor gederfde winsten van ondernemingen als het volk de producten van het bedrijf niet langer wenst. Als je zo onderhandelt ben je een slecht onderhandelaar en kun je niet onderhandelen, ondanks dat je onderhandeld.

Zo moeilijk is het niet te begrijpen. Je hebt namelijk een containerbegrip 'onderhandelen' en daar kun diverse kwalificaties aan geven.
Dus je kunt onderhandelen zonder te kunnen onderhandelen.

Na, nu we het woordspelletje voorbij zijn, kunnen we misschien weer naar de inhoud.

Het is weer akelig stil, rond de MH-17, De Krim, Poetin en Oekraine. Wat wel in het nieuws was, was een slappe uitsluiting van Rusland voor de olympische spelen. Russische sporters mogen wel meedoen, mits 'schoon', maar dan wel onder 'neutrale vlag', maar mogen dan weer wel Russische sporters worden genoemd.

Je bent als sporter schoon of niet, laat ze dan ook gewoon onder eigen vlag deelnemen. Controleer dan voor mijn part vijfdubbel.


De uitsluiting van Rusland is een logische consequentie van de jarenlang doping praktijken door de staat georganiseerd.
Hopelijk heeft Poetin zijn lesje geleerd.
Individuele sporters zullen er niet mogen komen.

Wat de Oekraïne betreft ,Poetin heeft zijn doel bereikt en streeft nu naar normalisatie van handelsbetrekkingen met Europa.
Hij zal beseffen dat een nieuwe koude oorlog met het Westen niet in het belang is van Rusland
Daarom zal hij zal zijn doelen verzetten naar Azië en Afrika , met name in het MO .
Samen met Turkije zal hij de macht gaan verdelen in de Arabische landen.
Het Westen is daar uitgespeeld ,na jaren lang mislukte oorlogen voeren en de groei van terroristen

Het dopingverhaal is gebaseerd op slechts 1 getuige. Een rus wiens carriere in Rusland in gruzelementen lag wegens allerlei schandalen.
Dat atleten schoon waren kwam volgens hem omdat ze op de toiletten door geheime luikjes hun plasjes omruilden. Niemand heeft die luikjes gezien.
Maar ja... Rusland treiteren is natuurlijk altijd leuk
Vals spelen en dopingslaboratoria besodemieteren middels een geheime dienst is oneerlijk.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/laatste ... met-doping

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De Krim, Poetin, de EU, MH17 en Oekraïne.

Geplaatst: wo dec 06, 2017 10:30 am 

Reacties: 3091
Bekeken: 97148


Enzo501 schreef:
HvR schreef:
Lancelot schreef:


Het ontgaat me ff waar Baedeker een puntje heeft. Kun je dat uitleggen of maakte je jouw opmerking eigenlijk alleen maar om Enzo af te zeiken?


Zie #2692 en 2700.

Volgende keer graag zelf lezen....

Ik heb ook wel een puntje vind ik. Daarom begint baedeker te trollen. De constatering van de spagaat in de redenering (de EU kan geen handelsverdragen afsluiten, maar toen er onderhandeld werd over TTIP waren de EU critici mordicus tegen zo'n verdrag) is ook lastig te weerleggen.
TTIP schept nuil banen en is daarom een waardeloos verdrag. Hoe simpel kan het zijn?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De Krim, Poetin, de EU, MH17 en Oekraïne.

Geplaatst: zo nov 19, 2017 2:16 pm 

Reacties: 3091
Bekeken: 97148


Enzo501 schreef:
Biertje schreef:
Enzo501 schreef:

Ach, een fossiel dat eigenlijk terugverlangt naar de tijd van de Russische overheersing van half Europa toen de NAVO nog militaire en politieke macht in de wereld had en we op de rand van een kernoorlog zaten. Meldt hij na de eerste minuut nog iets zinvols?
Verder nog iets over Omtzigt te vertellen wat hij zelf nog niet toegegeven heeft?
Wellicht is het beter om daar naar terug te verlangen dan te zeggen dat er geen vijanden zijn en we elkaar voor de gek houden met een nep-NAVO en een nep-Defensiemacht waarvan een aantal commandanten nu on de Tweede Kamer zitten de Defensiemacht verder uit te kleden.

Het zijn toch juist de putinknuffelaars die roepen dat er geen vijanden zijn, en dat de natuurlijke Europese orde die van 1980 was?
Ik weet niet wat erger zijn, putin-knuffelaar of pro-globalisten die alles bagetelliseren wat niet in hun straatje past

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De Krim, Poetin, de EU, MH17 en Oekraïne.

Geplaatst: zo nov 19, 2017 1:06 pm 

Reacties: 3091
Bekeken: 97148


Enzo501 schreef:
Biertje schreef:
Enzo501 schreef:

Omtzigt heeft zich een onbetrouwbare en leugenachtige politicus getoond en die dienen vervolgd te worden, toch? In ieder geval niet met zachte handschoenen worden aangepakt omdat ze een welgevallig standpunt verkondigen. Denk ook eens aan de nabestaanden.
NRC beweert dat er geen complotten zijn en daarom deugt de complottheorie niet. Slaap lekker, Enzo

https://www.youtube.com/watch?v=b6RDyUcerqc&t=1654s

Ach, een fossiel dat eigenlijk terugverlangt naar de tijd van de Russische overheersing van half Europa toen de NAVO nog militaire en politieke macht in de wereld had en we op de rand van een kernoorlog zaten. Meldt hij na de eerste minuut nog iets zinvols?
Verder nog iets over Omtzigt te vertellen wat hij zelf nog niet toegegeven heeft?
Wellicht is het beter om daar naar terug te verlangen dan te zeggen dat er geen vijanden zijn en we elkaar voor de gek houden met een nep-NAVO en een nep-Defensiemacht waarvan een aantal commandanten nu on de Tweede Kamer zitten de Defensiemacht verder uit te kleden.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 3 [ Er voldeden 55 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling