Het is nu vr jan 18, 2019 8:03 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 2 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Leidende Cultuurbeleid noodzakelijk
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Religie Levensbeschouwing en Filosofie   Onderwerp: Leidende Cultuurbeleid noodzakelijk

Geplaatst: wo jan 24, 2018 4:53 pm 

Reacties: 93
Bekeken: 7527


Rightnow schreef:
Balkenende had het over de waarden en normen van de democratische (en multiculturele) samenleving http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/ ... lijk.dhtml - Daar mogen we het van mij op houden; dat is al moeilijk genoeg voor Turken en Marokkanen. Die zullen wel hun eigen cultuur willen behouden.

Dat gaat maar ten dele, want men moet aanvaarden kunnen dat hier de "westerse" waarden, niet uit de Islam afkomstig, dominant zijn, en zich ook als moslim daar mee kunnen verenigen, dat men met "andersdenkenden" in de samenleving op gelijke voet zaken doet en elkaar gelijkwaardig behandelt.

Dat is het cultureel ideaal wat niets zegt over de Islam maar wel over het feit dat er bij de islamitische cultuur nog een lange weg te gaan is - de uitzonderingen zijn er maar soennieten en shiiten hebben geen weerwoord op het islamisme - en daarom onstaan er moeilijkheden met sommige groepen die door de "mainstream" niet hard worden teruggefloten want die "mainstream" heeft misschien zoals ik meen nog geen weerwoord tegen de ketterij.
Ik heb het idee dat de westerse waarden en normen ook in het beschaafde westen steeds minder van kracht zijn.

https://nos.nl/artikel/2213528-britse-b ... efiet.html

 Forum: Religie Levensbeschouwing en Filosofie   Onderwerp: Leidende Cultuurbeleid noodzakelijk

Geplaatst: wo jul 06, 2016 12:16 pm 

Reacties: 93
Bekeken: 7527


Einstein schreef:
Je kunt op dit gebied best tweetalig zijn, mensen die hier al 30 jaar wonen zijn dat ook en hier geboren kinderen van immigranten kennen de non-verbale communicatie van beide kanten.
Het gaat er niet omdat je tweetalig bent. M.i.gaat het erom dat je begrijpt dat hier Nederlands gesproken wordt en dat ga jij doen als je in een groep zit waar Nederlands wordt gesproken.Dan kom je niet met Engels of Tygrinya aankakken.

Ik hoor en zie steeds meer situaties waar het zich in Nederland afspeelt, het gros van de aanwezigen spreekt Nederlands en toch wordt het in het Engels gevoerd omdat een klein aantal wel jarenlang in Nederland woont en werkt (meer dan 20 jaar) maar weigert onze taal te leren spreken.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 2 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling