Het is nu vr mei 24, 2019 9:17 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 3 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Olympische spelen zijn teleurstellend voor oranje
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Sport & Spel   Onderwerp: Olympische spelen zijn teleurstellend voor oranje

Geplaatst: ma aug 22, 2016 10:16 pm 

Reacties: 25
Bekeken: 2840


osker schreef:
Medailles in kleine sporten, de kernsporten waar veel in geïnvesteerd is vielen erg tegen. Verbazend was de bozige reactie van de sporters opende zogenaamde 'losers vlucht'. Halverwege moest iedereen die geen medaille gehaald had naar huis. Geen sluitingsceremonie, einde vakantie. Het NOC wilde niet dat mensen die klaar zijn de andere sporters afleiden. In Peking was het zo dat op de eerste dag veel sporters kansloos verloren en schouderophalend zeiden dat ze nu lekker twee weken China gingen bekijken. Dat vakantievieren is nu ingekort en dat is prima.
Hoeveel geld is er geïnvesteerd? En was het niet zo dat een bondscoach al veel eerder afscheid nam van twee zeer ervaren spelers die hij niet in zijn team wilde hebben ?

 Forum: Sport & Spel   Onderwerp: Olympische spelen zijn teleurstellend voor oranje

Geplaatst: di aug 09, 2016 9:21 pm 

Reacties: 25
Bekeken: 2840


Goed trouwens dat Van Gelder naar huis is gestuurd. Je komt niet de slaapkamers op om 06:00 uur met een zatte kop.

 Forum: Sport & Spel   Onderwerp: Olympische spelen zijn teleurstellend voor oranje

Geplaatst: di aug 09, 2016 8:49 pm 

Reacties: 25
Bekeken: 2840


osker schreef:
De investering in topsport is vele malen groter dan in het verleden terwijl de resultaten dat niet zijn. Nederland heeft slechts een handvol echte toppers die voor een medaille gaan. De rest van de 250 deelnemers is er alleen maar om mee te doen. Middelmatige sporters die er vrijwel meteen uitliggen. De vraag is of er vele miljoenen per jaar uitgegeven moet worden aan sporters die nooit de top halen.
Is dat zo? Er is het nodige veranderd. Vroeger stonden grote bedrijven klaar met geld maar dat valt nu tegen. Sporters zijn steeds meer op zichzelf aangewezen, iets wat osker ook zo graag wil, terwijl er een trend valt waar te nemen van landen die OS organiseren ook forse scheppen met geld investeren in hun sporters Het enige waar Edith Schippers van kwijlt is dat Nederland een OS moet organiseren. Waarmee? Met geld dat op de zorg is bezuinigd.

Daarnaast vergeet Osker dat een groot deel van de sporten waar Nederland aan deelneemt teamsporten zijn i.p.v individueel.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpe ... d/topsport
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 3 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling