Het is nu di okt 23, 2018 4:45 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 297 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: ma okt 22, 2018 6:15 pm 

Reacties: 2556
Bekeken: 78493


Enzo501 schreef:
Raya schreef:
De EU in de huidige opzet, is de grootste fout van de afgelopen eeuwen geweest.

Ik vond twee wereldoorlogen en de communistische bezetting met in totaal tientallen miljoenen doden grotere fouten, maar ja, wie ben ik.
Alsof dat met de EU nooit meer kan gebeuren. :leugens:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: ma okt 22, 2018 4:32 am 

Reacties: 2556
Bekeken: 78493


Raya schreef:
De EU in de huidige opzet, is de grootste fout van de afgelopen eeuwen geweest.
In ieder geval de euro is een miskleun en inzake de EU is de politieke integratie al bij de voordeur mislukt. Waarom het dan toch proberen om via de achterdeur het voor elkaar te krijgen is mij nog steeds een raadsel.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: zo okt 21, 2018 7:01 pm 

Reacties: 2556
Bekeken: 78493


Prima dat Polen wil vertrekken uit de EU

Staat Polen een PolExit te wachten?
Vandaag spreken Polen zich in lokale verkiezingen uit over hun nationalistische regering. Nationale en Europese verkiezingen volgen. Inzet: het lidmaatschap van de EU.
Ekke Overbeek 21 oktober 2018, 11:35

Betogers houden een foto omhoog van de partijleider Jaroslaw Kaczynski van de Recht en Rechtvaardigheidspartij (PiS), op zijn gezicht staat ‘schande’ geschreven. ©foto-kraj
De EU, dat is volgens president Andrzej Duda, ooit een pro-Europeaan, een ‘denkbeeldige gemeenschap die voor ons weinig betekent’. “Ze moeten ons met rust laten en ons Polen laten repareren. Dat is het belangrijkste.”

Polen heeft volgens eigen opgaven de afgelopen jaren netto 102 miljard echte euro’s ontvangen van deze ‘denkbeeldige gemeenschap’ (omgerekend zo’n 6 miljard van de Nederlandse belastingbetaler). Dat geld komt Polen gewoon toe, benadrukte de president: “Wij hebben het recht het een en ander te verwachten van Europa dat ons in 1945 uitleverde aan de Russen.”

Polen heeft de afgelopen jaren netto 102 miljard echte euro’s ontvangen van de EU. Dat geld komt Polen gewoon toe, benadrukte de president

In werkelijkheid waren het de Amerikanen die besloten dat er geen Derde Wereldoorlog kwam en dat Polen achter het IJzeren Gordijn belandde. Maar op bezoek in Washington zweeg diezelfde president Duda erover. Hij toonde begrip voor Trumps handelsoorlog tegen Europa, alsof Polen geen lid is van de EU.

Verwatering
Het voormalige Oostblok is mede dankzij de EU veranderd in een veilige, welvarende zone. Maar sinds het grootste land van de regio wordt geregeerd door nationalisten, ligt de Unie onder vuur. Brussel maakt bezwaar tegen de autoritaire regeerstijl van de Recht en Rechtvaardigheidspartij (PiS). Die beschuldigt Brussel van ‘een ontoelaatbare inbreuk op de nationale soevereiniteit’. Premier Mateusz Morawiecki noemde het ‘gegrom uit het buitenland’.

Behalve met het ook door nationalisten geregeerde Hongarije onderhoudt Polen met geen enkel EU-land nog een hechte relatie. PiS heeft het overheidsapparaat de afgelopen twee jaar stevig in haar greep gekregen. Haar toon wordt stapje voor stapje anti-Europeser.

Menige Europeaan heeft de buik vol van de ‘nieuwkomers’. Waarom financieren wij landen die een loopje nemen met de democratie? Polen heeft in zijn eentje al meer uit Brussel ontvangen dan heel West-Europa tijdens het na-oorlogse Marshallplan (13 miljard toenmalige dollars, ongeveer 100 miljard dollar nu). Als ze zo graag weer onder de knoet willen leven in een grijze zone tussen Rusland en het Westen, laat ze.

Nationalisten zien de EU dan liever gereduceerd tot een vrijhandelszone zonder verdere verplichtingen. PiS-leider Jaroslaw Kaczynski bepleitte al in 2016 een Europees verdrag met ‘hervormingen die ook een aanbod voor Groot-Brittannië zijn’. Vergaande verwatering van de Unie dus.

Kaczynski en de Hongaarse premier Viktor Orbán passen in het rijtje Wilders, Le Pen, AfD, Zweden Democraten. Ze delen hun nadruk op het nationaal eigenbelang, angst voor verandering en strooien met sociale beloftes voor les oubliés. En ze hebben het allemaal gemunt op de EU, immigranten, en ‘de liberale elites’. Onder het mom van strijd tegen deze elites plaatst Kaczynski het hele staatsapparaat, inclusief rechtbanken, onder controle van zijn partij. Na vandaag hoopt hij hetzelfde te doen met lokale overheden die nu nog grotendeels in handen zijn van de oppositie.

‘We hebben alles uit de EU weg­ge­sleept, hoogste tijd om op te rotten’

PolExit
Na twee jaar waarschuwen heeft de Europese Commissie procedures aangespannen tegen Polen (en het Europarlement tegen Hongarije) om de rechtsstaat te redden. Een sprankje hoop voor de oppositie die niet kan opboksen tegen het mengsel van gul sociaal beleid, gesmeerde propaganda en ronkend nationalisme, aangewakkerd door vreemdelingenangst.

Maar in plaats van Polen te behouden voor een democratisch Europa, kunnen de stappen van de Commissie precies het omgekeerde veroorzaken: een PolExit. Dat woord duikt steeds vaker op. In de media die nog niet zijn gemuilkorfd door de nieuwe orde is de vraag steeds minder óf Kaczynski Polen uit de EU wil loodsen, maar hoe. “De EU is de laatste garantie voor onze vrijheid, en daarom moeten zij [PiS, red.] er wel tegen zijn”, aldus Michal Kaminski, ooit medewerker van Kaczynski, nu oppositie-parlementariër. “Ik ben heel bang dat dit conflict eindigt met het vertrek van Polen uit de EU.”

De linkse journalist Cezary Michalski concludeerde eind vorig jaar al dat Kaczynski de PolExit in gang heeft gezet: “Hij isoleert Polen van de meeste bondgenoten en buurlanden, zet de grondwet overboord, maakt de rechtsstaat kapot en beperkt de rechten van de oppositie. Daarmee verwerpt hij consequent alle Europese standaarden.”

De Europese Commissie heeft nu al haar juridische middelen ingezet om het tij te keren. Rijkelijk laat, want PiS heeft alle tijd gehad om alleen al het Constitutionele Hof, het OM, presidenten van rechtbanken en de Raad voor de Rechtspraak (die rechters benoemt) onder partijcontrole te plaatsen. Nu het Hooggerechtshof als laatste dreigt te worden ‘overgenomen’ door de partij, heeft de Commissie besloten in te grijpen.

Het is een duivels dilemma voor Brussel. Nog langer lijdzaam toekijken was geen optie. Maar tegelijkertijd drijft een openlijke confrontatie Kaczynski nog verder in anti-Europees vaarwater. De kans dat híj aan het langste eind trekt is groot. Net als Orban stelt hij Brusselse dreigementen en sancties voor als buitenlandse aanvallen op zijn land. Hij raakt daarmee een gevoelige snaar, in een land waar buitenlandse bezetting drie eeuwen lang eerder regel dan uitzondering was. Kritiek uit Brussel kan worden omgesmeed in electorale winst, op één voorwaarde: het vertrouwen in de EU moet omlaag.

Voor het be­drijfs­le­ven is een keurige democratie geen noodzaak

Minder geld
Nu is de EU onder veel Polen nog te populair om openlijk anti-EU te zijn; ze vinden het EU-lidmaatschap goed voor hun land. Daarom zegt Kaczynski dat ‘Polen in de EU willen zijn’ - maar hij hoopt dat ze van inzicht veranderen.

De tijd daarvoor is rijp zodra de Brusselse spoeling dunner wordt. Polen krijgt vrijwel zeker aanzienlijk minder geld uit de structuurfondsen in de nieuwe EU- begroting. Want Polen is rijker geworden, en de Unie heeft andere prioriteiten, en PiS heeft veel goodwill verspeeld. Donald Tusk, oud-premier van Polen, nu voorzitter van de Europese Raad, constateerde al: “Ik kan me goed voorstellen dat Polen zelf nettobetaler wordt en de Poolse regering denkt: tijd om de Polen te vragen of ze nog wel EU-lid willen blijven.” De populaire rechtse schrijver Rafal Ziemkiewicz had het antwoord klaar: “Waarom staan we zo te trillen voor de EU? We hebben binnengesleept wat er binnen te slepen viel. Meer valt er niet te halen. De hoogste tijd om op te rotten.”


Een Europese vlag bij een demonstratie tegen het aanstellen van nieuwe rechters in het hooggerechtshof. ©REUTERS
Een ander middel om de populariteit van de EU te ondermijnen, is de migrant; 51 procent van de Polen ziet liever dat hun land uit de EU stapt, dan dat het niet-Europese vreemdelingen opneemt, zelfs als ze daarmee alle EU-fondsen verspelen.

Kaczynski dankte zijn overwinning in 2015 mede aan de Europese Commissie. Deze drong tijdens de verkiezingscampagne aan op een verdeelsleutel voor vluchtelingen, waardoor moslims opeens een onderwerp werden in het vrijwel homogene - katholieke, blanke - Polen.

Zoiets dreigt nu weer te gebeuren: de Commissie start procedures, de Polen zijn wars van Brusselse inmenging. Daar kan Kaczynski zijn electorale voordeel mee doen.

De eerste stapjes richting PolExit zijn al gezet. Het Europese Hof oordeelde dit jaar dat een verdachte niet zomaar aan Polen kan worden uitgeleverd, omdat er twijfel is aan een eerlijk proces. Het vertrouwen in het Poolse rechtssysteem is dus officieel al aangetast. De ENCJ, een organisatie van Europese instituties die rechters benoemen, schorste in september de Poolse Raad van de Rechtspraak, omdat deze te afhankelijk is van politici.

Fietsers en vegetariërs
Het is goed te beseffen dat een (grote) minderheid (45 procent) van de Polen in 2003 voor toetreding tot de EU heeft gestemd, 13,5 procent was tegen. De rest bleef thuis. Veel Polen staan, aangemoedigd door de RK geestelijkheid, wantrouwig tegenover West-Europa met zijn “mengelmoes van culturen en rassen, een wereld van fietsers en vegetariërs die alleen duurzame energiebronnen gebruiken en elke uiting van religie bestrijden. Dat heeft weinig gemeen met traditionele Poolse waarden.” Om deze woorden van oud-minister Witold Waszczykowski moesten West-Europeanen erg lachen, maar voor de PiS-achterban was het de spijker op de kop. PiS-leider Kaczynski zal, nu de ruzies met de EU talrijker worden, geen moment aarzelen om te breken met Brussel, als hij zijn macht daardoor kan behouden.

Aversie in Polen is de ene kant van het verhaal. Aan de andere kant, in West-Europa, is de aanwezigheid van de nieuwe EU-lidstaten evenmin vanzelfsprekend. De Commissie doet haar best om de eenheid te bewaren, maar veel West-Europeanen zien Polen vooral als arbeidsmigranten met alle problemen van dien. Orban en Kaczynski hebben vele fans in West-Europa; doorgaans mensen die de EU het liefst zo snel mogelijk zien verdwijnen. EU-enthousiastelingen daarentegen zien beide heren als tijdbommen onder het Europese project, dat desnoods maar zonder Polen of Hongaren verder moet.


Jaroslaw Kaczynski (PIS) bij een partijcongres. ©REUTERS
Voor het bedrijfsleven is een keurige democratie geen noodzaak. Bedrijven maken zich zorgen over de verminderde rechtszekerheid, maar ze passen zich calculerend aan. Investeringen op de lokale markt - banken, supermarkten - zijn riskant, maar voor de productie is er weinig loos. De Poolse premier schimpt de ene dag op de EU en opent de dag daarop lachend een nieuwe Mercedesfabriek. Voor het bedrijfsleven is niet het EU-lidmaatschap, maar de vrijhandelszone het belangrijkste.

Autoritaire regeringen zuigen de staat leeg en bevorderen vriendjespolitiek, wat leidt tot oligarchisering en corruptie. Dat remt de ontwikkeling. Voor Kaczynski is dat geen probleem: “Ik ben bereid een lagere economische groei te accepteren als dat de prijs is om mijn visie van Polen door te drukken.” Daar schuilt een cynische logica achter: liever een kleinere koek, maar de hele koek, dan een klein stukje van een grote taart. Even cynisch kan het West-Europese bedrijfsleven concluderen dat een zwak Polen zo zijn voordelen heeft - dat hindert de concurrentie, terwijl het land een reservoir blijft van arbeidskrachten en hersenen. Nog altijd migreren meer Polen naar West-Europa dan er terugkeren.

Geen lidstaat heeft zoveel baat bij de EU als Polen

En dan is er nog de grote politiek. Volgens de oud-minister van buitenlandse zaken Radoslaw Sikorski ‘zit je als land aan tafel, of sta je op de menukaart’. Polen heeft zich geïsoleerd - en staat daarmee op het menu. Aan tafel zitten Macron en Merkel. Als het aan Macron ligt, kunnen Polen en Hongarije direct hun biezen pakken. “Landen die zich niet aan de regels van Europa houden, moeten daar politieke consequenties aan verbinden.” Frankrijk is niet bereid om voor zulke landen te betalen; het heeft weinig moeite met een kern-Europa zonder Polen.

Onderaannemers
In Parijs denkt men met weemoed terug aan de tijd voor de uitbreiding van de EU en van voor de Wiedervereinigung, die aan het machtsevenwicht tussen de oude Bondsrepubliek en Frankrijk een einde maakte. Duitsland is nu onbetwist de grootste speler in de EU en ligt weer centraal in Europa. Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije zijn vóór alles onderaannemers van de Duitse industrie.

Dus is Berlijn terughoudend. Neem oud-minister Wolfgang Schäuble over Polen: “We mogen niet praten alsof alleen wij weten wat een rechtsstaat betekent. Het is fout iemand te behandelen als een leerling die een zesje heeft gekregen. Ik waarschuw voor een dergelijke arrogantie.”

Dat was in Griekenland wel anders. Daar was diezelfde Schäuble voor een keiharde aanpak. De miljarden die de Europese belastingbetaler ophoestte voor Grieken- land, redden Noord-Europese banken die roekeloos hadden geleend aan Athene. In Polen heeft Duitsland andere belangen. Het Duitse bedrijfsleven heeft er een dikke 30 miljard euro geïnvesteerd, veelal maakindustrie die open grenzen en stabiliteit nodig heeft.

Dat levert een paradox op. Kaczynski stookt graag anti-Duits sentiment op om zijn achterban te bespelen, maar ondertussen is Berlijn - uit welbegrepen eigenbelang - de grootste voorvechter van Polens blijvende aanwezigheid in de EU.

Geen lidstaat heeft zoveel baat bij de EU als Polen. Niet alleen economisch, maar vooral ook politiek. Verankerd in de Unie ligt het land eindelijk niet tussen potentiële vijanden ingeklemd. Binnen de EU heeft Polen met zijn 38 miljoen inwoners als enig Oost-Europees land een flinke stem in het kapittel. Als de EU implodeert, is Polen een van de grootste verliezers.

Kaczynski speelt met vuur en niet alleen de Russen gooien daar graag wat olie op. Of het een uitslaande brand wordt, beslissen de Polen uiteindelijk zelf, bij de stembus.

Ekke Overbeek (1970) is filosoof en romanist en Trouwcorrespondent voor Centraal-Europa. In 2014 publiceerde hij ‘Eurotopper Tusk; het nieuwe Polen in Europa’.


https://www.topics.nl/staat-polen-een-p ... 2894trouw/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: zo okt 21, 2018 1:11 pm 

Reacties: 2556
Bekeken: 78493


Het Chequers-plan van May is een prima idee want een poging om de grensproblematiek inzake de stroom van goederen op te lossen. Jammer dat Rob de Wijk en Arjend Jan Boekestijn niet willen begrijpen dat het steeds vaker zal voorkomen dat landen regels en verdragen niet gaan leven. Waarom? Sancties ontbreken en vetorecht.

https://www.bnr.nl/programmas/boekestij ... en-omarmen
https://www.rtlz.nl/algemeen/buitenland ... ks-kritiek

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: za okt 20, 2018 10:16 am 

Reacties: 2556
Bekeken: 78493


claartje schreef:
Biertje schreef:
claartje schreef:
Geen van de landen van de EU kent een zogenaamde staatsomroep waarbij de medewerkers in dienst van de staat zijn en de omroep fungeert als spreekbuis van de staat en waarbij de medewerkers worden ontslagen bij kritiek op de staat. In tegenstelling tot het Nederlandse pluriforme systeem. Het feit dat de omroep mede gefinancierd wordt vanuit belastinggeld maakt een omroep niet tot een staatsomroep. In deze discussie wordt de term staatsomroep willens en wetens oneigenlijk gebruikt en alleen om de publieke omroep in diskrediet te brengen zoals ook de SP en die andere linkse rakkers de term neoliberaal gebruiken.
Neoliberalisme is geen verzinsel.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b6be46ca/
Waarom de Volkskrant zo'n slechte krant is. Als ik geld witwas wordt ik vervolgd en wacht mij celstraf. Als een bank daar een meewerkt krijgt het een schikking en krijgen de bankiers geen strafblad want niemand heeft het gedaan. Justitiële tweedelingh. Hetzelfde zie je met die parkeergarage in Eindhoven. Niemand is verantwoordelijk zelfs niet als er doden vallen.

Iemand die Keynes afwijst wijst ook de garantstelling van banken en EU die op het bordje komen van de belastingbetaler, volledig af en stelt echte marktwerking voorop. Niet langer mogen banken en grote bedrijven meer beschermd worden. Niet langer kan de staat garanties afgeven, daar moet de burger goedkeuring aan geven.
De auteur van dit artikel begrijpt niet dat de inhoud van artikel totaal niet spoort met wat er werkelijk gebeurt.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: vr okt 19, 2018 5:56 pm 

Reacties: 2556
Bekeken: 78493


Hume schreef:
baedeker schreef:
Hume schreef:
Baedeker kan beter in zijn stoel blijven zitten ,want door heel Nederland lopen linkse mensen die zeer gevaarlijk zijn.
Oeh-oeh-oeh ja die nemen allemaal hun schepje mee uit de zandbak. :luidlachen:

Hume schreef:
We hebben een staatsomroep om de Nederlandse geschiedenis ,traditie en cultuur in ere te houden ,
en om de onafhankelijkheid van de media te waarborgen.
En dit mag wat geld kosten
Nederland en ook Europa hebben de belangrijkste cultuur ,beschaving en rechtstaat in de wereld.
Publieke omroep en media vervullen een belangrijke rol om dit hoog te houden.
Ook naast de publieke omroep spelen de kwaliteitskranten hier een grote rol in.

De staatsomroep wordt betaald en geregisseerd door de staat, en is dus niet onafhankelijk. Er heerst een permanente doordringende linksige, multiculti, pro-grote overheid geur, en daarmee is de staatsomroep ook niet divers.


De staat is hier democratisch gekozen en wordt gecontroleerd door het parlement.
We hebben hier gelukkig geen Poetin of Erdogan.
Nee, we hebben hier crony capitalism en het kabinet wordt niet gecontroleerd, de Tweede Kamer zit er voor spek en bonen bij.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: vr okt 19, 2018 5:53 pm 

Reacties: 2556
Bekeken: 78493


claartje schreef:
Geen van de landen van de EU kent een zogenaamde staatsomroep waarbij de medewerkers in dienst van de staat zijn en de omroep fungeert als spreekbuis van de staat en waarbij de medewerkers worden ontslagen bij kritiek op de staat. In tegenstelling tot het Nederlandse pluriforme systeem. Het feit dat de omroep mede gefinancierd wordt vanuit belastinggeld maakt een omroep niet tot een staatsomroep. In deze discussie wordt de term staatsomroep willens en wetens oneigenlijk gebruikt en alleen om de publieke omroep in diskrediet te brengen zoals ook de SP en die andere linkse rakkers de term neoliberaal gebruiken.
Neoliberalisme is geen verzinsel.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: wo okt 17, 2018 7:33 pm 

Reacties: 2556
Bekeken: 78493


Marcel schreef:
Biertje schreef:
Enzo501 schreef:

:mrgreen:
Dat zegt dan een aanhanger van Dictatuur66 die moeite heeft met een raadgevend referendum en meer democratie voor de burger.Het enige wat de burger wacht is nog meer verantwoordelijkheden en corruptie gestuurd vanuit Brussel. En over dezelfde tijd houden, we hebben niet eens dezelfde economische snelheid.


Wat heeft een tijdzone te maken met economische snelheid?
Waarom iets klein en onbenulligs verdedigen - het niet meer verzetten van de klok - terwijl we zitten met een munt die onhoudbaar is en staten die hun begroting niet op orde krijgen en zich niet aan de afspraken houden Waarom is het hebben van één tijd dan zo belangrijk terwijl we dat nu al niet hebben?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: wo okt 17, 2018 5:23 pm 

Reacties: 2556
Bekeken: 78493


Hume schreef:
Biertje schreef:
Enzo501 schreef:

:mrgreen:
Dat zegt dan een aanhanger van Dictatuur66 die moeite heeft met een raadgevend referendum en meer democratie voor de burger.Het enige wat de burger wacht is nog meer verantwoordelijkheden en corruptie gestuurd vanuit Brussel. En over dezelfde tijd houden, we hebben niet eens dezelfde economische snelheid.


Persoonlijk ben ik voor de zomertijd en dit het hele jaar.
Toch lijkt het me lastig als verschillende landen in Europa met verschillende tijden gaan werken.
Dit heeft niets met dictatuur te maken alleen met praktisch oplossen.
Nou en, eurofiele zeikzwam? In Portugal is het een uur vroeger, evenals in Ierland.En in een aantal Oost-Europese landen is het een uur later. In de VS hebben ze 5 tijdzones.Verschrikkelijk :noo: Daarnaast is het niet democratisch als nog geen 5 procent van de mensen hun stem daarover hadden uitgebracht: een hele hoop Duitsers, een handvol Italianen en nog wat van andere landen en meer niet. En bedenk dat waarmee Schreijer-Pierik kwam feitelijk nepnieuws is. En dan de humor: CDA en VVD willen geld voor acties tegen nepnieuws

https://www.ad.nl/politiek/cda-en-d66-w ... ~a8e9c089/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: wo okt 17, 2018 3:07 pm 

Reacties: 2556
Bekeken: 78493


Enzo501 schreef:
Hume schreef:
Biertje schreef:
Totdat ze de portemonnee moet trekken voor alle afgegeven garanties en zaken zoals TARGET2, en ik acht dat niet onmogelijk. En dat gezeur over het terugzetten van de klok, ik hoop dat óók Brussel wijzer wordt dat het hele verhaal over het terugzetten van de klok het bioritme verstoort gewoon verzonnen is en gewoon bedacht is door volkmenster, Schreijer-Pierik.. Wie nadenkt weet dat het vaak niet te meten is vanwege bijvoorbeeld wisseldiensten en de 24 uurseconomie. Misschien kunnen we dan echt beginnen met de aanpak van de problemen en de corruptie, te beginnen bij Brussel. En daarom hoop ik dat iedereen de PvdA volgt, die wil het terug en vooruit zetten van de klok gewoon in stand houden.

https://www.ad.nl/binnenland/tweede-kam ... ~a19c228c/


Laten we vooral zorgen dat we in Europa dezelfde tijd houden en bij de tijd blijven
en niet de klok terug draaien zoals de populisten willen.

:mrgreen:
Dat zegt dan een aanhanger van Dictatuur66 die moeite heeft met een raadgevend referendum en meer democratie voor de burger.Het enige wat de burger wacht is nog meer verantwoordelijkheden en corruptie gestuurd vanuit Brussel. En over dezelfde tijd houden, we hebben niet eens dezelfde economische snelheid.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: wo okt 17, 2018 1:47 pm 

Reacties: 2556
Bekeken: 78493


Hume schreef:
Europa wordt steeds populairder bij de burgers ,ook in Nederland.
Geen goed nieuws voor de Nexit partijen.

EU na Brexit populairder dan ooit onder Europeanen
62 procent van de Europese burgers vindt het een goede zaak dat het thuisland lid is van de EU. Nederland blijkt behoorlijk eurogezind.

Europeanen zijn de EU in de periode na het Brexitreferendum in juni 2016 meer gaan waarderen. Meer EU-burgers dan voorheen vinden het een goede zaak dat hun land lid is van het statenverband. Ze hebben ook meer de indruk dat hun land van het lidmaatschap profiteert.
Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerde Eurobarometer-peiling onder ruim 27.000 EU-inwoners, uitgevoerd door opiniepeiler Kantar Public. Eurobarometer-enquêtes worden besteld door de Europese Commissie.
Uit het onderzoek blijkt dat 62 procent van de ondervraagden het EU-lidmaatschap van hun thuisland goedkeurt. Dat is het beste resultaat in 25 jaar, en een flinke stijging ten opzichte van twee jaar geleden, toen het percentage op 53 stond.https://www.nrc.nl/nieuws/2018/10/17/eu ... n-a2624784
Totdat ze de portemonnee moet trekken voor alle afgegeven garanties en zaken zoals TARGET2, en ik acht dat niet onmogelijk. En dat gezeur over het terugzetten van de klok, ik hoop dat óók Brussel wijzer wordt dat het hele verhaal over het terugzetten van de klok het bioritme verstoort gewoon verzonnen is en gewoon bedacht is door volkmenster, Schreijer-Pierik.. Wie nadenkt weet dat het vaak niet te meten is vanwege bijvoorbeeld wisseldiensten en de 24 uurseconomie. Misschien kunnen we dan echt beginnen met de aanpak van de problemen en de corruptie, te beginnen bij Brussel. En daarom hoop ik dat iedereen de PvdA volgt, die wil het terug en vooruit zetten van de klok gewoon in stand houden.

https://www.ad.nl/binnenland/tweede-kam ... ~a19c228c/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: wo aug 29, 2018 3:07 pm 

Reacties: 2556
Bekeken: 78493


Kortom, Rutte is de vertolker van de ultieme januskop, samen met D66 die schijnheilig heel veel blauw een beetje groen probeert te kleuren.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: di aug 28, 2018 6:36 pm 

Reacties: 2556
Bekeken: 78493


Enzo501 schreef:
Frankly schreef:
Enzo501 schreef:

Jongens, jullie zitten aan een dood paard te trekken, er is bijna geen slechter voorbeeld dan het tegen de wil van de bevolking in een maatregel als de afschaffing van de dividendbelasting invoeren als 'populisme' te bestempelen. Populisme is kijken naar peilingen en dan zien dat heel veel mensen denken dat de islam de boel komt overnemen en daar dan op in gaan spelen, ook al weet je dat het wellicht wat overdreven is en zonder met realistische oplossingen te komen, maar het levert stemmen op.


Klopt.
Een veel beter voorbeeld van populisme is als politicus weten dat heel nederland bijkans jankend voor de tv zit bij het zien van twee kinderen die terug naar armenie moeten, en dan snel je tv momentje pakken. Braakmiddel die klaver.

Klaver is op afstand de engste politicus van Nederland. Dat zijn overduidelijke geacteerde optredens er steeds weer als zoete koek ingaan bij veel kiezers maken hem een populist bij uitstek.
En dat is Rutte niet die doodleuk beweerd dat de afschaffing van dividendbelasting bedrijven in Nederland houdt terwijl ze enkel een kantoortje hebben in Nederland. :foei2: Hete zijn allebei engerds.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: di aug 28, 2018 4:31 am 

Reacties: 2556
Bekeken: 78493


Lancelot schreef:
Biertje schreef:
Als dit toch niet reden is om uit de EU te stappen ,dan weet ik het ook niet meer. Wat moet Europa in godsnaam met een eigen monetair fonds gelijk aan het IMF? Ik zie mijn geest al dwalen want dat wordt natuurlijk het tegenovergestelde van het IMF. Waanzinnig.


https://www.bnr.nl/nieuws/economie/1035 ... lfsprekend

Prima plan. De EU moet monetair politiek gezien onafhankelijk kunnen zijn van de Chinezen en Amerikanen.
Het gaat de burgers nog meer geld kosten daar er met Draghiaanse methodes gewerkt gaat worden, net zoals we dat nu al hebben. IK vind het IMF af en toe te hard en dom optreden, zoals bij Griekenland die haar staatsbezit moest verkopen tegen een zacht prijsje en gelijk het belangrijkste deel van haar inkomsten kwijt was, maar liever een harde heelmeester (ook richting de financiers) dan een zachte heelmeester die nog meer schulden maakt. De ECB is zo'n zachte heelmeester die voor meer schade heeft gezorgd dan nodig was en 1 is wel genoeg.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: ma aug 27, 2018 8:39 pm 

Reacties: 2556
Bekeken: 78493


Als dit toch niet reden is om uit de EU te stappen ,dan weet ik het ook niet meer. Wat moet Europa in godsnaam met een eigen monetair fonds gelijk aan het IMF? Ik zie mijn geest al dwalen want dat wordt natuurlijk het tegenovergestelde van het IMF. Waanzinnig.


https://www.bnr.nl/nieuws/economie/1035 ... lfsprekend

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: zo aug 26, 2018 9:33 am 

Reacties: 2556
Bekeken: 78493


Dit is ook wel een aardige, het energieverbruik door de huishoudens. Dat daalt maar het bedrijfsleven gebruik steeds meer.

http://www.clo.nl/indicatoren/nl0035-en ... uishoudens

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2015/07 ... an-in-1950

Er dus sprake van een sterke subsidiestroom naar het bedrijfsleven die betaalt wordt door de huishoudens.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: zo aug 26, 2018 1:48 am 

Reacties: 2556
Bekeken: 78493


Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Enzo501 schreef:

In welk verband heeft hij dat gezegd?


Afschaffen dividendbelasting, uiteraard.

Het afschaffen van dividendbelasting verzwaart de lasten van de burgers en dat is goed voor de koopkracht? Dit heeft Pechtold gezegd?
Pechtold is daarmee akkoord gegaan omdat hij pleitte voor verlaging van de hoogste schijf, iets wat betaalt wordt door de mensen die in schijf 1 en 2 vallen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: za aug 25, 2018 9:03 pm 

Reacties: 2556
Bekeken: 78493


Lancelot schreef:
Biertje schreef:
Enzo501 schreef:

In welk verband heeft hij dat gezegd?
Om de hoogste schijf te laten zaken. Dat de twee eerste schijven zijn verhoogd daarover zwijgt Pechtold.

Zoals jij verzwijgt dat de twee hoogste schijven zijn verlaagd?
Dat is in het nieuwe belastingplan, waarover we heel veel dingen niet weten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: za aug 25, 2018 7:35 pm 

Reacties: 2556
Bekeken: 78493


Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Enzo501 schreef:

Als je weet wat de term inhoudt begrijp ik niet dat je de uitlatingen van politici het afschaffen van de dividendbelasting als populistisch kwalificeert.


Ik heb de meest belachelijke nog niet eens gegeven: Alexander Pechtold: "Als de overheid de lasten voor de burgers verzwaard, is dat goed voor de koopkracht".

Allemaal inspelen op angsten of wensen van de burgers. Wel degelijk populisme.

In welk verband heeft hij dat gezegd?
Om de hoogste schijf te laten zaken. Dat de twee eerste schijven zijn verhoogd daarover zwijgt Pechtold.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: za aug 25, 2018 6:39 pm 

Reacties: 2556
Bekeken: 78493


Enzo501 schreef:
baedeker schreef:
Enzo501 schreef:
Je dwaalt al snel af. Het ging om de term populisme en de veronderstelling dat het doordrukken van het afschaffen van de dividendbelasting gepaard gaat met populistische uitingen. Dat slaat dus nergens op en dat onderbouw ik.
Verder: en

Precies waar het over gaat: VVD en co spelen mooi weer in de verkiezingscampagne om vervolgens in de coalitie het electoraat te belazeren. Dat doordrukken van de dividendbelasting gaat gepaard met leugens, rookgordijnen en bangmakerij, en nu kom je beweren dat iemand anders in het populistische broekje van Rutte piest. Hou eens op met die gekke frames. Je lijkt wel een VVD vooroplichter.

Blablabla maar geen antwoord op een simpele vraag: wat is er precies populistisch aan het doordrukken van het afschaffen van de dividendbelasting?
Dat grote bedrijven dan in Nederland blijven. Busslhit en helpt de economie niet eens.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 15 [ Er voldeden 297 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling