Het is nu do mei 23, 2019 4:30 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 2 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: VVD en SP werken succesvol samen in basisloon-discussie
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: VVD en SP werken succesvol samen in basisloon-discussie

Geplaatst: zo jan 21, 2018 1:04 pm 

Reacties: 112
Bekeken: 11047


Raya schreef:
P-G schreef:
Met honderden kandidaat-Kamerleden die zich moeten profileren, zullen kiezers spoedig door de bomen het bos niet meer zien.


Als ze nu door de bomen het bos kunnen zien, dan ook. Daar verandert namelijk helemaal niets aan. Jij bent gewoon tegen het geven van het aantal stemmen in de Kamer, naar de hoeveelheid stemmen welke op een kandidaat zijn uitgebracht, ergo het vertrouwen dat mensen in een kandidaat hebben.
Jij hebt er kennelijk geen bezwaar tegen dat mensen ongekozen in de Kamer kunnen komen, zoals nu het geval is. Immers, zelfs als een kandidaat geen enkele stem weet te trekken, dus 0 stemmen, kan hij nu toch volksvertegenwoordigertje spelen, als de lijsttrekker of lijstduwer er maar genoeg gehaald heeft.

En die lijstduwer is ook al zoiets. Stemmen op zich uit laten brengen en roepen dat ie schijt aan de Kiezers heeft, door niet de Kamer in te gaan om die stemmen te vertegenwoordigen. Direct afschaffen!
Lijstduwers zijn inderdaad nepkandidaten.

https://www.rtlnieuws.nl/nederland/poli ... zersbedrog

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: VVD en SP werken succesvol samen in basisloon-discussie

Geplaatst: wo mei 31, 2017 8:54 am 

Reacties: 112
Bekeken: 11047


Raya schreef:
Rightnow schreef:
Dat is dus het misverstand in mijn ogen: dat een basisloon voor veel mensen aanvaardbaar zou moeten zijn om van te leven. Of dat IEDEREEN er direct voordeel van zou moeten ervaren.

Want als je het onbetaalbaar houdt, voorkom je dat de eigenlijke basisloon-truc gaat werken. We kunnen teleurgesteld zijn dat niet iedereen grotelijks kan profiteren; dat je geen geld uit het niets kunt scheppen.

Basisloon komt niet in plaats van de mogelijkheid van bijstand. Al zal van het voor bijstand uitgekeerde bedrag (sociale dienst) het ontvangen bedrag van basisloon (belastingdienst?) worden afgetrokken. Niet iedereen zal blij zijn vanwege direct persoonlijk gewin; maar in principe wordt er ook niemand slechter van als een groep van bijstandtrekkers ZONDER VERPLICHTING kiest om de sociale dienst tijdelijk en wie weet blijvend, de rug toe te keren.


Als je toeslagen afschaft zullen veel mensen die nu echt van een uitkering met toeslagen afhankelijk zijn, hun rekeningen echt niet meer kunnen betalen. En het punt is nu juist, dat die toeslagen afgeschaft gaan worden in de plannen.

Juist de mensen die er van afhankelijk zijn, omdat ze oud, ziek of gehandicapt zijn of geen werk kunnen vinden, hoe zeer ze ook hun best doen, zullen de dupe worden van zo'n ondoordacht basisloonsysteem, tenzij je voor die mensen weer toeslagen gaat bedenken waardoor ze wel weer hun rekeningen kunnen betalen.
Inderdaad. Wat heeft de prijsstijgingen in de woningmarkt ons eigenlijk opgeleverd? Antwoord: niets want er zijn daardoor niet meer huizen gebouwd, met name in het middensegment niete. De VVD wil enkel een overheid om forse prijsstijgingen in de woningmarkt te realiseren. Wie wordt daar nou beter van? Waarom moeten we blij zijn met zogenaamde tiny houses?

https://www.rtlnieuws.nl/geld-en-werk/t ... est-pittig
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 2 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling