Het is nu vr mei 29, 2020 8:16 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 20 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Aardbevingen in Groningen.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Aardbevingen in Groningen.

Geplaatst: wo apr 25, 2018 9:35 pm 

Reacties: 163
Bekeken: 17030


wortel schreef:
Lies schreef:
Luisterend met één oor naar het debat over een koehandel, vraag je je af hoe we ons in leven kunnen houden zonder gas.

Wiebes gebruikte dividendbelasting als wisselgeld voor gaswinning
https://www.rtvnoord.nl/nieuws/193314/W ... ing-update


Nou, maak je daar geen zorgen over, daarvoor hebben we een overheid. Genoeg centrales om wat dan ook te stoken. Wanneer je dit niet vertrouwd, wordt self-supporting dan slaap je lekkerder. Dit is nu typisch een kerntaak voor een landelijke overheid, wanneer ze dat niet kunnen, :evendenken: :evendenken: :evendenken:
En anders gaan we gewoon kolen uit Duitsland. Ik verwacht sowieso dat we toch een aantal daarvan nodig hebben. Sluiten zou stom zijn. Bedenk dat veel STEG-eenheden omgebouwd moeten worden voor hoog-calorisch gas. Reken per unit is van 250 miljoen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Aardbevingen in Groningen.

Geplaatst: za apr 21, 2018 3:08 pm 

Reacties: 163
Bekeken: 17030


Lies schreef:
portman schreef:
Lies schreef:
Portman heeft zich nog nooit goed verdiept in de reakties die hier worden gegeven en over het waarom. Diverse WSP-ers worden in een hoek gezet waar ze zich volgens mij niet thuis voelen, zoals hierboven. Ik kan er vaak smakelijk om lachen, want ik verwacht al niet anders meer, en hoop dat de anderen die gave ook hebben.

Het gaat om de betaalbaarheid van al dat groen, waarmee ook een samenleving zich op de been kan houden.

Neem nu onderstaand bericht, daar is denk ik niet de vraag gesteld of ze mee willen betalen. Als puntje bij paaltje komt, komt het daar wel op neer.

Nederlanders willen dat bedrijven milieuvriendelijker worden: de vijf grootste vervuilers
https://www.ad.nl/binnenland/nederlande ... ~abb00b68/

Negen op de tien Nederlanders vinden dat niet alleen overheden, maar ook grote bedrijven zich moeten houden aan het klimaatakkoord van Parijs. De top vijf meest vervuilende bedrijven in de ogen van de Nederlanders.

Volgens hoofdonderzoeker Peter Kanne, van dit in opdracht van Milieudefensie uitgevoerde onderzoek, tonen meer onderzoeken aan dat Nederlanders klimaat steeds belangrijker vinden. ,,Je voelt dat er een kentering gaande is in de Nederlandse samenleving. Multinationals komen hier niet langer mee weg. Overheden ook niet.''

Gevraagd naar het meest vervuilende Nederlandse bedrijf kiest meer dan de helft Shell. Twee weken geleden kondigde Milieudefensie een rechtszaak aan tegen Shell, om te zorgen dat olieconcern zich gaat houden aan het Parijsakkoord.„Shell heeft een mond vol duurzame woorden, maar het lijkt erop dat de meeste mensen daar wel doorheen prikken“, aldus Milieudefensie-baas Donald Pols. Shell laat weten het akkoord van Parijs 'van harte te steunen en te verwelkomen. Woordvoerder Tim Kezer: ,,Shell wil juist een leidende positie in de energietransitie innemen.''


Portman heeft zich nog nooit goed verdiept in de reakties die hier worden gegeven en over het waarom.
Die reacties zijn meestal prut, naar mijn mening. Mag het?
Prut is het gegeven dat er van de PvdA niet veel meer over is, de kiezers van die partij zijn in mijn gemeente naar alle kanten uitgevlogen. Die kijken naar de inhoud van hun portemonnee, het behouden van hun woonplek, werkgelegenheid, een school dichtbij voor de kinderen, en op latere leeftijd een zorginstelling in de omgeving en niet 40 kilometer verderop waar je je niet thuis voelt. Dit alles is voor een samenleving in een gebied ontzettend belangrijk, daar zorgde de PvdA vroeger voor en bleven ze de grootste.

Daar komt nu onze angst voor klimaatverandering bij en krijgt men te maken met de botte bijl van Diederik Samsom (Greenpeace) en Ed Nijpels (VVD). En dan drukt Portman, omdat het mag, reageerders in een hokje die ze niet kiezen.

Ik woon bij die 'prachtige' molens, en dan hoop je dat het onderstaande nooit gaat gebeuren, want dan zijn we bezig met een nieuwe asbest:

Überall Splitter: 60 Bauern betroffen
http://www.westfalen-blatt.de/OWL/Kreis ... -betroffen

Eine so großflächige Verunreinigung durch einen Windradunfall hat es, soweit ich weiß, in Deutschland noch nicht gegeben«, sagt Diplom-Ingenieur Dr. Gerhard Dumbeck von der Landwirtschaftskammer NRW.


Misschien moet een goed conservatief niet beginnen over het gevolg maar over de oorzaak.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Aardbevingen in Groningen.

Geplaatst: wo apr 18, 2018 8:56 am 

Reacties: 163
Bekeken: 17030


De NAM sowieso niet want die wil haar aansprakelijkheid beperken. De Shell ook niet want dat levert minder winst op.

https://www.volkskrant.nl/binnenland/we ... ~a4593168/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Aardbevingen in Groningen.

Geplaatst: vr apr 13, 2018 6:17 pm 

Reacties: 163
Bekeken: 17030


HvR schreef:
Enzo501 schreef:Het kan dus wel, het is alleen een kwestie van politieke keuzen maken.

Waarom wel geld naar wind en zon (waar over de vervuiling door het bouwen en later weer opruimen / vernieuwen niet wordt gerept) en niet naar kernenergie ?

Tientallen landen draaien al decennia op kernenergie.
Dat tientallen landen op kernenergie draaien is geen argument. Wat wel een argument is om op zijn minst sterk te twijfelen aan kernenergie: waar sla je het afval definitief op en wie betaalt de rekening van de opslag van dat afval? Wie de kosten betaalt van het opslaan van het afval is duidelijk: de belastingbetaler (zie ook de kwestie Pallasreactor Petten en het transport van het afval van de reactor, beiden gaan nu betaald worden door belastingbetaler omdat de private financiers zich allemaal terugtrekken. ) Kortom, het oppervlakte van de land, het aantal inwoners, de dichtheid van het woongebied, aardbevingen vormen wél de argumenten om wel of niet aan kernenergie te doen. Daarnaast, we hebben al het aardgas voor de jongste en toekomstige generatie al opgestookt en nu gaan we hen ook nog eeuwenlang opzadelen met de kosten van dat afval?

https://www.youtube.com/watch?v=uU3kLBo_ruo

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Aardbevingen in Groningen.

Geplaatst: za maart 31, 2018 5:35 pm 

Reacties: 163
Bekeken: 17030


Lies schreef:
Hume schreef:
Lies schreef:
Het doet je pijn hè de richting die ze in Amsterdam nemen, en ik maar denken dat het alleen nog voorkomt bij ons in Groningen ( Finsterwolde, Oostwold en Drieborg).....een communistisch bolwerk.

Ik las in een ander onderwerp hier 'we worden nog geen 200 jaar'. En dat vind ik jammer, want wat zou ik graag mee willen maken hoe de wereld er dan uitziet en hoe we dan tegen deze discussies aankijken.

Wie krijgt gelijk, en lachen ze ons dan uit om onze angsten? En om het volgooien van land en water met windmolens en zonneparken, waardoor boeren en vissen onmogelijk wordt. ('Groei windparken op Noordzee nekt visserij' - https://www.pzc.nl/home/groei-windparke ... ~a8fa90bf/ )


https://www.npofocus.nl/artikel/7760/is ... l-mogelijk

Is kernenergie zonder radioactief afval mogelijk?

https://www.npo.nl/focus/29-03-2018/VPWON_1283740


Waarom kernenergie?
De zon geeft energie genoeg en kan de hele wereld van energie voorzien.
Misschien toch een te wankele basis, want waarom bouwen ze in het Midden-Oosten nieuwe kerncentrales.......en in Engeland?

Kernenergie in het Midden-Oosten verviervoudigt de komende tien jaar
https://www.nucleairforum.be/actualitei ... den-oosten

Theresa May urged to build 10 more nuclear power plants to get millions of electric cars on the road
https://www.thesun.co.uk/news/5916630/t ... tric-cars/
Wellicht kan May ook nu al aangeven waar dat radio-actieve afval onder de grond wordt gestopt. Ik vraag het elke keer op dit forum en een antwoord blijft tot nu toe uit. Ik verwacht die ook niet vanwege de NIMBY.
Wat Finland wel kan kunnen veel landen niet. Ik wil eveneens niet dat de belastingbetaler jarenlang blijft betalen voor het transport en opslag van afval van een kerncentrale die eeuwen eerder al gesloopt is.

https://www.youtube.com/watch?v=uU3kLBo_ruo

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Aardbevingen in Groningen.

Geplaatst: za feb 03, 2018 11:58 am 

Reacties: 163
Bekeken: 17030


Raya schreef:
Biertje schreef:
Raya schreef:


Behalve die in Groningen, blijkbaar.
Weet je wat het is? Als je zulke contracten niet nakomt heb je binnen de kosten keren weer gezeur over het toch doorvoeren van ISDS en reken maar dat rechtse partijen dat gaan doen.


Ik heb begrepen dat er al allerhande ISDS-afspraken zijn, maar het fijne weet ik er niet van. Zo ook de claim welke NAM neer zou willen leggen als de gaskraan (fors) dicht gedraaid zou worden, ter compensatie van misgelopen winst. Er is nu alleen maar door de NAM gesteld dat ze dat niet van plan zijn, niet dat ze dat niet kunnen. Ik heb het niet helemaal kunnen volgen afgelopen week (forse griep), maar dat er dingen niet in de haak zijn, staat voor mij als een paal boven water.
Hoe groter bedrijven zijn, des te machtiger ze worden en des te minder je ze kunt vertrouwen op hun woorden. Een mooi voorbeeld tref je bij deze aan.

https://www.nu.nl/geldzaken/5115491/kla ... kifid.html

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Aardbevingen in Groningen.

Geplaatst: za feb 03, 2018 10:33 am 

Reacties: 163
Bekeken: 17030


Raya schreef:
Biertje schreef:
HvR schreef:Niet als er sprake zou zijn van zo'n overmachtssituatie, denk ik.
Dit is geen overmacht, je zet een clausule in de overeenkomst wanneer de overeenkomst toch opgezegd kan worden. Zulke clausules vindt je in elk contract.


Behalve die in Groningen, blijkbaar.
Weet je wat het is? Als je zulke contracten niet nakomt heb je binnen de kosten keren weer gezeur over het toch doorvoeren van ISDS en reken maar dat rechtse partijen dat gaan doen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Aardbevingen in Groningen.

Geplaatst: za feb 03, 2018 9:29 am 

Reacties: 163
Bekeken: 17030


HvR schreef:
portman schreef:
Enzo501 schreef:


Waarom? Als er een contract is dient dat nagekomen te worden. Dat staat los van de puinhoop die de Groningers en de overheid ervan maken.


Zo is dat. Nederland zou op z'n achterste benen staan als een eventueel contract met Rusland over levering van gas geschonden zou worden.Niet als er sprake zou zijn van zo'n overmachtssituatie, denk ik.
Dit is geen overmacht, je zet een clausule in de overeenkomst wanneer de overeenkomst toch opgezegd kan worden. Zulke clausules vindt je in elk contract.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Aardbevingen in Groningen.

Geplaatst: vr feb 02, 2018 10:46 pm 

Reacties: 163
Bekeken: 17030


Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Enzo501 schreef:

Waarom? Als er een contract is dient dat nagekomen te worden. Dat staat los van de puinhoop die de Groningers en de overheid ervan maken.


Er bestaat ook nog iets als overmacht.

Alleen neoliberalen zullen contracten boven de veiligheid van de mensen stellen.

Er is in decennia nog niet eens een lichtgewonde gevallen. Waar komt het idee vandaan dat hier een nationale ramp aan de gang is?
Waarom moeten er eerst gewonden of doden vallen?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Aardbevingen in Groningen.

Geplaatst: vr feb 02, 2018 6:01 am 

Reacties: 163
Bekeken: 17030


HvR schreef:
Raya schreef:
Enzo501 schreef:

Dat ze mij om een losse opmerking aan een hooivork willen rijgen zegt mij genoeg over hun geestelijke gesteldheid.
Het is geld is allesbehalve op. Maar zoals ik hier volgens mij al 10 jaar beweer vinden er demografische veranderingen plaats en zijn er de opkomende economieen waardoor de economische overmacht van het westen structureel zal afnemen en de welvaart in die landen idem dito bij onveranderd beleid. En dat is wat er nu gaande is. Dure sociale stelsels worden krampachtig in stand gehouden en door de bijbehorende lasten voor actieven in een samenleving waar relatief gezien het aantal inactieven blijft stijgen is er een onvermijdbare situatie waar de toekomstige generatie het minder heeft dan diegenen ervoor.
Maar je loopt hier ook al 10 jaar op tegen muren waarbij vergrijzing geen probleem is en globaisering iets is 'waar we niet aan mee moeten doen'...En als er dan ook nog een flinke ongecontroleerde instroom van vluchtelingen plaatsvindt zoals 2 jaar geleden wordt het er uiteraard niet rooskleuriger op. Er kan nog bijgestuurd worden, maar gezien de starre politieke verhoudingen wordt het lastig.


Zwets. Er wordt meer en meer belasting ontdoken en voor de grote jongens, verlaagd. Daardoor lopen de lasten voor de Jannen met de pet en de Mina's met het fluthoedje steeds hoger op. Als we de belastingontduiking, die sommigen liefkozend belastingontwijking noemen, daadwerkelijk zouden aanpakken, kunnen we de belastingopbrengsten met enige tientallen miljarden verhogen. Meer dan genoeg om de problemen op te kunnen vangen. Maar ja, dan moet je wel iedereen aan zijn verantwoordelijkheden in de samenleving willen houden.Ik vind dit een heel lastig onderwerp en denk dat jullie allemaal terechte punten aandragen.

De opstelling van de Groningen - slachtoffers - kan ik me helemaal voorstellen.

De rest van NL heeft maar deels geprofiteerd door de gasbaten.
Echter, dat had veel beter in balans moeten zijn met de jarenlange, exorbitante miljardenwinsten van de NAM, Shell en Exxon (Esso).
Temeer gezien de snelle prijsverhogingen aan de pomp en de langzame en beperkte prijsdalingen van het zwarte goud in mindere tijden.

Daarom denk ik dat het terecht is wanneer deze bedrijven een heel serieuze bijdrage gaan leveren aan het herstel.
Het moet niet zo gaan zijn dat de NL belasting- en premiebetaler weer gaat opdraaien voor deze rekening.
Ik denk helaas dat er niet valt de ontkomen dat ook de belastingbetaler in Nederland er mee te maken krijgt. De overheid is immers aantoonbaar eigenaar. Er is mijn inziens sprake van ernstige plichtverzuim door de overheid, en ik omarm het profijtbeginsel. De overheid had een reserve moeten vormen voor dit soort zaken. Maar dit niet niet eens het ergste is, volgens mij komt er gezien de puinhoop in het Europese monetaire stelsel nog veel meer ellende op ons af.
Helaas is een speciale belasting voor baby-boomers niet bespreekbaar.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Aardbevingen in Groningen.

Geplaatst: do feb 01, 2018 10:05 pm 

Reacties: 163
Bekeken: 17030


baedeker schreef:
Enzo501 schreef:
baedeker schreef:
Als de staat mede-exploitant en mede-vergunninghouder is, dan is de staat toch gewoon aansprakelijk is voor de gevolgen van de gaswinning? Heel vervelend dat de staat zich in 1963 de gevangene maakte van de Shell, maar daar draait het dan toch op uit.
Dat bij het winnen van energie door landen In Noorwegen (Statoil) of Duitsland en al die Afrikaanse en Arabische landen is dat niet anders. Energie uit de grond halen is namelijk een enorm lucratieve handel en het is dus niet meer dan logisch dat landen op wiens grondgebied (of in zee) wordt geboord daar controle over wil hebben en in baten willen meedelen. Weinig landen zullen uiteindelijk in een situatie als die van Nederland terecht komen, waarbij er op een gegeven moment allerlei hoge kosten om de hoek komen kijken, maar het is ze toch weer gelukt. :)

Inderdaad.
Het grootbedrijf kreeg de blanco cheque.
Links afgekocht met riante uitkeringen en leuke subsidies voor de mensen.
De overheid begroef het geheim.
En de klokkenluiders krijgen de AIVD op hun dak.Datzelfde zag je ook met RSV. De constructie waarbij de staat een dikke 3 miljard gulden kwijtraakte is wel bedacht door De Pous
Alleen in de polder.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Aardbevingen in Groningen.

Geplaatst: do feb 01, 2018 9:56 pm 

Reacties: 163
Bekeken: 17030


Enzo501 schreef:
Lies schreef:
Enzo501 schreef:

Het geld is op? Wat een kolder, het geld wordt op een bepaalde manier besteed waardoor groepen buiten de boot vallen.
Wat natuurlijk wel zorgelijk is is dat wanneer je Nederland vergelijkt met andere energie exporterende landen het jammer is dat de bevolking er niet of nauwelijks van de vele honderden miljarden die dit heeft opgeleverd heeft kunnen profiteren (vergelijk dat eens met Noorwegen). En nu wordt Nederland ook nog eens gegeijzeld door een groep labiele Groningers die doen voorkomen alsof er een nationale ramp heeft plaatsgevonden en van geld dat ze gaan krijgen een Poolse stucadoor een paar scheuren laten dichtsmeren en van de rest van de schikking lekker op vakantie gaan.
Gegijzeld door een groep labiele Groningers..........ik denk dat er in het aarbevingsgebied, waar men niet meer gered is met een Poolse stucadoor, wel bewoners zijn te vinden die je door zo'n opmerking aan een hooivork willen rijgen.

Rightnow heeft gelijk, het geld is op. Vroeg of laat komen we daar allemaal achter.

'Vorige kabinet nam meedogenloos besluit over gas'
https://nos.nl/artikel/2214773-vorige-k ... r-gas.html

Dat ze mij om een losse opmerking aan een hooivork willen rijgen zegt mij genoeg over hun geestelijke gesteldheid.
Het is geld is allesbehalve op. Maar zoals ik hier volgens mij al 10 jaar beweer vinden er demografische veranderingen plaats en zijn er de opkomende economieen waardoor de economische overmacht van het westen structureel zal afnemen en de welvaart in die landen idem dito bij onveranderd beleid. En dat is wat er nu gaande is. Dure sociale stelsels worden krampachtig in stand gehouden en door de bijbehorende lasten voor actieven in een samenleving waar relatief gezien het aantal inactieven blijft stijgen is er een onvermijdbare situatie waar de toekomstige generatie het minder heeft dan diegenen ervoor.
Maar je loopt hier ook al 10 jaar op tegen muren waarbij vergrijzing geen probleem is en globaisering iets is 'waar we niet aan mee moeten doen'...En als er dan ook nog een flinke ongecontroleerde instroom van vluchtelingen plaatsvindt zoals 2 jaar geleden wordt het er uiteraard niet rooskleuriger op. Er kan nog bijgestuurd worden, maar gezien de starre politieke verhoudingen wordt het lastig.
Ben jij elke dag bezopen? Al 20 jaar praten ze er over dat de opkomende economieën en die de overmacht van het westen zal afnemen. Waar kan ik lezen dat dit echt gebeurd is of binnenkort gaat gebeuren?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Aardbevingen in Groningen.

Geplaatst: do feb 01, 2018 9:53 pm 

Reacties: 163
Bekeken: 17030


Enzo501 schreef:
Rightnow schreef:
De staat dat zijn wij zelf, werd er (ik dacht gisteravond bij Nieuwsuur) gezegd. We hadden in heel Nederland de lusten, nu komen de lasten, want ieder jaar is er een nieuwe rekening van schade aan gebouwen in Groningen. We kunnen ongeveer de provincie opnieuw opbouwen en aardbevingsbestendig maken terwijl de gaswinning ter plaatse vrijwel gaat stoppen.

Het geld in Nederland is op en dat zullen we merken nadat de huidige korte opleving van de economie en de wittebroodsweken van het nieuwe kabinet, voorbij zijn.

Het geld is op? Wat een kolder, het geld wordt op een bepaalde manier besteed waardoor groepen buiten de boot vallen.
Wat natuurlijk wel zorgelijk is is dat wanneer je Nederland vergelijkt met andere energie exporterende landen het jammer is dat de bevolking er niet of nauwelijks van de vele honderden miljarden die dit heeft opgeleverd heeft kunnen profiteren (vergelijk dat eens met Noorwegen). En nu wordt Nederland ook nog eens gegeijzeld door een groep labiele Groningers die doen voorkomen alsof er een nationale ramp heeft plaatsgevonden en van geld dat ze gaan krijgen een Poolse stucadoor een paar scheuren laten dichtsmeren en van de rest van de schikking lekker op vakantie gaan.
Dat is typisch het gebral van een kantoorpik die gaat over marketing en de hele dag met zijn pik staat te spelen. Sorry, voor een scheurtje in de binnenmuur kan je dat inderdaad laten behandelen door een stuccadoor of je doet het zelf. Maar voor scheuring in de fundering is er toch wel iets anders nodig.
Het aardgas is verjubeld en nog erger, er is al iets getekend in 1963 door De Pous waardoor de Nederlandse staat echt als mede-eigemaar wordt gezien en het veld tot op de laatste kubieke meter moet exploiteren. Ik dacht altijd dat de sideletters door Ahold waren uitgevonden maar een bepaling voor dit gasveld is al ondertekend in 1963.

https://www.ad.nl/binnenland/geheime-st ... ~a7e3cbb1/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Aardbevingen in Groningen.

Geplaatst: wo jan 31, 2018 5:58 pm 

Reacties: 163
Bekeken: 17030


Biertje schreef:
Lies schreef:
Wantrouw iedereen die de zaak complexer of onrealistischer maakt, denk ik vaak.

Neem de brief van Wiebes: bedrijven moeten versneld stoppen met Groningengas
https://nos.nl/artikel/2213299-wiebes-i ... engas.html

'Industrie van het Groningse gas af? Makkelijker gezegd dan gedaan'
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/221344 ... edaan.html

Twee artikelen van gisteren, en hieronder een bijdrage op NPO radio1: Grote bedrijven zien brief Wiebes als schijnoplossing: ‘Hij is in paniek’

https://www.nporadio1.nl/1-op-1/onderwe ... -in-paniek

In de discussie hoor je Jan Rotmans zeggen, 'het kan ook niet, maar het moet'. En dan denk ik aan politici, die ineens zogenaamd voor je opkomen, maar veel betalen van gasbaten. En aan de banen van veel mensen die ze de nek omdraaien.

Plat gezegd is het opjutten.
Ik lees niets over de moderne STEG-eenheden. Als die van het gas af moeten waar moeten ze dan op draaien? Stookolie?


Ik heb zelf het antwoord gevonden: Fabeltjesgas

https://www.bnr.nl/podcast/bernard-hamm ... beltjesgas

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Aardbevingen in Groningen.

Geplaatst: za jan 27, 2018 12:58 pm 

Reacties: 163
Bekeken: 17030


Raya schreef:
Op 'koninklijke' wijze, probeert de 'koninklijke' Shell zich onder de aansprakelijkheid van de aardbevingskosten uit te draaien.

En dat met een winst van 15 miljard!


https://www.nu.nl/algemeen/5106083/shel ... g-nam.html
Dat is het risico van een PPI-constructie.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Aardbevingen in Groningen.

Geplaatst: wo jan 24, 2018 4:04 pm 

Reacties: 163
Bekeken: 17030


Lies schreef:
Wantrouw iedereen die de zaak complexer of onrealistischer maakt, denk ik vaak.

Neem de brief van Wiebes: bedrijven moeten versneld stoppen met Groningengas
https://nos.nl/artikel/2213299-wiebes-i ... engas.html

'Industrie van het Groningse gas af? Makkelijker gezegd dan gedaan'
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/221344 ... edaan.html

Twee artikelen van gisteren, en hieronder een bijdrage op NPO radio1: Grote bedrijven zien brief Wiebes als schijnoplossing: ‘Hij is in paniek’

https://www.nporadio1.nl/1-op-1/onderwe ... -in-paniek

In de discussie hoor je Jan Rotmans zeggen, 'het kan ook niet, maar het moet'. En dan denk ik aan politici, die ineens zogenaamd voor je opkomen, maar veel betalen van gasbaten. En aan de banen van veel mensen die ze de nek omdraaien.

Plat gezegd is het opjutten.
Ik lees niets over de moderne STEG-eenheden. Als die van het gas af moeten waar moeten ze dan op draaien? Stookolie?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Aardbevingen in Groningen.

Geplaatst: ma jan 15, 2018 5:50 am 

Reacties: 163
Bekeken: 17030


kwaaisteniet schreef:
Alhoewel ik de complete lijst met controversiële onderwerpen niet ken is het wel voorstelbaar dat men er niet verder aan gewerkt heeft. In de nieuwe coalitie moesten afspraken gemaakt worden over hoe de afhandeling van de schades verder geregeld zou worden.
Die schadeafhandeling komt er wel. Daar is geen twijfel over nodig. Bovendien wordt die onafhankelijk van de Nam. Dat is een hele verbetering. Nog even wat geduld en dan gaat de zaak rollen.
Tot nu toe is de schadeafhandeling zeer stroperig gegaan en heeft de NAM zelfs heel veel schades gewoon betwist. Waarom zou dat nu veranderen, omdat de NAM er niet meer tussen zit? Zo ja, dat is dan een aanname.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Aardbevingen in Groningen.

Geplaatst: zo jan 14, 2018 7:48 pm 

Reacties: 163
Bekeken: 17030


kwaaisteniet schreef:
Dat heeft hij niet gelogen.
Een eerdere uitspraak hierover was het niet 100% koosjer
In Rutte twee werd er al getreuzeld.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Aardbevingen in Groningen.

Geplaatst: zo jan 14, 2018 3:53 pm 

Reacties: 163
Bekeken: 17030


En liegebeest Rutte beweert dat de trage afhandeling komt door de .............................lange formatie.

https://www.rtlnieuws.nl/nederland/poli ... e-formatie

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Aardbevingen in Groningen.

Geplaatst: vr jan 12, 2018 9:28 pm 

Reacties: 163
Bekeken: 17030


kwaaisteniet schreef:
Zoals bekend zijn er al jaren grotere en kleinere aardbevingen in de provincie Groningen vanwege de aardgaswinning in dat gebied.
Sommige bevingen zijn vrij fors en er is veel schade aan woningen en gebouwen.
Het vervelende van deze aardbevingen is dat ze alsmaar doorgaan. Er komt geen eind aan en niemand weet wat er allemaal nog komen gaat. Dat is fundamenteel anders dan de aardbevingen in andere delen van de wereld. Daar gaat het meestal om één of een paar grote klappen vlak achter elkaar en nog een hoeveelheid kleinere na-bevingen, maar daarna wordt het dan meestal weer rustig.
Zo niet in Groningen. Dat gaat maar door en dat gaat maar door.
Ik kan me voorstellen dat dit heel diep ingrijpt op het leven van de mensen aldaar.
Er is weinig uitzicht dat het in de nabije toekomst anders wordt. Dat beangstigt natuurlijk nog meer.
Bovendien kunnen de mensen niet gemakkelijk weg. Hun huizen zijn vrijwel onverkoopbaar en als je er werkt of een baan hebt geef je dat ook niet zomaar prijs.

Wat ik mij afvroeg is waarom die lege gasvelden niet gevuld worden met het één of ander waardoor er mogelijk minder bevingen komen. In de Noordzee overweegt men de lege gasvelden te vullen met CO2.
Zo'n project wilde men al doen in Barendrecht en de lokale bevolking was tegen.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 20 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling