Het is nu wo okt 17, 2018 11:13 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 94 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: De leugen regeert in Den Haag
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: do okt 04, 2018 7:54 pm 

Reacties: 413
Bekeken: 8181


Politici doen alsof ze boos zijn, niet omdat ze het zijn maar om geloofwaardigheid te kweken.

ING-commissaris Henk Breukink opende deze week frontaal de aanval op 'hardvochtige' en opportunistische politici, die kritiek hadden op ING na de megaschikking voor een witwasschandaal bij de bank. Het resultaat? Opnieuw woeste politici. De bank ondertussen, wil niks van de vete vinden.

Breukink haalde maandag hard uit naar politici in een opiniestuk in het FD. Volgens de commissaris is er sprake van 'een industrie van media, Tweede Kamer en kabinet die bijzonder hardvochtig reageert' op schandalen zoals die aan het licht kwamen bij ING.

De bank trof vorige maand een schikking met het OM van 775 miljoen euro, omdat het jarenlang niet goed in de gaten hield of klanten zich schuldig maakten aan witwasssen.

Gespeelde verbazing
De kritiek uit de samenleving en de politiek was dan ook niet mals. Van die eerste groep begrijpt Breukink dat wel, maar van laatstgenoemde verwacht hij meer. "Dat het publiek zo reageert kan ik begrijpen. De toonhoogte van volksvertegenwoordigers mag wel een andere zijn", vertelt hij aan NRC.

Daarin zegt hij ook dat het 'hem niet zou verbazen' als de verontwaardiging van politici gespeeld is. Voor zijn eigen bank is hij juist milder. Tegen de krant benadrukt hij dat ook andere banken 'moeite hebben om het goed te doen'. "Dan verwacht ik dat een minister zegt: dit is een algemeen probleem, laten we kijken hoe we dit oplossen."

Minister Hoekstra van Financiën oordeelde hard na het nieuws van de schikking. De bewindsman noemde de zaak 'buitengewoon ernstig' en zei dat het vertrouwen in de hele sector hieronder lijdt.

Weer boze politici
De uitlatingen van Breukink hebben ook nu weer tot harde woorden van politici geleid. VVD-Kamerlid Roald van der Linde vergelijkt ING in het FD met een outlaw-motorbende.


Volgens PvdA-Kamerlid Henk Nijboer begrijpt Breukink zijn eigen functie als toezichthouder niet.

Vrijheid van meningsuiting
Ondertussen wil de bank zelf maar weinig kwijt over de verontwaardiging die is ontstaan. Op de vraag of ING gelukkig is met de woorden van Breukink blijft een woordvoerder vaag. "Henk Breukink heeft op persoonlijke titel dat stuk geschreven en hij heeft vrijheid van meningsuiting", zegt een woordvoerder van de bank tegen RTL Z.

Of ING die mening deelt, wil de bank ook niet zeggen "Het is niet onze plaats om een mening te geven over toezichthouders en Kamerleden", aldus de woordvoerder. "Wij proberen een bank te runnen en concentreren ons daarop."

Toch lijkt de bank zelf ook niet helemaal neutraal in de discussie te staan. "Misschien vinden we er wel iets van. Maar het is niet aan ons om er iets over te zeggen."


https://www.rtlz.nl/beurs/bedrijven/art ... -motorclub

De toezichthouder heeft gelijk. Als banken in de fout gaan is dat mede vanwege onduidelijke wetgeving en het feit dat politici bankiers heel veel ruimte geven en hen niet of nauwelijks sanctioneren en dat kun je echt de stijl noemen van de VVD en het CDA. En over outlaw, de VVD heeft de meeste, gevolgd door het CDA, D66, PvdA

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: di sep 25, 2018 7:59 am 

Reacties: 413
Bekeken: 8181


Marcel schreef:
Tja, sociaal en VVD zijn twee dingen die zelden samen gaan.
Eerst de sociale werkplaatsen kapot bezuinigen en vervolgens met de vuist op tafel slaand roepen dat het schandalig is dat de helft van de arbeidsgehandicapten langs de kant staan.
En dan zegt Duthler dat ze de fractielijn heeft gevolgd. In dit geval betekent het dat de VVD-fractie in beide Kamers moet hebben geweten dat wat Duthler deed belangenverstrengeling was en daarmee akkoord ging.

https://www.ad.nl/politiek/vvd-senator- ... ~aeedcf6f/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: ma sep 24, 2018 9:11 am 

Reacties: 413
Bekeken: 8181


Ook Tamara van Ark kan liegen als de beste, was Rutte haar leermeester? Immers, als je vind dat nog altijd de helft van de arbeidsgehandicapten langs de kant staat, dát een morele ondergrens is, moet je die óf die werkgevers aanpakken of gewoon de sociale werkplaatsen in stand houden. Zo simpel is toch? Je gaat dan niet experimenteren met gehandicapten.

Staatssecretaris Van Ark over afgeschoten loonplan: gehandicapten willen eerst zien, dan geloven
Tamara van Ark is het eerste kabinetslid dat een afspraak uit het regeerakkoord niet nakomt. Het loonplan was te ingewikkeld, al droeg het brede verzet uit de samenleving hier ook aan bij.

Laurens Kok 22-09-18, 20:32
12
De inkt van haar voorstel was nauwelijks droog of Tamara van Ark zat al in het defensief. Opeens was zij dit voorjaar die VVD-staatssecretaris van Sociale Zaken die werkgevers via loondispensatie wilde toestaan gehandicapten onder het minimumloon uit te betalen. Dat velen er via de aanvullende uitkering van de gemeente netto op vooruit zouden gaan, werd amper gehoord.

Waar Van Ark de nuance probeerde te zoeken - 'er zitten plussen en minnen aan dit voorstel' - raakten de Roosendaalse Noortje van Lith en de Tilburgse Amber Bindels van Wij staan op! in het hele land een gevoelige snaar. Gehandicapten zoals zij horen niet als 'tweederangsburgers' te worden behandeld, luidde hun boodschap. Het voorstel moest - en ging - van tafel.

Voerde u van meet af aan een verloren strijd?

Van Ark denkt even heel diep na. ,,Hoe zeg ik dit nu goed? In de sociale zekerheid weet je één ding zeker: veranderingen gaan nooit vanzelf. Er is altijd weerstand. Als bestuurder zou ik mezelf niet in de spiegel kunnen aankijken als ik alleen daardoor zou terugdeinzen. Ik wist dat de loondispensatie een moeilijke discussie zou worden. Maar ik dacht ook: dit voorstel werkt, dit kán werken."

U kreeg het verwijt door een morele ondergrens te zakken.

Ze slaat met de vuist op tafel. ,,Dat nog altijd de helft van de arbeidsgehandicapten langs de kant staat, dát vind ik door een morele ondergrens gaan."

Heeft u geworsteld met de publiciteit?

,,Ik zag de polarisatie in het debat. Heel veel bijdragen vond ik waardevol, soms was de beeldvorming onterecht. Publiciteit speelde mee, maar was niet doorslaggevend om op het voorstel terug te komen. Dat was de complexiteit."

Wanneer begon het u te dagen dat uw plan het niet ging redden?

,,We wilden dit invoeren zodat het voor werkgevers simpeler werd om mensen met een handicap in dienst te nemen en zij zelf niet met allerlei regels zouden worden opgezadeld. En het moest lonender worden om te gaan werken, vanaf het eerste uur en niet pas vanaf 28 uur, zoals nu nog het geval is. Dat was het idee en dat ga je dan uitwerken. Maar gaandeweg bleek dat het er niet simpeler op werd. Integendeel."

Dit voorstel kwam rechtstreeks uit het regeerakkoord. Hoe vertelde u uw collega's dat u ermee wilde stoppen?

,,Als je zegt tegen de collega's, dit werkt niet, dan moet je tegelijkertijd nadenken over wat dan wél? Want als we blijven doen wat we altijd deden, dan krijgen we wat we altijd kregen, en staan er dus nog steeds veel te veel mensen langs de kant. Loondispensatie was slechts een middel, het doel was dat het simpeler en lonender moest worden. Toen ben ik naar de collega's gegaan: dit werkt niet, maar we hebben wel een offensief nodig. We hebben er toen een heel goed gesprek over gevoerd en uiteindelijk was het een breedgedragen besluit om ermee te stoppen en in te zetten op een offensief."

Zelden werd een kabinetsbesluit zo toegejuicht. Voelde het als een nederlaag?

,,Het gebeurt niet vaak dat je zo veel blije, warme, lieve en opgetogen berichten krijgt. Zo van: nu moeten we ervoor gaan. Ik heb die gekregen van de mensen zelf, cliëntenorganisaties, werkgevers, gemeenten, vakbonden, echt iedereen. Dat is hartstikke bijzonder, dat partijen elkaar zo weten te vinden. Onder de streep heeft het maatschappelijke debat heel veel opgeleverd. We willen er samen voor gaan."

Wat schieten gehandicapten op met uw offensief?

,,In de eerste plaats maken we werken lonend vanaf het eerste uur. Daarvoor moeten we een aantal dingen in de wet regelen. In november kom ik met de uitwerking. Ook ga ik met gemeenten in de slag om te zorgen dat ze op dezelfde manier gaan werken, zodat werkgevers beter weten waar ze aan toe zijn als ze een arbeidsgehandicapte in dienst nemen."

Van Ark erkent dat ze het wantrouwen bij arbeidsgehandicapten niet meteen zal kunnen wegnemen. Ze heeft talloze gesprekken gevoerd, belde mensen op die op Twitter hun frustratie deelden. ,,Velen zijn boos, willen eerst zien en dan pas geloven", zegt ze.

De grote belofte van de Participatiewet, ingevoerd onder haar voorganger Jetta Klijnsma, was dat iedereen mee zou kunnen doen. Daarom moesten de sociale werkplaatsen bijvoorbeeld dicht voor nieuwe instroom. Maar de 11.000 mensen die op de wachtlijst stonden, vinden veel minder vaak werk op de reguliere arbeidsmarkt, blijkt uit recent onderzoek van het Sociaal- en Cultureel Planbureau. Uitgerekend de overheid levert de beloofde banen uit de Wet Banenafspraak nog altijd niet. Het aantal aangekondigde werkplekken voor beschut werk blijft eveneens achter. Intussen is de bezuiniging van ruim een miljard euro een voldongen feit.

Nota bene een monsterverbond van werkgeversclub VNO-NCW en de SP vindt dat de sociale werkplaatsen weer open moeten. Was het fout om ze te sluiten?

Van Ark aarzelt. Dan, resoluut: ,,Nee. De sociale werkvoorziening begon ooit heel mooi maar resulteerde er uiteindelijk in dat mensen apart werden gezet die ook bij een reguliere werkgever konden werken."

Heeft Klijnsma het laten lopen?

,,Mijn voorgangster opereerde in een diepe economische crisis. Heel veel bedrijven waren aan het overleven. Je hebt soms een periode nodig om dingen goed te regelen. Het gaat niet altijd helemaal goed. Nu gaat het economisch heel goed en willen bedrijven mensen aannemen. Ja, de overheid blijft achter, maar gemeenten trekken echt hun been bij. Ik snap de gevoelens, maar als er een moment is waarop het kan lukken, is het nu. En dan moeten we het wel zo regelen dat deze mensen er niet bij de eerste tegenwind weer uitvliegen."


https://www.ad.nl/politiek/staatssecret ... ~af9a6342/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: ma sep 24, 2018 9:01 am 

Reacties: 413
Bekeken: 8181


Citaat:
VVD-senator verdacht van belangenverstrengeling
Senator Anne-Wil Duthler (VVD) stemde in juli 2014 over een wetsvoorstel waarin adviezen van haar eigen bedrijf zijn opgenomen. Dat schrijft onderzoeksplatform Follow the Money (FTM). De stem van Duthler was doorslaggevend voor de omstreden Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Politieke redactie 24-09-18, 07:20
37
De adviesopdracht leverde het bedrijf van het Eerste Kamerlid, Duthler Associates, 76.960 euro op (exclusief btw). Een VVD-voorlichter zegt dat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) deze klus in 2013 wegens tijdgebrek onderhands heeft gegund, aldus FTM verder.

Een tweede opdracht voor VWS in 2013 leverde 74.185 euro ex btw op. Of deze klus wel of niet is aanbesteed, wil Duthler niet zeggen. De senator werd eerder al verweten een dubbele pet op te hebben. Volgens hoogleraar staatsrecht Wim Voermans (Universiteit Leiden) is hier ,,op zijn minst'' sprake van belangenverstrengeling.

Advocaat
Duthler werkt sinds 2014 als advocaat bij First Lawyers, een advocatenkantoor gespecialiseerd in ICT en recht. Sinds 2007 zit ze namens de VVD in de Eerste Kamer. Verder is ze ook woordvoerder Veiligheid en Justitie en voorzitter van de vaste Commissie voor Veiligheid en Justitie.


https://www.ad.nl/politiek/vvd-senator- ... ~a427b335/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: vr sep 21, 2018 8:26 am 

Reacties: 413
Bekeken: 8181


Dit is ook leuk: Kamerleden willen weten hoe ondernemers regeldruk ervaren. Een Tweede Kamer die ongelooflijk druk in de weer is met wetten en regels en geen idee heeft de impact op een bedrijf en dat gaat vragen nadat ze een hele zooi aan weten e.d. hebben bedacht en goedgekeurd. Dit laat zien hoe de Tweede Kamer out of control is en niet snappende dat zij een groot deel uitmaakt van het probleem.

https://www.tweedekamer.nl/nieuws/kamer ... uk-ervaren

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: do sep 20, 2018 9:03 pm 

Reacties: 413
Bekeken: 8181


Marcel schreef:
HvR schreef:
Hume schreef:


Je gaat niet in op het totaal gebrek aan democratie in de PVV en FVD


Welk gebrek ?

Je gaat totaal niet in op de poppenkast tijdens het CDA-congres. Hoe treurig was dat ?
Je negeert het feit dat nog geen 2,5% van de kiezers lid is van een politieke partij. Hoezo democratisch systeem ?

Je stemt op de man en zijn partij of niet. Hoeveel democratischer wil je het hebben ? :rolleyes:


Ik ben het volkomen met je eens dat het op de ledenvergaderingen van de PVV nooit een poppenkast is.
Al is er in de gemiddelde poppenkast wel plaats voor alle PVV-leden.
En de VVD dan? Jarenlang een foute voorzitter aanhouden die nu wordt vervolgd. Dankzij de top van de VVD.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: do sep 20, 2018 3:28 pm 

Reacties: 413
Bekeken: 8181


Lancelot schreef:
baedeker schreef:
Lancelot schreef:
Het gebruik van scheldwoorden zijn hip blijkbaar vandaag de dag aan de flanken van de maatschappij.

Ollongren pleegt verkiezingsfraude. De tweede kamer wordt belemmerd zich daar over te buigen. En Lancelot vindt het vooral heel errug dat ik het kartel klootzakjes noem.
:overjebol:

Nee hoor, je scheldt er maar lekker op raak als je dat nodig acht om je standpunt over het voetlicht te brengen. Iedereen zo zijn eigen manier van discussiëren hè
En houdt er een bepaalde moraal er op na. Als je hoog genoeg zit mag je alles doen zonder gevolgen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: wo sep 19, 2018 11:21 am 

Reacties: 413
Bekeken: 8181


Hume schreef:
HvR schreef:
Hume schreef:


Je gaat niet in op het totaal gebrek aan democratie in de PVV en FVD


Welk gebrek ?

Je gaat totaal niet in op de poppenkast tijdens het CDA-congres. Hoe treurig was dat ?
Je negeert het feit dat nog geen 2,5% van de kiezers lid is van een politieke partij. Hoezo democratisch systeem ?

Je stemt op de man en zijn partij of niet. Hoeveel democratischer wil je het hebben ? :rolleyes:


Alle partijen hebben kiezers.
Op dat gebied is er geen verschil.
En hoeveel leden? Ze moeten allen met soepsidie overeind gehouden worden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: wo sep 19, 2018 10:54 am 

Reacties: 413
Bekeken: 8181


Hume schreef:
Biertje schreef:
Hume schreef:


Als je geen democratie in eigen partij kunt organiseren ,dan heb je geen verstand van democratie.
Dus de populisten moeten niet zo klagen.
Hebben leden van VVD en CDA en D66 wel de mogelijkheid om hun Kamerleden en politiek leider wel te kiezen?


Je gaat niet in op het totaal gebrek aan democratie in de PVV en FVD
alsof D66, CDA en VVD dat dan wel hebben, met name hoe ze denken over Europa.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: wo sep 19, 2018 10:10 am 

Reacties: 413
Bekeken: 8181


Hume schreef:
Raya schreef:
Hume schreef:


Weer een commissie die niet zo veel zal opleveren.
België heeft een gekozen burgemeester en ze klagen over hun democratie.
Rusland en Amerika hebben een gekozen president en de democratie is niet beter dan hier.
Engeland heeft een referendum en de Brexit heeft het land meer gespleten dan ooit.

Daarom de kartelroepers zoals Baudet en Wilders, hebben geen verstand van democratie , geen verstand van economie ,geld en handel.
Ze hebben alleen verstand van moslims en meer niet.


Het is niet één zwaluw, die de zomer maakt.
Ook vijf zwaluwen maken nog geen zomer. Je hebt er meer voor nodig.

Een democratie bestaat niet uit een gekozen burgemeester. Ook niet uit een gekozen president. En ook niet uit een referendum.
Een democratie is een stelsel. Een stelsel van veel meer. Praktische zaken, maar ook integriteit van bestuurders, de gekozenen. Naast zaken als gekozen dit en dat, referendum zus en zo, ook luisteren naar en handelen in belang van de burgers. In veel landen, ook in Nederland, ontbreken die laatste twee bij de meeste gekozenen en benoemden. En dat doet alle andere maatregelen om een democratie te maken, teniet.


Als je geen democratie in eigen partij kunt organiseren ,dan heb je geen verstand van democratie.
Dus de populisten moeten niet zo klagen.
Hebben leden van VVD en CDA en D66 wel de mogelijkheid om hun Kamerleden en politiek leider wel te kiezen?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: wo sep 19, 2018 9:00 am 

Reacties: 413
Bekeken: 8181


Lancelot schreef:
Biertje schreef:
Citaat:
De regering waarschuwt steeds dat de afschaffing van de belasting nodig is om Nederlandse bedrijven beter te beschermen tegen buitenlandse overnames en kan helpen om buitenlandse ondernemingen hiernaartoe te halen.
Waarom is het de taak van de overheid om Nederlandse bedrijven te beschermen tegen buitenlandse overnames? Dat kunnen bedrijven zelf veel beter regelen en daarnaast voegt bedrijven naar Nederland halen zeer weinig tot geen waarde toe,

https://www.nu.nl/prinsjesdag/5469308/r ... dtaks.html
Dat behoren bedrijven ook zelf te doen, maar er is natuurlijk niets mis mee om een zo gunstig mogelijk klimaat voor Nederlandse en buitenlandse ondernemingen in Nederland te creëren. Hoe minder kosten voor ondernemingen, hoe beter het ze gaat, hoe meer werknemers ze nodig hebben, hoe meer die werknemers gaan verdienen, hoe beter het gaat met Nederland.
We hebben toch een globaliserende economie? Wat levert het hebben van een hoofdkantoor in Nederland nou op? Antwoord: juristen en koffiedames en meer niet. De vergelijking dat naarmate ze minder kosten hebben ze méér werknemers nodig hebben is niet waar. Winstgevendheid gaat heel vaak voor méér werknemers. En bedrijven gebruiken vaak winsten om eigen aandelen in te kopen.

Beleggers cashen pas echt bij overnames. Als Nederlandse bedrijven andere bedrijven overnemen moeten ze niet gek staan te kijken dat ze een keer op het lijstje staan, dat hoort bij het kapitalisme. Wil een bedrijf echt niet overgenomen worden dan kan het zichzelf zonder overheid beschermen door bepaalde constructies zoals Heineken dat heeft gedaan.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: di sep 18, 2018 10:41 pm 

Reacties: 413
Bekeken: 8181


Lancelot schreef:
Marcel schreef:
Het gaat er niet om of ik het met Rutte eens ben of niet.
ik vertrouw geen enkele politicus op zijn blauwe ogen.
Rutte geeft keer op keer blijk van een nogal slecht geheugen.
Dat hij niets zou weten van een deal waarin Shell dat krijgt waar hij zich in zijn diepste vezels van overtuigt is komt op z'n zachts gezegd nogal ongeloofwaardig over.
En voor de bewering dat er geen memo's tijdens de kabinetsformatie besproken zouden zijn over een maatregel waarvan hij tot in het diepst van zijn vezels overtuigd is geldt hetzelfde.
Of zou er tijdens de kabinetsformatie ineens als een soort natuurverschijnsel het afschaffen van de dividendbelasting over de onderhandelaars zijn neergedaald?

Rutte hoorde ik vandaag zeggen dat veel mensen zijn dividend besluit niet begrijpen en dus dat hij het beter moet uitleggen. Nou, laat hem de kans geven zeg ik dan. En politiek strategisch gezien heeft hij met de dividendbelasting natuurlijk een joker in de hand. Als tijdens de 1ste kamer verkiezingen de coalitiepartijen geen meerderheid hebben en Jesse met zijn wet komt levert hij dit in voor de trouw van GL voor de rest van de kabinetsperiode.


Citaat:
De regering waarschuwt steeds dat de afschaffing van de belasting nodig is om Nederlandse bedrijven beter te beschermen tegen buitenlandse overnames en kan helpen om buitenlandse ondernemingen hiernaartoe te halen.
Waarom is het de taak van de overheid om Nederlandse bedrijven te beschermen tegen buitenlandse overnames? Dat kunnen bedrijven zelf veel beter regelen en daarnaast voegt bedrijven naar Nederland halen zeer weinig tot geen waarde toe,

https://www.nu.nl/prinsjesdag/5469308/r ... dtaks.html

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: ma sep 17, 2018 2:04 pm 

Reacties: 413
Bekeken: 8181


baedeker schreef:
Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Yep! En dat voor iemand van Democratie 66. Die partij heeft dus ook helemaal niets meer met democratie.
Wel de mond vol en wijzend naar Rusland inzake beinvloeding van verkiezingen en stemmingen, en dan als Kajsa Ollongrenska precies hetzelfde doen! Wat een ongeloofwaardige partij!
D66 heeft een heel schrijven doen uitgaan om het bindend referendum in te voeren. Ik neem aan dat er gesprekken zijn met FvD, PVV en de SP om dat voor elkaar te gaan boksen. :ok:

D66 deed voor de verkiezingen ook een schrijven uitgaan: "Wanneer er voor het eerst gebruik gemaakt wordt van een nieuw instrument als het raadgevend referendum, dan omarmen we dat en leren we ervan. Wij staan niet als de andere partijen – die tijdens de campagne schitterden in afwezigheid – vooraan om te pleiten voor het afdanken van deze vernieuwing." Na de verkiezingen hielp D66 een minderheid in het parlement aan een meerderheid om het referendum om zeep te helpen. Kiezers die het referendum een warm hart toedragen blijven best zo ver mogelijk bij D66 vandaan.
:misselijk:
Dat bindend referendum gebruikt D66 om kiezers te verleiden toch op Dicatuur66 te stemmen. Daar trappen wij niet in, maar Enzo wel :aplaus:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: ma sep 17, 2018 1:53 pm 

Reacties: 413
Bekeken: 8181


Enzo501 schreef:
Biertje schreef:
Enzo501 schreef:

D66 heeft een heel schrijven doen uitgaan om het bindend referendum in te voeren. Ik neem aan dat er gesprekken zijn met FvD, PVV en de SP om dat voor elkaar te gaan boksen. :ok:
Jij bent dus overduidelijk de ezel die zich meer dan één keer stoot aan dezelfde steen: wat politici beloven maar nooit uitvoeren maar inwisselen voor iets anders. :yes:

https://www.trouw.nl/democratie/d66-maa ... ~a5485963/

Niet helemaal duidelijk hoe het linkje in tegenspraak met mijn berichtje zou zijn, dus bedankt door de aanvulling.
Wat snap je niet

Citaat:
D66 geeft het nog niet op. Het raadgevend referendum bestaat niet meer en de partij vindt zelf ook dat referenda 'niet de oplossing zijn voor alles'. Maar dan moeten er wel andere manieren komen om burgers meer bij de politiek te betrekken.

Welke, dat heeft het wetenschappelijk bureau van D66 in een 'partijvisie' op een rijtje gezet. De partij heeft de afgelopen maanden in het hele land de leden gevraagd om met ideeën te komen voor democratische vernieuwing. Die ideeën worden dit najaar besproken op het partijcongres.

Het moet leiden tot een bijgestelde koers en een nieuwe visie op de 'kroonjuwelen' van de partij. Voor D66 is democratische vernieuwing altijd een van de belangrijkste missies geweest. De nieuwe blik zal vooral pragmatischer zijn, blijkt uit de eerste plannen.

Radicale variant
Op zichzelf blijft D66 strijden voor het referendum, maar dan de radicale variant: een correctief, bindend referendum. Daarvoor moet de Grondwet worden aangepast. Kiezers krijgen bij zo'n referendum het laatste woord, maar alleen in uitzonderlijke situaties. "Zoals een noodrem nooit lichtzinnig gebruikt mag worden", schrijft het partijbureau. D66 bepleit strenge voorwaarden bij een bindend correctief referendum, zoals een 'uitkomstdrempel': een wet wordt pas verworpen bij miljoenen tegenstemmen.


Of een correctief, bindend referendum haalbaar is, is politiek zeer ongewis. Binnen het kabinet krijgt D66 dit niet voor elkaar. De coalitiepartners hebben weinig op met referenda. Daarom wil de fractie van D66 op eigen kracht proberen een correctief bindend referendum door het parlement te loodsen. Dat zal jaren kosten, áls er al genoeg steun is. De fractie wil snel beginnen. "Als de leden van D66 in het najaar instemmen, zal ik die handschoen zeker deze kabinetsperiode oppakken", zegt Kamerlid Rob Jetten.

Omdat een bindend referendum er misschien nooit komt, hebben de leden van D66 vooral andere ideeën bedacht om burgers meer inspraak te geven. Zoals het 'recht op amendement', waarbij kiezers zelf een tegenplan mogen indienen als ze het niet eens zijn met een bepaald wetsvoorstel in de Tweede Kamer.

Verder wil D66 vooral veel veranderen in het stemhokje. Kiezers zouden ook meteen moeten aankruisen wie de formateur wordt na de verkiezingsuitslag. "Dit trekt de formatie uit de achterkamertjes", hoopt de partij.

Ook moeten de kiezers de keuze krijgen hóe ze hun stem willen geven. Of je stemt op een partij (die dan zelf mag bepalen wie de zetel krijgt) of je stemt op één individuele kandidaat, stelt D66 voor. "Zo hebben meer Kamerleden een eigen mandaat". Dat moet zorgen voor minder strenge fractiediscipline.


Wie wil niet tornen om de Grondwet overhoop te gooien? Onder meer jij en de VVD. Omdat D66 naar rechts is opgeschoven wordt ook bereik naar links moeilijk, zeker als je ziet dat de drempel voor het gebruik van een correctief referendum zeer hoog wordt gelegd

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ntent=free

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: ma sep 17, 2018 1:09 pm 

Reacties: 413
Bekeken: 8181


Enzo501 schreef:
Raya schreef:
baedeker schreef:

De datum van het referendum stond ruim van tevoren vast. De buitenlandse diensten hadden het rapport al 3 maanden. De minister had die afstemming dus ruim op tijd klaar kunnen hebben. Of het rapport met witgelakte passages kunnen vrijgeven. Of de kamer kunnen informeren dat ze het rapport niet, zoals toegezegd, zo snel mogelijk ging vrijgeven.

In plaats daarvan hoor je niks, gebeurt er achter de schermen iets vaags en wordt het rapport 1 week na het referendum vrijgegeven. Dan kunnen de minister en haar leidvisjes van alles verzinnen, maar de email van de hoge ambtenaar is glashelder. Die heeft besloten om niet te witten "met name vanwege de slechte timing (referendum Wiv)". De minister heeft verkiezingsfraude gepleegd.


Yep! En dat voor iemand van Democratie 66. Die partij heeft dus ook helemaal niets meer met democratie.
Wel de mond vol en wijzend naar Rusland inzake beinvloeding van verkiezingen en stemmingen, en dan als Kajsa Ollongrenska precies hetzelfde doen! Wat een ongeloofwaardige partij!

D66 heeft een heel schrijven doen uitgaan om het bindend referendum in te voeren. Ik neem aan dat er gesprekken zijn met FvD, PVV en de SP om dat voor elkaar te gaan boksen. :ok:
Jij bent dus overduidelijk de ezel die zich meer dan één keer stoot aan dezelfde steen: wat politici beloven maar nooit uitvoeren maar inwisselen voor iets anders. :yes:

https://www.trouw.nl/democratie/d66-maa ... ~a5485963/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: ma sep 17, 2018 10:44 am 

Reacties: 413
Bekeken: 8181


Rightnow schreef:
Arjan Lubach heeft het gisteravond nog eens allemaal voor mij samengevat. Rutte slaat een modderfiguur, juist omdat hij tegen alles in blijft vasthouden aan zijn wens om Unilever en Shell te spekken. Hij zou menen dat rechtsomkeert maken een ergere afgang is dan zijn steeds terugkerend zwak verweer.

Daarom biedt Arjan Lubach hem eenmalig de Dividendbelasting-joker aan.
Raad eens wat Arjen van mij krijgt als ik hem zie?

http://www.mediacourant.nl/2018/07/arje ... afond-npo/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: ma sep 17, 2018 8:34 am 

Reacties: 413
Bekeken: 8181


Lancelot schreef:
Ja, daar gaan we weer. De minister wil zorgvuldige afstemming met buitenlandse diensten wat nu eenmaal enige tijd kost en de bloedhonden van de oppositie ruiken bloed en dier leidvisjes roepen natuurlijk direct krachttermen als fraude.
Wat achteraf ook vaak is maar de titel vergissing krijgt.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: zo sep 16, 2018 6:12 pm 

Reacties: 413
Bekeken: 8181


Lancelot schreef:
Marcel schreef:
Lancelot schreef:
Het is wel een trend geworden hier op het forum, mensen waar je het niet mee eens bent leugenaar te noemen.


Ja, vooral wanneer die mensen aantoonbaar gelogen hebben.
Aantoonbaar nog wel. Is er een motie van wantrouwen in de kamer aangenomen tegen Rutte?
Alsof Rutte daar van zou schrikken of bang van wordt. De Kamer kan niets.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: zo sep 16, 2018 1:21 pm 

Reacties: 413
Bekeken: 8181


Lancelot schreef:
Marcel schreef:
Lancelot schreef:
Wel, je gevoel is wel herkenbaar natuurlijk, kun je het niet verklaren, dan kan het niet kloppen.


Ik heb nog geen argument gehoord of gelezen waardoor het wel zou kloppen.
En het gedraai en gelieg van de premier zelf in het debat over deze kwestie heeft bepaald niet bijgedragen aan de geloofwaardigheid.
Eerst waren geen memo's (waarbij je je afvraagt waar dan ineens het idee van het afschaffen van de dividendbelasting vandaan is gekomen) en later bleken die er toch wel te zijn.
Sterker, hij gaf later in een brief aan de Kamer aan dat hij deze stukken had gebruikt in gesprekken met de onderhandelaars.
Zijn neus werd almaar langer en langer.
En nog steeds kon (en kan) hij niet uitleggen waarom deze maatregel zo verschrikkelijk noodzakelijk is, behalve dat hij het tot in zijn diepste vezels voelt.
Het is wel een trend geworden hier op het forum, mensen waar je het niet mee eens bent leugenaar te noemen.
Nou lieg je inderdaad. Immers, die maatregelen spelen al veel eerder iets wat Rutte niet wilde toegeven

ER is bezwaar gemaakt door buitenlandse beleggers omdat zij zeggen dat ze twee keer worden gepakt,

A: Door geld uit te lenen aan Nederlandse bedrijven die in het buitenland actief zijn trekt Nederland daar profijt van en dus kun je je zeggen volgens die buitenlandse beleggers dat zij een substantiële bijdrage leveren voor de publieke voorzieningen in Nederland en zij de dividendbelasting niet kunnen aftrekken.

B. Daardoor is er ook werkgelegenheid geschapen in Nederland (lees: die kantoorbanen) en wat export

Echter, dat een groot deel van de werkgelegenheid is verdwenen uit Nederland en nu gevestigd is in die landen waar die buitenlandse beleggers wonen, dat wordt natuurlijk weggelaten Dat zij de aftrek niet kunnen verrekenen heeft te maken met het ontbreken van belastingverdragen met Nederland.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: De leugen regeert in Den Haag

Geplaatst: do sep 13, 2018 8:04 pm 

Reacties: 413
Bekeken: 8181


Lancelot schreef:
Marcel schreef:
Lancelot schreef:
Nee, afschaffen van de dividendbelasting is weliswaar goed voor het investeringsklimaat, maar in een klimaat van economische crisis passen dit soort cadeautjes voor het bedrijfsleven niet. Pas de pak hem beet de afgelopen anderhalf jaar staan de seinen dermate op groen dat je ook weer naar dit soort dingen kunt kijken en toen pakte Rutte direct de koe bij de horens.


Dat het afschaffen van de dividendbelasting goed is voor het vestigingsklimaat is slechts een onbewezen aanname, iets wat zelfs Klaas Dijkhoff in de debatten erover in de Tweede Kamer beaamde.
Blijft nog steeds de vraag waarom de VVD tot op de dag van de verkiezingen over deze maatregel heeft gezwegen.
Dat de economische seinen na de verkiezingen plotseling op groen sprongen is natuurlijk flauwekul, al voor de verkiezingen was duidelijk dat dat de groei in 2017 en latere jaren veel groter zou zijn dan voorgaande jaren.

Zeker, er zijn nogal wat meningsverschillen over het nut en onnut van de dividendbelasting. Feit is wel dat Mark Rutte hetgeen van wat hij in zijn diepste vezels voelt over heeft kunnen brengen op zijn partij en zijn mede coalitiegenoten. Je kunt je zeker afvragen waarom er niet eerder over deze maatregel is gesproken. Bij de verkiezingen van 2012 stonden veel seinen nog op donkerrood en in 2015 en 2016 speelde ook nog andere dringender zaken zoals het vluchtelingprobleem en de koopkrachtprognoses voor 2017 waren in 2016 ook nog niet echt goed. De koopkracht is er voor een kleine meerderheid van de bevolking toen vooruit gegaan met een schamele half procent. De prognoses voor 2018 die bekend werden tijdens de kabinetsonderhandelingen in 2017 waren veel robuuster, dus het moment om deze maatregel waarvan Rutte c.s. denkt dat het goed is voor ons land door te voeren.
Wat Rutte voelt over afschaffing dividendbelasting hoeft economisch nog te kloppen.En Rutte is geen econoom maar een voormalig personeelsmanager .

En een ding is duidelijk: Rutte heeft nooit nooit begrotingsafspraken gehaald, er werd altijd meer uitgegeven.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 5 [ Er voldeden 94 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling